מבנהו הבסיסי של ה-eSwap X Pro מזכיר מאוד את שלט ה-Xbox המסורתי, אלא שהוא מציג יותר את גרסת ה"סטרואידים" שלו: מראהו מנופח מהשלט המוכר של מיקרוסופט, מגושם בידיות האחיזה ובחלקו העליון וכמו שנגלה בהמשך, מציע גם יותר מקשים. משקלו, 329 גרם, כבד בכ-50-60 גרם משלט Xbox מקורי. ה-eSwap X Pro עדיין שומר על תצורת המקשים המסורתית: סטיק ימין, סטיק שמאל ו-D-pad ביניהם. בתחתית השלט מקשי ווליום והשתקת המיקרופון, כניסת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות, צמד מקשים למעבר מהיר בין פרופילים ומקש נוסף למיפוי בהיעדר תוכנה - בהם נגע בהמשך. עוד במארז קיבלנו כבל Micro-USB, קייס נשיאה, שני מקשים להחלפה ומברג להחלפת המודלים.
מקשי האותיות קליקיים מאוד, הרבה יותר משלט Xbox מסורתי וכאן החיווי הוא מאוד טקטילי ו"קליקי", עם צלילים דקיקים בעת הלחיצה שיעידו על חיווי מוצלח. חשבנו שאלה רעשניים עד שפגשנו את הבאמפרים הצעקניים ביותר שהכרנו – יהיו כאלה שיתאהבו ברעשים שהם מפיקים, האחרים עלולים להתקשות להתרגל. מצד שני, בהרכבת אוזניות גיימינג ממילא לא תבחינו בהם. מאחורי הבאמפרים צמד מקשי הטריגר שמציעים הרגשה מלאה ונוקשת. תכונה שימושית שקשורה אליהם היא מתג הזזה מכני באחורי הבקר שמשנה את מרחק ההפעלה שלהם – כך שבמשחקי FPS כנראה נבקש טריגר יותר קצר להפעלה כדי לירות בזריזות, בזמן שבכותרי מרוצים למשל נבקש מרווח תנועת טריגר רחב ככל הניתן כדי שנוכל לשלוט על טווח הגז במלואו. ארבעת המקשים שבגב הבקר לא יעשו חיים קלים לכולם ורק בעלי אצבעות ארוכות במיוחד יגיעו אליהם במהירות – האחרים יידרשו לצאת ממנח היד הטבעי ויגששו מאחור כדי למצוא את המקש המיוחל.
ממשיכים בנוחות השימוש: לטעמנו המשקל וגודלו המסורבל הוא החלק שהכי יקשה עליכם להתרגל ל-eSwap X Pro. זיכרון השריר שלנו מבקרים אחרים נאלץ לעבור התאקלמות לא קטנה וגם המשקל המוגבר דרש מאיתנו הפסקות יותר תכופות – אבל שחקנים שיצליחו להתמודד ייהנו בתמורה מהרגשה יותר יציבה ביד, התנגדות מצוינת ותגובות יותר זריזות, אם להסתמך על החוויה האישית שלנו. עוד עניין שצריך לתת עליו דגש הוא הטריגר הניתן שליטה בטווח הפעולה שלו, שתחילה הרגיש לנו כגימיק אבל במעבר בין משחקי FPS למרוצים גילינו את שימושו הקריטי ועד כמה היה נחוץ לנו טריגר קצר שמגיב בזריזות במשחקי Deathmatch ב-COD: Vanguard, לעומת מסלול נסקאר עמוס פניות חדות שדרש מאיתנו רגישות יתר על הטריגר ששימש כדוושת הגז.
אולי החלק המהותי ביותר בקונטרולר שלפנינו הוא המודולריות שהוא מציע וחופש הפעולה שניתן למשתמש כמעט בלתי מוגבל. את ה-D-pad והסטיקים תוכלו לשלוף ולמקם אותם מחדש בכל אחד משלושת התאים הזמינים במקומם, עד כדי כך שתוכלו לשלב גם שלושה סטיקים ללא D-pad בכלל, לא שאנחנו רואים סיבה הגיונית לעשות זאת - אבל זה אפשרי ועבורנו זה מספיק טוב. עוד בעניין המודולריות, באתר החברה מוצעים כ-5 ערכות נושא הכוללות סט מקשים וידיות אחיזה בצבעים תואמים, למי שחשובה במיוחד האסתטיקה או ההתאמה האישית. אביזרים נוספים כמו D-pad, סטיקים וקייס קשיח גם כן ניתן לרכוש בנפרד.
ומה לגבי חווית הגיימינג? במילה אחת, מקצועית. יכולות ה-eSwap X Pro גבוהות ככל שרק תרצו: הבקר מציע חופש הפעולה עצום, המתבטא לפני הכל בנוחות משתמש גבוהה במיוחד. במשחקי פעולה מגוף שלישי ומרוצים כמו Elden Ring ו-Forza Horizon 5בחרנו להעביר את הבקר לתצורה סימטרית שמזכירה לנו את הבקר של Sony PlayStation כך שהסטיקים יהיו מקבילים וה-D-pad הפחות שימושי לאותם רגעים יונח מעל, כשהוא שימש אותנו ברגעים משעממים כמו בשיטוט בתפריטים, למשל. במעבר חד למשחק היריות מגוף ראשון Call of Duty: Warzone התצורה האי-סימטרית השתלמה יותר, כשהיינו זקוקים לקרבה פיזית בין הסטיק השמאלי לבאמפר והטריגר שמעליו. כאמור, מעקומת הלמידה הטבעית שחווינו לא נוכל להתעלם, אלא שהרגשנו מתוגמלים בתוך כמה ימים בודדים והשליטה שלנו ב-eSwap X Pro השתפרה פלאים.
עוברים לתוכנת ThrustmapperX הזמינה למחשב בלבד. יכולת השליטה המתקדמת בשלט שמציעה התוכנה לא פחות ממהפכנית ומכורי השליטה על הפרמטרים הכי קטנים יקבלו כאן את מנת חלקם. כיוון עוצמת הרטט הוא לא משהו שילהיב יותר מדי שחקנים וגם יצירת פרופילים מבוססי שימוש וייבוא שלהם הוא משהו שכבר ראינו אצל המתחרות. החידוש המהותי הוא בפרמטרים הכי קטנים ומינוריים שתוכלו לעלות על דעתכם: מרגישות הנטייה של הסטיקים, דרך קביעת "אזורים מתים" (Dead zones), קביעת עוצמת ההפעלה בטריגרים ועד למיפוי מחדש של רוב מקשי הקונטרולר.
התוכנה מחולקת לארבע קטגוריות שליטה ולמרות שבהתחלה עשתה לנו בעיות עם איתור הבקר, לאחר עדכון קושחה (Firmware) הרגשנו הרבה יותר בטוחים עם התוכנה, שגם על התגובתיות וקלות השימוש בה מגיעות עוד כמה נקודות זכות. היעדרן של פקודות מאקרו בלטו מאוד; במעבר ממקלדת ועכבר לקונטרולר שלפנינו גילינו כמה אנחנו משתמשים בפקודות מאקרו שהתרגלנו לעבוד איתם – ועם ה-X Pro נאלצנו "לעבוד יותר קשה" ולשחזר רצף מקשים שהורגלנו להפעיל בלחיצת מקש בודד במקלדת.