חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקרן קול / סאונד-בר Samsung HW-Q800A סמסונג
טווח מחירים: 2000 - 3000 ₪
מותג: Samsung
ערוצים: 3.1.2
הספק כולל: 330 Watt
נגן מדיה מובנה: כולל
רדיו מובנה: ללא
מפענחי אודיו נתמכים: Dolby TrueHD, Dolby...
מאפייני וידיאו: 4K Passthrough, HDR...
ציון WiseBuy
9.3
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 2,600 ₪
חוות דעת גולשים
שראל ביטון 20.11.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר Samsung HW-Q800A סמסונג

לירן עבדי | 03.05.2022
הטוב
  • תמיכה ב-Q-Symphony: שימוש משולב ברמקול הטלוויזיה
  • תמיכה ב- eARC וקידודי Dolby מתקדמים
  • סאונד מפורט וסינמטי, הרגשה עוטפת
  • באס מנופח ועמוק
הרע
  • אין תמיכה ב-Google Assistant ו-Siri
  • ללא כניסות RCA, AUX ו-USB
  • סאב וופר מגושם במידותיו
בשורה התחתונה
אם אתם מחפשים דרך לשפר את הרמקולים המובנים של הטלוויזיה שלכם, מקרן הקול Samsung Q800A יביא אתכם למקום הנכון. הוא בורך באיכות סאונד מפורטת בזכות סאב וופר יעיל, אקולייזר אישי ומצבי סאונד לכל שימוש ויש גם תמיכה בשלל קידודים, כניסת eARC ותכונת Q-Symphony בטלוויזיות סמסונג תומכות. שימו לב לכמה חסרונות שעלולים להרוס את החגיגה: המקרן לא תומך ב-Google Assistant ו- Siri והיעדרן של כניסות RCA ו-AUX עלולה להקשות עליכם לחבר אותו לטלוויזיות ישנות יותר. לכאן או לכאן, מדובר במקרן קול מוצלח שהציע את שדרוג הסאונד שייחלנו לו.
הקדמה

מקרן הקול HWQ800A מבית סמסונג מבטיח "צליל משופר מכל כיוון" בזכות טכנולוגיות Dolby Atmos ו-DTS:X עם 3 ערוצים, ערוץ סאב וופר אחד ו-2 ערוצי Up-Firing. עוצמת המקרן 330W RMS וכן הוא תומך בפורמטים אודיו פופולריים, ביניהם MP3 ו-FLAC. עוד במקרן קישוריות בלוטות' ו-Wi-Fi וכן זמינה אפליקציה ייעודית. המקרן זמין בצבע שחור.

איכות הצליל

(60% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

קידודי אודיו רבים נתמכים באמצעות כניסת ה-HDMI ARC, ביניהם Dolby Digital, DTS וכן קידודי סראונד Dolby Digital Plus ו-Dolby Atmos. תמיכה ב-eARC העדיפה גם זמינה, לטלוויזיות תומכות כמובן. עוד ב-Q800A שולב אקולייזר שמציע כמה מצבי סאונד שכיחים, כמו Surround, Game Pro וכן אופציה להרכבת ערכים באקולייזר בעצמכם. התחלנו עם כמה סרטוני הדגמת יכולות של Dolby Atmos והתוצאה סיפקה אותנו מאוד. טווח מרהיב של תדרים, התייחסות לצלילים עדינים ולרעשים שמרעידים את האוזן, כיווני האזנה מפתיעים ומבחינת עוצמת הסאונד, הספק של 330W יציעו הרבה יותר למשתמש הביתי ממה שהוא אי פעם יצטרך.


Samsung Q800A: בס אלגנטי ותמיכה ב-eARC


החלק המרשים ביותר באופי הסאונד מתבטא בשני אזורים: פירוט הצליל והבס בפרט. נתחיל בראשון ואיכות הסאונד מפעימה. תחושת הסאונד ההיקפי שעוטפת את המשתמש נהדרת וראויה להרבה מחמאות. במהלך ימי הסקירה צפינו בכמה סרטים עתירי אפקטים, ביניהם Dunkirk ו-Interstellar הנהדרים והמעבר מהרמקולים המובנים בטלוויזיה ל-Q800A הוא משהו שצריך להאזין לו כדי להבין את הפער הדרמטי בין איכויות הרמקולים של השניים. הרעידות העדינות בזמני הפצצה של מטוסים מרוחקים מורגשות בעורף, רגעי שיחות נוגות בין דמויות מספקים דיאלוגים צלולים ומעבר לעוד סצנת קרב תוססת שגורמת לבאס לשאוג - הכל מוגש נהדר וסינמטי להפליא.

Samsung Q800A: בס אלגנטי ותמיכה ב-eARC


אגב באס, חלק לא מבוטל מהצטיינות המקרן באגף הסאונד הוא בזכות הסאב וופר המצוין. הטווחים הנמוכים מאופיינים בצלילים שמנים עם הגשה עדינה מאוד, לעיתים הם מאיימים ודרמטיים, לפרקים מרעידים קלות בהרגשה מרוחקת. באפליקציה הייעודית עליה יתואר בהמשך, ישנו אקולייזר שמציע מצבי סאונד עם הבדלים מורגשים אך לא משפיעים משמעותית כמו אלו שהופיעו תחת "הגדרות סאונד מתקדמות", שם ניתן לחזק את ה-Voice, ה-Bass או לעבור למצב Night Mode ולקבל סאונד מעומעם יותר שלא יפריע לישנים. את חיזוק הבאס אהבנו, אפקט ה"מחמם" את הסאב וופר והופך את שכבת הצליל שלו לחלק מהותי יותר מהסאונד הכללי - מבלי לדרוס את יתר הטווחים. לטעמנו העצמת ה-Voice פחות מוצלחת: חיזוק הדיאלוגים דומיננטי מדי והאפקט הנוצר הוא הנמכה משמעותית של יתר הצלילים בזמן שה-Vocals מקבלים חידוד מוגזם וההרגשה הסופית מזכירה האזנה להרצאה משעממת נטולת צלילי רקע.

עיצוב ונוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מידותיו של המקרן: רוחב 98 ס"מ, גובה 6 ס"מ ועומק של 11.5 ס"מ, לא נתונים זרות בשמי המקרנים, אלא שצריך לזכור שרוחבו עדיין יבלוט מרוחב טלוויזיית 55 אינץ' ממוצעת – כך שמסיבות אסתטיות נמליץ להתאים את המקרן לטלוויזיות גדולות יותר. מידות הסאב וופר: רוחב 21 ס"מ, גובה 40.3 ס"מ ועומק של 40.3 ס"מ מתבטאים בקובייה שחורה ומגושמת המזכירה כונן מחשב נייח, שלא תתאים לסלונים קטנים או מינימליים והנוכחות הדרמטית של הרמקול הענק הוא עניין שקשה להתעלם ממנו. בצד החיובי, הסאב וופר מתחבר אלחוטית ליחידת המקרן כך שלא נדרשנו למקם אותם בצמוד. מלבד צמד הרמקולים, בקופסה קיבלנו שני כבלי מתח, כבל HDMI, שלט אלחוטי וערכת תלייה על הקיר. כבל אופטי לא בנמצא.


Samsung Q800A: בס אלגנטי ותמיכה ב-eARC


ל-Q800A כניסה אופטית, צמד כניסות HDMI כשאחת מהן בתצורת ARC – וזהו. אין כניסת RCA או Aux (3.5 מ"מ) ואפילו כניסת USB להפעלת שירים מתוך התקן חיצוני לא זמינים כאן. אל תתרשמו מכניסת ה- micro-USB שנוכחת שם: היא משמשת לתחזוקה בלבד וניגון שירים באמצעות מתאם לא יעזור כאן, ניסינו. למקרן קישוריות Wi-Fi ובלוטות' כך שניתן להפעיל אותו בצורה אלחוטית ממכשירים תומכים והיא מאפשרת גם האזנה על גבי Wi-Fi באמצעות AirPlay של אפל. תמיכה מבורכת ב- HDMI CEC מאפשרת להשתמש בשלט הטלווזיה כדי להגביר ולהנמיך את סאונד המקרן, רק אל תשכחו להפעיל את ה-CEC בטלוויזיה עצמה. השלט האלחוטי של המקרן פשוט ומצומצם למדי, בו תמצאו את רוב השימושים השכיחים: מעבר בין Input, צימוד בלוטות', השתק, מעבר למצבי סאונד והגדרות. יש גם צמד מתגים להגברת הווליום של מקרן הקול והסאב וופר.


בקדמת מקרן הקול 4 מקשי מגע: הגברת והנמכת הווליום, כיבוי/הדלקת המיקרופון ומקש הרב-ברירה אשר מדליק ומכבה את המכשיר ומציע החלפה בין input. בצדו הימיני של המקרן מתחבא מסך תצוגה קטן הפונה אל המאזין ומציג כמה עניינים מינימליים, ביניהם עוצמת הסאונד, ה-Input התורן והודעות ארוכות שבהצלחה לנסות להבין אותן כשהן מרצדות על מסך כה קטן. תאורה אדומה תידלק כשהמקרן במצב השתק (Mute). בכל הנוגע לעוזרות וירטואליות, התמיכה די דלה ותמצאו כאן רק את Alexa של אמאזון הפחות-שכיחה. מה לגבי Google Assistant ו-Siri? לא במקרן הקול שלפנינו, חדשות רעות לבית חכם המבוסס על אחת מהעוזרות הוירטואליות היותר-פופולריות בישראל.

Samsung Q800A: בס אלגנטי ותמיכה ב-eARC

הפעלת מקרן הקול וחיבור שלו לטלוויזיה דורשת כמה דקות בודדות של עבודה: חיברנו לחשמל את צמד הרמקולים, העברנו כבל HDMI בין המקרן לטלוויזיה (בכניסת ARC) ולאחר בחירת Input המכונה D.in (כניסה דיגיטלית) ועוד כמה הגדרות אודיו בטלוויזיה, יצאנו לדרך. חשוב להוסיף שחיברנו את המקרן לטלוויזית סמסונג, שהציעה לנו בתפריט במהלך החיבור להעצים את הסאונד בשילוב הרמקולים של הטלוויזיה והרמקולים של המקרן במקביל. דקה אחר כך גילינו שהמקרה לא אפשרי בטלוויזיה בת ה-5 שנים שלנו, אבל בטלוויזיות מתקדמות יותר התומכות ב-Q-Symphony, האקוסטיקה אמורה להשתפר פלאים, אם להאמין להבטחת היצרנית. עוד מילה טובה מגיעה לצימוד מקרן הקול ליחידת הסאב: הוא מיידי ודורש אפס התאמות מצד המשתמש, פשוט חיברנו לחשמל את המקרן והסאב והם מתואמים אוטומטית. לא עניין של מה בכך, אחרי שמקרנים מתחרים סיפקו לנו שלל בעיות צימוד מתסכלות.


Samsung Q800A: בס אלגנטי ותמיכה ב-eARC

אפליקציית SmartThings המוכרת של סמסונג תומכת במקרן שלפנינו ומציעה את רוב התכונות שכבר מחכות בשלט. בתוכה ישנו אקולייזר להתאמה אישית, לצד 3 מצבי סאונד ייעודיים (Surround, Game ו-Adaptive Sound). בהגדרות סאונד מתקדמות תוכלו להעצים את הבאס וה-Voice ועוד תמצאו שם אינטגרציה עם ספוטיפיי ועם העוזרת הקולית Alexa של אמאזון. האפליקציה אמורה גם להציע עדכוני קושחה שוטפים, אלא שאנחנו נתקלנו שוב ושוב בשגיאת מערכת נודניקית מצד האפליקציה שלא אפשרה לנו להתקדם בתהליך.


מקנחים בעיצוב ואיכות הבנייה: המקרן עשוי בחלקו מפלסטיק קשיח, כשחלקו הקדמי והעליון מוגנים על ידי גריל מתכתי שמאפיין לא מעט מקרני קול. הסאב וופר מרשים יותר: רובו עשוי עץ בציפוי שחור וכיסוי בד דק ורחב מכסה את צדו – אם כי קשה להבטיח שהוא לא עלול להיקרע או להתלכלך לאורך זמן. מאחורי המקרן שקעים רלוונטיים לתלייתו על קיר. ניתן כמובן גם להניח אותו על השידה בלבד.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply