סקירת wisebuy - מחשב נייד XPG XENIA Xe
- ביצועי משרד גבוהים
- מראה כסוף ואלגנטי
- איכות בנייה גבוהה
- חיי סוללה נהדרים
- מהירות טעינה סטנדרטית
- מקשי מקלדת קטנים
- תצוגת 1080p בלבד
המחשב הנייד XENIA Xe מבית XPG של חברת ADATA מיועד לשימוש עסקי המציע מעבד i7 מהדור ה-11, מעבד גרפי Iris Xe, זיכרון RAM בנפח 16GB ועוד 1TB של כונן SSD. גודל המסך 15.6 אינץ' בתצוגת 1080p, מאובזר בכיסוי sRGB 100% ובין החיבורים והקישוריות תמצאו Wi-Fi 6 ו-Thunderbolt 4. פיצ'רים נוספים: מצלמת IR לזיהוי פנים, מסך שמסתובב עד כ-180 מעלות, הבטחה לעד 16 שעות פעילות עם טעינה מהירה וגוף קל קומפקטי. זמין בצבע כסוף, במחיר מומלץ 6,850 ₪.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)מתחת למכסה המנוע מעבד i7-1165G7 מהדור ה-11 אמור לתת מענה מיטבי לרוב מוחץ של משימות המשרד. תומכים בו המעבד הגרפי המובנה בלוח האם Iris Xe וכן 16GB של זיכרון RAM. לא יכולנו להתעלם מהכיתוב "Gaming Lifestyle Laptop" שמופיע בגאון על המארז האדום. לא ברורה מאיפה ההחלטה להציב משפט כה יומרני על מחשב שעל הנייר פונה בהגדרה לאנשי משרד ואולי מיותר לציין, אבל על משחקים לא היינו סומכים עליו. כרטיס המסך המובנה Iris Xe, טוב ככל שיהיה, לא באמת יכול להריץ משחקים כבדים ללא נפילות פריימים מוגזמות, אם בכלל יצליח "להתניע" אותם. בפורטנייט למשל לא נתקלו בבעיות אבל כותרי גיימינג תובעניים יותר יידרשו מכם להוריד את רמת הפירוט למינימום שבמינימום – ועדיין תסבלו מקצב גרוע של 20-25 פריימים שרחוקים מאוד מלספק חווית גיימינג מהנה.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)במפרט: מסך מגע בגודל 15.6 אינץ' עם פאנל IPS, רזולוציה 1080p, בהירות מקסימלית של 400nits ומובטח גם כיסוי sRGB 100%. הצבעים במסך של ה-XENIA Xe נהדרים: הם מלאים באופי, השחורים בגווניהם השונים מלאי עומק ויש גם מספיק זוויות צפייה ובהירות גבוהה שלא קורסת בפני השמש העוצמתית של אוגוסט. ההשתקפות של ימי הקיץ הבהירים עדיין עשו לנו חיים קשים, בעיקר בזמני צפייה בסצנות כהות, אבל בסך הכל הלפטופ מספק חווית צפייה טובה למדי. בשעות המשרדיות שלנו ניצלנו היטב את תצוגת ה-1080p אבל היינו שמחים גם לתצוגת UHD לפחות בשעות הפנאי, להעשרת חווית הצפייה.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)ה-XENIA Xe נראה ומרגיש כמו מקבוק של אפל מהרגע הראשון והדמיון גס למדי. גוף כסוף מלמעלה ולמטה, פינות מעוגלות במעט ושוליים שחורים מלאים מסביב לצג ביחס מוכר באופן מחשיד לא משאיר ספק מהיכן XPG לקחו השראה. מידות המחשב: 35 ס"מ רוחב, 23 ס"מ אורך ועובי של 1.5 ס"מ עוד יותר מסגירות את הקירבה המשפחתית למקבוק בנראות החיצונית שלהם.
משקלו של הנייד 1.6 ק"ג ובהתחשב בגודל המסך, מדובר במשקל די סטנדרטי בקטגוריית מחשבי האולטרה בוק. משהו אחד הפריע לנו: נראה שהלפטופ סובל ממשבר זהות, אחרת אין שום הסבר לכך שהוא נטול טביעת אצבע של XPG, מלבד מדבקת כסף משולשת קטנה נתלשת בצד המחשב בחלקו העליון. כלומר באותה נשימה מדבקה של כל יצרנית אחרת יכולה להופיע שם. ההרגשה היא מעט זולה ונטולת אופי: אף משתמש לא רוצה להרגיש שהוא קונה "מוצר מדבקה" (White-label), בטח לא מחשב נייד שמתומחר די גבוה ויש לו המון מתחרים.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)ב-XPG מבטיחים סוללה שתחזיק למשך 16 שעות פעילות ועד 12 שעות בשימוש ממוצע. זמינה גם תכונת טעינה מהירה, צבירת 80% בתוך שעה וטעינה מלאה בתוך 2.5 שעות, המושגת באמצעות מטען 65W שסופק במארז. ימים מלאים במשרד צלחנו בקלות ובתום 8 שעות פעילות משרדית המחשב הצביע בממוצע על 20-25% סוללה – תוצאה שאנחנו חיים איתה בשלום. עברנו לצריכת מדיה: ניגנו סרטון 1080p ביוטיוב למשך כשעה, עם בהירות 50%, סאונד 50%, ללא תאורה אחורית במקלדת ובמצב חיסכון סוללה ביניים ("שיפורים משופרים") – וקיבלנו ירידה של כ-10% בסוללה, תוצאה פנטסטית שמציעה זמני צפייה ארוכים מאוד. אם תנגנו קובץ ישירות מתוך המחשב, תקבלו אפילו תוצאות יותר מספקות מן הסתם.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)בצד המחשב חריץ Kensington להתקנת מנעול שימנע גניבה פיזית ובאגף האבטחה הביומטרית תמצאו רק זיהוי פנים באמצעות מצלמת IR. אין כאן חיישן טביעת אצבע וחבל - לא כל המשתמשים אוהבים להשאיר את חותמת הפרצוף שלהם בידי חברה חיצונית. סורק הפנים עובד בסדר ברוב הזמן: הזיהוי הראשוני היה זריז ופתיחה שוטפת של המסך במהלך ימי הסקירה איתרה את הפנים שלנו במהירות. יש לעיתים הסטות פנים שנדרש לבצע מצד המשתמש והחיישן לפעמים דורש עוד שניה וחצי של זיהוי, אבל בסך הכל הוא עובד כנדרש ולא היו כשלים מהותיים. באשר לעמידות, גוף האלומיניום שעוטף את הנייד מקנה המון ביטחון, גם בעת נשיאה וגם ביציבות שלו על שולחן העבודה, בתמיכת זוג רגליות מוארכות בתחתית.