סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nothing Phone (1) 256GB 8GB RAM
- מעבד ביניים שמגיב היטב למשימות שוטפות
- עיצוב בולט בנוף, גב עטור תאורת LED
- תצוגת OLED עם קצב ריענון 120Hz
- ממשק אנדרואיד נקי ומינימלי
- תאורת הגב התגלתה בעיקר כגימיק
- חיישנים ביומטריים בינוניים
- ללא קצב ריענון אדפטיבי
- אין מטען במארז
המותג הצעיר ואפוף ההייפ Nothing משיק את ה-Phone (1), סמארטפון ביניים המתיימר "להחזיר את הכיף לטכנולוגיה". במפרט: מסך בגודל 6.55 אינץ' עם תצוגת OLED וקצב ריענון מקסימלי של 120Hz, מעבד +Snapdragon 778G וזיכרון RAM בנפח 8GB לצד 256GB של אחסון פנימי. עוד במארז: מערך תאורה אחורי המכונה Glyph, צמד מצלמות 50 מגה פיקסל עם הקלטה ב-4K ב-30 פריימים בשנייה, סוללת 4,500mAh ועמידות בנתזי מים ואבק בתקן IP53. המכשיר זמין צבעי שחור ולבן, שניהם עם גב שקוף מאחור.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)ה-phone (1) תומך ברשת הדור החמישי בישראל ועוד תקנים נתמכים הם NFC לתשלום דרך הנייד, Wi-Fi 6 ליציבות אלחוטית גבוהה ומהירה יותר והבלוטות' כאן הוא בגרסת 5.2. במכשיר מגירת סים התומכת בשני כרטיסי SIM במקביל. בגזרת השיחות יש חדשות טובות ורעות: הטובות הן ששיחות נכנסות ויוצאות בלי בעיה; אין כשלי קליטה או נפילות מערכת שגורמות לצד השני להישמע פחות טוב והרמקול הפנימי עובד מצוין. החדשות הרעות? לא ניתן כרגע להקליט שיחות עם המכשיר שלפנינו. אמנם ישנו מקש "הקלטה" בחייגן שהופך ללחיץ ברגע שיוצאת/נכנסת שיחה, אבל כשלוחצים עליה בתוך כמה שניות המשתמש נתקל בהודעת "ההקלטה נכשלה". מהתמיכה נמסר לנו שאם משנים את שפת המערכת לאנגלית אפשר להקליט שיחות - ואכן הנושא אומת על ידינו, אבל מיותר לציין שלא מדובר בפתרון מספק. בהמשך היבואנית הודיעה שכשמחזירים את הממשק מאנגלית לעברית - ניתן יהיה להקליט לצמיתות, גם כשהמכשיר בשפה העברית - נושא שלא הספקנו לבדוק. בשורה התחתונה מהיבואנית נמסר שמדובר בתקלה ידועה שכנראה תטופל לפני ההשקה בישראל ולנו נותר רק לקוות שהתכונה המבוקשת אכן תהיה זמינה.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)הנראות של ה-phone (1) זועקת בכל מקום רמזים עבים לסמארטפון המפורסם של חברת התפוח ואי אפשר להימנע מהאלמנטים הבולטים: פינות מעוגלות מאוד, מסגרת אלומיניום כסופה ומקשים מעוקלים וצרים באותו גוון. מספר האנשים שחשבו שאנחנו מחזיקים ביד iPhone הוא בלתי נגמר - ורק מכאן אפשר להבין את הדמיון הרב ולא קשה להבין מאיפה מהנדסי Nothing לקחו השראה. זה לא אומר שהוא מרגיש כמו חיקוי: הוא נוח לאחיזה ותפעול יום-יומי ואנחנו יכולים להישבע שמשקלו (193.5 גרם) מרגיש פחות ביד ובכיס. חלקו האחורי היא גולת הכותרת: עטיפה שקופה החושפת חלקי מערכת אלגנטיים ולטעמנו הגוון הלבן מנקר עיניים פי כמה מהשחור.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)באגף המצלמות תמצאו מאחור צמד עדשות בלבד, עניין מינימלי יחסית בנוף השלוש והארבע עדשות שאפשר למצוא במכשירים שאינם בהכרח מקטגוריית הפרימיום. שתי העדשות בנות 50 מגה פיקסל, האחת רחבה עם מפתח צמצם f/1.9 עם PDAF (העדיף על פוקוס אוטומטי סטנדרטי) ומייצב תמונה, השנייה אולטרה-רחבה ˚114, עם מפתח צמצם f/2.2 ופוקוס אוטומטי רגיל. מקדימה, עדשת סלפי רחבה בעלת 16 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.5.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)סוללת 4,500mAh מתיימרת להציע עד 18 שימוש, תמיכה בטעינה מהירה בהספק 33W עם הבטחה ל-50% סוללה בתוך חצי שעת טעינה ויש גם טעינה הפוכה בנמצא, בהספק 5W. המכשיר גם תומך בטעינה אלחוטית בתקן Qi, בהספק 15W והבטחה לטעינה מלאה בתוך שעה ו-20 דקות. ב-Nothing מתיימרים להיות חדשניים בתחומם אבל בנושא אספקת המטען הם מיישרים קו עם לא מעט יצרניות וגם כאן לא תקבלו מטען אלא רק כבל USB-C. בהיעדר מטען מקורי, בדקנו את מהירות הטעינה עם מטען ה-Warp Charge 65W האישי שלנו ואכן קיבלנו 51% בתוך חצי שעת טעינה, מבלי שנגענו בסלולרי. טעינה מלאה ארכה כשעה ו-25 דקות. בהחלט לא קצב איטי אבל גם לא בולט בתחומו.
עמידות
(10% מהציון הסופי)על פני הזכוכית מקדימה ומאחורה שולב ציפוי Gorilla Glass 5 המגן מפני שריטות ושאר פגיעות פיזיות, המסגרת עשויה אלומיניום - ובסך הכל מדובר במערך הגון מצד היצרנית הצעירה, שבקלות הייתה יכולה להתפשר על חומרי פלסטיק פשוטים. חיסרון שחשוב לזכור כשזה מגיע לגב זכוכית: המכשיר נוטה להתחמם מאוד מאחור ובמהירות מדאיגה, גם בזמן טעינה וגם בזמן הרצת משחקים. בשימוש הקצר שלנו אין לכך משמעות רבה אבל לאורך זמן הרכיבים הפנימיים עלולים להישחק.
הגנת IP53 נוכחת כאן ומאפשרת למכשיר לספוג התזות ורסיסי מים קלים וגם כניסת אבק לא אמורה לפגוע במכשיר - אבל תשכחו מטבילתו במים. מדובר בפשרה מוכרת בעולם מכשירי הביניים ובקטגוריית העמידות עדיין קשה למצוא סמארטפון בינוני עם הגנה מוחלטת בפני טביעה או אפילו שטיפה קצרה. בכל הנוגע לכיסוי מסך או כל נרתיק מגן, תצטרכו לרכוש אותם בנפרד ובניגוד ללא מעט מתחרות באגף הביניים, ב-Nothing בחרו שלא לספק כיסוי, אפילו לא בסיסי ופשוט. ניתן לרכוש בנפרד כיסוי חסין זעזועים המאפשר גם טעינה אלחוטית, בגרסאות שקופות כמובן (שקף מלא/שחור) כך שמערך ה-Glyphs לא יוסתר.