חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Asus ROG Cetra True Wireless אסוס
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
תכונות נוספות: עמידות בזיעה, מיקרופון...
ייעוד: גיימינג, סלולארי
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Asus ROG Cetra True Wireless אסוס

לירן עבדי | 02.06.2022
הטוב
  • סינון רעשים אקטיבי (ANC) ומצב Ambient יעילים
  • טעינה מלאה של האוזניות בתוך שעה
  • מציעות עכבה (Latency) מינימלית
  • תמיכה בטעינה אלחוטית
  • נראות מרשימה
הרע
  • עוצמת סאונד נמוכה
  • אפליקציה רעועה
  • מיקרופון סביר
  • בס חלול
בשורה התחתונה
עם כל הרצון הטוב של Asus, אוזניות הגיימינג ROG Cetra התגלו כאוזניות TWS טובות אבל רחוקות מלהצטיין. בנמצא סינון רעשים אקטיבי בתצורות שונות שהתגלו כיעילות ביום-יום, בין אם כששיחקנו או בזמן שהאזנו למוזיקה במשרד. יש גם עכבה מינימלית מרשימה וטעינה מהירה אבל האוזניות מפשלות ברגעים חשובים: עוצמת הסאונד הכללית נמוכה, אל תצפו לבס מרעיד והאפליקציה הייעודית רחוקה מלהיות יציבה. במילים אחרות, אוזניות שיתאימו בעיקר לגיימינג ופחות למוזיקה.
הקדמה

ה-ROG Cetra הן אוזניות גיימינג TWS מסדרת הגיימינג ROG של Asus המבטיחות להציע עכבה נמוכה במיוחד, סינון רעשים אקטיבי (ANC) בכמה תצורות, עד 27 שעות נגינה ועמידות בתקן IPX4. עוד במארז: מקשי מגע, טעינה מהירה וקייס המאפשר טעינה אלחוטית, אקולייזר והפעלת סאונד וירטואלי ב-7.1 ערוצים, באמצעות אפליקציה ייעודית. האוזניות זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נתחיל מהמפרט: דרייברים בקוטר 10 מ"מ, טווח תדרים סטנדרטי של 20Hz - 20KHz , התנגדות 32ohm והמקודדים הנתמכים: SBC ו-AAC, ללא אזכור ל-aptX המבוקש. בהאזנה למוזיקה, איכות הסאונד רחוקה מלרגש. לא שציפינו ליותר מדי מדרייברים כה קטנים אבל הבאסים מאוד חלולים וגם ניסיון לשפר אותם ב-Bass Boost במסגרת האפליקציה רק הביא לטווחים הנמוכים לקבל סיומת יותר עמומה ונמרחת – ועדיין חסרת נוכחות. הטווחים הגבוהים והבינונים סבירים בלבד, כלומר זה לא שהאזנה למוזיקה כאן היא חווית סאונד גרועה, אבל מאוד פושרת ונטולת חתימה מובהקת.


ASUS ROG Cetra True Wireless: עכבה מינימלית ובס חלול


לשמחתנו בגיימינג המצב משתפר פלאים. באפליקציה תמצאו אקולייזר עם כמה סגנונות ייעודיים כמו משחקי FPS ,RPG, מרוצים או סתם לצפייה בסרט. יש גם אופציה לקביעת הטווחים בהתאמה אישית, כמקובל. ה-Virtual Surround Sound היא עוד תכונה שאהבנו, שמעניקה אפקט 3D עמוק יותר, שאולי מרגיש כמו הקטנת כל הצלילים בבת אחת, אבל במקביל נוצר סראונד עם הבחנות צלילים מפורטים יותר המגיעים מכיוונים שונים. שיחקנו בעיקר במשחקי באטל רויאל וההרגשה ההיקפית נהדרת: כשהמפה נסגרת על השחקן, במיוחד בשלבים האחרונים למשחק, נרצה להאזין לכל רחש קל ושם ה- Cetra TWS מבריקות בביצועים מקצועיים. באופן מאכזב ודי תמוה, עוצמת הצליל שמציעות ה-Cetra TWS נמוך. בעוצמת סאונד מקסימלית אמנם תוכלו להסתיר את רעשי הסביבה, אבל עדיין מדובר ברמות דציבל נמוכות למדי.

