חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Jabra Elite 3
יצרן: JABRA
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 9/2021
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
okariti86 18.12.23
giligen.island 15.07.23
נחום 17.03.23
yb089743393 22.01.23
יואב 25.12.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Jabra Elite 3

לירן עבדי | 12.10.2021
הטוב
  • טעינה מהירה – שעת נגינה בתמורה ל-10 דקות טעינה
  • איכות סאונד טובה מאוד
  • אטימות בתקן IP55
  • חיי סוללה מספקים
  • "ננעלות" באוזניים
הרע
  • נטול התאמה אישית של המקשים
  • לא אידיאלי לניהול שיחות
  • ללא סינון רעשים אקטיבי
  • אקולייזר מצומצם ו"נעול"
  • נעדרת טעינה אלחוטית
בשורה התחתונה
מצד אחד, אין הרבה בשורות באוזניות ה-TWS החדשות Elite 3 מבית Jabra, מצד שני עדיין יצאנו די מרוצים: הן מתמקמות היטב באוזן, מצוידות סאונד מצוין, מציעות Hear Through שמעניק אפקט ambient שחצי-עבד וחיי הסוללה הצליחו לשרוד כמעט עד תומו של כל יום עבודה. אם אתם מחפשים אוזניות TWS קומפקטיות להאזנה למוזיקה בעיקר לצד תג מחיר נוח – יש לכם כאן אופציה לא רעה בכלל.
Elite 3
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 253 ₪
מחיר סופי: 254 ₪
מחיר סופי: 259 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-6 חנויות>>
הקדמה

ה-Jabra Elite 3 הן אוזניות True Wireless המבטיחות האזנה איכותית למוזיקה וניהול שיחות. במפרט: דרייברים בקוטר 6 מ"מ, טכנולוגיית HearThrough המבטיחה לנצל את המיקרופונים ולשלב סאונד מבחוץ, 4 מיקרופונים לביצוע שיחות צלולות ואפליקציית +Jabra Sound המציעה תכונות נוספות. חיי הסוללה מציעים עד 7 שעות האזנה ועוד 21 שעות בנרתיק הטעינה, כולל תמיכה בטעינה מהירה. הן מגיעות בתקן עמידות IP55 וזמינות בצבעים כחול, אפור, סגול ובז'.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל בנתוני הסאונד: דרייברים בקוטר 6 מ"מ בטווח תדרים של 20Hz - 20000Hz ותמיכה במקודדים aptX ו-SBC. הטווחים המרשימים ביותר, באופן די מפתיע, היו התדרים הנמוכים אשר מועברים ברעידות המבוקשות. שלא תטעו, האוזן לא תרטוט בהתרגשות לשירים האחרונים של הראפר Lil Nas X – אבל בהתחשב בגודל הדרייברים המזערי, נוכחות הבאס מוערכת מאוד וה- Elite 3 מדמות את הדבר הקרוב ביותר לאוזניות קשת שמכסות את כל האוזן ומספקות את אותה הרגשה מרעידה. הסאונד הכללי מוגש מצוין ואיכותו הרבה יותר גבוהה ממה שציפינו מאוזניות TWS: יש כאן איזון נהדר, הגשה מדויקת ונטולת מאמץ וב-Jabra מצליחים להפיק סאונד משובח עם פשרות מעטות.


Jabra Elite 3: כן למוזיקה, לא לשיחות


אחד החסרונות הבולטים כאן הוא נושא האטימות - היא לא מושלמת וזולגים קולות מבחוץ, כאשר רק בעוצמות הווליום המקסימליות מרגישים בידוד מסוים, אבל אז משלמים בבעיות שמיעה בטווח הקצר והרחוק. תכונת HearThrough אמורה להציע סוג של אפקט ambient, כזה שמאפשר להאזין למוזיקה ובמקביל לא להיות מנותק לחלוטין מהסביבה ולשמוע אותה במעין אפקט מאורה מרוחק. הביצוע עובד חלקית: לעיתים רעשי שיחה בין קולגות בסמוך אלינו עברו "הרזיה" מסוימת ונשמע "דקיק" מהרגיל - ולפעמים הם בקושי נשמעים והפלייליסט שלנו דרס אותם לחלוטין. זה עדיף על אף אפקט כמובן, אבל עדיין לא אפקט ה-ambient שקיבלנו באוזניות אחרות שסיפקו ביצועים הרבה יותר מדויקים.

Jabra Elite 3: כן למוזיקה, לא לשיחות

עוברים לשיחות: האוזניות מציעות 4 מיקרופונים MEMS עם באסים מודגשים והבטחה לאיכות שיחה צלולה. לצערנו המציאות אפילו לא קרובה לכך וה-Elite 3 מצטרפות לסדרת אוזניות TWS שבאגף המיקרופון די נכשלות. נתחיל מהפן החיובי: את המשוחח שומעים נהדר והמעבר למצב HearThrough מנע מאיתנו לצעוק ולשמוע קלות את הסביבה בזמן שדיברנו בחלל עבודה משותף. אז היכן הבעיות צצות? בעיקר מהצד השני של השיחה: יותר מדי פעמים נמסר לנו שאנחנו נשמעים כאילו מדברים דרך הספיקר של הסלולרי, נשמעים מרוחקים מדי או שנלווה אלינו הד מלאכותי. תופעות מוכרות אלו וגרסאות דומות להן הועברו אלינו שוב ושוב במהלך תקופת הסקירה – אפקט ידוע לשמצה שחולקות לא מעט אוזניות TWS שהמיקרופון שלהן רחוק מדי משפתי המשתמש.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מתחילים בהתממשקות וה-Elite 3 לא עושות חיים קשים למשתמש: הורדנו את האפליקציה, בחרנו בדגם האוזניות ובתוך רגעים בודדים התבצע צימוד מוצלח. האוזניות נכנסות לתעלת האוזן בקלות יחסית ובניגוד להרבה אוזניות TWS שתנועות קלות גרמו להן לנוע במקום שלא לדבר על להישמט מהאוזניים במקרים מסוימים, כאן אין את החשש הזה: האוזניות מתמקמות היטב באוזניים ובמהלך שעות שימוש רצופות לא הרגשנו אחיזה שהופכת לרופפת או כזו שהעניקה חוסר ביטחון בעת הליכה למשל. עם כל ההתלהבות, בזמן אימונים קשה לסמוך עליהן; כמו הרבה אוזניות מהקטגוריה אליהן הן משתייכות, במהלך ביצוע תנועות זריזות וחזקות מדי כמו ריצה או אימון משקולות האוזניות מתחילות לזוז במקומן והרגשת הביטחון מתחילה להתערער.


Jabra Elite 3: כן למוזיקה, לא לשיחות


בצמד אוזניות ה-Elite 3 שולבו מקשים פיזיים ולא מבוססי מגע, שזה אומר שצריך ללחוץ עליהם די חזק וכפעולה עקיפה להכניס אותם עמוק יותר לתוך תעלת האוזן, לא ההרגשה הכי נעימה בזמן השימוש השוטף. החדשות הטובות הן שבניגוד לאוזניות TWS אחרות, הלחיצה כאן לא דורשת התנגדות גבוהה מדי ובמבחן המציאות לא מכאיבה מדי. עוברים לשימושים, מתחילם באוזניה ימין: קליק בודד מפעיל/עוצר את המוזיקה או מקבל/מנתק את השיחה, לחיצה כפולה מעבירה שיר קדימה ולחיצה משולשת מחזירה שיר לאחור. לחיצה ממושכת מגבירה את עוצמת הווליום. באוזניה שמאל: לחיצה בודדת מפעילה/מכבה את תכונת HearThrough, לחיצה כפולה מפעילה את העוזרת הווירטואלית ולחיצה ממושכת מנמיכה את הסאונד. באופן די משונה, לחיצה משולשת על אוזניה שמאל לא עושה דבר וחבל שבמעמד התוכנה לא התאפשר לנו להגדיר אותה, או בכלל, את יתר המחוות לפי העדפתנו.

Jabra Elite 3: כן למוזיקה, לא לשיחות

עוד עניין קטן ומאכזב בשימוש השוטף: ה-Elite 3 לא יודעות לזהות הורדה של האוזניות מאוזני המשתמש ובכך לא יודעות לעצור את השיר, אלא רק כאשר הן מוכנסות לקייס הטעינה שלהן, כלומר ברגע שהן נטענות. כנ"ל בהחזרת האוזניות לאוזן, נדרש מהמשתמש להפעיל את השיר ידנית, כלומר עצירה או הפעלה אוטומטית של שיר לא קיימת כאן, בהיעדר טכנולוגיה שתזהה הורדת האוזנייה מהאוזן והחזרה אליה. קיימת גם אופציה ל-Mono mode, כלומר האזנה באוזניה אחת בלבד בזמן שהשנייה נטענת, אם כי לא מצאנו בכך יותר מדי שימוש.

