סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Tab M10 Plus ZAAN0056IL
- מידות נאות לטאבלט ממשפחת ה-10 אינץ'
- בנוי היטב, מרגיש איכותי ביד
- טוב לשימוש ביתי
- 4 רמקולים סטריאו
- כולל חריץ SIM
- פיזור פיקסלים נמוך יוצר תצוגה מרוחה
- חיי סוללה סבירים וטעינה ממושכת
- גרפיקה חלשה בגיימינג
- בהירות בינונית
ה-Tab M10 Plus מהדור השלישי הוא טאבלט הביניים חדש של Lenovo הכולל מסך בגודל 10.6 אינץ' עם פאנל IPS ורזולוציה 2K, מעבד Snapdragon SDM680 לצד 4GB זיכרון RAM ועוד 128GB עבור אחסון פנימי. עוד במפרט ניתן למצוא חריץ לשילוב כרטיס SIM וכרטיס זיכרון, מצלמה קדמית ואחורית, 4 רמקולים סטריאו ותמיכה בעט סטיילוס – שאינו נכלל במארז. הטאבלט מוצע בצבע אפור כהה.
איכות תצוגה
(25% מהציון הסופי)גודל המסך כאן עומד על 10.6 אינץ' ויש לכך יתרון וחיסרון מיידים; ההתניידות איתו מן הסתם יותר מגבילה ודורשת זהירות יתרה מאשר חבורת ה-7-8 אינץ' הקלילים והקומפקטיים, אך מצד שני נהנים מ"שטח עבודה" מורחב, חווית צפייה יותר מלאה ותצוגה עמוקה של כתבות, טקסטואליות או וידאו. נוכחות פאנל ה-IPS כאן מבורכת אבל סולם הצבעים 72% NTSC עם פיזור פיקסלים צנוע של 220ppi המתפרסים על פני רזולוציה מקסימלית של 1200X2000 פיקסלים עלולה לחשוף אייקונים מרוחים של כמה אפליקציות, טקסטורות מרוחות ולא מחמיאות במשחקי היריות Apex Legends Mobile ו-Call of Duty Mobile וחווית הגיימינג כאן לא ראויה במיוחד, גרפית. באפליקציות סטרימינג מפורסמות כמו נטפליקס ודיסני+ יצאנו טיפה יותר מרוצים, גם אם איכות התצוגה סמלית בלבד ותשכחו מחוויית צפייה בלתי נשכחת אלא כזו שהיא יותר קז'ואלית, שעדיפה לצפייה בכתבות וידאו או כמסך לקטנים לצפייה בכוכבי ילדים מפורסמים.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)משקלו של הטאבלט כ-465 גרם ומידותיו לא זרות בשמי ה-10 אינץ', עם רוחב 25 ס"מ, 16 ס"מ אורך ועובי של 7.45 מ"מ. בטאבלט כניסת אוזניות, חדשות טובות למי שפחות מתלהב משילוב אוזניות אלחוטיות, ויש גם כניסת USB-C בגרסה 2.0 עבור העברת קבצים וטעינה הטאבלט. המראה של ה-M10 Plus לא מנקר במיוחד ואל תחפשו כאן עיטורי מתכת יוקרתיים או שוליים דקיקים שהופכים את הטאבלט למלך היופי בקטגוריה – אלא בעיקר למתמודד סביר שהנראות שלו נהה בין "עסקית" לפונקציונלית בלבד".
ביצועים
(30% מהציון הסופי)מעבד הביניים Snapdragon SDM680 מבית Qualcomm שולב כאן וצפו לקבל ביצועים סבירים בלבד. זה אומר שאפליקציות כמו יוטיוב, אינסטגרם, Google Keep וג'ימייל יגיבו היטב, אבל אפליקציות שדורשות קצת יותר משאבים כמו האפליקציה של פרטנר או Zoom למשל– סיפקו זמני תגובה פחות מרשימים. תומכים במעבד המאיץ הגרפי Adreno 610 ו-4GB זיכרון RAM, שעם כל הכבוד אליהם, בסוף שנת 2022 ניהול מרובה של אפליקציות במקביל דורש יותר מזה. בגיימינג הביצועים דווקא לא בלטו לרעה והצלחנו לשחק בכמה כותרים תובעניים בשילוב קונטרולר, אבל כאמור, ביצועי הגרפיקה המגמגמים הורידו הרבה רוח מהמפרשים ולא מנגישים במיוחד את ה-M10 Plus לגיימינג.
במבחן GeekBench 5 קיבלנו תוצאה חלשה-בינונית של 1605 נקודות ב-Multi-Core וב-3DMark קיבלנו תוצאות הרבה יותר "עצלות", עם 2116 נקודות ב-Time Spy ו-450 נקודות Wild Life.
משך פעולת הסוללה
(10% מהציון הסופי)סוללת 7500mAh מבטיחה עד 12 שעות נגינה של וידאו בסטרימינג, עד 14 שעות שיטוט ברשת ועד 60 שעות הפעלת מוזיקה. במארז קיבלנו מטען 2A בהספק 10W יחד עם כבל USB-C באורך מטר - ואין כאן זכר לטכנולוגיית טעינה מהירה. ה-M10 Plus ליווה אותנו במהלך שבוע שגרתי מדי שעה-שעתיים בסוף כל יום ובעיקר בסופ"ש, כשהשתמשנו בו לשלם חשבונות, לקרוא כמה ספרים אלקטרוניים ולצפות בסדרה Wednesday בנטפליקס. בממוצע, הטאבלט הציע זמן סוללה של 6.5-7 שעות פעילות רצופות, עם 80-90% בהירות מסך ושימוש ברמקולים מעת לעת. גילינו שהנמכה של בהירות הצג ל-50% תורמת משמעותית לחיי הסוללה ומעניקה לו כמעט חיי עבודה כפולים, בערך 10.5-11 שעות בסך הכל. הבעיה שהבהירות בטווח זה מאוד מגבילה את הקריאות לטובה בעיקר לשעות הערב כשהבית די חשוך, ככה שקשה להסתפק בה ביתר שעות היום.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)מאחורי מסך הזכוכית אין שום ציפוי הגנתי, לפחות לא כזו שב-Lenovo מנופפים בה וצג בגודל 10 אינץ' מועד לפורענות. יתר רכיבי הטאבלט מרגישים לא רע בכלל; כאמור, אמנם אין כאן רכיבי אלומיניום או מגנזיום בולטים שמציעים את ההתנגדות הקשיחה, אבל גם אין כאן אזכור לפלסטיק מבריק וזול שמאפיין טאבלטים פחות מוצלחים. לכאן או לכאן, היינו ממליצים להוסיף לחבילה כיסוי בד כלשהו, כזה שגם יגן על המסך כשהטאבלט אינו בשימוש וגם יציע מעמד שיהפוך את ה-M10 Plus לטלוויזיה קטנה שאפשר להטות לאחור או לגובה.
באשר לאבטחה, סורק פנים שולב כאן, ללא זוכר לקורא טביעת אצבע. בסריקה ראשונית, המצלמה ביקשה שוב ושוב זוויות שונות של תווי פנינו, עד שזו סוף סוף הצליחה לתעד אותם ולרשום במערכת - לא ההתחלה הכי מבטיחה. בפועל, בשימוש היום-יומי הסורק התגלה כלא רע בכלל, עם זיהוי מוצלח ברוב הניסיונות ועלייה מהירה של מסך הפתיחה, אבל תשכחו מזיהוי בתנאי תאורה מוגבלים, שלא לדבר על חושך מוחלט כמובן.