חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקולים למחשב LG UltraGear GP9
הרכב רמקולים: רמקול בודד
סוג החיבור: Bluetooth, 3.5 מ"מ...
חיבורים: אוזניות, AUX
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקולים למחשב LG UltraGear GP9

לירן עבדי | 27.03.2022
הטוב
  • מציע סראונד וירטואלי בחיבור אוזניות
  • סאונד מפורט ועוצמתי
  • מגוון חיבורים
  • תאורת RGB
הרע
  • מיקרופון מובנה שלא הרשים
  • ללא טעינה מהירה
  • חיי סוללה קצרים
  • תג מחיר גבוה
בשורה התחתונה

אם נבחן אותו כרמקול למחשב, ה-LG UltraGear GP9 הוא מהמוצלחים שפגשנו, בזכות סאונד עוצמתי ועוטף, אקולייזר בהתאמה אישית, תאורת RGB ויש אפילו סוללה פנימית שהופכת אותו לרמקול נייד - אבל לזמן קצר. אלא שעלותו הגבוהה גורמת לנו לפקפק בצורך שהוא ממלא, שכן בחצי ממחירו תמצאו אוזניות גיימינג איכותיות, עם מיקרופון שמתעד קול צלול פי כמה וצליל סראונד מפורט ועוטף יותר - שאותו איש מלבדכם לא ישמע.


אם אתם מעדיפים לשמור את הראש נטול אביזרים, ה-LG UltraGear GP9 הוא מוצר מוצלח שמתאים לנישה מצומצת למדי.

הקדמה

רמקול הגיימינג הנייד UltraGear GP9 מבית LG מבטיח להציע "אודיו ברזולוציה גבוהה לחווית גיימינג אולטימטיבית", לפי היצרנית. הרמקול תומך בפורמט DTS:X ובממיר Hi-Fi Quad DAC לשיפור איכות השמע. עוד ברמקול: מצבי סאונד, ביניהם לצפייה בסרטים או למשחקי FPS, מיקרופון מובנה המבטיח לבטל קולות הד ורעשי רקע, אפליקציה ייעודית וחיי סוללה של עד 5 שעות נגינה. זמין בצבע שחור.

שיטה המתחרה ב-Dolby Digital, שנועדה גם היא לפענוח צליל היקפי לארבעה רמקולים ומעלה.

איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל בנתונים על הנייר: לספיקרים שני ערוצים, טוויטרים בגודל 20 מ"מ, עכבה 4 ohm וישנה תמיכה ב-DTS:X וכן ממיר Hi-Fi Quad DAC שולב כאן שמבטיח לשפר את איכות הסאונד. כרמקול למחשב או לטלוויזיה התרשמנו לטובה. הבאסים עוצמתיים, שילובי כלי נגינה וטריילרים עתירי אפקטים לא מלחיצים את הטוויטרים ועוצמת הסאונד המקסימלית גבוהה להחריד. חלקים מפתיעים לטובה התגלו ברגעי מוזיקה, עם דיוק נפלא בקטעי דאנס קצביים והדגש על סאונד עמוק ומפורט מורגש מאוד. מפתיעה גם תחושה הצליל המקיפה שה-GP9 יודע לייצר בהתחשב בתצורה הבסיסית שלו כיחידה בודדת עם פרופיל מצומצם למדי - הרגשה שלא רחוקה מדי ממערכת סראונד שמקיפה אותך פיזית. במשחקי Apex Legends ו-Warzone Rebirth מהירים תפאורת הסאונד מלאה ומדויקת: תשכחו מהחספוס של רמקולים בתצורת 2.1 שמתאמצים "להשיג" את כל אווירת המלחמה, ב-GP9 תקבלו חגיגה של רעשים במובן הכי חיובי שתוכלו לדמיין. נכון שאין כאן את הואקום שיוצרות אוזניות קשת, אבל הסאונד שתקבלו כאן הוא מהקרובים ביותר לזה.

LG UltraGear GP9: רמקול גיימינג


לשמחתנו, ה-GP9 לא חייב אותנו להיפרד מהאוזניות: בחיבור אוזניות לשקע ה-AUX אוזניות הגיימינג שלנו קיבלו חיזוק סראונד וירטואלי 7.1 ערוצים בזכות טכנולוגיית DTS Headphone:X. אלא שהטכנולוגיה שכבר הרשימה אותנו בעבר, במקרה שלפנינו תועיל בעיקר לאוזניות חלשות או כאלו עם סאונד שאינו מפורט דיו. שלא תטעו; סאונד היקפי מפואר נוכח כאן בגאון, עם תחושת היכל שיוצרת שכבות נוספות לסאונד וגורמת לו להישמע מכיוונים נוספים. אלא שאוזניות גיימינג מתקדמות כבר מגיעות עם פיצ'ר "סאונד מקיף" כזה או אחר - ובהתחשב בעובדה שהרמקול פונה לגיימרים, קרוב לוודאי שאלה כבר מחזיקים באוזניות מתקדמות. אגב, במצב חיבור אוזניות ישירות לרמקול את מצבי האקולייזר לא תוכלו להפעיל.

LG UltraGear GP9: רמקול גיימינג
LG UltraGear GP9: רמקול גיימינג
ברמקול גם שולב מיקרופון ונוכחותו לא ברורה במיוחד. לפני שנכנסו לגיימינג, ביצענו כמה הקלטות ב-Audacity כדי להבין את טיב ההקלטה, שתוצאתה נעה בין חלשה לפושרת. שילוב של מרחק גדול מדי משפתי המשתמש (בערך 30-40 ס"מ) לצד סינון רעשים שהרשים חלקית לא מספק את איכות השמע שאמורה לרצות את חברי הצוות, שנשמעה לדבריהם "כאילו שוחחנו מהטלפון על ספיקר". באופן לא מפתיע מדי, כששילבנו כותרים רועמים כמו Warzone ו-Call of Duty: Vanguard, המיקרופון חושף עוד יותר את ביצועיו העגומים ורעשי המלחמה שבקעו מהרמקולים לא פעם השתלבו בקולנו. במקרה הרע נאלצנו לצעוק כדי לגבור על רעשי הרגע, במקרה הרע-מאוד, הצלחנו להישמע חלקית. במילים אחרות, למרות נסיונו האמיץ של מסנן הרעשים, שלפרקים הצליח להשתיק בצורה מרשימה את הסאונד שבוקע מאותו רמקול שהתאמץ להקליט אותנו, אין בשורה חגיגית באגף המיקרופון. אם תרצו שחברי הצוות ישמעו אתכם היטב לא תוכלו להימנע מאוזניות משולבות מיקרופון או להחזיק מיקרופון כלשהו בסמוך לפה.

שיטה המתחרה ב-Dolby Digital, שנועדה גם היא לפענוח צליל היקפי לארבעה רמקולים ומעלה.
שיטה המתחרה ב-Dolby Digital, שנועדה גם היא לפענוח צליל היקפי לארבעה רמקולים ומעלה.
הרחבת והעשרת הצליל על ידי הקלטת ערוצי קול נוספים מעבר לערוצי הסטריאו הסטנדרטיים, היוצרת אשליה של סאונד מקיף ותלת ממדי. מופקת במערכות רמקולים בנות 4.1 רמקולים ומעלה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-GP9 מזכיר רמקול נייד מגושם במיוחד בצורתו, מידותיו: 38 ס"מ רוחב, 8 ס"מ גובה, עומק 11 ס"מ ומשקל מורגש של 1.5 ק"ג הופך אותו לפחות נייד ממה שב-LG רוצים להאמין שהוא. צורתו הטרפזית של הרמקול הוא גימיק נחמד שמתחשב בבעלי מסכי מחשב עם סטנד בצורת V, בדיוק זה שנמצא בשולחן העבודה שלנו - כך שה-GP9 השתלב במדויק ובצורה מאוד אלגנטית. הכניסות הזמינות מאחור ברמקול: יציאת AUX Out לחיבור אוזניות, כניסה אופטית השימושית לקונסולות וטלוויזיות ו-USB-C לחיבור למחשב והפיכתו לרמקול ולבסוף, כניסת החשמל.


LG UltraGear GP9: רמקול גיימינג


על גבי הרמקול 7 מקשים פיזיים, שלושה מוקמו בכל צד: משמאל מקשי ההפעלה/כיבוי, מעבר בין Input והפעלת האוזניות, במידה וחיברתם אותן עם כבל ישירות לרמקול. משמאל מקשי האקולייזר, האחד EQ המיועד לתדרים שהורכבו מראש והאחרים נעולים, בסאונד המיועד למשחקי RTS או FPS. במרכז חוגת ווליום ובראשה מקש המיקרופון, להפעלה או השתקת המיקרופון בקליק מהיר. המעבר בין המצבים וחיוויי התאורה מאוד נוחים: בכל רגע נתון ידענו באיזה מצב אנחנו נמצאים והמעבר בין מצב אוזניות לבלוטות', השתקת המיקרופון או קפיצה בין האקלוייזרים מידיים, ללא שהיות או טעינות מערכת קלות.


LG UltraGear GP9: רמקול גיימינג


הרמקול תומך גם באפליקציית LG XBOOM‏, המציעה את רוב השימושים שמציע הרמקול בבסיסו: שינוי ה-Input, מעבר בין אקולייזרים והאופציה הבולטת, הגדרת אקולייזר בהתאמה אישית, בממשק שהיה יכול להיות פחות מסורבלת מזה שמציע באפליקציה. עוד ב-LG XBOOM‏: עדכוני קושחה, תמיכה ב-UAC-2, הפעלת Headphone Gain, דחיסת DRC ואיך לא, כיאה לאביזר גיימינג, תאורת RGB שתשלים את הסט אפ. רק אל תצפו ליותר מדי: השליטה היחידה שם היא ברמת הבהירות, עד לכיבוי מוחלט של התאורה וכן בחירת גוון מבוסס HEX. אין מעברי צבעים, אין אנימציות מנקרות עיניים ותשכחו כמובן מסינכרון עם מוצרי RGB אחרים.


LG UltraGear GP9: רמקול גיימינג

שימושו של ה-GP9 כרמקול נייד הציע עוד שימוש לא רע בכלל. נכון שמשקלו המגושם והסוללה המוגבלת מאוד מורידים רוח מהמפרשים, אלא שעדיין תזכו לשימוש נוסף כרמקול שתכליתו המקורית להיות סטטי, רק חבל שלא סופק קייס שישמור על הרמקול היוקרתי הזה. באשר לאיכות הבנייה, קל לנו לחלק מחמאות. אמנם רוב גופו עשוי פלסטיק קשיח אבל הטקסטורה המחוספסת מעניקה הרגשה יותר עמידה והמקשים המלאים והיציבים במקומם, לצג החוגה העבה והמדורגת בתנועתה משאירים רושם חיובי של מוצר גיימינג מקצועי, הרבה יותר מאשר רמקול בסיסי למחשב.

משך פעולת הסוללה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

סוללת 2600mAh צוידה ברמקול, מבטיחה עד 5 שעות נגינה. הטעינה המלאה ממושכת למדי, בערך כ-3.5 שעות ולצערנו אין טעינה מהירה בנמצא. כשהרמקול מגיע ל-10% סוללה מחוון אדום במקש ההפעלה/כיבוי מתחיל להבהב וגם באפליקציה קיבלנו התראה על כך. במבחן המציאות הרמקול החזיק לא יותר מ-4 שעות כשהרמקול ניגן שעה מלאה בכל יום במשך 4 ימים, בעוצמת ווליום 65-75%. כמובן שמרכיבים נוספים עלולים להקשות או להקל על חיי הסוללה, אבל לא היינו סומכים על ה-GP9 כשזה מגיע לפעילויות חוץ ארוכות ומוקדם מהרגיל הוא ידרוש חיבור לחשמל.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply