סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga Gen 1 20QA001VIV
- אבטחה ביומטרית מצוינת
- מגיע עם HUB במארז
- נראות מוקפדת
- מחשב 2 ב-1
- ביצועים בעייתיים באחוזי סוללה אחרונים
- מתחמם מאוד מהר ובעוצמה גבוהה
- רזולוציה חריגה
- סוללה חלשה

ה-ThinkPad X1 Titanium Yoga הוא מחשב נייד עסקי מבית Lenovo עם מסך מגע בגודל 13.5 אינץ' בתצוגת 2K, מעבד i7 vPro בפלטפורמת Evo, זיכרון RAM בנפח 16GB וכונן SSD בסך 1000GB. עוד במחשב: מארז טיטניום, מתקפל ומאפשר מעבר למצב טאבלט וספיקרים מבוססי Dolby Atmos. זמין בצבע טיטניום, במחיר מומלץ של 12,400 ₪.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)מעבד ה-i7-1180G7 לא יכול לעשות לנו צרות במשימות משרדיות והחיזוק ב-16GB זיכרון RAM מספקים זמני אתחול מצוינים, מעבר מהיר בין אפליקציות והתקנת עדכונים ברגע. עליית אפליקציות פופולריות כמו נטפליקס, Zoom ושאר יישומי אופיס מתופעלות במהירות ושיטוט בדפדפן כרום לא מוביל לגמגומי מערכת, גם כשהוא עמוס לשוניות. עניין טכני שבלט לרעה הוא התנהגות המחשב באחוזי סוללה אחרונים (החל מ-15% ומטה) והוא הופיע ביותר מדי מקרים: המחשב מתחיל לקרטע ולספק ביצועים חלשים משמעותית והמסך מרצד בלי הפסקה. לא ברור אם מדובר בבעיה נקודתית במחשב או תופעה סוררת מצד דגם המעבד, אבל אנחנו למדנו על בשרנו לא להגיע לאחוזי סוללה אחרונים עם ה-X1 Titanium. כונן SSD בנפח 1000GB מספק את נפח האחסון הסטנדרטי, בהתחשב בעובדה שמערכת ההפעלה ושאר תוכנות הכרחיות מותירות למשתמש פחות מ-880GB.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)התצוגה ב- ThinkPad X1 פחות שגרתית מהמקובל: 1504X2506 פיקסלים מציעים יחס תצוגה 3:2 לא טיפוסיים במיוחד ולמרות שצורתו המלבנית יוצאת מהקופסה ומרעננת את הסטנדרט הלעוס, בפועל זה לא תמיד עובד: אתרי תוכן פופולריים מסתבכים את הרזולוציה ומשאירים בדפדפן סליידר קטן ומעצבן בתחתית המסך שגורם למשתמש לנוע ימינה ושמאלה תוך כדי קריאת כתבה. גם כמה ממשקי גיימינג שהפעלנו ועוד כמה עזרים אישיים הציגו מראה מעט מעוות מהצורה שהתרגלנו לעבוד איתם. לא ברורה הבחירה מצד Lenovo ביחס בתצוגה שונה שכזה, אבל אם חווית המשתמש נפגמה, על הרעיון המקורי עף מהחלון.
עוד מילה בנוגע לרזולוציה המקסימלית: היא לא באמת מאפשרת עבודה נוחה מול אייקונים כה קטנים, אלא אם תשנו את התצוגה לזום 200% ואז תיהנו גם מתצוגה מצוינת וגם מעבודה אינטואיטיבית יתר, אלא שאז המחשב צורך הרבה יותר אנרגיה, כך שלא ברור למה מלכתחילה נעבוד ברזולוציה כה מפוארת אם בסופו של תהליך היא עוברת תהליך תקריב של פי 2. מיותר לציין כשמנסים לעבור לרזולוציות פחות תובעניות, כמו 900X1600 או 1080X1920 פיקסלים, מידות המסך גורמות להיווצרות של שול עליון שחור גס מאוד וזה כבר סתם נראה לא מקצועי.

ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)לאורך השנים מחשבי סדרת ה-ThinkPad הצליחו לשמור על יכולות טכניות גבוהות. הם אמנם לא זכו באף תחרות יופי בקטגוריית הניידים, ולטעמנו גם מעולם לא כיוונו לשם, אבל פונקציה הייתה עבורם שם המשחק ולמטרות עבודה, הם לרוב התגלו כיעילים למדי. נראה שה-X1 Titanium Yoga שובר מעט את הכיוון: משקלו 1.1 ק"ג ויתר מידותיו, שלא רחוקות מדי מדף A4, חושפות נייד קומפקטי וקליל לנשיאה. כפי המרומז בשמו, גופו עשוי טיטניום וצבעו תואם, מעין כסוף/זהוב, שמעניק לו כמה נקודות זכות באגף היופי. רק על הלוגו הענק מימין למשטח העקיבה היינו מוותרים וה-TrackPoint האדום והמסורתי במרכז המקלדת הוא עוד רכיב שלטעמנו אפשר כבר להעביר לארכיון. הפיכת המסך לצד השני אלגנטית כיתר מחשבי סדרת Yoga ומערכת ההפעלה מזהה במהירות את המעבר למצב טאבלט.





משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)את כוחה החלש של סוללת ה-X1 גילינו לצערנו מהר מדי וכבר תוך צפייה בפרק בודד בסדרה "המפקדת", גילינו שבנייד שלפנינו נצטרך לרדוף בקביעות אחרי המטען. ב-Lenovo טוענים שהנייד יכול להציע עד 9 שעות פעילות בשימוש סטנדרטי אלא שבפעילות המשרדית שלנו הוא הציע לא יותר מ-6 שעות עבודה. הפעלת סרטון ברזולוציית 4K ביוטיוב בבהירות בינונית וללא סאונד תבעה מהמחשב 20% סוללה בפחות מ-20 דקות, כלומר 1% לדקת ניגון, נתון לא מחמיא בכלל.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)ב-X1 שולבו שתי אבטחות ביומטריות, סורק טביעת אצבע וסורק פנים, שהתגלו כנהדרים למשך ימי הסקירה. תהליך הזיהוי הראשוני היה מעט ממושך מהמקובל אבל הביצועים שלאחר מכן הרשימו מאוד. סורק האצבע מהיר מאוד ולא משנה מאיזה כיוון או זווית הנחנו את האצבע המורה, שולחן העבודה עלה ברגע בתום זיהוי שאורך חצי שניה. הנחנו אצבעות אחרות שלא נסרקו והמחשב לא נפל במלכודת. סורק הפנים גם מוצלח מאוד ותנאי התאורה המשתנים לא הפריעו לו: בין אם זה תאורה משרדית או בחדר חשוך שהתאורה היחידה שבו היא זו שסיפקה מסך המחשב, הסורק מאתר תוך שניה-שתיים את תווי הפנים ומעלה במהירות את המשימות האחרונות שטיפלנו בהן.

בכל הנוגע עמידות המחשב, ב-Lenovo מציינים שה-X1 עמד בפני 12 מבחני צבא שאמורים להעמיד את הנייד בפני מצבם תובעניים, מהבדלי טמפרטורות קיצוניים, דרך מבדקי אבק ועד לעמידות בפני נפילות מגובה – אם כי לא מצוין יותר מדי במפורש מהם אותם מבחנים. עוד מובטח כי מקלדת המחשב עמידה בפני התזות נוזלים קלות.