חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקלדת SteelSeries Apex 3 TKL
מותג: SteelSeries, SteelSeries...
הרכב: מקלדת
סוג המקלדת: מקלדת גיימינג
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקלדת SteelSeries Apex 3 TKL

לירן עבדי | 21.07.2022
הטוב
  • תוכנת SteelSeries GG ושיוך פקודות מלא
  • אטימות IP32, הגנה בפני חדירת נוזלים
  • 6 מקשי מאקרו ייעודיים
  • תצורת TKL קומפקטית
  • מקלדת גיימינג שקטה
הרע
  • נטול זיכרון מובנה לאחסון פרופילים
  • תאורת RGB אזורית בלבד
  • ללא שקע USB
  • ללא מנח זרוע
בשורה התחתונה
גיימרים קז'ואליים עם נדל"ן שולחני צנוע יסתפקו בביצועים הזריזים של המקלדת החוטית Apex 3 TKL מבית SteelSeries: המתגים שקטים בצורה מפתיעה יחסית למקלדת גיימינג, התוכנה הייעודית מאפשרת להגדיר כל מקש, כולל עורך מאקרו מתקדם - ויש גם שיוך פרופיל למשחק שיקפיץ אוטומטית את ההעדפות שלכם. על מה תאלצו להתפשר? תאורת RGB מגבילה אתכם ל-8 אזורי תאורה בלבד, כלומר לא ניתן לצבוע כל מקש בנפרד, והיעדרו של זיכרון מובנה פחות יתאים לשחקנים תחרותיים שנוהגים לקחת את המקלדת שלהם לטורנירים. במבחן התוצאה, מקלדת גיימינג יעילה עם תגובתיות ראויה.
Apex 3 TKL
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 248 ₪
מחיר סופי: 249 ₪
מחיר סופי: 259 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-8 חנויות>>
הקדמה

ה-Apex 3 TKL מבית SteelSeries היא מקלדת חוטית קומפקטית בתצורת TKL (נטולת מקלדת נומרית), הכוללת מתגי גיימינג Whisper-Quiet עם הבטחה ללחיצה שקטה ועמידות גבוהה של עד 20 מיליון לחיצות, תאורת RGB מבוססת 8 אזורים עם תכונות מתקדמות, מקשי מדיה ייעודיים ודירוג IP32 עמיד בפני פגעי מים קלים. המקלדת זמינה בצבע שחור.

זהו הסוג הנפוץ ביותר של מקלדות, כיוון שעל פי רוב המקלדת נמצאת בעמדת המחשב ואינה ניידת. כמו כן חוסכת המקלדת החוטית את ההתעסקות בטעינה ובסוללות ומונעת את האפשרות של הפסקת התפקוד עקב התרוקנות הסוללות או חריגה מטווח השידור. לרוב גם זולות יותר ממקלדות אלחוטיות.

נוחות השימוש במקלדת

(85% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כנצר למשפחת מקלדות ה-TKL, צפו לקבל מידות יותר צנועות מהמקלדת הסטנדרטית ובטח צנועה מזו של המקלדת המכנית המלאה והמוגשמת עם השוליים העבים: רוחבה 36.4 ס"מ, אורכה 4 ס"מ, עובייה 15 ס"מ ומשקלה לא נמוך במיוחד, כ-639 גרם, אבל עדיין לא קרובה לק"ג שלם, כמו לא מעט מקלדות מכניות בגרסתן המלאה. לטעמנו מתצורת TKL נהנים מכל העולמות: כייעודן עבור גיימינג, אין באמת צורך במקלדת נומרית והגישה המהירה לספרות לא נחוצה כל כך. מצד שני, המשתמש נהנה ממקלדת שתופסת פחות מקום על השולחן העבודה, קריטי לגיימרים עם נדל"ן שולחנו צנום. מהצד השני, בניגוד למקלדות קומפקטיות במיוחד בתצורת 60-65%, כאן המשתמש לא נאלץ לוותר על מקשי החיצים שקריטיים ללא מעט שימושים, בעיקר לעריכת גרפיקה, וידאו וסטרימרים.


SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום


כשהופכים את המקלדת מגלים צמד רגליים המציעות שני שיפועים, 4 ו-9.5 מעלות, שתי תצורות תלולות מספיק עבור המשתמש הממוצע. עוד מאחורה שלושה נתיבי העברת כבל, להצנעת החוט או להתאים את הכיוון לסט אפ שלכם. לצערנו אין במארז מנח זרוע כלשהו, שדווקא ציפינו לקבל ממקלדת שמיועדת לשחקנים שמתכוונים לנצל את ה-Apex 3 TKL לשעות משחק רבות – וגם לא ראינו באתר היצרנית מנח שיכול להתאים למידות המקלדת הספציפיות שלפנינו. המקשים הגבוהים, כפי שיפורט בהמשך, גם לא עושים חיים קלים מדי למפרק ומנח זרוע כאן מאוד היה נחוץ ובלט בהיעדרו.

SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום

המקלדת בנויה מהמקשים השגרתיים, סדרת מקשי ה-F המסורתית ושישה מקשי מאקרו ייעודיים, לשיוך עבור רצף פקודות ארוך המופעלים בלחיצה בודדת. בשימוש שאינו פקודות מאקרו, פקודות העריכה השגרתיים שם, כלומר DEL, HOME, END וכו'. מעל מקשי המאקרו הייעודיים לחצן ריבועי נטול סימון שמשרת כ-Play/Pause בזמן ניגון שיר/וידאו, קליק כפול להעברת שיר קדימה ולחיצה משולשת להחזיר שיר אחורה - כאשר שתי הפקודות האחרונות עובדות על נגנים אבל לא משפיעות על הנגן של יוטיוב, למשל. מעליו רולר ווליום מחוספס ולחיץ עבור פקודת Mute, להשתקת סאונד מהירה. אין בנמצא USB Passthrough לחיבור אביזרים נלווים כמו דיסק-און-קי, דונגל עכבר אלחוטי או שישמש עבור טעינת אוזניות אלחוטיות - וחבל.

SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום

עוברים לביצועים. מתגי Whisper-Quiet שולבו במקלדת, מעליהם ציפוי גומי מורגש עם גימור חלקלק-משהו, אבל לא כזה שיגרום לכם עד לכדי הקשות שגויות. כיאה למקלדת גיימינג עם משוב רצוי, ההרגשה על המקשים טקטלית, הן בלחיצה והן בצליל. ה- Apex 3 TKL מציעה סאונד עמום-יחסית בסוף הלחיצה, מין סופגת צליל, רגועה ונינוחה בהרבה מהמקלדת המכניות המסורתיות, אך עדיין שמספקת משוב קליקי מינימלי שמודיע לאוזן המשתמש, "נלחצתי", מעבר למשוב בהרגשה שעוזר לזיכרון השריר שלנו. גובה המקשים גבוהים יחסית, כ-3.7 מ"מ עומק לחיצה וכ-2.8 מ"מ עומק הפעלה, מה שאומר שאולי תפחיתו בשגיאות הקלדה, אבל בהתאם תידרשו ללחיצה יותר עמוקה ומבוססת, מעין "דמי רצינות" - ולוקח זמן להתרגל למקשים המורמים הללו, בטח אם הרגע עברתם אליהם ממקלדת עם מקשים נמוכים וקלי-הפעלה.

SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום

באשר לגיימינג, אין לו תלונות. למרות שבזמן האחרון מקלדות גיימינג אלחוטיות מבוססות דונגל מציגות זמני תגובה תחרותיים ביותר, מקלדת חוטית בחיבור פיזי למחשב היא עדיין הדרך העדיפה לקבל זמני תגובה אידיאליים עם ms בודדים מרגע הלחיצה על המקש ועד הרגע שהפקודה מתבצעת. ל-Apex 3 TKL תכונת Anti-Ghosting מבוקשת שיודעת לתעד כמה הקשות במקביל ובזמני עריכת טקסט מהירים אין שום בעיות. בגיימינג זריז שתובע הקשות מהירה כמו במשחקוני deathmatch של Call of Duty: Vanguard או קמפיינים מבוססי Co-op במשחק ה-FPS הצבעוני Tiny Tina's Wonderlands, מהירויות התגובה ראויות ותחרותיות.

SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום

אף מוצר גיימינג לא שלם בלי עזר שיעניק את ערך המוסף המבוקש. תוכנת SteelSeries GG זמינה ל-Windows ול-macOS ורוב תכונות הגיימינג המתקדמות תקבלו במארז שלפנינו. ניתן לשייך את כל מקשי המקלדת לכל פקודה שתרצו: פתיחת קובץ EXE, הרצת קיצור דרך מבוסס מערכת ההפעלה, הפעלת מקשי העכבר, שיוך לפקודות עריכה שכיחות כמו העתק/הדבק, צילום מסך וקצרה היריעה מלהכיל את הפקודות היצירתיות שתוכלו לעבד עם ה-Apex 3 TKL. כמקובל, יש גם מאקרו ועורך פקודות מתקדם הכולל היררכיה, סדר אירועים וקביעת פקודות ב-ms – וסיכום כל הנתונים לכדי פרופיל משתמש שיישמר בתוכנה. כמו שאנחנו אוהבים, תוכנת GG גם מציעה שיוך משחק לפרופיל כך שברגע שהוא ייפתח, פרופיל המקלדת עם כל ההעדפות שלכם שנשמרו מראש ייעלו בצורה אוטומטית גם הם – וייכבו ברגע שהמשחק ייסגר.

SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום


לצערנו למקלדת אין זיכרון מובנה וכל הפרופילים, הפקודות ושאר הגדרות התאורה תלויות בתוכנה ושמורות רק שם – הדבר אומר שאם תיקחו איתכם את המקלדת לתחרות, טורניר או שתבקשו לחבר אותה לכל מחשב שאינו שלכם, ההעדפות שלכם יישארו בתוכנה בלבד ותצטרכו להגדיר אותן מחדש. לשחקן קז'ואלי לא מדובר בחדשות מצערות מדי, אבל לשחקנים מקצועיים שמשחקים במגוון כותרים עם העדפות צבע, שימוש ופקודות מאקרו לכל משחק, מדובר בעניין מתסכל למדי.

SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום


אין מקלדת גיימינג בלי תאורת RGB מנקרת עיניים, אלא שכאן היא מעט מוגבלת: כ-8 אזורים בלבד שמורים למשתמש ואין אופציה לצבוע כל מקש בצבע בנפרד. הדבר מן הסתם אומר שגם את מקש ה-Caps Lock לא ניתן להגדיר בצבע אחר כשאינו פעיל – והחיווי שלו בצד השני של המקלדת, שבכלל מוסתר על ידי מקש ה-M1, מזכיר את נוחות השימוש הנחותה של אחרונת המקלדות המסורתיות. במחלקת ה-RGB תמצאו את השינויים הסמליים בלבד: Color Shift שיוצר מעבר צבעים מבוסס מהירות ובהירות שתיקבע על ידי המשתמש, Multi Color Breathe ה"נושם", Steady הקבוע למי שמעדיף את התאורה האחורית שלו קבועה וכמובן שניתן גם לבטל את התאורה לחלוטין, הן ברמת התוכנה והן ברמת המקלדת.

זהו הסוג הנפוץ ביותר של מקלדות, כיוון שעל פי רוב המקלדת נמצאת בעמדת המחשב ואינה ניידת. כמו כן חוסכת המקלדת החוטית את ההתעסקות בטעינה ובסוללות ומונעת את האפשרות של הפסקת התפקוד עקב התרוקנות הסוללות או חריגה מטווח השידור. לרוב גם זולות יותר ממקלדות אלחוטיות.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ב-SteelSeries מבטיחים עמידות של עד 20 מיליון לחיצות, נתון שנחשב לגבוה כשלעצמו, אך די בינוני בשוק הגיימינג וכבר פגשנו מקלדות עם הבטחה לעמידות של עד 50 ו-100 מיליון קליקים, גם אם המספרים נראים דמיוניים. השלד ומסגרת המקלדת עשויים פלסטיק קשיח למדי, לא כזה שמרגיש זול לפחות, למרות שהיינו מעדיפים כמובן מתכת קלה כלשהי. המקשים עשויים מרקם נעים למגע וציפוי ABS כפול מספק את העמידות לאורך זמן וכן מבליט את הנראות המנקרת של התאורה – רק שימו לב שאין מדובר ב-PBT, החומר הקשיח והרעשני יותר, למי שמעדיף. הכבל המחובר פיזית למקלדת אינו תליש, אורכו 1.8 מ' סטנדרטי ולמרבה האכזבה, אינו שזור בד אלא מצופה גומי די פשוט שלא תואם לסטנדרט מקלדות הגיימינג המתחרות שיצא לנו לבדוק.


SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום

SteelSeries Apex 3 TKL: לגיימר עם שולחן צנום

שלושה רגלי גומי בקצה התחתון של המקלדת מייצבים אותה היטב על שולחן העבודה, לא כולל צמד הרגליים המתקפלות. המקלדת זוכה לדירוג IP32, כלומר היא מציגה עמידות מסוימת לכניסת אבק – אבל תשכחו מאטימות מוחלטת וכניסת אבק רצינית יכולה להיכנס פנימה ולגרום להשבתת המקלדת, לא סיטואציה ריאלית במיוחד אבל אפשרית. באשר לעמידות מים, ה-Apex 3 TKL חסין בפני טיפות מים למשך עשר דקות. המשמעות בפועל? תאונות יום-יומיות כמו מעט נוזלים שנשפכו וחדרו אל גוף המקלדת לא אמורים להשבית אותו – אבל תשכחו מלשטוף את המקלדת כמובן. עמידות סמלית ומינימלית-יחסית – ועדיין עדיפה על היעדרה של כל אטימות IP.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply