חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות LG HBS-FN6
מותג: LG
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
תכונות נוספות: טעינה אלחוטית, מיקרופון...
ייעוד: מוסיקה, שיחות
ציון WiseBuy
7.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות LG HBS-FN6

הטוב
  • השהיית המוזיקה בהוצאה מהאוזן
  • מצב שקיפות לשמיעת הסביבה
  • קופסה זעירה, טעינה אלחוטית
  • נורת UV לחיטוי בקופסה
  • עמידות בגשם וזיעה
  • נוחות מעולה באוזן
  • בימת צליל רחבה
הרע
  • סאונד מרוסן ופחות דינמי מהמתחרים
  • השליטה דרך מקשי המגע לא מדויקת
  • ללא ביטול רעשים
בשורה התחתונה

למעט ביטול רעשים, לאוזניות Free Tone HBS-FN6 יש על הנייר הכל: גודל קומפקטי ונוחות גבוהה באוזן, טעינה אלחוטית, עמידות טובה, חיישן קרבה ושליטה על הכל באמצעות משטחי המגע. אפילו מנגנון חיטוי באמצעות נורת UV, שנשמע סקסי מאוד בתקופת הקורונה אבל בפועל ממוקד רק בחלק קטנטן של האוזניות, יש כאן.


אז מה חסר? ובכן, הצליל של האוזניות הללו לא ממש קורץ למשתמש הממוצע. כן, יש באסים לא רעים והצליל נשמע רחב מהממוצע לקטגוריה, אבל כיול שטוח יחסית ונעדר פאנץ', שמבליט דווקא את תדרי האמצע, גורם לצליל להישמע פחות מפורט, חד ובועט מסגנון הסאונד המקובל כיום. האוזניות נשמעות טוב מאוד בהאזנה למוזיקה אקוסטית, קלאסית וכדומה, אבל אוזניות אחרות יתנו לכם סאונד הרבה יותר כיפי במוזיקה אלקטרונית, פופ ורוק עכשווי. 

הקדמה

העלייה המטאורית של אוזניות ה-True Wireless (אלחוטיות לחלוטין) בשילוב עם תקופת הקורונה הניבה את ה-HBS-FN6 של LG: אלה אוזניות שקופסת הטעינה שלהן כוללת מנגנון חיטוי עצמי באמצעות נורות UV. 


מעבר לכך, כמו שאר מוצרי האודיו של LG לאחרונה, הסאונד של האוזניות מכויל על ידי חברת האודיו המוערכת Meridian, והן מצוידות בעמידות בגשם וזיעה בתקן IPX4, חיישן קרבה לזיהוי הוצאה מהאוזן, אפליקציה תומכת ועוד. האוזניות זמינות לרכישה בצבע שחור או לבן.

תודה ל-Storemobile על השאלת האוזניות לסקירה

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

LG לא מפרטת על הדרייברים שנמצאים באוזניות הללו כמו שחברות אחרות נוטות לעשות, ובמקום זאת מפליגה בתשבחות על הכיול שביצעה עבורן חברת האודיו Meridian, שאמור לספק סאונד משובח ומדויק במיוחד. איך זה נשמע בפועל? ובכן, מרביתנו רגילים לאוזניות (ומוצרי אודיו באופן כללי) שמכוונים להפיק צליל מודגש וכיפי להאזנה על חשבון הדיוק ביחס למקור, כאשר הבאס מעט מודגש יותר מהנדרש והתדרים הגבוהים מחודדים קצת כדי לגרום לסאונד להישמע מפורט וחד יותר. זו גישה נפוצה מאוד שמזכירה את הבחירה של יצרני סלולר לכייל את המצלמה כך שתפיק צבעי שמים עמוקים או צמחיה ירוקה במיוחד - זה לא נראה כמו במציאות, אבל זה נעים לעין. אותו הדבר בנושא הסאונד.


ה-FN6 מכוילות בשיטה שונה שאמנם לא מדויקת ביחס למקור כמו באוזניות מוניטור מקצועיות, אבל הגישה הכללית ניטראלית יותר ופחות מודגשת. האם זה טוב או רע? בהתחלה הסאונד נשמע לנו שטוח ויבשושי ביחס לאוזניות האחרות שאני מכירים, אבל אחרי כמה שעות של האזנה התחלנו לחבב את פרופיל הצליל המרוסן הזה, שמצליח לשקף את הניואנסים של המוזיקה מבלי "לצעוק" אותם. הבאס נוכח בהחלט אך אינו בומי ונפוח, התדרים הגבוהים מטופלים באיפוק והבמה ניתנת לתדרי האמצע קצת יותר מהמקובל, מה שמדגיש את קולות הזמרים וסולו הגיטרות. באופן מעניין, בימת הצליל רחבה יותר מהרגיל וניתן למקם את כלי הנגינה כאילו הם מגיעים ממקומות שונים בחלל סביבכם. לטעמנו, האוזניות הללו יתאימו לחובבי מוזיקת רוק, קלאסית וסגנונות אקוסטיים שונים, ופחות טובות במוזיקת פופ עכשווית שדורשת סאונד קופצני ותוסס יותר.


LG  Free Tone HBS-FN6: מאופקות מדי


באמצעות האפליקציה ניתן לבחור בין 4 תבניות שמע שכוונו על ידי מרידיאן: מצב Immersive הסטנדרטי, מצב ניטרלי שנשמע לטעמנו שטוח ויבש מדי, וכן מצבים המגבירים את הבאס או הטראבל. בנוסף ניתן להגדיר את הצליל עצמאית עם איקוולייזר בן 8 עמודות, אבל ברגע שעוברים אליו, הסאונד הבסיסי משתנה באופן כל כך דרמטי (ולא לטובה) שקשה מאוד לייצר צליל טוב באמצעותו - תבנית הצליל Immersive נשמעת פי כמה טוב יותר.


ביצוע שיחות באמצעות האוזניות (או אחת מהן, ניתן להשתמש בכל אחת מהאוזניות גם בנפרד) סיפק חוויה בינונית בלבד. איכות הצליל לא היתה מזהירה בצד שלנו - הדובר נשמע פחות חד וצלול מאשר באפרכסת של הטלפון - וגם בצד השני של השיחה אמנם לא התלוננו אבל דיווחו שאנחנו נשמעים "בסדר" בלבד. בנוסף, האוזניות לא פותחות את המיקרופון להאזנה עצמית כמו שאוזניות אחרות עושות, כך שבמהלך השיחה בקושי שמענו את עצמנו ומצאנו את עצמנו מרימים את הקול שלא לצורך.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

LG FN6 הן אוזניות קומפקטיות מאוד, מעט קטנות יותר מה-Airpods Pro שאיתן הן חולקות מאפייני עיצוב דומים. מה שבלט לנו מיד בשימוש הראשון הוא כמה הן נוחות בתוך האוזן; השתמשנו בהן למשך שעות מבלי שהן יגרמו לתחושת אי נוחות, ובזכות עיצוב הרגלית שלהן, הן גם לא בולטות כמעט מהאוזניים. שרוול הסיליקון נכנס לתעלת האוזן והן אחוזות בפנים ביציבות רבה ומבלי ליפול גם כשטלטלנו את הראש בחוזקה.


LG  Free Tone HBS-FN6: מאופקות מדי


גם קופסת הטעינה העגולה קומפקטית במיוחד, ונוח מאוד לשאת אותה אפילו בכיס של ג'ינס לא צמוד. הקופסה עשויה חומר נעים למגע בגימור מט, ספק-פלסטיק-ספק-גומי, כאשר בחזית יש נורית חיווי בודדת למצב הסוללה, ומאחור יש שקע טעינה מסוג USB-C. האוזניות נכנסות לתוך הקופסה עם הפנים כלפי מטה, והמגנטים שאוחזים בהן בתוך התושבות חזקים מספיק כדי לוודא שלא יפלו החוצה.


פטנט חביב של קופסת הטעינה הוא נורות ה-UV שנמצאות בפנים, ממש מול הגריל של האוזניות עצמן. כאשר מחברים את הקופסה לחשמל, הנוריות הללו נדלקות ומתחילות בפעולת חיטוי לאזור זה, ותוך 10 דקות, לדברי LG, האור האולטרה-סגול משמיד עד 99.9 אחוז מהבקטריות. חשוב להדגיש שהחיטוי ממוקד רק לחלק של הרמקול באוזניה, ולא לכל גוף האוזניה, כך שבסופו של דבר מדובר בעיקר בגימיק.


LG  Free Tone HBS-FN6: מאופקות מדי


השליטה ב-LG Free Tone HBS-FN6 מתבצעת באמצעות משטחי מגע שממוקמים בחלק החיצוני של האוזניות. השליטה הגיונית למדי ומכסה את כל הפונקציונליות במלואה. עם מחוות של נגיעה בודדת, 2 נגיעות ו-3 נגיעות, שאותן ניתן להתאים אישית באמצעות האפליקציה, ניתן לשלוט על נגינה ועצירה, דפדוף לשיר הבא והקודם ושליטה על הווליום, וכן ניתן להקצות את אחת המחוות להזנקת העוזרת הקולית בטלפון. את מצב השקיפות לסביבה תוכלו להפעיל ולכבות בנגיעה ממושכת. אבל זה לא מושלם: משטחי המגע רגישים מאוד ונוטים להגיב לנגיעות אקראיות, ומאידך הם לא מספיק גדולים אלא נמצאים באזור מאוד ספציפי על כל אוזניה, כך שצריך לקלוע בדיוק לאזור הנכון בנגיעה. לקח לנו זמן להתרגל לשליטה באוזניות הללו אבל בסופו של דבר מקשי המגע ורסטיליים ועושים את העבודה.


אפרופו האפליקציה, היא מציעה (מלבד התאמה אישי של מקשי המגע) בחירה בין 4 תבניות צליל מובנות מראש או הגדרה של איקוולייזר ידני, איתור האוזניות, עדכוני גרסה, הפעלה וכוונון של מצב השקיפות לסביבה, מדריך שימוש ואפשרות להפעיל הקראה קולית של התראות נכנסות, פיצ'ר שאינו נתמך בעברית. עניין מוזר אחד הוא עדכוני הקושחה: במהלך השבועיים שבהם בדקנו את האוזניות, קיבלנו כ-6 עדכוני קושחה. כל הכבוד ל-LG שהיא טורחת לתמוך ולעדכן את הדגם הזה, אבל רצף כזה של עדכונים זה מוגזם, מה עוד שאין שום תיעוד מה עושה העדכון, שלא לדבר על כך שכשפותחים את האפליקציה - הדבר הראשון שהיא עושה הוא להפעיל את תהליך בדיקת העדכון שתוקע אתכם בדיוק כשרציתם לעשות משהו אחר.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

LG מבטיחה עד 5 שעות שיחה ועד 6 שעות האזנה רצופה למוזיקה באוזניות, כאשר קופסת הטעינה מספקת עד 18 שעות האזנה בסך הכל. קופסת הטעינה תומכת בטעינה מהירה של האוזניות, כך ש-5 דקות בלבד של טעינה בתוך הקופסה תעניק לאוזניות עוד שעה שלמה של האזנה. הטעינה מתבצעת בכבל USB-C או באופן אלחוטי בזכות תמיכה בתקן Qi הסטנדרטי.


בבדיקה שערכנו בפועל, האוזניות הפתיעו אותנו לטובה ולקח להן כמעט 6 וחצי שעות לפני שהסוללות שלהן נגמרו - מעט יותר מהצהרת היצרן, ונתון לא רע בכלל באופן כללי. יש אמנם אוזניות עם חיי סוללה טובים יותר, אבל מרבית המשתמשים ממילא לא יענדו את האוזניות במשך יותר מ-6 שעות רצופות.


LG  Free Tone HBS-FN6: מאופקות מדי

תודה ל-Storemobile על השאלת האוזניות לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply