חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי Halilit Bee
סוג: רמקול נייד
Bluetooth: Bluetooth
חיבורים נוספים: USB, 3.5 מ"מ
מקור חשמל: סוללה פנימית
הספק: 40 Watt
מסך: לא כולל
רדיו: לא כולל
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Halilit Bee

הטוב
  • חוגות שליטה על באס וטראבל
  • איכות סאונד מעולה
  • חיבורי USB ו-Aux
  • ווליום עוצמתי מאוד
  • עיצוב רטרו מדליק
  • טעינה ב-USB-C
הרע
  • צליל הדלקה מיותר
  • חיי סוללה בינוניים
  • כבד יחסית
בשורה התחתונה
Bee מבית חלילית פורט היטב על מיתרי הנוסטלגיה, עם עיצוב רטרו שובה לב שמזכיר את המגברים הותיקים של החברה. הוא הפתיע אותנו עם איכות צליל מצוינת, אפשרות לכוונן עצמאית את הבאס והטראבל ותמיכה במגוון מקורות שמע. חיי הסוללה אמנם לא מרהיבים והוא לא עמיד בתנאי מזג אוויר קשים, אבל למי שמחפש רמקול נייד בעיצוב נוסטלגי, עם סאונד איכותי ועוצמתי ובמחיר ממש לא יקר, לרמקול של חלילית יש בהחלט מה להציע.
הקדמה

המותג "חלילית" מוכר למוזיקאים הותיקים מבינינו, בזכות ציוד הגברה איכותי שכמעט לכל גיטריסט או בסיסט היה פריט ממנו. כמה עשורים לאחר מכן השיקה החברה הישראלית סדרה של מוצרי אודיו לצרכנים, שמתרפקים על העבר עם עיצוב שמהדהד את העיצוב האייקוני של מגברי הגיטרות והקלידים מהעבר.


ה-Bee הוא הרמקול הקטן בסדרה, שמונה גם את Hornet הבינוני ו-Bumblebee הגדול יותר. ה-Bee מציע חיבור Bluetooth (לצד חיבור Aux ו-USB), מגבר בהספק 40 וואט ומממברנה עם תמיכה בטוח תדרים של 35Hz – 20Khz.

איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ה-Bee של חלילית מספק איכות שמע מפתיעה לטובה. הצליל עוצמתי, עשיר ומלא, והווליום מספיק גבוה כדי למלא את הסלון-מטבח שלנו בווליום של סביבות 40%. הרמקול מצליח לספק באסים טובים יחסית ותדרים גבוהים חדים, כך שהסאונד גם מפורט וחד וגם עשיר ומלא נפח. 


תכונה נדירה שיש ברמקול הזה היא איקוולייזר - שני כפתורי חוגה שמאפשרים לשלוט על כמות הבאס והטראבל (למעשה לא זכור לנו שפגשנו אף רמקול אלחוטי או נייד עם התכונה הזו). בזכות הכפתורים הללו ניתן לכוון את איכות הצליל בהתאמה לסגנון המוזיקה שאתם שומעים או בהתאם לטעמכם האישי, וזה עושה את כל ההבדל.


Halilit Bee: ורסטילי ונוסטלגי

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

העיצוב של ה-Bee הוא מחווה מקסימה למגברים הישנים של חברת חלילית מלפני כמה עשורים. הוא בנוי כהלכה מחומרים איכותיים ומראה הרטרו המוזיקלי שלו יפה בעינינו מאוד, עם גוף שחור-מט בגימור מחוספס, גריל קלוע בצבע אפור-כסוף מקדימה עם הלוגו המיתולוגי Halilit בחזית ואלמנט מתכתי בצבע אדום עמוק בלוח הלחצנים בראש הרמקול. את המראה משלימה ידית נשיאה גדולה מחומר דמוי עור (או אולי עור אמיתי) שמסייעת להתנייד עם הרמקול הזה, שמשקלו נכבד למדי.


Halilit Bee: ורסטילי ונוסטלגי


בחלק העליון נמצאים כמובן המקשים והחיבורים השונים, ויש לא מעט מהם. מתג ההפעלה והכיבוי הוא מתג הסטה מתכתי שמשמיע קליק מספק כשמסיטים אותו, ממש כמו במגברים של פעם. מה שהיינו מוותרים עליו בשמחה הוא צליל הפתיחה המביך משהו, שלאחר "דינג" קולני מכריז "welcome to חלילית" במבטא ישראלי.


מעבר לשלושת החוגות - ווליום, באס וטראבל, תמצאו גם לחצן Play/pause ולחצן source למעבר בין מקורות האודיו, שכן הרמקול הזה יודע להשמיע מוזיקה ממגוון מקורות: באופן חוטי באמצעות חיבור AUX (בקוטר 3.5 מ"מ), ישירות מכונן חיצוני או התקן זיכרון נייד באמצעות חיבור USB בגודל מלא, או כמובן אלחוטית באמצעות קישורית Bluetooth 5.0. כאן המקום לציין שכשהזרמנו מוזיקה מהטלפון באופן אלחוטי, איכות החיבור היתה טובה מאוד ולא נתקלנו בתקלות צליל, גמגומים או ניתוקים כלשהם.


Halilit Bee: ורסטילי ונוסטלגי


המטען המצורף עם החיבור הקנייני העגול מתחבר לשקע הייעודי בתחתית הרמקול ומאפשר לטעון אותו תוך כדי שימוש ובנוסף ניתן לטעון את ה-Bee גם באמצעות חיבור USB-C שממוקם בראשו, אך לפי החברה לא ניתן להשתמש בו תוך כדי טעינה מחיבור זה. זו ורסטיליות שאנו בהחלט מעריכים, ובחרנו לטעון את הרמקול באמצעות המטען הסטנדרטי של הטלפון הסלולרי שלנו. 


הרמקול מגיע עם שלט שמאפשר שליטה מלאה בכל הפונקציות, אם כי הרבה יותר נהנינו להשתמש בחוגות ובלחצים שעל הרמקול עצמו. כן מעט חסרה לנו תכונה שפגשנו ברמקולים רבים בממדים של ה-Bee - טעינה של התקנים חיצוניים באמצעות הסוללה הפנימית, פיצ'ר שלא קיים כאן. גם עמידות למים אינה בנמצא ולכן הרמקול פחות יתאים למסיבות בריכה או לשימוש בגשם. 

החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

משך פעולת הסוללה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

חלילית מצהירה על עד 5 שעות של האזנה, וגם זמן טעינת הסוללה הוא כ-5 שעות. בבדיקה שלנו, שהתקיימה בעוצמת שמע של כ-30-40 אחוז ובאמצעות חיבור ה-Bluetooth, הצלחנו לקבל 8 שעות האזנה - הרבה יותר מזמן הפעולה המוצהר, אבל עדיין מדובר בזמן פעולה די קצר ביחס לרמקולים ניידים בשוק.


מה שחסר לנו מאוד היה חיווי כלשהו למצב הסוללה. הרמקול אינו מדווח לטלפון על מצב הסוללה בתפריט ה-Bluetooth, אין אפליקציה תומכת כלשהי ואין אפילו חיווי באמצעות מספר נורות על הרמקול עצמו, למעט צבע נורית הפעולה שמאירה בצבע כחול בעת חיבור ל-Bluetooth, והופכת לאדומה כשהסוללה חלשה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply