חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Amazfit GTS 3
יצרן: Amazfit
סוג: שעון ספורט
תכונות: תוכניות אימון, ניווט...
קוטר השעון: 44.4 מ"מ
טווח מחירים: 400 - 600 ₪
סדרה: AMAZFIT GTS
תאריך כניסה לאתר: 10/2021
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Amazfit GTS 3

לירן עבדי | 03.05.2022
הטוב
  • מסך איכותי ובוהק בשמש
  • תיעוד מגוון פעילויות גופניות
  • חיישן שינה מדויק
  • תג מחיר נוח
  • עיצוב נאה
הרע
  • חיי סוללה סבירים לעומת דור קודם
  • חנות אפליקציות סגורה ומוגבלת
  • לא ניתן להשיב להתראות
  • ללא נפח אחסון פנימי
בשורה התחתונה
שוב Amazfit מוכיחים שעם עודף מ-1,000 שקלים תקבלו שעון חכם לא רע בכלל, המציע ניטור של מדדי הבריאות המקובלים, GPS מובנה, מסך AMOLED בוהק ותמיכה באפליקציה אינטואיטיבית. ה- GTS 3 לא חף מכשלים ובראשם חיי הסוללה שאכזבו לעומת דגמים קודמים. עוד כמה עניינים שהפריעו לנו היו היעדרו של נפח אחסון פנימי והעובדה שלא ניתן להשיב להתראות מורידה מהעוקץ של שעון החכם המסוגל להציג אותן. לכאן או לכאן, מדובר באביזר לביש מוצלח בהתחשב בתג המחיר שהוצמד לו.
GTS 3
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 530 ₪
מחיר סופי: 549 ₪
מחיר סופי: 599 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

השעון החכם Amazfit GTS 3 כולל מסך בגודל 1.75 אינץ' בתצוגת AMOLED, סוללת 250mAh ודרגת אטימות למים בתקן ATM 5. השעון מבטיח לנטר מגוון מדדי בריאות, ביניהם דופק, רמות חמצן בדם, סטרס, מעקב במהלך שינה, קצב נשימות ועוד. בשעון זמינים למעלה מ-150 מצבי ספורט, מעל 100 פני שעון ותמיכה באפליקציית Zepp‏ הזמינה למכשירי אנדרואיד ו-iOS. ה-GTS 3 זמין בצבעי שחור, לבן וחום בהיר.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מסך 1.75 אינץ' בצורתו המלבנית מזכיר מאוד את השעון של אפל וכתר הניווט בצד רק מחזק את ההרגשה שב-Amazfit לקחו הרבה "השראה" מחברת התפוח. משקלו 24 גרם, לא משהו שתרגישו על הזרוע ולמרות התג המחיר הנוח שהוצמד אליו, אין אף הרגשה של פשרה עם ה-GTS 3 באגף הנראות: ציפוי הזכוכית המעוגל, תצוגת ה-AMOLED מצוינת גם בשעות הצהריים המאתגרות והמעבד שמאחורי הקלעים מספק שיטוט זריז, מחוות שנקלטות ברגע וזמני תגובה מרשימים. אל הכתר פחות התחברנו, בעיקר כי אינטואיטיבית העדפנו את האצבע המורה שלנו ובשימוש תכוף מצאנו את עצמנו בקושי משתמשים בו. תצוגת always-on זמינה לבחירה כמובן, אנחנו הסתפקנו בהסטה מהירה של זרוע היד והמסך נדלק בהתאם. ניתן גם לשנות את מידת הרגישות של הדלקת המסך, כמקובל, והתגובתיות בנושא זה מספקת. פשוט מסיטים והשעה מוצגת בחצי שניה.


Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם


Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם

דרך האפליקציה הייעודית עליה נפרט בהמשך, בחרנו את האפליקציות שנרצה שיוקפצו כהתראה בשעון. החדשות הטובות הן שהתראות מתקבלות היטב בזמן אמת בעברית ומוצגות ומימין לשמאל, כלומר אין יישורים מעצבנים לשמאל וכל מיני גמגומי מערכת טכניים שלא הותאמו לשפת RTL.

Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם


החלק המאכזב הוא שאין יותר מדי מה לעשות עם אותן התראות אלא מלבד להסיר אותן מהלוח – שכן מענה יכול להתבצע רק מהטלפון. עוד בענייני נוחות: לצערנו ה-GTS 3 לא מאפשר לקבל דרכו שיחות וגם אין נפח פנימי לאחסון מוזיקה כך שאם תרצו לצאת להליכה בליווי שירים למשל, עדיין תצטרכו את הסמארטפון לצידכם.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

האפליקציות הזמינות למשתמש מספקות אך מוגבלות מאוד. תשכחו מגישה לחנות גוגל ואינטגרציה עם תוכנות חיצוניות ל-Amazfit בלתי אפשרית כאן. מה יש בכל זאת? הבסיס המקובל: מזג אוויר, נעילה באמצעות סיסמה, מציאת טלפון, פנס, שעון עצר, רשימת מטלות, שליטה על המצלמה מהשעון ועוד כמה עזרים קטנים ומאוד מינימליים שאמורים לספק את המשתמש הסביר.


Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם


כמקובל בתחום, השעון יודע לאסוף שלל פרמטרים: קצב הלב שנמדד לפי משך זמן שתבקשו, ריווי חמצן בדם, רמות מתח, מעקב אחר שינה, כמות צעדים באותו יום, קלוריות שנשרפו, המתועד לאורך היום, השבוע והחודש. אפליקציית Zepp הייעודית לשעוני Amazfit מציעה ממשק נפלא, צבעוני-אך-לא-מדי ואינטואיטיבי למשתמש הבסיסי. קיבלנו באפליקציה נקודות על "ביצועי" שינה, ציון על עמידה בהישגים שקבענו לעצמנו ואיך אפשר בלי, סיכום ציון ה-PAI שלנו, כאשר ניקוד גבוה עשוי להעיד על אורח חיים תקין ובריא יותר. פני שעון גם בנמצא, אמנם לא במאות אבל בכמות ובמגוון סגנונות (אנאלוגיים, מעוצבים, ספורטיביים) שיציעו יותר ממספיק למשתמש הסביר.

Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם
Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם


חיישן השינה ממשיך לבלוט לטובה וגם במודל 2022 של שעוני Amazfit הפספוסים מינימליים. החלק שהכי הרשים אותנו תועד ביומיים יוצאי דופן, בהם ישנו ביום א' 8 שעות עם ערנות בת חצי שעה בין השעה השישית לשביעית ולמחרת צברנו פחות מ-6 שעות שינה שהרגישו לנו כלא איכותיים במיוחד. ה-GTS 3 תיעד את היומיים הללו במדויק, עם התייחסות בולטת ליקיצה הקצרה ביום א' ולהיעדרה של שינה איכותית וכניסה מינימלית לשלב ה-REM ביום השני. יופי של חיישן שבעיקר ברגעים המאתגרים גרם לנו להבין כמה הוא יעיל ומפורט.

Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם

Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם

Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם

Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם


מקנחים בספורט ובאפליקציית Zepp תמצאו כרגיל את רשימת הפעולות האזוטריות ביותר שתוכלו לעלות על דעתכם: זה מתחיל בג'יו ג'יטסו, הוקי ובדמינטון, ממשיך בביליארד ושחמט ומסתיים בספורט אלקטרוני, ריקודי היפ-הופ ומרוצי מזחלות. אנחנו העדפנו למקם את הפעילויות השכיחות ביותר עבורנו: הליכה, ריצה, אימון חופשי וקרוספיט. אימונים מעורבים בתרגילים ופעילות מבוססת מיקום עובדת היטב: משך האימון, תיעוד קצב הלב ופריסת פיקים לאורך האימון, תיחום אזור קצב הלב לפי מקצבים (אירובי, אנאירובי, מקס VO2 וכו') ושריפת הקלוריות. עוד בעניין האחרון, יש ל-Amazfit יש נטייה "לפרגן" בשריפת קלוריות גבוהה מהממוצע, בערך 50-80 קלוריות יותר מכמה שאנו רגילים לשרוף ביחס לאימונים דומים מבוססי כלים יותר מדויקים.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

היצרנית מפזרת שלל הבטחות: חיי סוללה של עד 12 ימים בשימוש שגרתי, 6 ימים בשימוש כבד, 20 שעות רצופות של תיעוד GPS ועד 20 יום במצב חיסכון בסוללה. במבחן המציאות הסוללה מתבזבזת מהר ממה שהורגלנו בשעוניה הקודמים. מידת השימוש שלנו לא השתנתה: תיעוד הצעדים, קלוריות, בדיקת קצב לב מדי 5 דקות, ניטור שינה מדי לילה, פעם-פעמיים ביום בדיקת ריווי חמצן בדם וכמובן שבמקביל התקבלו התראות שונות. יום שכזה גזל בממוצע כ-13-15%, כלומר כ-5-6 ימי פעילות מלאים. תיעוד אימון גופני מבוסס GPS האורך שעה גוזל במקביל 4-5% נוספים. לא נורא אבל בהחלט מאמץ את השעון עוד יותר. כמובן שאת חיי הסוללה היינו יכולים למתוח יותר אילו היינו מוותרים על מידת התדירות של כמה ניטורי מידע, שלא לדבר על כיבוי מלא של חלקם, אבל אז נזכה ליהנות מאביזר שבעיקר מראה את השעה - ולא לכך התכנסנו.


Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם


הטעינה לא מצריכה חיבורים מגעים נוקשה וגם כאן זמין החיבור המגנטי שאנחנו מאוד אוהבים; פשוט מצמידים את תקע המלבן לגב השעון וזהו, בלי חיכוכים או התאמות שדורשות עדינות. טעינה מלאה ארכה בערך כשעה וחצי, באמצעות מטען סמארטפון רגיל עם כניסת USB.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

השעון זמין בשלושה צבעים, שחור, חום בהיר ולבן, כאשר השניים האחרונים בבירור פונים לקהל הנשי, גם בזכות הצבעים העדינים ומסגרת הזהב שמעטרת את יחידת השעון. רצועות נוספות בטקסטורות וצבעים שונים ומשונים לא חסרות ובאתרי סחר סיניים רוב הסיכויים שתמצאו את ההתאמה האישית שלכם. גוף השעון עשוי אלומיניום ואת רצועת הסיליקון העבה והמחוספסת אנחנו מכירים ממכשירים קודמים של החברה. עובייה 20 מ"מ ואורכה נע בין 155-218 מ"מ.


Amazfit GTS 3: ממשיך להשתלם


בענייני עמידות, תקן 5ATM המאבזר את השעון הופך את ה-GTS 3 לעמיד בפני מים עד עומק של 50 מטר, במילים אחרות ניתן להתקלח ולהיכנס לבריכה עם השעון שלפנינו. רק שימו לב לעניין מעצבן: במקלחת טיפות המים נוטות להפעיל את מסך המגע וגילינו שעדיף להסיר את השעון או לנעול את מסך המגע. עוד בעניין העמידות, גוף השעון הפתיע לטובה: לא מעט מכות ממשקולת קטלבל חטף ה-GTS 3 באימון כוח שערכנו במהלך ימי הסקירה - ולא היה תיעוד אחד לכך.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply