חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nothing Phone (1) 256GB 8GB RAM
מותג: Nothing, Nothing
גודל מסך: 6.55 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 256GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2022
מבנה המכשיר: רגיל
סדרה: Nothing phone (1)...
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
מאור 12.09.23
David 29.12.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nothing Phone (1) 256GB 8GB RAM

לירן עבדי | 02.08.2022
הטוב
  • מעבד ביניים שמגיב היטב למשימות שוטפות
  • עיצוב בולט בנוף, גב עטור תאורת LED
  • תצוגת OLED עם קצב ריענון 120Hz
  • ממשק אנדרואיד נקי ומינימלי
הרע
  • תאורת הגב התגלתה בעיקר כגימיק
  • חיישנים ביומטריים בינוניים
  • ללא קצב ריענון אדפטיבי
  • אין מטען במארז
בשורה התחתונה
תג המחיר שהוצמד אליו שגרתי, הביצועים לא הדהימו אותנו וכך גם תצוגת ה-OLED הראויה-בלבד, חיי הסוללה המספקים והעדשות הסבירות. אם כך, מה יש ב-Phone(1) שדורש התייחסות? ובכן, עיצוב בעיקר. זה נראה שב-Nothing החליטו להיות בולטים בנוף - ועד כה זה עובד להם לא רע. זה התחיל עם אוזניות ה-TWS שלהם והקו הבועט ממשיך עם הסמארטפון שלפנינו. אז אולי ל-Phone(1) אין את המפרט המרשים ביותר שתרצו לקבל, אבל יומרנות אסתטית ואומץ שחייבים להעריך יש גם יש, ורק על כך שווה לעקוב אחרי היצרנית העולה.
הקדמה

המותג הצעיר ואפוף ההייפ Nothing משיק את ה-Phone (1), סמארטפון ביניים המתיימר "להחזיר את הכיף לטכנולוגיה". במפרט: מסך בגודל 6.55 אינץ' עם תצוגת OLED וקצב ריענון מקסימלי של 120Hz, מעבד +Snapdragon 778G וזיכרון RAM בנפח 8GB לצד 256GB של אחסון פנימי. עוד במארז: מערך תאורה אחורי המכונה Glyph, צמד מצלמות 50 מגה פיקסל עם הקלטה ב-4K ב-30 פריימים בשנייה, סוללת 4,500mAh ועמידות בנתזי מים ואבק בתקן IP53. המכשיר זמין צבעי שחור ולבן, שניהם עם גב שקוף מאחור.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-phone (1) תומך ברשת הדור החמישי בישראל ועוד תקנים נתמכים הם NFC לתשלום דרך הנייד, Wi-Fi 6 ליציבות אלחוטית גבוהה ומהירה יותר והבלוטות' כאן הוא בגרסת 5.2. במכשיר מגירת סים התומכת בשני כרטיסי SIM במקביל. בגזרת השיחות יש חדשות טובות ורעות: הטובות הן ששיחות נכנסות ויוצאות בלי בעיה; אין כשלי קליטה או נפילות מערכת שגורמות לצד השני להישמע פחות טוב והרמקול הפנימי עובד מצוין. החדשות הרעות? לא ניתן כרגע להקליט שיחות עם המכשיר שלפנינו. אמנם ישנו מקש "הקלטה" בחייגן שהופך ללחיץ ברגע שיוצאת/נכנסת שיחה, אבל כשלוחצים עליה בתוך כמה שניות המשתמש נתקל בהודעת "ההקלטה נכשלה". מהתמיכה נמסר לנו שאם משנים את שפת המערכת לאנגלית אפשר להקליט שיחות - ואכן הנושא אומת על ידינו, אבל מיותר לציין שלא מדובר בפתרון מספק. בהמשך היבואנית הודיעה שכשמחזירים את הממשק מאנגלית לעברית - ניתן יהיה להקליט לצמיתות, גם כשהמכשיר בשפה העברית - נושא שלא הספקנו לבדוק. בשורה התחתונה מהיבואנית נמסר שמדובר בתקלה ידועה שכנראה תטופל לפני ההשקה בישראל ולנו נותר רק לקוות שהתכונה המבוקשת אכן תהיה זמינה.


Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט

הספיקרים החיצוניים במכשיר לא מפעימים; הם סטנדרטיים בהגשה, די מרעישים ולא תזכו כאן לאיכות צליל מפעימה או זכירה מדי. פשוט, רגיל וטוב - ואין בעיה לבצע איתו שיחות וועידה. בענייני אוזניות, נעדר כאן כניסת ה-3.5 מ"מ הקלאסית וכל שנותר לבעלי אוזניות חוטיות הוא למצוא מתאם USB-C או לעבור בלית ברירה לאוזניות אלחוטיות, כצו המגמה של שוק הסמארטפונים שנוטש בהדרגה את הימצאותה של כניסת ה-AUX.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הנראות של ה-phone (1) זועקת בכל מקום רמזים עבים לסמארטפון המפורסם של חברת התפוח ואי אפשר להימנע מהאלמנטים הבולטים: פינות מעוגלות מאוד, מסגרת אלומיניום כסופה ומקשים מעוקלים וצרים באותו גוון. מספר האנשים שחשבו שאנחנו מחזיקים ביד iPhone הוא בלתי נגמר - ורק מכאן אפשר להבין את הדמיון הרב ולא קשה להבין מאיפה מהנדסי Nothing לקחו השראה. זה לא אומר שהוא מרגיש כמו חיקוי: הוא נוח לאחיזה ותפעול יום-יומי ואנחנו יכולים להישבע שמשקלו (193.5 גרם) מרגיש פחות ביד ובכיס. חלקו האחורי היא גולת הכותרת: עטיפה שקופה החושפת חלקי מערכת אלגנטיים ולטעמנו הגוון הלבן מנקר עיניים פי כמה מהשחור.


Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


במכשיר שולב מסך בגודל 6.55 אינץ' בתצוגת OLED עם רזולוציה של 1080X2400 פיקסלים, פיזור פיקסלים של 402ppi ויש גם תמיכה ב +HDR10. הבהירות הטיפוסית עומדת על 500nits והמקסימלית 1200nits - לא מהתצוגות שיתקשו מול שמש ישירה ואפשר להגיד בצורה די בטוחה שרוב הסמארטפונים היום, לפחות אלו מקטגוריית הביניים ומעלה, מתמודדים היטב אפילו עם קרני השמש הישראלית. תצוגת ברירת המחדל מציגה את סולם הצבעים DCI-P3 אבל ניתן לבחירה גם סולם sRGB אם תעדיפו - שניהם מציגים עושר צבעים משכנע ואין לנו תלונות באגף התצוגה; התצוגה חדה ונוח לצפות בפרקים שלמים באפליקציית דיסני+ ב-Phone (1). קצב ריענון של 120Hz גם זמין כאן, תכונה ששייכת בדרך כלל למכשירי הפרימיום וההרגשה מצוינת; התפריטים נעים בהחלקה נעימה לעין, הגיימינג קצבי ושומר על fps גבוה והנוחות בשגרה מרגישה פרימיום. רק חבל שאין קצב ריענון אדפטיבי והמשתמש יכול לבחור רק בין 60Hz חסכוניים בסוללה או 120Hz, תכונה שהתגלתה כזללנית אנרגיה לא קטנה.

Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט

אחראית על עיבוד הנתונים ערכת השבבים +Snapdragon 778G של Qualcomm בארכיטקטורת 6 ננו-מטר, לצד מעבד גרפי Adreno 642L ו-8GB של זיכרון RAM. נתחיל ממבחני הביצועים: ב-GeekBench 5 קיבלנו 821 נקודות ב-Single-Core ו-2998 נקודות ב-Multi-Core. במבדקי הגיימינג של 3DMark קיבלנו 7082 נקודות ב-Sling Shot ו-2909 נקודות ב-Wild Life. שתי התוצאות די סטנדרטיות ומקובלות בשוק הביניים. ברגעים מאתגרים לא הרגשנו גמגומים: שיחקנו ב-Call of Duty: Mobile וב-Marvel Contest of Champions, שני כותרי פעולה מהירים ולא הרגשנו נפילות פריימים או מסכי טעינה ממושכים מדי. גם בשגרה אין לנו תלונות: אתחול זריז, מעבר בין אפליקציות קורה ברגע ובסך הכל מעבד הביניים לא מאכזב ביום-יום. אחסון בנפח מובנה 256GB אמור להציע "מחסן מידע" מספק עבור האפליקציות, המשחקים והקבצים האישיים שלכם, כמובן מבלי שהתחשבנו בשאר שירותי ענן - רק שימו לב שלא ניתן כאן להרחיב את הנפח הפנימי.

Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


עוברים למערכת ההפעלה: ממשק Nothing OS התלבש על אנדרואיד 12 ונכון לכתיבת שורות אלה, גרסת 1.1.0 נבדקה על ידינו. אל תחפשו שינויים מסעירים כי לא תמצאו: מדובר בממשק נקי למדי, עם אפליקציות גוגל המקובלות שהותקנו מראש כדוגמת Drive, Files, Wallet וכו', כמה סידורים אסתטיים בתתי-התפריטים ובאופן הצגת ההתראות בהסטה מלמעלה ויש לא מעט אזכורים לחברת Nothing באמצעות הפונט הפיקסלי שלה – אבל כאן זה בערך נגמר. יש תכונה ניסיונית להתחברות למכונית Tesla אבל אם לסמוך על תגובות הרשת, התכונה עדיין בפיתוח. לסיכום, מי שאוהב מעטפה יצירתית בהשארת היצרנית לא ימצא את מבוקשו ב-phone (1), בזמן שיהיו כאלו שייראו בעניין יתרון בדבר, בעיקר חובבי ממשקי ה-Stock הנקיים.

Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


התאכזבנו לגלות שחיישני האבטחה הביומטריים ששולבו במכשיר בינוניים בלבד. חיישן טביעת האצבע עשה לנו בעיות כבר ברמת ההזנה הראשונה של האגודל שלנו ובפעם הראשונה אפילו "סילק" אותנו מהאשף כי לא הצליח לזהות את טביעת האצבע שלנו אחרי יותר מדי ניסיונות זיהוי, תופעה שלא פגשנו באף סמארטפון. לבסוף הצלחנו להזין את האגודל אבל לאחר מכן היו יותר-מדי כשלים בשוטף; זה לא שהוא פתח את הטלפון למשתמש אחר חס וחלילה, אבל כשל שוב ושוב בניסיונות הזיהוי. שלא תטעו, ברוב הזמן הוא דווקא הצליח - אבל בכל יום לפחות כמה פעמים נדרשנו להניח את האגודל בזווית נוספת או בצורה יותר מלאה ובשורה תחתונה, לא מדובר בחיישן סלחן במיוחד.

גם סורק הפנים סביר בלבד. שוב נדרשנו למקם מחדש כמה פעמים את פנינו מול המצלמה, בזמן שטלפונים אחרים כבר מזמן איתרו את תווי הפנים שלנו בתהליך שארך בקושי שניה. אחרי הזיהוי הראשוני, מלאכת הסריקה עובדת טוב אבל רחוקה מלהיות מושלמת והמון פעמים הועברנו למסך הזנת הקוד האישי לאחר כישלון בזיהוי. מזיהוי פנים בלילה תצטרכו לשכוח לחלוטין - רק בניסיון הרביעי או החמישי שממש הצמדנו את הפנים שלנו לכיוון המצלמה, ה-Phone (1) זיהה את תווי פנינו, וגם זה לא תמיד עבד.

אחת התכונות הבולטות ב-phone (1) שמבדלת אותו משאר המכשירים בשוק היא תאורת ה-LED בגב המכשיר שנקראת Glyphs. כרגע מדובר בגימיק בלבד, בוהק ומנקר עיניים ככל שיהיה. מה התאורה האחורית מציעה? ניתן לשייך איש קשר לאנימציית Glyph מסוימת מתוך 10 דוגמאות מובנות.  יש גם תכונת "מד טעינה" שמציגה בתאורה את התקדמות הטעינה – אלא שזו מפסיקה להציג סטטוס עדכני כמה שניות אח"כ, משום מה. יש גם התייחסות בוהקת בעת הפעלת Google Assistant ותזמון תאורת ה-Glyphs כך שלא תפריע לכם בזמנים פחות מתאימים. נכון לכתיבת שורות אלו אין אופציה ליצור תבנית תאורה משלכם, אם כי Nothing הודיעה כי "פיצ'רים נוספים יוכנסו לממשק בעתיד הקרוב", לדבריהם.

עם כמה חדשני שזה נשמע, כבר יש שיטה להצגת מידע על ידי הדלקה וכיבוי תבניות ספציפיות של נורות לד, היא נקראת מסך ויש אחד כזה בצד השני של המכשיר.

Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט

הבעיה שעם כל הרצון הטוב של Nothing לחדש, היא לא התחשבה בעניין התנהגותי מהותי: המשתמש הממוצע לא מניח בטבעיות את הסמארטפון שלו על משטח כלשהו עם גבו למעלה. זה לא אינטואיטיבי ואין לזה הרבה פואנטה, שהרי במידה ותתקבל התראה, למה לי להעדיף לקבל חיווי בגב שעליי לזכור למי הוא משויך, אם פשוט אוכל לראות את ההתראה מילולית ומפורשת במלואה על פני המסך? כאמור, התאורה בוהקת, מנקרת עיניים, גוררת אינספור שאלות מצד הסובבים – ורחוקה מלהיות שימושית כפי שב-Nothing רוצים לחשוב. זה לא אומר שלא אהבנו את הפוטנציאל ברעיון ולטעמנו מספיק הטאץ' העיצובי שמזכה אותם בכמה נקודות זכות - אבל לצערנו ברמת השימושיות אין כאן באמת בשורה.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

באגף המצלמות תמצאו מאחור צמד עדשות בלבד, עניין מינימלי יחסית בנוף השלוש והארבע עדשות שאפשר למצוא במכשירים שאינם בהכרח מקטגוריית הפרימיום. שתי העדשות בנות 50 מגה פיקסל, האחת רחבה עם מפתח צמצם f/1.9 עם PDAF (העדיף על פוקוס אוטומטי סטנדרטי) ומייצב תמונה, השנייה אולטרה-רחבה ˚114, עם מפתח צמצם f/2.2 ופוקוס אוטומטי רגיל. מקדימה, עדשת סלפי רחבה בעלת 16 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.5.


Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


בצורה לא מפתיעה מדי, השמש החזקה של יולי/אוגוסט עוזרת לעדשות האחוריות להשיג את הרגעים הכי מיטביים. השמיים בגווני כחול נקיים, יש פירוט לא רע של בנין מגורים והמיקוד לא עשה לנו בעיות באיתור האלמנטים הרלוונטיים. יש לעיתים נטייה לאפלוליות קלה, אבל בדר"כ לחיצת מיקוד במסך על האובייקט הרצוי מאפסת את המערכת ומחזירה את הבהירות האבודה. גם במקומות סגורים עם תאורה מספקת מקבלים צבעים טבעיים יחסית ופירוט שהיה יכול להיות מרשים, אבל מספיק עבור הקטגוריה בה ממוקם המכשיר. צילום מאקרו הופק בינוני עם חידוד יתר במקומות מסוימים וטשטוש כללי מסביב ותיעוד דג נא חשף אפקט Iris Blur מובחן שמוכר למשתמשי פוטושופ ולמעשה יוצר עיגול ממוקד על אובייקט מסוים, בזמן שהיתר מסביב מקבלים טשטוש מלאכותי. בווידאו לא התרשמנו מדי והתוצאות סבירות בלבד; שוב פגשנו בנטייה לאפלוליות למרות שהקלטנו את הסרטון בשיא הצהריים והפירוט שמציע 1080p ב-60 פריימים בשניה התגלה כמספיק לסרטוני משפחה שמשתפים בווטסאפ.

Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


עוברים ללילה והירידה ברמת הפירוט ו"ניקיון" הצבעים הורגשה מאוד. מצב הלילה לא תמיד הרשים: לעיתים הוא השיג פירוט נאה וצבעים יותר חיים ומלאים - ולפעמים חידד את התמונה בצורה מוגזמת או שהתאורה המלאכותית השפיעה עליו רעה וגרמה למעבד התמונה לשלוח קרניים מלאכתיות לקצות התמונה.

Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט
Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


נטייה נוספת ומוכרת לעייפה היא "חימום" הסצנה והדגשת הגוונים הצהובים/חומים. גם בוידאו אל תצפו ליותר מדי; הפירוט צונח כמצופה, גוונים אפורים כהים הופכים לשחורים מלאים ואפלים ובשורה התחתונה, ה-phone (1) רחוק מלהביא בשורה בוידאו תחת תנאי תאורה ירודים.

