סקירת wisebuy - אוזניות Samsung Galaxy Buds2 SM-R177 סמסונג
- איכות סאונד טובה
- קטנטנות ונוחות באוזן
- ביטול רעשים אקטיבי
- מצב שקיפות לסביבה
- אפליקציית שליטה עשירה
- שליטה על הכל ממקשי המגע
- קופסת טעינה אלחוטית
- עיצוב עגלגל שמקשה על האחיזה
- חיישן הוצאה מהאוזן לא יעיל
לאורך השנים, כשבדקנו מכשירים שונים של סמסונג הגענו לעיתים קרובות לאותה מסקנה: החברה הקוריאנית פיצחה נוסחה שמשמרת את הפופולאריות והביקוש למוצריה, בזכות תכנון וייצור מוצרים שאולי לא מצטיינים לגמרי באף אספקט, אבל מציעים חבילה מאוזנת ועשירה בתכונות שקשה להתחרות בה.
זו גם המסקנה שלנו בנוגע ל-Galaxy Buds2. הן לא אוזניות עם סאונד עילאי ומוקפד, אבל יש בהן כל מה שצריך באריזה אחת מעוצבת: ביטול רעשים איכותי, מצב שקיפות, אפליקציה נוחה, טעינה אלחוטית, חיי סוללה טובים וכן, גם סאונד טוב בסך הכל. במחיר סביר של פחות מ-500 שקלים (בזמן כתיבת שורות אלה), מדובר באחת מאוזניות ה-TWS הוורסטיליות ביותר, וקנייה מוצלחת למרבית המשתמשים.
אוזניות ה-True Wireless החדשות של סמסונג, Galaxy Buds2, הושקו באוגוסט השנה (2021) ומצטרפים לליין האוזניות הקיים של החברה, שמונה את ה-Buds Live השנויות במחלוקת, ה-Buds Pro היוקרתיות ואת Buds Plus הוותיקות. ה-Buds2 קרובות יותר לדגם הפרו, ועל אף שהן זולות יותר, הן מציעות סט מרשים של תכונות: ביטול רעשים אקטיבי ומצב שקיפות, קופסת טעינה אלחוטית, תמיכה באפליקציה, עמידות בזיעה בתקן IPX2 ועוד.
איכות הצליל
(50% מהציון הסופי)איכות הסאונד של ה-Galaxy Buds2 טובה, אפילו טובה מאוד. בברירת מחדל הצליל נשמע קצת שטוח, אבל האפליקציה של סמסונג מאפשרת בחירה בין כמה תבניות סאונד, ולטעמנו המצב Dynamic משפר מאוד את הצליל, מעמיק את הבאסים ומחדד מעט את התדרים הגבוהים. התוצאה היא סאונד כיפי להאזנה, מאוזן יחסית וכזה שמחמיא למגוון סגנונות מוזיקה. הבאס עמוק ובעל נפח מרשים למדי, ותדרי האמצע נשמעים במקום הנכון מבלי להיות מודגשים מדי או צורמים. קשה לומר שמדובר בצליל מדויק או כזה שיתאים לאודיופילים מושבעים, אבל בטווח המחיר של האוזניות האלה, הצליל בהחלט מוצלח מאוד ולדעתנו ישביע את רצונו של המשתמש הממוצע. החולשה המסוימת של האוזניות לדעתנו נמצאת בתדרים הגבוהים - הם בסדר גמור, אבל באוזניות איכותיות יותר הם חדים וצלולים יותר, מה שגורם לסאונד להישמע קצת פחות מפורט ב-Buds2. עוצמת השמע של האוזניות מצוינת, וברוב הזמן האזנו למוזיקה בסביבות 60% מהעוצמה.
האוזניות הללו כוללות מנגנון ביטול רעשים אקטיבי, שהתגלה כמוצלח גם הוא. הוא מנטרל בהצלחה רבה רחשים מונוטוניים בתדר נמוך, שזה החלק הקל (למשל מזגנים, מאווררים וכדומה), אבל מצליח לא רע גם בסינון של חלק מהתדרים הגבוהים יותר, כך שצליל דיבור נשמעים חלשים משמעותית כאשר ה-ANC מופעל.
בנוסף, ניתן להעביר למצב שקיפות לסביבה שפותח את המיקרופונים ומאפשר לכם לשמוע את הסובבים אתכם מבלי לשלוף את האוזניות מהאוזניים. באפליקציה ניתן לשלוט בעוצמת מצב השקיפות; אנחנו מצאנו שבאמצע הסקאלה הצליל של המשוחחים איתם נשמע יחסית טבעי ובווליום טוב, ומצד שני רחשי הרקע לא מוגברים יתר על המידה. הסאונד של הסביבה במצב הזה די טוב, אם כי חלק מהרחשים נשמעים מעט מעובדים ודיגיטליים.
למרות גודלן המזערי, ה-Galaxy Buds2 מצוידות במיקרופונים רגישים שמספקים איכות שיחה טובה. מדי פעם נאמר לנו שהצליל מעט מתכתי, אבל בסך הכל יכולנו לנהל שיחות ממושכות ללא הפרעה וללא תלונות. ניתן להשתמש בכל אוזניה בנפרד, ובאפליקציה אפשר להגדיר שבעת שיחות יופעל אוטומטי מצב שקיפות, כך שתוכלו גם לשמוע את עצמכם במידה מסוימת ולא תצטרכו להרים את הקול.
נוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)Samsung Galaxy Buds2 מזכירות בשפה העיצובית שלהן את ה-Buds Pro של החברה משנה שעברה; הן עגולות, מבריקות וחלקות, אבל קטנות יותר ובצבעי לבן, שחור, סגול בהיר או ירקרק לעומת הגוון הכסוף של ה-Pro. מדובר בזוג האוזניות הקומפקטי ביותר שפגשנו עד כה, והיחיד שמצליח שלא לבלוט כמעט בכלל מהאוזניים שלנו.
נוחות השימוש באוזניות נחלקת לשניים: בגלל שהן עגולות, קטנות וחלקלקות מאוד, ההוצאה שלהן מהקופסה, האחיזה בהן וההכנסה לאוזניים מאתגרת, פשוט כי אין נקודת אחיזה קלה בהן והן נוטות להחליק וליפול אם לא תופסים בהן היטב. מרגע שהן נכנסו לאוזניים, הן יושבות בפנים בנוחות מופתית, לא זזות בשום צורה ולא מפריעות גם בשימוש ממושך של כמה שעות.
בחלק החיצוני של האוזניות נמצאים משטחי מגע שמגיבים היטב לנגיעות, גם בזכות הרגישות שלהם וגם בגלל שבשל הגודל הקטן של האוזניות, בכל מקום שתגעו יש אזור שמגיב למגע. סמסונג מאפשרת לכם לשלוט על כל הפונקציות עם מקשי המגע (נגינה ועצירה, דפדוף בין השירים קדימה ואחורה, הפעלת ביטול הרעשים ומצב השקיפות, זימון העוזרת הקולית ושליטה על הווליום) אבל תצרכו לבחור על מה לוותר, כיוון שהמחוות הזמינות לא מסוגלות להכיל את הכל. למרבה השמחה יש לזה פיתרון חכם ונוח: ניתן לוותר על השליטה בווליום באמצעות מקשי המגע ולהגדיר שליטה בכל השאר, ובווליום ניתן לשלוט באמצעות חיישנים אחרים שיש באוזניות שקולטים נקישות. אתם יכולים להקיש על האוזן שלכם, והאוזניות יקלטו את ההקשה וישנו את הווליום; זה עובד כמו קסם, נוח לשימוש ובסופו של דבר מעניק לכם שליטה מלאה על הכל.
לאוזניות יש חיישני קרבה שמזהים כאשר מוציאים אותן מהאוזניים ועוצרים את המוזיקה, אבל באופן תמוה זה עובד רק אם אתם שולפים את שתי האוזניות. אם תוציאו רק אוזניה אחת כדי לדבר עם מישהו, המוזיקה ממשיכה להתנגן, מה שקצת מוציא את הפואנטה מהפיצ'ר הזה. בנוסף, כשמחזירים את האוזניות פנימה, המוזיקה לא חוזרת לנגן אוטומטית כמו שקורה באוזניות אחרות.
קופסת הטעינה קומפקטית ונוחה לנשיאה, וקל לפתוח אותה. הדלת שלה יציבה, ויש חיווי של נורית בודדת על מצב הסוללה מבחוץ, ועוד חיווי של נורית נוספת מבפנים שנותן אינדיקציה האם האוזניות ממוקמות בתוך התושבות המגנטיות או לא. אהבנו מאוד את העיצוב הדו-גווני של הקופסה, לפחות בגרסה השחורה של האוזניות שקיבלנו לבדיקה: החלק החיצוני של הקופסה לבן מבריק, בעוד שבפנים הוא שחור-מט.
האפליקציה Galaxy Wear של סמסונג (שמותקנת מראש בסמארטפונים של המותג) מחייבת אתכם להתקין בנוסף גם פלאג-אין ספציפי של האוזניות האלה, אבל זה החיסרון היחיד שיש לנו לומר עליה. מדובר באפליקציה מצוינת, עשירה בתכונות ונוחה לשימוש. היא מציגה חיווי מפורט על מצב הסוללה בכל אוזניה ובקופסת הטעינה, הפעלה של ה-ANC ומצב השקיפות, הגדרת מקשי המגע, איקוולייזר בסיסי (ללא עריכה ידנית), הפעלת אפשרות להקראת של ההתראות המתקבלות, שעובד באנגלית בלבד, איתור אוזניה שאבדה, עדכוני קושחה ועוד.
משך פעולת הסוללה
(25% מהציון הסופי)סמסונג מצהירה על עד 5 שעות האזנה באוזניות עם ביטול רעשים פעיל, ובבדיקה שערכנו אכן קיבלנו זמן שימוש של קצת יותר מ-5 שעות, בעוצמת שמע של כ-60-70%, לפני שהצטרכנו להחזיר את האוזניות לקופסה לצורך טעינה. זה זמן סוללה סביר לגמרי בשביל אוזניות True Wireless בשימוש בביטול רעשים, ואם תכבו אותו תוכלו לקבל עד שעת האזנה נוספת.
קופסת הטעינה נטענת באמצעות חיבור לכבל USB-C סטנדרטי, וגם תומכת בטעינה אלחוטית בתקן Qi הנפוץ.