באוזניות גם שולב מסנן רעשים אקטיבי (ANC), שזמין בשלוש תצורות: Heavy Noise שעדיף להפעיל כשרעשי הרקע משמעותיים, Light Noise לסביבה פחות רועשת ו-Ambient לצמצום תחושת הבידוד ועדיף למי שלא אוהב את תחושת האטימות המלאה שה-ANC מספק. המעבר בין המצבים מתבצעד דרך הקשה כפולה על אוזניה שמאל, כשחיווי קולי מתריע על מעבר בין מצבי ה-ANC. מצב ה- Heavyלא בכדי זכה בשמו; מדובר באטימות גבוהה מאוד, כזו שגרמה לנו להרגיש כאילו מישהו לחץ לנו פיזית על האוזניים. רעשי מנוע של מזגן תעשייתי מצליחים לחדור קלות אבל שיחות קולגות למשל הוחלשו משמעותית. מצב ה-Light לא רחוק ממנו מבחינת השפעת האטימות שלו אבל עדיפה למי שלא אוהב אטימות מוחלטת.

ASUS ROG Cetra True Wireless: עכבה מינימלית ובס חלול

ה-Ambient גם התגלה כלא-רע בכלל: הוא גורם לצלילים חיצוניים להישמע כ"דקים" יותר אמנם, אבל הם נשמעים למדי ולא נדרסים על ידי המוזיקה ברקע, בניגוד למצבי ה-ANC הקודמים. החיסרון היחיד במצב Ambient שלא כולם יאהבו: צלילי "אוויר" שמועצמים מהותית, מהסוג שלא נשמע כשה-ANC מבוטל לחלוטין. כלומר מצב Ambient באופן מסוים אפילו מעצים את רעשי הרקע הכלליים, גם אם הם מוגשים בצורה "רזה" מהמקור.

מיקרופון מסוג Omnidirectional רלוונטי לשיחות טלפון על ידי המשוחח בלבד ולצד טווח תדרים של 100Hz - 10KHz ורגישות 38dB-, אין כאן נתונים מפעימים. הוצאנו וקיבלנו הרבה שיחות עם ה-ROG Cetra TWS ולצערנו אין כאן חדשות גדולות מדי: אמנם הצלחנו לבצע שיחות שוטפות, אבל לא פעם קיבלנו הערה על כך שנשמענו מרוחקים מהמיקרופון ולא אחת ביקשו מאיתנו "להפסיק לדבר דרך הספיקר". מצד המאזין קולנו נשמע עמום ומרוחק אבל לא מדי, כזה שמאפשר לבצע שיחה אבל מעת לעת התבקשנו שנחזור על דברינו. לא אידיאלי אבל גם לא נורא מדי.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מפתיחת הקופסה ו"אפקט הוואו" כאן ניכר בכל רגע: בשליפת מכסה הקופסה, קייס הטעינה השחור מונח בגאון והרמת המכסה שלו מזכירה פתיחת קונכייה מלכותית, מלמעלה למטה בעדינות. בהרמת המכסה נחשפים צמד האוזניות וביניהם לוגו ROG מחליף תאורת RGB, משלים חווית משתמש נהדרת שלא מצאנו בהרבה אוזניות TWS אחרות ובכל טווחי המחירים. קצת פרטים טכניים: כל אוזניה שוקלת כ-5 גרם, לא נתון בולט מדי וקל לשכוח מהן אחרי שנתחבות עמוק אל האוזן. מלבד האוזניות והקייס, במארז קיבלנו עוד 2 ראשי סיליקון זוגיים בגדלים שונים להחלפה וכבל טעינה USB-C באורך 60 ס"מ.


ASUS ROG Cetra True Wireless: עכבה מינימלית ובס חלול


היציבות באוזן גבוהה מאוד ולטעמנו כל השבחים מגיעים לזרועה הקטנה שמתלוות לכל אוזניה. לא מעט אוזניות TWS ביקרו באוזנינו והרבה מהן סיפקו תחושת ביטחון מאוד נמוכה באוזן; מספיקה הסטת צוואר מהירה או הליכה תוך כדי האזנה והסיכויים לנפילת אחת האוזניות גבוהים להחריד – וזה לא משנה באיזה מנח האוזנייה התיישבה או באיזה מתאם סיליקון השתמשנו. כאן המקרה שונה: ה-Cetra TWS נכנסות עמוק אל תעלת האוזן והזרוע הקטנה שממשיכה אותן מייצרת מעין איזון שמקפיד על היצמדות גבוהה. אנחנו לא בטוחים לגבי טיב האחיזה אם נרצה לרוץ עם האוזניות, כי עדיין מדובר במוצר יקר למדי וגם כך ייעודו לא שם, אך במנח סטטי או דינמי בגדר הסביר, הן התגלו כיציבות למדי.

באוזניות שולבו מקשי מגע שמפעילים את הפקודות השכיחות. באוזניה ימין, הקשה בודדת תפעיל/תעצור את השיר או השיחה, הקשה כפולה תעביר שיר קדימה ולחיצה משולשת תחזיר שיר אחורה. מעבר למצב משחקים נעשה בלחיצה ממושכת. באוזניה שמאל רק צמד פונקציות: קליק כפול יעביר בין מצבי ANC השונים ולחיצה ממושכת תפעיל את העוזרת הווירטואלית שלכם, בין אם זו Siri ,Assistant או Bixby. לא פספסתם, אין כאן מחוות להגברת/הנמכת הווליום, פקודות הנשלטות דרך הסמארטפון בלבד. אל המחוות ייקח לכם זמן להתרגל, כמו רוב מקשי המגע הטיפוסיים. לחיצות רכות לא ירגשו את האוזניות וכן נדרשת מהמשתמש הקשה ברורה ומלאה – אם כי לא פעם הסרנו את האוזניות מהאוזניים או שטיפה סידרנו אותן מחדש באוזן, ופקודות הופעלו בשוגג. התאכזבנו לגלות שאת המחוות לא ניתן להחליף או לשנות באף פונקציה אחרת.

ASUS ROG Cetra True Wireless: עכבה מינימלית ובס חלול

בשימוש היום-יומי לא חווינו בעיות: כמקובל, בהסרת האוזניות והחזרתן לקייס, המוזיקה תיעצר אוטומטית. חבל רק שהאוזניות לא גורמות לעצירה כבר ברגע שהן מוסרות מהאוזניים, תכונה נחמדה שמצאנו ב-TWS מתחרות. את האוזניות ניתן לחבר אלחוטית עם רוב הפלטפורמות הפופולריות: מחשב, Mac, נינטנדו סוויץ', מכשירי סלולר מבוססי אנדרואיד ו-iOS. למרבה האכזבה, את ה-Cetra TWS לא ניתן לצמד לשני מכשירים במקביל. באשר לעמידות, האוזניות צוידו בעמידות בתקן IPX4, כלומר השפרצות מים לא אמורות לפגוע בתקינות המכשיר, משמע ניתן לרוץ איתן מבלי לחשוש מחדירת זיעה וגם גשם קל לא אמור להזיק להן. רק שימו לב שהקייס עצמו אינו עמיד באותו תקן.

עוברים לאיכות החיבור האלחוטי ויתר ענייני בלוטות'. האוזניות צוידו ב-Bluetooth 5.0 עם מקודד SBC ומניסיון שלנו עם אוזניות בלוטות' בעת האזנה להרצאות ב-TED או צפייה בסטרימינג ביוטיוב, קשה עד בלתי אפשרי להימנע מהעכבה הטיפוסית הקטנה שאי-אפשר לפספס כשצופים בוידאו. במקרה הטוב, יש רק עיכוב של כמה מאות ms בודדות בין שפתי הדובר לסאונד, במקרה הרע הוא אף יכול להחריף ולהקשות על צפייה זורמת ונוחה. היעדרו של מקודד aptX Low Latency שמסוגל להוריד את העכבה ל-35-40ms גם לא מעודד במיוחד.

ASUS ROG Cetra True Wireless: עכבה מינימלית ובס חלול


ב-Asus מנסים לשפר את העכבה המוכרת לשמצה עם "Gaming Mode", שאמור משמעותית לקצץ בעכבה עד כדי שלא תורגש – עניין קריטי כשמגיעים למשחקי FPS מהירים בהם כל צליל חטוף מהותי לחוויית משחק מוצלחת. הוגן יהיה לחלק שבחים לאוזניות בעניין זה ואפילו בטרם הפעלת ה-Gaming Mode, קיבלנו יופי של תגובתיות עם עכבה נסלחת, שהרגישה סביבות 150-200ms. בהפעלת המצב הייעודי למשחקים, נדמה שהעכבה כמעט ולא קיימת, בחוויה שמזכירה חיבור קווי של אוזניות ישירות לסמארטפון. ביצענו את הבדיקה על הרצאות בהן הדובר משוחח ישירות למצלמה וכן בכותרי FPS מפורסמים כמו COD: Mobile ו-Apex Legends Mobile וההרגשה מאוד מקצועית.

האוזניות נתמכות על ידי אפליקציית Armoury Crate, שם תמצאו עוד כמה תכונות סאונד מתקדמות עבור האוזניות: הפעלת סראונד וירטואלי, אקולייזר בהתאמה אישית, העצמת הבס, סטטוס סוללה נוכחי לכל אוזנייה ושדרוגי תוכנה שוטפים. הבעיה מעל הכל? האפליקציה לא יציבה בלשון המעטה וכמות הניסיונות לפתוח אותה וכלום לא קרה או מספר הפעמים שהיא קרסה לנו במהלך תקופת השימוש, עברו את גבול הטעם הטוב. תוסיפו לכך ממשק עם כפתורים במיקומים משובשים בגלל מערכת הפעלה בעברית וקיבלתם חווית שימוש לקויה מאוד, עם כל הרצון הטוב של Asus.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

היצרנית מבטיחה עד 5.5 שעות בהאזנה רצופה תחת טעינה מלאה של צמד האוזניות ועוד 21.5 שעות בקייס הטעינה, כלומר כ-27 שעות פעילות – כל עוד ה-ANC כבוי. כשה-ANC דלוק, זמני הפעילות מופחתים, כצפוי: עד 5 שעות באוזניות ועוד כ-17 שעות בקייס, כלומר סך הכל כ-22 שעות פעילות.


ASUS ROG Cetra True Wireless: עכבה מינימלית ובס חלול

איך התוצאות במבחן המציאות? משתנה. בימי משרד שגרתיים, כשהאזנו למוזיקה מהסמארטפון שלנו בעוצמה 50% סחטנו גם 6 שעות כשה-ANC עבד במקביל, כלומר יותר מהבטחת היצרנית. במקרה אחר עברנו ל-Gaming Mode ורצינו לראות מה שעת משחק ב-Call of Duty Mobile תתבע מהאוזניות, איבדנו כ-22% מהסוללה, כלומר הסוללה תציע בערך 4 שעות משחק ברציפות. לא מפתיע ששימוש תובעני דורש יותר מהסוללה, אבל בהתחשב בזה שאי אפשר להשתמש ב-ROG Cetra TWS בזמן שהן נטענות, הגיימרים הכבדים יוכרחו לבצע הפסקות מעת לעת.


הקייס צויד בתכונת טעינה מהירה שמחזירה רוח למפרשים: מובטח שבפחות משעה האוזניות ייטענו במלואן או לחלופין, בתום 10 דקות תקבלו עד שעה וחצי של פעילות. לא רע ובתמורה ליחס כה מתגמל, חיי הסוללה הקצרים בזמן משחק יותר נסלחים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply