באחיזת המכשיר בפעם הראשונה, ה-ROG 6 Pro מגושם ביד ולוקח זמן להתרגל לגופו המורחב. מידותיו: אורך 17.3 ס"מ, רוחב 7.7 ס"מ, עובי משמעותי של 10.3 מ"מ ויש גם משקל עודף, כ-239 גרם שנחשב לכבד בכמה עשרות גרמים מהסטנדרט. המכשיר בולט בנוף בהרבה מובנים: אסתטית, הוא מכוון בבירור לקהל הגיימרים עם מראה עתידני-משהו, עיטורים כסופים גאומטריים ושאר אלמנטים תחרותיים, מסך OLED קטן בגב המסך, ואיך אפשר בלי, תאורה אחורית עם הכיתוב Dare To Play היומרני. עוד עניין שאי-אפשר לפספס באשר להנדסת המוצר: צמד כניסות USB-C שולבו בטלפון, אחת בתחתית ועוד אחת בצד – שגם תומך בחיבור וידאו DP 1.4, כלומר ניתן להסטרים דרך הטלפון ב-p1080 ב-144 הרץ וב-4K ב-30 הרץ. מרשים.
כאמור, מסך OLED קטן שולב בגב המכשיר ואין דרך אחרת לומר זאת, הוא בעיקר מנקר עיניים והשימושיות שלו, בין אם זה להציג את חיי סוללה, השעה, לדווח על שיחה נכנסת או על מעבר למצב "משחקים", סמלית בלבד. בעזר ROG Vision מצאנו לא מעט אנימציות להציג את אותם דיווחים שתוארו, ניתן להוריד נוספות ויש גם עורך – למי שממש חשובה לו ההתאמה האישית. גם את הכיתוב Dare to Play, המכונה במכשיר "תאורת המערכת", ניתן להחליף לכל גוון שתבקשו ויש גם שליטה על עוצמת הבהירות – שוב, התאמת אסתטית ותו לא, שאולי תהיה שולית למשתמשים מסוימים אבל מהותית לאחרים. אנחנו רק חששנו מזלילה פוטנציאלית של הסוללה והעדפנו לכבות את צמד התאורות.
נתחיל מהמסך שהבריק, תרתי משמע: על פני 6.78 אינץ' מורגש מאוד במימדיו הולבש פאנל AMOLED ויש גם תמיכה בתקן HDR10+ המבוקש וכיסוי 111% של טווח DCI-P3. קצב הריענון עומד על 165Hz, אפילו יותר מה-120Hz שמשויך למכשירי הדגל ויש גם קצב ריענון אדפטיבי, כמקובל. הרזולוציה עומדת על 1080X2448 פיקסלים (יחס 20.4:9) והבהירות מציגה בוהק מקסימלי של 800nits. נתחיל מהנתון האחרון: בהירות המסך, גם בגרסתה האוטומטית, נותנת מענה לכל צורך והשמש הישראלית של יולי לא עושה צרות למסך ה-6 Pro. זה לא שלא פגשנו בבהירות עוצמתית יותר משל המכשיר שלפנינו, אבל הוא בהחלט מהבוהקים בחבורה.
במצבי התצוגה תמצאו תצורות כמו "מיטבי", "טבעי", "קולנועי", שליטה על טמפ' הצבעים ושאר מצבי תמונה מיוחדים כמו היפוך צבעים, Dark Mode ותאורת לילה. תצוגת Always On כמקובל גם בנמצא ובסך הכל חווית הצפייה ב- 6 Pro מצוינת: גוונים שחורים ומלאים, רוויה מספקת וחדות גבוהה תודות לרזולוציה הגבוהה. את קצב הריענון העדפנו לכוון ל"אוטומטי" כדי לחסוך בחיי סוללה אבל האופציות רחבות ונעות בכמה מדרגות בין 60Hz ל-165Hz – ולטעמנו קשה עד בלתי אפשר להבחין בין המדרגה האמצעית, 120Hz, לקצב הריענון המקסימלי שמציג המכשיר ולטעמנו באופן מסוים התחום כבר הופך לתחרות ראווה גימיקית.
עוברים לעיבוד הנתונים וב-6 Pro שולבה פלטפורמת Snapdragon 8+ Gen 1 בארכיטקטורת 4nm עם מעבד גרפי Adreno 730 וזיכרון RAM מסוג LPDDR5 בנפח מופרז במיוחד, כ-18GB, לא כולל 512GB שהוקצו למשתמש לטובת אחסון פנימי. על שיטוטי תפריטים ושימוש באפליקציות שגרתיות כמו ג'ימייל, פייסבוק ו-ווטסאפ לא נבזבז זמן, הכל עובד בזריזות ועם אפס תקלות.
עברנו לכמה מבחני מעבדה ואת כולם הרצנו תחת מצב X-MODE הייעודי לביצועים גבוהים. ב-GeekBench 5 שבוחן משימות שגרתיות קיבלנו את התוצאה 1320 נקודות ב-Single-Core ו-4200 נקודות ב-Multi-Core, צמד תוצאות מצוינות, מהגבוהות ביותר שקיבלנו. במבחני הגיימינג של 3DMark קיבלנו בעיקר תוצאות Maxed Out בתום המבדקים השגרתיים שהתרגלנו להריץ על מכשירי דגל ורק מבחן Wild Life Stress Test האימתני הוציאו ממנו ציון מכובד מאוד: 10,459 נקודות בלופ השני וירידה מאוד נמוכה תוך הצגת יציבות מרשימה לאורך הלופים האחרים, כשהלופ הנמוך ביותר קיבל 9,176 נקודות, תוצאה מרשימה בפני עצמה.
מה לגבי גיימינג "אמיתי"? לא שציפינו אחרת, אבל אין כותר שה- ROG 6 Pro מתקשה להריץ. משחקי battle royal ב-PUBG ומשחקוני deathmatch ב-Call Of Duty Mobile עוברים חלק עם תגובתיות מצוינת שאפילו גברה על מכשירי דגל של יצרניות מובילות. זמני הטעינה אפסיים, הנופים הקורנים ב-Asphalt 9: Legends הם חגיגה לעיניים והאקשן הדחוס ועתיר האפקטים ב- Shadowgun Legends מציע משחקיות זריזה ונהדרת, כיאה לכותר FPS בו אסור לפספס רגע של שהייה. ה-ROG 6 Pro הוא מבין הסלולריים החזקים כיום בשוק, אם לא מכולם - ואין כותר מוביל ששיחקנו בו ולא הבהיר לנו זאת.
עוברים למערכת ההפעלה, עליה שולטת
אנדרואיד 12 בצמד ממשקים לבחירת המשתמש, ROG UI הגיימרי או Zen UI המינימלי-שגרתי. כיאה לייעודו של הסמארטפון, בחרנו ב-ROG UI ואחד הדברים הראשונים שמתרשמים מהם לטובה היא היעדרותם של אפליקציות פרסומיות. יש כמה כלי עזר סמליים כמו ASUS Data Transfer ויתר אפליקציות גוגל הפופולריות – וזהו. מצב "הפעלה ביד אחת" נוכח, קיימת תכונת שכפול אפליקציות ובאשר לעיצוב, האייקונים זוכים כאן למסגרת עגולה, יש ערכות נושא יצירתיות מבוססות משחקים להורדה מהחנות הייעודית - ובסך הכל יכולות ההתאמה האישית כאן מפורטות למדי.
איך לא, ההתייחסות לגיימינג כאן היא המורחבת ביותר שראינו מכל
סמארטפון אחר שעבר תחת ידינו. ראשית, את ה-AirTriggers אהבנו במיוחד; מדובר בצמד לחצנים ששולבו במסגרת הטלפון, מזכירים בשימוש את מקשי R1 ו-L1 בג'ויסטיק ומשרתים כקליקים, הפעלת מחוות וגם במהלך משחק כמובן – ורק על שימושם העצום אפשר להרחיב בסקירה עצמאית. בשורה התחתונה, אלה זוג מקשי מגע מבורך שגם ניתן למיפוי וככאלו הופכים כל חווית משחק למקצועית פי כמה. גם חיישני תנועה מתקדמים שולבו כאן, כלומר אם תזיזו את הסמארטפון מעט אחורה, קדימה או לצדדים, התנועה במשחק תגיב בהתאם. כמות המחוות כאן היא אסטרונומית וכל תנועה קלה, עם רגישות שניתנת לשינוי, יכולה לפקוד על הטלפון להגיב ברגעי משחק נחוצים.
בממשק זמינים ארבעה מצבי שימוש, בהתאם לצורך שלכם: X-Mode המיועד לביצועים וגיימינג בפרט, Dynamic האידיאלי לשימוש היום-יומי, Ultra durable ("שרידות על") החסכוני בסוללה ו-Advanced המותאם אישית. אמרתם מכשיר גיימינג, אמרתם התחממות מהירה ומורגשת – וה-6 PRO לא שונה מיתר אביזרי המשחקים בנושא זה. ב-Asus מנופפים במערכת הקירור החדשה GameCool 6 אבל כשהרצנו מבחני ביצועים ושיחקנו לאורך זמן ממושך בכמה כותרים תובעניים תחת מצב X-Mode, הטמפרטורה במכשיר זינקה ל-52-54 מעלות צלזיוס, שהם הרבה מעבר לממוצע השפוי (40-45 מעלות) שמציגים רוב הסמארטפונים בזמן שימוש שגרתי. לא הכל הקשה על המכשיר: ב-PUBG למשל שיחקנו 20 דקות רצופות והטמפ' הקפידה לא לעלות מעל 42 מעלות. עיקר החום מתבטא בגב המכשיר, ואלו בעיקר מבחני ה- Stress ב-3DMark שהפכו את המכשיר ללוהט עד כדי שממש צרב קלות בעור כשנגענו בו מאחור.
כדי להקל על רגעי ה"זיעה" המרובים, במארז קיבלנו גם את ה-AeroActive Cooler 6, אביזר גיימינג שמתלבש על גב הסלולרי וכולל ארבעה מקשים פיזיים ומערכת אוורור שהתגלתה כמטפלת היטב בחום הנפלט. העניין מתבטא בעיקר בהפחתה מורגשת של טמפ' המכשיר, מעבר להתווספותם של עוד 4 מקשים לחוויית גיימינג מורחבת. במילים אחרות, ה-AeroActive Cooler 6 הופך את הסמארטפון לחיית ביצועים אדישה לגיימינג מאומץ, מעין יצור כלאיים מפותח בין סמארטפון לקונסולה ניידת. מצננת את החגיגה העובדה שאת האביזר יש לרכוש בנפרד (כ-449 ₪ נכון לכתיבת שורות אלה) – ובלעדיו ה-ROG 6 Pro פולט חום בלתי נסבל ברגעי גיימינג מאתגרים.
מה עוד במערכת? אפליקציית Armoury Crate איגדה את כל המשחקים שהתקנו בסלולרי, עקבה אחרי טמפ' ה-CPU וה-GPU בזמן אמת, מציעה לשמור פרופיל שימוש לפי כותר כולל מיפוי מקשים ויש אפילו פקודות מאקרו שאפשר לשייך לכל משחק – כלים מתקדמים במיוחד. העזר Game genie יעטוף את המשחק התורן בעת עלייתו בממשק קטן נשלף ויאפשר להפעיל/לכבות בזריזות התראות שוטפות ושיחות, מעבר מהיר לקצב ריענון גבוה יותר, הוספת כוונת, שינוי סדר התפריט וכו'. מדובר בממשק שמזכיר "מצב משחק" אצל רוב המכשירים המתחרים, עם פירוט וחופש פעולה מוגבר ומרשים פי כמה.
באשר לאבטחה ביומטרית, במארז סורק טביעת אצבע וסורק פנים – ושניהם מעולים. סורק טביעת האצבע דרש הרבה יותר זמן מהרגיל לתיעוד הראשוני של האגודל שלנו, אבל לפחות הפנים נסרקו לראשונה בשנייה בודדת. לאחר מכן הכל עובד נהדר ובמהירות: מלאכת זיהוי טביעת האצבע מהמהירות שפגשנו וגם איתור הפנים מתרחש ברגע, פשוט מדליקים את המסך והתצוגה עולה בלי אף גמגום מערכת, כאילו אין סורק שהספיק לאתר את פנינו ולזהות אותן בהצלחה. בלילה או בחדרים חשוכים לחלוטין האתגר עולה כמובן ויעילות זיהוי הפנים פוחתת - אבל ברוב הזמן, יופי של חיישנים ותגובתיות מופתית מצד המערכת.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה
רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.