בענייני וידאו, מאחור תוכלו לתעד להקליט ב-4K ב-30 פריימים בשנייה או ב-1080p ב-60 פריימים בשנייה עם מייצב אלקטרוני ומקדימה יכולות ההקלטה מסתכמות ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה.




תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

סוללת 4,500mAh מתיימרת להציע עד 18 שימוש, תמיכה בטעינה מהירה בהספק 33W עם הבטחה ל-50% סוללה בתוך חצי שעת טעינה ויש גם טעינה הפוכה בנמצא, בהספק 5W. המכשיר גם תומך בטעינה אלחוטית בתקן Qi, בהספק 15W והבטחה לטעינה מלאה בתוך שעה ו-20 דקות. ב-Nothing מתיימרים להיות חדשניים בתחומם אבל בנושא אספקת המטען הם מיישרים קו עם לא מעט יצרניות וגם כאן לא תקבלו מטען אלא רק כבל USB-C. בהיעדר מטען מקורי, בדקנו את מהירות הטעינה עם מטען ה-Warp Charge 65W האישי שלנו ואכן קיבלנו 51% בתוך חצי שעת טעינה, מבלי שנגענו בסלולרי. טעינה מלאה ארכה כשעה ו-25 דקות. בהחלט לא קצב איטי אבל גם לא בולט בתחומו.


Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


חדשות טובות מכיוון הסוללה לאורך יום שימוש שגרתי: עם ה-Phone (1) קל להחזיק יום עבודה שלם, כשהגענו לערב ברוב ימי הסקירה עם 45-50% בימי שימוש ארוכים שכללו לא מעט שיחות, הרבה זמן מסך במענה על הודעות ווטסאפ ושילבנו גם כמעט שעת צפייה בנטפליקס מדי ערב – כל זה תחת קצב ריענון 60Hz שנחשב לחסכוני. ביום דומה בשימוש למחרת הקפצנו את קצב הריענון ל-120Hz וסיימנו את היום, סביבות 20:30 בערב, עם 31% סוללה. לא פער דרמטי מדי אבל כזה שמציג את ההבדל בדרישה מהסוללה בין שני סוגי התצוגות. כל התוצאות שלעיל לא קובעות דבר על משתמשים יותר תובעניים כמובן, אבל במבחן ההוגן שלנו אשר היווה יום עבודה ממוצע לחלוטין, הוא עמד במבחן.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

על פני הזכוכית מקדימה ומאחורה שולב ציפוי Gorilla Glass 5 המגן מפני שריטות ושאר פגיעות פיזיות, המסגרת עשויה אלומיניום - ובסך הכל מדובר במערך הגון מצד היצרנית הצעירה, שבקלות הייתה יכולה להתפשר על חומרי פלסטיק פשוטים. חיסרון שחשוב לזכור כשזה מגיע לגב זכוכית: המכשיר נוטה להתחמם מאוד מאחור ובמהירות מדאיגה, גם בזמן טעינה וגם בזמן הרצת משחקים. בשימוש הקצר שלנו אין לכך משמעות רבה אבל לאורך זמן הרכיבים הפנימיים עלולים להישחק.


Nothing phone (1): ממשיכים להתבלט


הגנת IP53 נוכחת כאן ומאפשרת למכשיר לספוג התזות ורסיסי מים קלים וגם כניסת אבק לא אמורה לפגוע במכשיר - אבל תשכחו מטבילתו במים. מדובר בפשרה מוכרת בעולם מכשירי הביניים ובקטגוריית העמידות עדיין קשה למצוא סמארטפון בינוני עם הגנה מוחלטת בפני טביעה או אפילו שטיפה קצרה. בכל הנוגע לכיסוי מסך או כל נרתיק מגן, תצטרכו לרכוש אותם בנפרד ובניגוד ללא מעט מתחרות באגף הביניים, ב-Nothing בחרו שלא לספק כיסוי, אפילו לא בסיסי ופשוט. ניתן לרכוש בנפרד כיסוי חסין זעזועים המאפשר גם טעינה אלחוטית, בגרסאות שקופות כמובן (שקף מלא/שחור) כך שמערך ה-Glyphs לא יוסתר.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply