חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Mpow H12
יצרן: Mpow
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
תכונות נוספות: אוזניות מתקפלות, מיקרופון...
ייעוד: סלולארי
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Mpow H12

לירן עבדי | 17.01.2022
הטוב
  • מתקפלות אל עצמן, כוללות קייס נשיאה
  • סינון רעשים אקטיבי (ANC)
  • מאפשר גם חיבור קווי
  • סאונד מאוזן
הרע
  • צימוד לשני מכשירים במקביל מגמגם
  • גוף פלסטיקי לא מרשים במיוחד
  • מיקרופון חלש לביצוע שיחות
בשורה התחתונה
לאוזניות הבלוטות' IPO H12 מבית Mpow הוצמד תג מחיר נגיש אבל מאוד מהר גילינו את הפשרות: איכות הבנייה פלסטיקית שלא הרשימה במיוחד, הצימוד לשני מכשירים חושף כשלים טכניים והמיקרופון לביצוע שיחות היה סביר במקרה הטוב. לא הכל שלילי בו: הסאונד מאוזן, חיי הסוללה הנדיבים הציעו לנו שבוע שלם ללא טעינה ושולב גם מסנן רעשים אקטיבי שכבר פגשנו יעילים ממנו, אבל בהתחשב בתג המחיר, קשה להתלונן.
הקדמה

ה-IPO H12 מבית חברת Mpow הן אוזניות קשת אלחוטיות מבוססות בלוטות' 5.0, עם מיקרופון כפול ומסנן רעשים אקטיבי (ANC) שמבטיח להפחית כ-90% מרעשי הרקע. עוד באוזניות: דרייברים דינמיים בקוטר 40 מ"מ עם הבטחה לבאס עוצמתי ובאגף הסוללה היצרנית מבטיחה עד 40 שעות נגינה. זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

נתחיל מכמה נתונים טכניים: דרייברים בקוטר 40 מ"מ, טווח תדרים 20-20kHz ועכבה 32Ω. המחמאה הכי גדולה שנוכל לחלק ל- H12 זה הסאונד המאוזן שהוא מציע. אין כאן תיעדוף לטווחים מסוימים, בזכות הגשה די שטוחה יחסית אבל היעדרם של מעבדי סאונד דווקא משחררת דווקא צלילים יותר אמיתיים ולא מלאכותיים מדי. זה לא אומר שהכל עובד מושלם והבאסים למשל, נוכחים ככל שיהיו בקטעים הנמוכים, עדיין חסרי זהות. הם נפוחים כנדרש והציגו נוכחות מחוספסת ב-Animals של Martin Garrix אבל ב-Delirious של Steve Aoki נחשפה תופעת "יישור" של הבאסים והצמדתם לטווחים הבינוניים, מה שיוצר אפקט של הגשה מאוד חד-ממדית, שגרתית ולא מפתיעה מדי. למען הסר ספק, הסאונד שבוקע מהאוזניות לא רע בכלל, אבל את תצפו לחתימת סאונד מובחנת.


Mpow IPO H12: מסנן רעשים סולידי


באוזניות שולב גם מסנן רעשים אקטיבי (ANC) שהוכיח יעילות חלקית. התפעול פשוט: בהקלקה על המקש הייעודי על כוסן אוזן שמאל, חיווי קולי מסמן על מעבר למצב סינון רעשים. ישנו גם חיווי תאורה קטן שמעיד על הסטטוס הפעיל של ה-ANC. כשה-ANC אינו פעיל, בסיטואציה שגרתית שומעים "אוויר דומם", מין רעש סטטי וטבעי חלש שמתלווה בדרך קבע לחבישת רוב אוזניות הקשת שפגשנו. כשה-ANC דולק הוא נוטה להעלים אותם דרמטית וליצור במקביל מין הרגשת ואקום באוזני המשתמש, כאילו אנחנו נמצאים בחדר קטן וסגור. מתי הוא פחות הרשים? כשאדם לצידנו הפעיל מוזיקה ברמקולים השולחניים שלו וה-ANC הצליח רק לצמצם במעט את הבאסים של השיר, כשה-Vocals נשמעו מצוין כאילו ה-ANC מעולם לא פעל. ישנה אמנם הרגשה של דילול יתר הטווחים והפחתה של הנוכחות שלהם מורגשת בהחלט – אבל הסתרתן במידה ניכרת, הייתה משימה קשה מדי עבור ה-H12.

Mpow IPO H12: מסנן רעשים סולידי

עוברים לניהול שיחות וביצועי המיקרופון בינוניים במקרה הטוב. למען הסר ספק: שיחות מתבצעות היטב ברמה הטכנית ותמיד נשמענו, אלא שביותר מדי מקרים הקול שלנו היה אפוף במעין אפקט עוטף סביבה שמזכיר שיחה דרך ספיקר, ואז נשמענו עמום ולא פעם התבקשנו לחזור שנית על דברינו. בזמנים יותר מאתגרים המיקרופון גילה את עקב האכילס שלו, למשל כשקיבלנו שיחה בלובי בנין משרדי הומה אדם וקולנו נשמע מלווה בהמון רעשי רקע שלא איפשרו לנו להמשיך לבצע את השיחה. בשיחות Zoom במשרד שקט האוזניות מספקות ביצועים סבירים, אבל עדיין עדיפים פי כמה על המיקרופון המובנה בנייד.

עוברים לאטימות ושמירת הסאונד באוזני המאזין: על אטימות פנימית קל לחלק שבחים ודרייברים בקוטר 40 מ"מ עטופים את האוזן הממוצעת של המשתמש הבוגר ומקפידים לשמור את הסאונד דחוס בתוך אוזני המאזין מבלי לשמוע את רחשי הסביבה החיצונית. על האטימות החיצונית תצטרכו לספוג פשרה בולטת: כשטיפה מגבירים את הסאונד ומגיעים לטווח ה-80% ומעלה, הצלילים בורחים החוצה וקולגות שישבו בסמוך אלינו כבר ידעו בדיוק למה אנחנו מאזינים.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

נתחיל בנוחות האוזניות על הראש וענייני עמידות. ה-H12 רחוקות מלהרשים בפן האסתטי ויש כאן את כל מה שהתרגלתם לראות באוזניות אלחוטיות לא יומרניות במיוחד: גוף האוזניות שחור לחלוטין, הקשת ברוחב סטנדרטי עם ספוג דק וההרגשה פלסטיקית ודי סתמית בסך הכל. ריפוד האוזניות מהסוג שצובר זיעה בשימוש ממושך ולא תוכלו להימנע מהורדת האוזניות מהראש לריענון מדי שעה/שעתיים. גם טיב המקשים וההקלקה בהם מחזקים את התחושה שיש הרבה פשרות באגף העמידות וטיב החומר.


איפה עוד לא התרשמנו במיוחד? כוסות האוזן לטעמנו לוחצות חזק מדי על עצמות הלחיים, הדרייברים מורגשים במישוש ומוגנים רק על ידי חתיכת בד דקה ואנחנו יכולים להישבע שהריפוד בשתי כוסות האוזן לא באותו העובי. אל תצפו גם לאף עמידות IP כמובן. יש בכל זאת כמה נקודות אור: כוסות האוזן מסתובבות על צירן, מתקפלות לתוך עצמן ויש גם קייס דמוי-עור לאחסון שלהם בפרופיל יותר מצומצם.


Mpow IPO H12: מסנן רעשים סולידי


עוברים למקשים על האוזניות: בכוס ימין שלושה מקשים, שניים בולטים יותר המיוצגים על ידי +/- והשלישי שקוע ביניהן ומחוספס יותר כדי להקל על לחיצה עיוורת. לחיצות בודדת על מקשי הווליום מנמיכות ומגבירות את עוצמת הסאונד. לחיצה ממושכת עליהן גורמת לנגן לעבור לרצועה הקודמת/הבאה ברשימה. רוצים להוריד את הווליום משמעותית ובמהירות? תתכוננו להרבה לחיצות בודדות, בהיעדר מקש Mute שבלט בהיעדרו יותר מדי פעמים. לחיצה בודדת על המקש האמצעי המחוספס תשהה/תפעיל את השיר המתנגן ולחיצה ממושכת תגרום לאוזניות להידלק/להיכבות. על כוס שמאל תמצאו מקש בודד שמפעיל את ה-ANC. הפעלתו תגרום למחוון תאורה קטן וירוק להידלק, סימן לכך שסינון הרעשים עובד. לצד מקש ה-ANC ממוקמת כניסת ה-USB-C המשמשת לטעינת האוזניות.

Mpow IPO H12: מסנן רעשים סולידי

ההתממשקות הראשונית לטלפון ולמחשב הנייד שלנו היו מהירים: מיד בהדלקתן, האוזניות נכנסות למצב צימוד ואותרו בהצלחה על ידי צמד המכשירים שהשתמשנו בהם במהלך ימי הסקירה, במשרד ובבית. ניתקתם את הצימוד ממכשיר אחד? האוזניות מיד נכנסות למצב צימוד ומחפשות אחר מכשיר תומך אחר - אידיאלי אם אתם עובדים עם כמה מכשירים מבוססי בלוטות' במקביל ומתנהלים איתם בשוטף. על הנייר ה-IPO H12 תומכות בצימוד שני מכשירים במקביל, שימושי למי שעובד בנייד ומקבל שיחות במקביל בסמארטפון למשל, אלא שברמה הטכנית משהו לוקה בחסר: הצימוד הכפול גורם לשיהוקי מערכת מצד האוזניות. כך למשל כשסיימנו שיחה בטלפון, השיר ביוטיוב חזר לנגן עם גמגומים וניתוקי קשר מעצבנים מדי 5-10 שניות – לא חווית משתמש שאפשרי לעבוד איתה.

Mpow IPO H12: מסנן רעשים סולידי

צימוד בקישורית בלוטות' 5.0 מקיימת את הקשר היציב והרצוי שחיפשנו: העכבה המינימלית קיימת מטבע הדברים ולא תוכלו לפספס פער זעיר בין שפתי המשתמש למילים שיוצאות מפיו, אבל ההרגשה הכללית היא בגדר הסביר. על יציבות הקשר אין לנו טענות; גם במרחק של 10 מטר מהטלפון המשכנו לקבל שידור מוצלח ויציב, ללא קטיעות מצד הסאונד או התחלה של גמגומי מערכת. באוזניות נוכחת גם כניסת 3.5 מ"מ לחיבור קווי ובמארז סופק כבל תואם - אידיאלי כשאוזלת הסוללה ואין שקע טעינה בסביבה.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בכוס אוזן שמאל ממוקמת כניסת USB-C לטעינת האוזניות ובמארז גם קיבלנו כבל טעינה. היצרנית מבטיחה טעינה מהירה: בתמורה ל-10 דקות טעינה אנחנו אמורים לקבל עד 4 שעות נגינה. באשר לחיי הסוללה, מובטח שנקבל עד 40 שעות נגינה כשה-ANC כבוי ועד 30 שעות כשה-ANC דולק. חיי הסוללה הפתיעו לטובה והצליחו להחזיק 5 ימי עבודה רצופים שכללו 6-8 שעות האזנה בכל יום, מבלי שהזדקקנו להטעין, כשמפעם לפעם גם שילבנו ANC, כך שהתוצאות מרשימות למדי. סוללת 600mAh תיטען במלואה בתוך כשעתיים וחצי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply