חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקלדת Razer DeathStalker V2 Pro
מותג: Razer, Razer
הרכב: מקלדת, מקלדת
חיבור למחשב: אלחוטי
סוג המקלדת: מקלדת מולטימדיה
ממשק חיבור: Bluetooth
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקלדת Razer DeathStalker V2 Pro

לירן עבדי | 11.09.2022
הטוב
  • חיבוריות נהדרת ותמיכה בעד 3 מכשירים בו-זמנית
  • תאורת RGB עם תכונות מרובות דרך Chroma
  • פרופיל מקשים נמוך, אידיאלי למקלידים מהירים
  • ביצועים מעולים גם בחיבור אלחוטי 2.4Ghz
  • תוכנת Synapse מצוינת
  • איכות בנייה גבוהה מאוד
הרע
  • מבנה צפוף - מתאים למקלידים מנוסים
  • ללא מקשי מאקרו ייעודיים
  • ללא מנח לזרוע
  • מחיר גבוה
בשורה התחתונה
תג המחיר הגבוה הוא כנראה המאפיין הכי מגביל במקלדת הגיימינג החדשה והבולטת של Razer. יש גם עניין של דרישה גבוהה מהמשתמש ואם אתם לא קלדנים נמרצים וחפים מטעויות הקשה, היינו ממליצים להתרחק מה-DeathStalker V2 Pro. מעבר לעניין זה, הכל עבד היטב: מדובר במקלדת אלחוטית המאופיינת בפרופיל נמוך עם ביצועים עילאיים, תוכנת Synapse שממשיכה להרשים, איכות בנייה סופר-גבוהה ואיך אפשר בלי תאורת RGB בוהקת לנשמה. יש גם חיי סוללה שמציעים לפחות שבוע של שימוש אינטנסיבי עם RGB פועל ויעילות החיבוריות הגבוהה, חוטית ואלחוטית לכמה מכשירים במקביל, היא עוד מחמאה שקטפה המקלדת המוצלחת הזאת.
DeathStalker V2 Pro
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 959 ₪
מחיר סופי: 959 ₪
מחיר סופי: 999 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-9 חנויות>>
הקדמה

ה-DeathStalker V2 Pro היא מקלדת גיימינג אלחוטית בפרופיל מקשים נמוך, עשויה אלומיניום וכוללת תאורת RGB מבוססת תכונות Chroma מבית היצרנית. עוד במקלדת: מקשים עם אופי לינארי, כפתורי מדיה ורולר מובנים, התאמה אישית באמצעות תוכנה ייעודית המותקנת במחשב והבטחה לעד 40 שעות סוללה בבהירות תאורה ב-50%. המקלדת מגיעה בתצורת מקשים לינאריים (אדומים) ומקשים קליקיים (סגולים) - לסקירה קיבלנו את גרסת המקשים הלינאריים. המקלדת זמינה בצבע שחור.


נוחות השימוש במקלדת

(60% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל מהתכונה הכי בולטת במקלדת במראה ראשוני, הפרופיל הנמוך שלה. הנקודה הנמוכה ביותר בה נמדד ב-2.1 ס"מ ובשיא גובהה היא עומדת על 2.6 ס"מ, לא כולל פתיחת הרגליים. בשורה התחתונה מדובר במקלדת נמוכה מאוד, שלחלוטין שוברת את קו המקלדות הגבוהות יחסית של יצרנית הגיימינג המפורסמת. המקלדת כוללת פריסת מקשים מלאה כלומר גם המקלדת הנומרית נוכחת, מקשי ה-F הסטנדרטיים בנמצא ויש גם בנמצא מקשי מדיה ייעודיים; מקש מעוגל רב-שימושי המשמש להפעלת/עצירת שיר, מעבר קדימה ואחורה בלחיצה כפולה ומשולשת וכן רולר לשליטה על ווליום לצידו הימיני – שבלחיצה עליו מביא להשתקה מיידית (Mute) של הסאונד.


Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה


בכל הנוגע לפיזור המקשים, הכל מסודר לעילא ומזכיר את אחרונת המקלדות המשרדיות, אם כי המקש היחיד שהפריע לנו במקומו הוא ה-Enter בתצורתו החלקית, כלומר בצורת מלבן ולא כולל את חלקו המלא העליון. כמה ימים טובים נדרשנו מאיתנו להתנגד לזיכרון השריר שלנו ולהפסיק להקיש בחלקו העליון הטבעי של האנטר, ובכך למעשה להקיש על מקש ה-\ שמוקם מעליו. עוד עניין שלא הצלחנו להתעלם ממנו: לא שולבו ב-DeathStalker V2 Pro מקשי מאקרו ייעודיים וממקלדת גיימינג כה מקצועית ציפינו לקבל לפחות 2 מקשים חסרי תכלית שניתן להקצות אליהם צמד פקודות שימושי, בין אם זה עבור גיימינג או עבור שימושים משרדיים יותר.

Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה

עוברים למקשים וחווית ההקלדה. המתגים כאן אופטיים, בעלי פרופיל נמוך במיוחד ואופי הלחיצה שלהם לינארי, כלומר הקלקה מהירה, קלה והרגשה שקטה בקצה שמוגנת על ידי סיליקון בתום ההקשה, שמרגישה "ספוגית" בסוף הלחיצה, בטח לעומת מתגים מכניים. מרחק ההפעלה כאן נמוך במיוחד, כ-1.2 מ"מ, מה שהופך את מקשי המקלדת שלפנינו לנמוכים ביותר בנבחרת מקלדות Razer. כוח ההפעלה עומד על 45g, לא משקל רב מדי שנדרש מצד המשתמש כדי לגרום להפעלת המתג. מה שני הנתונים האחרונים אומרים בפועל? ביצועים חטופים ותגובתיות לא סלחנית שאידיאלית עבור המקליד המהיר שלא מרבה לשגות בעת ההקלדה, בין אם מדובר בעריכת טקסטים או ברגעי גיימינג לחוצים.

Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה


כאן המקום להתייחס לצד הבעייתי במשוואה: אפשר לטעות המון עם ה-DeathStalker V2 Pro והיא כלל לא מיועדת לקלדנים שאינם מנוסים לחלוטין עם מיקומי המקשים ומהירות התגובה צריכה להיות אינסטינקטיבית בהתאם, על גבול יכולות של הקלדה עיוורת. פרופיל מקשים כה נמוך אומר בפועל המון שגיאות הקלדה, אם אתם לא יודעים בדיוק איפה ללחוץ ומתי, כך שלא נמליץ עליה כלל לקלדנים שאינם מנוסים דיים כדי לעמוד ב"קצב הפקודות" של המקלדת שלפנינו. עוד עניין שהפריע לנו בזמן השימוש וגילינו אותו אחרי ימי הקלדה ארוכים במיוחד: ממקלדת כה פונקציונלית ציפינו לקבל מנח לזרוע שהיה משרת אותנו בסשנים ארוכים במיוחד והיעדר התמיכה לאמות הידיים חסרה לנו מאוד.

Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה

צריך להחמיא לחיבוריות הרחבה והוורסטילית של ה-DeathStalker V2 Pro: תוכלו לחבר את המקלדת בחיבור USB-C ישירות לכניסה ייעודית ולשכוח מדאגות של חיי סוללה, לחבר אותה אלחוטית בתקן 2.4Ghz עם דונגל תואם, או לחלופין להתחבר לכל מכשיר תומך בקישורית בלוטות'. המקלדת גם תומכת בצימוד של עד 3 מכשירים במקביל ומציעה מקדימה 3 מקשים ייעודיים למעבר מהיר בין המכשירים שהוצמדו לה. עניין אחרון שגם ראוי לציון באגף זה: המקלדת תומכת ב-Multi-Device כך שאם ברשותכם אביזר Razer נוסף שגם כולל מקלט (דונגל) הנושא את אותה טכנולוגיה, תוכלו לשדך בין השניים ולמעשה תזדקקו רק לחיבור דונגל בודד שישרת את שניהם בחיבור האלחוטי למחשב.

Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה

אין מקלדת גיימינג איכותית בלי פתרון תוכנה ראוי וכאן Synapse 3 לוקחת פיקוד בגבורה. ניתן למפות מחדש את כל מקשי המקלדת (מלבד צמד מקשי המדיה) ולפקוד עליהם מחדש כל שימוש שתרצו, מפונקציות של עכבר, דרך הפעלת קיצור דרך ייעודי ועד להדבקת טקסט שהוכן מראש. יש כמובן גם פקודות מאקרו ושיוך רצף מסובך של הקשות למקש אחד והפעלה שלהן בהקלקה פשוטה. כמצופה, גם Gaming Mode נוכח כאן וזמין להפעלה אוטומטית בעת משחק, כך שיבוטלו מקשים ושילובים בעייתיים כמו מקש ה-Win או למשל השילובים המסוכנים בעת משחק, Alt+Tab ו-Alt+F4.

Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה
Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה


איך זה מתבטא בפועל? את פקודות המאקרו ושיוכי המקשים המחודשים שלנו שמרנו על גבי פרופיל שהיה מיועד עבור משרד, כשבערב יצרנו צירופי מקשים שונים עבור המשחק Valorant. את הפרופילים כינינו בשמות שונים והקצינו להם תאורות RGB שונות כדי שנבדיל ביניהן במהירות. באותו עניין, בזיכרון המקלדת ניתן לאחסן עד 5 פרופילים כך שיישלפו מכל מחשב שלא הותקנה בו התוכנה, ובמקביל גם שירות הענן של Razer הציע לשמור את העדפותינו האישיות, כך שיישלפו ברגע שנחבר את המקלדת למחשב חדש, לאחר התחברות למשתמש שלנו כמובן. עוד בתוכנה, מהפיצ'רים הכי קריטיים לטעמנו; שיוך פרופיל שקבעתם למשחק שהותקן במחשב שלכם, כך שברגע שהמשחק יופעל, פרופיל המקלדת שהכנתם לו מראש יעלה אוטומטית. שימושיות גבוהה ונוחה להפליא.

Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה


עוברים לתאורת ה-RGB, כאשר על החגיגה הצבעונית מנצחת התוכנה Razer Chroma. אם לא תבקשו מסיבת אורות מנצנצת, יחכו לכם בתוכנה כמה אפקטים בסיסיים כמו Fire, Reactive ו-Wave, אבל אבל לשוחרי ה-RGB יש מרחב תמרון בלתי נגמר, כאשר רק היצירתיות שלכם תגביל אתכם. מה בנמצא? סט אפקטים ניתן לעריכה ויצירת שכבות של סדר הצגה, הקצאת תאורה לכל מקש בנפרד ואיך אפשר בלי, שמירת פרופיל תאורה עם האפשרות לייצא ולייבא אותה לכל מקלדת Razer אחרת. לסיכום, אם אתם מחזיקים בסט אפ צבעוני, ה-DeathStalker V2 Pro תיישר קו בקלות לשאר האביזרים שלכם ותדע לתמוך בכל שילוב RGB מתקדם שתדרשו ממנה.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ב-Razer מבטיחים עד 45 שעות סוללה רצופות כשהתאורה בבהירות 50% ועד 26 שעות כשה-RGB עובד בבהירות 100%, כל זאת תחת חיבור אלחוטי בתדר 2.4Ghz. בשל תצרוכת חשמל נמוכה יחסית של חיבור בלוטות', תקבלו חיי סוללה מעט יותר הגונים של בערך עוד שעה-שעתיים, תחת אותם תנאי תאורה כמובן. אם תכבו את התאורה לחלוטין תקבלו זמני סוללה הרבה יותר מרשימים; כ-195 שעות רצופות ב-2.4Ghz ועד 214 שעות בחיבור בלוטות'.


Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה


במבחן המציאות גילינו סוללה לא רעה; בתום 4 של שימוש משרדי אינטנסיבי עם אפקט "סטטי" ירקרק בבהירות 50%, שבקלות מקביל ל-4 שעות משחק רצופות מבחינת תדירות ההקלקה על המקשים, המקלדת ניצלה כ-7% מהסוללה. אם לסכם, נקבל בערך 50-55 שעות סוללה עם בהירות תאורה ראויה, מ-100% ל-0%. כמובן שאם תכבו את התאורה לחלוטין תקבלו חיי סוללה הרבה יותר נדיבים, סביבות כמה שבועות טובים של שימוש נטול טעינה.


ברגע שאחוזי הסוללה במקלדת אזלו, מחברים את כבל ה-USB-C ישירות לכניסה הייעודית וממשיכים עבודה מאותה נקודה, בזמן שהמקלדת נטענת במקביל. ברמת התוכנה ניתן לקבוע שבהיעדר פעילות התאורה תעומעם וכן לקבוע בתוך כמה דקות הפעולה תתרחש. עוד ניתן לקבוע בתום כמה דקות הסוללה תיכבה מעצמה אוטומטית, בטווח שבין 15-60 דקות.


עמידות ואיכות הבנייה

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ב-Razer מבטיחים עמידות של עד 70 מיליון קליקים, כיאה לאביזר פרימיום ושלד המקלדת עשוי אלומיניום 5052 שחלקו גם עשוי מגנזיום ונחשב לעמיד בתחומו ומציע חסינות גבוהה בפני שחיקה טיפוסית. מקשי המקלדת מצופים ABS, מהחומר הרצוי שיעטר אביזר שעובר שחיקה יום-יומית על ידי מגע אנושי. בתחתית המקלדת 5 מלבני גומי שמייצבים את המקלדת היטב על השולחן. רגלי המקלדת עשויות פלסטיק קשיח ואינן מתקפלות כשמושכים את המקלדת לכיוון המשתמש. עוד בתחתית המקלדת מכסה פלסטיק קטן שהרמתו חושפת תא אחסון קטן עבור הדונגל.


Razer DeathStalker V2 Pro: תובענית - ושווה את זה


ההרגשה האישית שלנו עם המקלדת השאירה רושם מאוד חיובי. אמנם אין כאן אף דרגת אטימות רשמית אך הרגשת הלחיצה על המקשים מבוססת ומרגישה יציבה וחומר ה-ABS שמעטר את המקשים כבר הוכיח במקלדות אחרות שבדקנו את יעילותו מול שחיקה לאורך שנים; תשכחו מסימני שפשוף מכוערים, טביעות אצבע שומניות או אותיות שהודפסו על המקלדת, נשחקות טבעית ומפסיקות להיראות אחרי כמה חודשי הקלדה.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply