חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11 שיאומי
מותג: Xiaomi
סוג השואב: שואב אבק עומד
אלחוטי: אלחוטי
עוצמת יניקה: 185AW
הספק: 500 וואט
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
טכנולוגית שאיבה: ציקלון
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 1,490 ₪
חוות דעת גולשים
limorlad 21.01.24
maorshai82 07.11.23
chiliz 22.06.23
Nir 24.11.22
הילה 12.11.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11 שיאומי

לירן עבדי | 30.06.2022
הטוב
  • עמדה ל-3 פיות ומאפשרת להטעין 2 סוללות במקביל
  • גוף משקל נמוך שמספק תנועת מברשת זורמת
  • גוף דקיק ונאה, בולט בנוף שואבי המוט
  • סוללה נשלפת שמוחלפת ברגע
  • שאיבה אוטומטית מוצלחת
הרע
  • מוט נטול מפרקיות ("ברך ג'ירפה")
  • מיכל אבק בנפח 0.3 ליטר בלבד
  • מלאכת ריקון מיכל מלכלכת
  • ללא אפליקציה תומכת
  • ללא שטיפה
בשורה התחתונה
ביצועי יניקה גבוהים ומנגנון שאיבה אוטומטי יעיל, ריקון מיכל שכמעט תמיד לכלך אותנו ומסך LCD המציג נתונים בזמן אמת. שואב המוט האלחוטי G11 של שיאומי לא מושלם, אבל בהתחשב בתג המחיר שהוצמד לו, הוא די קרוב לשם. היינו שמחים לקבל מיכל אבק יותר מנופח ואולי גם תכונת שטיפה הייתה נחמדה לו היתה מצטרפת למארז, אבל במקום אלה קיבלנו משקל גוף נמוך וסוללה נשלפת. לשיאומי השבחים.
הקדמה

שואב האבק האלחוטי Mi Vacuum Cleaner G11 מבית Xiaomi מציע 3 עוצמות שאיבה בעוצמת יניקה מקסימלית של 185AW והספק 500W הנתמכים על ידי מנוע ציקלוני ומערכת סינון EPA. עוד בשואב המוט האלחוטי: מיכל אבק בנפח 0.3 ליטר, סוללת 3050mAh המבטיחה להציע עד 60 דקות עבודה במצב אלחוטי, משקל גוף נמוך של 1.6 ק"ג ומסך LCD המציג נתונים בזמן-אמת. זמין בצבע לבן.

נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.
בכל שואב מותקנים מסננים שתפקידם לסנן את האוויר שחוזר לחלל החדר ולהגן על המנוע מפני חדירת אבק. איכות האוויר שיוצא מהשואב תלויה במידה רבה באיכות הסינון. ככל שמספר דרגות הסינון גדול יותר הסינון יהיה יעיל יותר, וכמות הלכלוך והאבק שתחזור לחלל החדר תהיה מינימלית. מסננים בעלי התקן הבינלאומי HEPA או S-CLASS הם בעלי כושר הסינון הגבוה ביותר ומוגדרים כאנטי אלרגנים. סינון ברמה כזאת, שמייקר את עלות השואב, מתאים לאנשים אלרגיים ורגישים לאבק. בחלק מהשואבים קיים גם מסנן פחם לנטרול ריחות לא נעימים.

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במפרט הטכני תמצאו שה-G11 צויד בעוצמת שאיבה של 185AW, מנוע בהספק 500W ויש גם הבטחה לתכונה חכמה שיודעת לזהות את רמת האבק ולהתאים אוטומטית את עוצמת השאיבה לאותו רגע, בהתאם לרמת האתגר. השואב מציע שלוש רמות עוצמה: Eco שנחשב לחלשה ולחסכונית באנרגיה, Automatic שאמורה לזהות את המשטח התורן ולהתאים את העוצמה האידיאלית ו-Turbo, העוצמה החזקה ביותר שגם זללנית האנרגיה הגדולה ביותר כמובן. נתחיל מתכונת השאיבה האוטומטית: היא מזהה במהירות מעבר מרצפה חלקה לשטיח עבה ומגבירה את העוצמה כפי שנדרש מהמברשת, אבל בעלייה על שטיחי מקלחת למשל ההתנהגות לא סדירה ולא תמיד קיבלנו את אותה עוצמת שאיבה. שמנו לב לעניין נוסף: מרגיש לנו שרק המברשת הראשית מצליחה לגרום ליחידת השואב להפעיל את התכונה האוטומטית. הסיבה: כששאבנו עם המברשות האחרות במצב אוטומטי, עוצמת השאיבה נותרה קבועה, לא משנה איזה משטח ניסינו לשאוב, קל או מאתגר.


Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11: למה לשלם כפול?


באשר לביצועים, ה-G11 מאוד הרשים אותנו ואפילו היה דומה מאוד לביצועים של שואב מוט שכבר היה בביתנו ומתומחר ממנו פי כמה. ברוב מוחץ של אזורי הבית הסתפקנו בעוצמת השאיבה הנמוכה ביותר, Eco, כשענני אבק נשאבו בקלות ולא הותירו אחריהם זכר ומבלי שנדרשנו לעבור פעם נוספת באותו אזור. במהלך תקופת הסקירה ניקינו את כל סוגי הלכלוך שתינוקת בת שנתיים וכלב יכולים להכין לנו ביחד: שאריות וופלים דקות, חתיכות גסות של ביסקוויטים, פתיתים, פרווה בכל פינה אפשרית ושאר אבק טיפוסי. השואב של שיאומי מספק את הסחורה ומציע מענה ראוי מאוד לבית הממוצע. יש חלק מאכזב בסיפור: בניגוד לטרנד של שואבי המוט החדשים, ל-G11 אין אופציית שטיפה או לפחות מברשת ספונג'ה שניתן לרכוש בנפרד.

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11: למה לשלם כפול?

מיכל האבק נפחו כ-0.3 ליטר, מעט נמוך מהמקובל בקטגוריית שואבי המוט האלחוטיים. המשמעות המיידית: ריקון תכוף יותר של מיכל האבק. לבתים ששואבים פעם בכמה ימים, לא מדובר בטרחה גדולה מדי אבל לחובבי ניקיון או לבעלי בית גדול עם אבק רב, היכונו לריקון תדיר ומטריח למדי. תהליך הריקון אמנם אינה פעולה מסורבלת, אבל די מלכלכת: ביחידת השואב, ממש מתחת לצמד מקשי השימוש, מקש לבן גדול עם אייקון אשפה עליו שמשחרר את מיכל הניקוי והפילטר מיחידת השואב הראשית. תוך כדי התהליך, המכסה הפלסטיקי של המיכל נפתח במקביל אוטומטית וכבר מתחיל לפזר חלקיקי אבק שהצטברו בקצה. ניתן כמובן לשלוף את כל היחידה החוצה ולרוקן לפח סמוך, אבל כמעט תמיד הצליחו לברוח לנו חלקי אבק שנאלצנו לשאוב שוב לאחר מכן. בצד השני של מיכל האיסוף ממוקם הפילטר, שאותו ניתן לשלוף ולאוורר במידת הצורך.

נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-G11 נהנה מנראות מושכת וסחט לא מעט מחמאות מאלו שהתנסו בו במהלך תקופת הסקירה, בעיקר בשל העיצוב המינימליסטי, הגוון הלבן הנקי והמוט הכסוף בגימור מט שמוסיף ליחידה כמה נקודות זכות באגף היופי. מידותיו המלאות של השואב, כולל מוט ההארכה: 1.28 מ' אורך, 2.5 ס"מ רוחב ועומק של 2.6 ס"מ. משקל יחידת השאיבה כ-1.6 ק"ג. מלבד יחידת השואב, במארז קיבלנו מוט מתכתי ראש שאיבה ממונע לרצפה, ראש שאיבה ממונע למיטה וספות, מתאם שאיבה צר מוארך, מתאם שאיבה עם מברשת רכה, סוללה נשלפת, מטען ומעמד לחיבור על הקיר. המעמד הפלסטיקי מתברג לקיר עם ברגים שקיבלנו בקופסה ומציע בגופו עוד 3 כניסות להתקנת פיות נוספות, לשליפה מהירה. בנוסף, ניתן להטעין דרכו סוללה נוספת במקביל, בתושבת ייעודית הנחשפת בהסרת מכסה פלסטיק בצד.


Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11: למה לשלם כפול?


לשואב מסך LCD צבעוני המציג סטטוס עדכני כמה נתונים כמו עוצמת השאיבה המשתנה, מצב הסוללה וכן ניתן להציג את התפריטים בכמה שפות, כאשר עברית לא ביניהן. צמד מקשים פיזיים ממוקמים מתחת למסך, הימיני מאפשר להחליף למצב Continuous Mode כך שההדק לא צריך להיות לחוץ כל הזמן כדי שמלאכת השאיבה תמשיך – פתרון שאהבנו ושאין לכל השואבים. לחיצה המקש השמאלי מחליפה בין שלושת עוצמות השאיבה. סטטוס הסוללה הנוכחי מוצג סביב המסך במעין חישוק דק המראה כמה עוד נותר לחיי הסוללה, אבל אין הערכה ברורה לגבי דקות השימוש בפועל - תכונה שראינו בשואבי מוט מתחרים ולמדנו להעריך מאוד עם הזמן.

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11: למה לשלם כפול?

באשר לתנועת השואב ברחבי הבית, קל להרעיף מחמאות: המשקל הנמוך של ה-G11 מציעה תנועתיות חופשית וזורמת וההתנגדות מול רצפת קיר סטנדרטית מספקת חווית שיטוט חלקה ומהירה. ההתנגדות הטיפוסית מתחילה להתרחש כשמנסים לשאוב שטיחי ספה עבים ואז המשקל הנמוך של השואב פעל לרעתו – שכן אז נדרש מהמשתמש התנגדות יד יותר עוצמתית כנגד משטח שלא עושה לו חיים קלים. לא מדובר בפעולה מפרכת מדי, אבל בהחלט מציגה את החיסרון בגוף משקל נמוך לעומת שואבים מסיביים יותר.

כמה מילים על האביזרים הנלווים: אופן חיבורם ליחידה הראשית פשוט וקל ולמשתמש שכבר התנסה בשואב מוט או שניים בחייו, יתרגל מיד ל-G11. שחרור האביזרים נעשה בלחיצה בכפתור הייעודי תוך כדי משיכת האביזר. החיבור דומה, פשוט מחליקים לתעלה ומחכים ל"קליק" המובחן. אין במארז יותר מדי אביזרים והשואב שלפנינו מספק בעיקר את המינימום הנדרש: מברשת מנועית קטנה שנעזרנו בה לשאיבת מזרן המיטה וכורסאות, פיה צינורית עבור מסילת דלתות ההזזה שלנו במרפסת והמברשת הרכה שאבה עבורנו אזורים פחות שגרתיים כמו אבק שהצטבר מעל פאנלים ובמגירות המזנון בסלון. מוט השואב המצופה מט איכזב במעט והספיק לקבל לא מעט שריטות וסימני צבע מוזרים משפשופי קיר למיניהם - לא עניין דרמטי מדי, אבל כזה שמשאיר ספק באשר לעמידותו לטווח הארוך.

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11: למה לשלם כפול?

באופן מפתיע לרעה, השואב שלפנינו לא נתמך על ידי Mi Home, אפליקציית המוצרים החכמים של שיאומי. מדובר בעניין מאכזב למדי, בטח כשאותה אפליקציה מצוינת תומכת במוצרים חכמים נישתיים פי כמה ודווקא היינו מצפים מתמיכה ב-G11 שיכול הה לספק המון נתונים ברמת האפליקציה: שחיקה של אביזרים, היסטוריית שאיבה, עדכוני חומרה של החיישנים ועוד. כשמגלים שיצרניות מתחרות יודעות להציע אפליקציה ייעודית, העניין מאכזב פי כמה. מקנחים ברעשים וה-G11 לא שונה בנוף השואבים, עם סביבות 86dB בשיא עוצמתו ו-72dB בעוצמת השאיבה הנמוכה ביותר, כלומר רעשי מנוע שלא חורגים מהנורמה המקובלת בקטגוריה.

סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סוללת 3050mAh מציעה עד 60 דקות פעילות במצב חסכוני בפיות מברשת וחריצים ועד 35 דקות במברשת הראשית, עד 25-30 דקות במצב אוטומטי ועד 6-9 דקות במצב טורבו. זמן טעינה מלא אורך כ-3.5 שעות והסוללה נשלפת במהירות כך שניתן להחליף אותה בחדשה – הנרכשת בנפרד. את המטען ניתן לחבר ישירות לסוללה כשהיא מפורקת בנפרד מיחידת השואב וכאמור, בעמדה שקיבלנו ישנה כניסה נוספת לעוד סוללה, כך שניתן להטעין בעמדה שתי סוללות במקביל – ולא מדובר בתכונה של מה בכך.


Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11: למה לשלם כפול?


חיי הסוללה במציאות יותר מחמיאים לנתונים על הנייר; זה לא של-G11 בורך בחיי סוללה נצחיים, אבל התכונה השאיבה האוטומטית בה השתמשנו ברוב מוחץ של תקופת הסקירה השאירה אותנו מסופקים כששאבנו דירה סטנדרטית בגודל 85 מ"ר, כלומר סביבות 45-50 מ"ר של שטח שנשאב בפועל - מבלי שהצטרכנו להמתין לטעינה מחודשת של הסוללה כדי להמשיך במטלת הניקיון.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply