חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי OnePlus Nord CE 256GB 12GB RAM וואן פלוס
מותג: OnePlus, OnePlus
גודל מסך: 6.43 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 256GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2021
מבנה המכשיר: רגיל
סדרה: Nord CE
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Einav 20.10.22
אפי 09.07.22
sagol141 09.06.22
yahavoscar4m 20.05.22
dov.doorglass 31.08.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus Nord CE 256GB 12GB RAM וואן פלוס

לירן עבדי | 25.07.2021
הטוב
  • תצוגת Fluid AMOLED איכותית
  • חיישנים ביומטריים מהירים
  • חיי סוללה ארוכים
  • טעינה סופר-מהירה
הרע
  • מעבד קצת מיושן
  • איכות המצלמה סבירה בלבד
  • ללא טעינה אלחוטית
  • נטול תקן עמידות במים
בשורה התחתונה
משפט המפתח שמייצג את ה-OnePlus Nord CE הוא "סמארטפון ביניים איכותי במחיר נוח". במכשיר הנפלא תקבלו חיי סוללה ארוכים וטעינה מהירה יוצאת מגדר הרגיל, ביצועים שאינם המילה האחרונה אבל כאלה שיספקו אתכם ויש גם תצוגה מדויקת ובוהקת. כמו כל מכשיר ביניים, יש כאן כמה פשרות כשהמובילה בהן הוא מערך הצילום, שלא היה רע מדי, אבל גם לא הבריק במיוחד. לצד עמידות לוקה בחסר, ה-Nord CE 5 רחוק מלהיות מושלם אבל בהתחשב במחירו, מדובר בעסקה מוצלחת למדי.
הקדמה

OnePlus Nord CE 5G הוא סמארטפון ביניים שמצטרף לפורטפוליו ההולך וגדל לאחרונה של הסמארטפונים המוזלים מבית המותג הסיני. הוא תומך ברשתות דור 5 ומציע מפרט אופיניי למדי לקטגוריה: מסך בגודל 6.4 אינץ' עם פאנל Fluid AMOLED, ערכת שבבים Snapdragon 750G הנתמכת על ידי זיכרון RAM של 12GB ונפח אחסון פנימי בסך 256GB. במערך המצלמות תמצאו עדשת 64 מגה פיקסל, עדשת 8 מגה פיקסל רחבה ועדשת 5 מגה פיקסל לצילומי עומק. עוד בסמארטפון: אבטחה ביומטרית כפולה וטעינה מהירה. המכשיר זמין בצבע שחור בלבד.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

שיחות יצאו והתקבלו בלי בעיות במכשיר הזה, והאזנה לשירים באוזניות אלחוטיות באמצעות Bluetooth 5.1 עם מקודד aptX HD סיפקה את הצליל הנאמן למקור. חובבי אוזניות בחיבור חוטי ישמחו לגלות שה-Nord CE 5G מציע שקע אוזניות, כך שלא תאלצו להתמודד עם מתאמים ואוזניות אלחוטיות כדי להאזין למוזיקה בנסיעות ארוכות, למשל.


הספיקר סביר בלבד; עוצמתו המקסימלית מאפשרת ניהול שיחות אבל פירוט הצליל די חלש. 

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כיאה למעמדו, רוב גופו של ה- Nord CE 5G עשוי פלסטיק, מהכפתורים ועד למסגרת. גבו המבריק מתעד כל מגע בו עם טביעות אצבע לרוב, אבל כיסוי הסיליקון שקיבלנו במארז מחפה על כך. מידותיו של המכשיר: 16 ס"מ גובה, 7.3 ס"מ רוחב ועובי של 8 מ"מ, הופכים אותו לסמארטפון לא מאוד עבה ובממדים סבירים בהתייחס לקטגוריה שלו.


OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו


על פני מסך בגודל 6.4 אינץ' מתפרשת רזולוציה של 2400x1080 פיקסלים, עם פאנל Fluid AMOLED בקצב ריענון של 90Hz. עם יחס של 85% תצוגה למסך, המסגרות מסביבו דקיקות למדי וחווית הצפייה נהדרת, בטח כשמתחשבים בקטגוריה בה הוא מתחרה. הצבעים עשירים, השחורים עמוקים והבהירות מספקת גם בחודשי הקיץ הישראליים, למרות שלא הצלחנו להבין באיזו רמת בוהק היצרנית מתהדרת על הנייר.

OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
על עיבוד הנתונים אחראי מעבד מתומן ליבות Snapdragon 750G, שלא נהנה מארכיטקטורת ה-5nm החדשה ונחשב לדגם ביניים פופולרי אם כי מהדור הקודם אצל יצרנית השבבים Qualcomm. הוא נתמך על ידי מעבד גרפי Adreno 619, זיכרון RAM נדיב במיוחד שעומד על 12GB ועוד 256GB זיכרון פנימי, ללא יכולת הרחבה – אבל לטעמנו מדובר בנפח אחסון בסיסי מכובד, שכן גם אחרי התקנת אפליקציות פופולריות, עדיין נותרנו עם 223GB פנויים. בהנחה שאתם משתמשים ברוב הזמן בשירותים מבוססי ענן, ממילא רוב הנתונים לא יישארו במכשירכם כך שנושא נפח האחסון המוגבל לכאורה מניח את הדעת.

באשר לעיבוד הנתונים, המעבד מספק את הסחורה. שיטוטים בין תפריטים מתבצעים כהרף עין ומעברי אנימציה חלקים תועדו בין אפליקציות פופולריות כמו יוטיוב, ספוטיפיי ונטפליקס – תודות גם לקצב הריענון הגבוה מהסטנדרט. עברנו למשחקים והכותרים הפופולריים Call of Duty Mobile ו-PUBG עברו את מבחן הגיימינג; זמני הטעינה נסבלים, לא הרגשנו גמגומי מערכת וביצועי הגרפיקה מעניקים חווית משחק לא רעה בכלל בהתחשב בסלולרי מקטגוריית הביניים. במבחן Geekbench קיבלנו 637 נקודות ב-Single-Core ו-1815 ב-Multi-Core, תוצאות של מכשיר ביניים קלאסי. במבחן הגיימינג של Sling Shot קיבלנו 3919 נקודות, עוד תוצאה טיפוסית לקטגוריה.

OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו

OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו


על מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסה 11 הולבש ממשק המשתמש OxygenOS מבית היצרנית ומשתמשי OnePlus ירגישו מיד בבית. לא תמצאו כאן אפליקציות פרסומיות, רק כמה עזרים שגם אותם אפשר להסיר מהמערכת. יש את מצבי הקריאה המבוקשים כמובן, מצב כהה, מצב קריאה ו"נוחות ראייה" שהופכת את המסך לגווני חמים – אבל אין כאן מתג העברה פיזי שיעביר בין מצבי "רטט" ו"שתק" כמו שיש במרבית המכשירים האחרים של החברה. זמינה לבחירה תצוגת Always On מותאמת אישית וב-Zen Mode תקבלו את המנוחה שאתם זקוקים לה, על ידי כיבוי התראות, שיחות ואפליקציות מסיחות דעת. יש גם מצב משחקים שמציע כלים שימושיים שחוסם שיחות, מגביל רקע כדי לייעל את המשחק ומונע פתיחה בשוגג של התראות. מניסיוננו האישי, ל-OnePlus יש עבר לא רע עם עדכונים מהירים וגם בטלפון הנוכחי הספקנו לקבל 2 עדכוני קושחה גדולים במהלך ימי הסקירה.

OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
ה-Nord CE 5G מצויד בזוג פתרונות אבטחה ביומטרית: זיהוי פנים באמצעות המצלמה הקדמית וקורא טביעת אצבע מתחת למסך, ועל שניהם אפשר רק לחלק מחמאות: בשניהם הזיהוי הראשוני מהיר מאוד והסריקה שלאחר מכן מיידית, בתנאים אידיאליים ופחות. מנגנון זיהוי הפנים לעיתים התעקש שניישר מבט, בעיקר בתנאי תאורה ירודים במיוחד – אבל בסך הכל יצאנו מאוד מרוצים מאגף האבטחה.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

לנורד CE יש מערך צילום שכולל 3 מצלמות. האחת רגילה בעלת 64 מגה פיקסל, השנייה אולטרה-רחבה בעלת 8 מגה פיקסל והאחרונה עדשת עומק בת 2 מגה פיקסל. מקדימה יש מצלמת סלפי בעלת 16 מגה פיקסל ובאגף הוידיאו תמצאו הקלטה ב-1080p ב-120 פריימים בשנייה ו-4K ב-30 פריימים בשנייה.


מבחינת איכות התמונה, תמונות שצילמנו באור השמש היו לא רעות, אם כי העדשות לא סלחניות ותצטרכו עוד רגע מצד החיישן כדי להתקבע על הפוקוס ולאתר את האובייקט הקרוב. כשמצליחים, מקבלים תמונות טובות יחסית, עם צבעים עזים והפרדה נאה בין אובייקטים.


OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו


צילומי תקריב הקפידו לטשטש באופן קבוע את הרקע סביב האלמנט המצולם, ודווקא בצילומים במשרד תחת תאורה מלאכותית קיבלנו אובייקטים מעט יותר חדים ומפורטים, אבל גם כאלה שסובלים מדי פעם מטשטוש מעצבן בקצוות והיעדר פירוט בחלקים שאינם במרכז העדשה. צילומי הלילה יצאו מאוד חיוורים בביצוע. צבעים דהויים, גוונים כחולים שנבלעים לתוך שחור אנמי וחוסר פירוט הן רק חלק מהבעיות שפגשנו בשעות הערב. ניסינו להציל את הביצועים עם HDR או מצב לילה אבל כל מה שקיבלנו אלה תמונות סבירות במקרה הטוב.

OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו
OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו


צילום וידיאו בשעות היום, בתאורה טובה, תיעד בעיקר את רחשי הרוחות העזות וכל רעשי הרקע הונמכו משמעותית. באשר לאיכות התמונה, אפקט חידוד מלאכותי מציג ניגודיות מוגזמת שמספק סרטון כאילו צולם באמצעות פילטר אינסטגרמי. בלילה המצב מחריף ושובל מלאכותי בווידאו נגרר אחרי אובייקטים נעים, אפקט מאוד לא רצוי שמזכיר ביצועים של מקליטי וידאו מלפני כמה שנים טובות.

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

במכשיר שולבה סוללת 4500mAh עם הבטחה לטעינת 30W מהירה שאמורה לצבור כ-70% אחוזי סוללה בתוך 30 דקות טעינה. במארז קיבלנו את המטען המקורי של היצרנית בהספק 30W. מהירות הטעינה עומדות במבחן המציאות ולמעשה מדובר באחת התכונות המרשימות במכשיר: בתוך 25 דקות קיבלנו עלייה של כ-50% סוללה ובתום שעה ו-10 דקות קיבלנו מכשיר טעון במלואו – יתרון מצוין למשתמשים שמרבים להתנייד או כאלה עם גישה מצומצמת לחשמל.


OnePlus Nord CE: בינוני וטוב לו


חיי הסוללה הרשימו לא פחות: יום במשרד עם המון שעות זמן מסך שכלל שיחות, סמסים, ניווט בווייז בדרך ובחזרה מהמשרד במשך חצי שעה, ספוטיפיי שהשמיע פלייליסטים לאורך היום ואפילו צפייה בת 40 דקות בסדרה נטפליקס – כל אלו הותירו לנו בסביבות שעה 21:00 עוד 72% סוללה במכשיר, תוצאה מצוינת. טעינה אלחוטית לא תמצאו כאן, אך זה צפוי לאור המחיר.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

גופו של ה-Nord CE 5G עשוי פלסטיק, כשמאחור מסגרת זכוכית עבה יחסית מגנה על שלושת העדשות. לצערנו אין אף הגנת מסך רשמית מצד Gorilla Glass ותאלצו להיזהר במיוחד מפני שריטות ושברי מסך. גם היעדרו של תקן IP כלשהו לא מותיר רושם רב בנוגע לעמידותו של המכשיר בפני נזקי אבק ומים. במארז קיבלנו סיליקון קשיח שמכסה את כל קצוות המכשיר ומגן מסך שכבר הודבק על המסך הישר מהקופסה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply