סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo ThinkBook 14 G2 20VD000AIV
- סט חיבורים שימושי למשתמשים ניידים
- חיישן טביעת אצבע שמגיב בזריזות
- שקט ולא נוטה להתחמם
- ביצועי משרד מספקים
- זיכרון RAM בנפח 8GB שיגביל בעתיד
- חיי סוללה קצרים – פחות מ-6 שעות
ה-ThinkBook 14 G2-ITL מבית Lenovo הוא נייד המציע מעבד Core i5 מדגם 1135G7, זיכרון RAM בסך 8GB ונפח אחסון בסך 256GB מסוג SSD. גודל המסך עומד על 14 אינץ' בתצוגת IPS וברזולוציה 1080X1920 פיקסלים. תכונות נוספות: מצלמת רשת, כניסת Thunderbolt 4, חיישן טביעת אצבע והבטחה לעמידות גבוהה.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)מעבד ה-i5-1135G7 מהדור ה-11 של Intel נחשב למועדף לשנה זו בכל הנוגע לביצועי משרד מהירים, לצדו 8GB זיכרון RAM, כרטיס גרפי מובנה Iris Xe Graphics ו-256GB של נפח אחסון מסוג SSD. במבחני המעבדה של GeekBench 5 קיבלנו 1,313 נקודות ב-Single-Core ו-3,824 נקודות ב-Multi-Core, שתי תוצאות לא רעות שחושפות את יכולות המעבד להתמודד עם משימות משרד. לא שהגענו עם ציפיות, אבל במבחן הגיימינג אל תבנו על הנייד: במבדק Time Spy קיבלנו 812 נקודות, תוצאה חיוורת שאמורה להציע קצב פריימים נמוך מאוד במשחקים עתירי גרפיקה, אם בכלל יצליחו "להתניע" מלכתחילה. מבחני הקריאה/כתיבה של CrystalDiskMark סיפקו נתונים מאוד עצלים: מהירות קריאה 2,281MB/s ומהירות כתיבה 978MB/s.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)תצוגת 1080p על פני מסך בגודל 14 אינץ' שאמור לשרת משימות יום-יומיות הם לא יותר ממה שבאמת צריך. פאנל IPS מספק את הצבעים המדויקים שביקשנו ובהירות מקסימלית של 250nits הוא עניין מתסכל שצריך להתרגל אליו: המסך לא מספיק בהיר ולפרקים נדרשנו להזיז את המסך כדי שהפלורסנט לא ישתקף בו שוב ושוב. ציפוי המט גם לא עזר לנו בחוץ וה-ThinkBook 14 G2 לא מקל כלל על המשתמש בשימוש בחוץ – התצוגה אידאלית במשרדים, כיתות לימוד ומקומות סגורים עם תאורה מלאכותית בלבד. זוויות הצפייה לפחות מפצות על כך ופאנל ה-IPS מתגלה כאן בחוזקתו.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)מידות הנייד: 32 ס"מ רוחב, 21 ס"מ אורך, 1.8 ס"מ עובי ומשקל של 1.4 ק"ג הופכות את ה-ThinkBook 14 G2 למחשב די נייד, כזה שאמנם תרגישו בתיק הגב שלכם כשתתניידו איתו אבל לפחות אינו כמו מחשבי ה-15.6 אינץ' המגושמים שנוטים לשקול 2.2-2.6 ק"ג. עוברים לסט החיבורים: צמד כניסות USB Type-C 3.2, האחת בתקן Thunderbolt 4 אם כי שתיהן מאפשרות הכנסה של כבל הטעינה וכן תומכות ב-DisplayPort 1.4 להעברת וידאו. אחריהן כניסת HDMI סטנדרטית וכניסת USB Type-A 3.2, טיפוסי לצירוף עכבר אלחוטי או להכנסת דיסק-און-קי, למשל. כניסת 3.5 מ"מ בסוף. בצד השני: חריץ למנעול שמונע גניבה פיזית, כניסת RJ-45, כניסת USB Type-A 3.2 נוספת וחריץ להכנסת כרטיס זיכרון SD . סט החיבורים אידיאלי לטעמנו: הוא מציע מספיק כניסות USB-C כצו המגמה, כולל כניסות USB קלאסיות להתקנים יום-יומיים וכניסת הרשת וה-HDMI שימושיות בשגרת חייו של סטודנט או משתמש שעובד בסביבות משתנות.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)סוללת 45Wh מבטיחה עד 6 שעות פעילות, לא נתון מפואר במיוחד, אלא שלפחות די עומד במבחן התוצאה ואין הבטחות יומרניות מצד היצרנית: במשימות שכיחות כמו גלישה בכרום, טיפול במיילים ועיסוק ביישומים משרדיים, הצלחנו כמעט לגרד את השעה השישית בלי להזדקק למטען, כשלאורך כל היום התצוגה הייתה על בהירות 60%. שעת ניגון וידאו תובעת בממוצע כ-15% אחוזי סוללה לשעה. מדובר בזמני סוללה די מגבילים ואין סיכוי להשלים יום לימודים בלי שקע חשמל לצידכם.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)בנושא האבטחה הביומטרית, נוכח חיישן טביעת אצבע. החיישן ממוקם במקש הפיזי של הפעלה/כיבוי הנייד, פתרון מעולה שחוסך מקום וגם מאוד אינטואיטיבי למשתמש. החיישן מעולה; הזיהוי מהיר, לא דורש בדרך כלל זוויות אחרות של האצבע ושולחן העבודה עולה בפחות משניה. כחלק מהפשרות של המארז, לא תמצאו כאן מצלמת IR לזיהוי פנים. בתוכנת Lenovo Vantage הייעודית קיימים כמה פתרונות אבטחה ברמת התוכנה אבל רובם תלויים בגרסת הניסיון המוגבלת של חברת McAfee. חריץ שמונע גניבה פיזית ממוקם בצד גוף הנייד.
עוברים לעמידות: הנייד עבר את המבחנים הקשוחים שדורש הסטנדרט MIL-STD-810H, לא עניין של מה בכך, אם כי יש וויתורים קלים שצריך להכיר; ברגי מתכת חשופים ומארז אלומיניום שמרגיש יותר כמו פלסטיק קשיח הם חלק מהם. עוד עניין מעצבן שהתגלה לאורך שימוש: לחיצות חזקות מדי על משטח העקיבה גורמות לשלד המקלדת "לצנוח" טיפה ולחשוף שלד פחות מסיבי ממארזים יוקרתיים יותר. החיבורים והכניסות מגיבים היטב: התקני USB נכנסים ונשלפים בקלות ואין הרגשה רופפת או לא יציבה במיוחד.