Jabra Elite 3: כן למוזיקה, לא לשיחות

בלוטות' בגרסה 5.2 מצליח לשמור על קשר יציב ואיכותי עם הטלפון גם ממרחק של 8-10 מטרים ממנו וטכנולוגיית aptX שצוידה באוזניות שומרת על צליל נאמן למקור ככל הניתן, רק היינו מעדיפים התממשקות מהירה יותר מרגע שליפת האוזניות מהקייס ועד שהן בפועל מזוהות בטלפון. מדובר בעניין שאורך כמה שניות ארוכות, בזמן שאצל המתחרות זכינו בזמני המתנה נמוכים משמעותית, לפעמים אפילו בתוך שניה מרגע שליפתן מהקייס, עד כדי כך שאפילו לא הספקנו להכניס אותן לאוזן והצימוד כבר התבצע.

באוזניות תומכת האפליקציה +Jabra Sound שמבטיחה להציע עוד כמה פיצ'רים מעניינים אבל בפועל התכונות מאוד מצומצמות: ניתן להפעיל את תכונת ה-HearThrough (אבל כזכור, אותה גם ניתן להפעיל ישירות מהאוזניות) וכל המדריכונים והעזרים הקטנים שמוצעים באפליקציה זמינים באתר של היצרנית בכל מקרה. העזרים היחידים ששימושיים שם הם מציאת האוזניות בסמוך אלינו, החלפת המקש הייעודי להפעלת העוזרת הווירטואלית בהפעלת ספוטיפיי במקום וכן ניתן להחיל אקולייזר על בסיס 6 תבניות מובנות ונעולות. תשכחו מלנסות לשנות שם ערכים ובטח שאין אופציה ליצירת אקולייזר משלכם, חיסרון לחובבי התאמת הסאונד האישית.

Jabra Elite 3: כן למוזיקה, לא לשיחות


באשר לעמידות, האוזניות מתגאות בתקן אטימות IP55, כלומר אבק יכול להיכנס פנימה ולא יפריע לפעולת המכשיר וגם רצף מים ישיר לא אמור להשפיע על האוזניות. היצרנית מצניעה באתר שלה את היכולות שמציגים מבחני התיאוריה ומציגה בעיקר דוגמאות כמו הגנה בפני טיפות גשם או רסיסי זיעה, אבל הוגן לציין שהיא מציעה אחריות תואמת בפנים אותם מפגעים למשך שנתיים מרגע הקנייה.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ב-Jabra מבטיחים עד 7 שעות נגינה/שיחה ועוד 3 מחזורי טעינה בקייס, כלומר כ-28 שעות בסך הכל בטעינה אחת מלאה. עוד מובטחת טעינה מהירה – כ-10 דקות טעינה יבטיחו לכם שעת נגינה. טעינה מלאה של הקייס אורכת כ-3.5 שעות. התרשמנו מאוד לטובה: ה-Elite 3 שורדות יום עבודה שלם, תוצאה אידיאלית עבורנו. ברור שבתום 6-7 שעות נדרשנו להחזיר אותן לקייס לטעינה מחודשת, אבל בעבור קייס שיצטרך להיטען מדי 3-4 ימים, אלו ביצועים שאנו חיים איתם בשלום. הטעינה המהירה לא מספקת את המובטח: אחרי 10 דקות של טעינה הצלחנו לסחוב רק 45 דקות לפני ששוב איבדנו את אחוזי הסוללה האחרונים. לא שזה נורא מדי, אבל לא בדיוק כמו מה ש-Jabra הבטיחה. כדי למנוע בזבוז סוללה, כיבוי אוטומטי של האוזניות מתרחש אחרי חצי שעה נטולת פעילות או בתום 15 דקות ללא צימוד.


Jabra Elite 3: כן למוזיקה, לא לשיחות


קייס הטעינה קטן, משקלו נמוך מאוד (בערך 33 גרם) והפרופיל האובלי שלו קומפקטי להפליא. לכיס הוא נתחב בקלות בלי לחשוף בליטה מגושמת ולכל תיק או ארנק הוא ישתחל בקלות אלגנטית. צבעו כחול כהה, מרקמו חלק ונעים למגע, אם כי הפלסטיק ממנו הוא עשוי צפוי להישחק היטב בשנה הקרובה ואולי לספוג כמה שריטות לא הכי אסתטיות. תשכחו מחיווי סוללה עדכני במעמד קייס ואין שום דרך לדעת מה סטטוס הסוללה באחוזים של האוזניות, אלא רק כשמממשקים אותן לסמארטפון. בעת חיבור כבל הטעינה לחשמל, נורת LED קטנה אמנם מעידה על כניסה למצב טעינה וכן מודיעה על סיום – אבל בדרך לשם תאלצו רק לנחש כמה אחוזי סוללה קיימים כרגע בקייס.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply