חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Samsung Galaxy Buds Pro SM-R190 סמסונג
מותג: Samsung
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 1/2021
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 599 ₪
מחיר סופי: 819 ₪
חוות דעת גולשים
mbd0556721913 29.02.24
michael. 26.04.23
נועם 31.12.22
veg919 13.10.22
Yuval 09.09.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Samsung Galaxy Buds Pro SM-R190 סמסונג

שחר שושן | 04.03.2021
הטוב
  • ביטול רעשים
  • נרתיק טעינה קטן
  • תמיכה בצליל ב-360
הרע
  • לא נוחות לאורך זמן
  • אין שמיעה עצמית בזמן שיחה
בשורה התחתונה

ה-Galaxy Buds Pro הן האוזניות המתקדמות והטובות ביותר שסמסונג הוציאו עד כה. הסאונד שלהן מאוזן, חיי הסוללה טובים והן יחסית נוחות באוזן. החיבור האוטומטי למכשירי סמסונג מציב אותן באותה רמה טכנית כמו האיירופודס של אפל אך לעומתן, התמיכה בצליל 360 לא מפותחת מספיק כדי להפוך אותה לשימושית.


עבור אלו המחפשים סאונד איכותי באריזה קטנה, ה-Buds Pro הן פתרון מוצלח, אך בהחלט לא בלעדי בשוק, במיוחד לא במחיר שלהן שנוטה לרדת תוך כמה חודשים ממועד ההשקה. זה נכון שאלו האוזניות הטובות ביותר שסמסונג הוציאה, אך זה לאו דווקא אומר שהן עדיפות על המתחרות.
הקדמה

הגלקסי Buds Pro הן אוזניות True Wireless של סמסונג, המכילות מנגנון סינון רעשים ותמיכה בצליל 360. הן מגיעות עם נרתיק המשמש כמטען והוא עצמו נטען דרך כבל USB C או טעינה אלחוטית. האוזניות מכילות מנגנון סינון רעשים וניתן לשלוט במוזיקה או בשיחה דרך משטחי מגע על גבי האוזניות עצמן.


אחת התכונות החדשות באוזניות האלו היא תמיכה בצליל 360 והיא זמינה רק במכשירי סמסונג התומכים בממשק OneUI 3.1, שהחל מה-17.2 זמין לעוד מגוון מכשירים חוץ מסדרת ה-S21. 



איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
ל-Buds Pro יש פרופיל סאונד מאוזן וחסר יומרות. הוא לא בולט לטובה במיוחד ורק סגנונות ספציפיים מצליחים לחלץ מהן את כל הבאס שהן מסוגלות לייצר. ה-Buds Pro לא מספקות תחושה של מרחב ונפח כמו ה-Buds Live של 2020, אך הן פיזית מתאימות להרבה יותר אוזניים בגלל העיצוב הסטנדרטי שלהן.

Galaxy Buds Pro: ממשיכות להשתפר

הווליום המקסימלי גבוה פי כמה ממה שהאדם הסביר יוכל לעמוד בו לאורך זמן והוא בהחלט לא נדרש כדי לחלץ מהאוזניות את המיטב שלהן, בין השאר בזכון מנגנון סינון הרעשים שעובד היטב, אך מסוגל לסנן תדרים נמוכים בלבד. בכך כל צלילי המקלדת, שקיות ורשרושים שונים נשמעים היטב ואף מוגברים על ידי המיקרופון הפנימי הפועל כחלק ממנגנון ביטול הרעשים. מצד שני, האטימה הפאסיבית שלהן גורמת לכל רעשי הפה, העקבים והנשימה, להישמע חזק באופן מוגזם, כך שלא נעים להשתמש בהן לאורך זמן. לטעמנו כל הרעיון סביב מנגנון סינון רעשים הוא לבודד מהסביבה ולספק שקט, גם אם המוזיקה לא פועלת. אך הסינון החלקי של רעשי הרקע, יחד עם הדגשת הרעשים הטבעיים של המשתמש, מייצרים תוצאה לא מוצלחת במיוחד.

צליל ב-360
אחד החידושים באוזניות היא התמיכה בצליל ב-360 מעלות. תכונה זו זמינה במכשירי סמסונג בלבד ועם ממשק מגרסת 3.1 ומעלה - שזה בעיקרון רק סדרת ה-S21,

שעובדת בזמן צפייה בווידאו בלבד, גורמת לפס הקול להישמע כאילו הוא בוקע מהטלפון עצמו. המשמעות היא שגם אם תסובבו את הראש, זה יישמע לכם כאילו הצליל מגיע מהמכשיר ולא מהאוזניות. הטכניקה הזו עובדת כל עוד הראש שלכם ישר ופונה ישירות למסך, אך אם תישענו לאחור, זיהוי התנועה יהיה שגוי. העקיבה אחר הראש פעילה בזמן צפייה בווידאו בלבד, גם אם תפעילו מוזיקה בדולבי אטמוס או ב-360 מ-Tidal הצליל הכיווני לא יופעל.

Galaxy Buds Pro: ממשיכות להשתפר


בפשטות, הטכנולוגיה נקראת HRTF או Head related transfer function ובהינתן המידע הבא: מבנה האוזן, המרחק בין האוזניים וקוטר הראש, ניתן לחקות את האופן שבו האוזניים שומעות, ולעבד את הצליל כך שיישמע כאילו הוא מגיע פיזית מהמכשיר, לא מהאוזניות שמטבען, מקרינות קול מימין ומשמאל למשתמש, ולא ישירות מולו.

בהיעדר המידע, האפליקציה נשענת על מאגרי נתונים של סריקות HRTF ומכוונת למכנה המשותף, כדי לייצר את התוצאה הטובה ביותר, אך בסופו של דבר האפקט הזה יוצר מעין הד מיותר, כאילו אנחנו צופים בטלוויזיה בחדר ריק עם קירות חשופים. וזה לא היה כזה עניין אם סמסונג הייתה משקיעה עד הסוף ומאפשרת לסרוק את האוזניים דרך מצלמת המכשיר, כפי שהאפליקציה של קריאייטיב (כן, אלה מהסאונד בלאסטר) מאפשרת כבר שנתיים.

Galaxy Buds Pro: ממשיכות להשתפר

ולמרות כל זה, זו אפילו לא הבעיה המרכזית כאן, אלא הלייטנסי - הסאונד מגיב באיחור בולט לתנועת הראש. אז גם האשליה המינימלית ביותר של מרחב ומיקום, אינה רלוונטית. ניכר שסמסונג חדשה בטכנולוגיה הזאת שבשנתיים האחרונות זולגת מתעשיית האודיו המקצועי אל השוק הביתי ובעתיד הקרוב, נראה אולי שימוש לצליל מבוסס מיקום שלא מחייב שימוש בסמארטפון. 

סמסונג השקיעה לא מעט כדי להוסיף את אפשרות עקיבת הראש לתוך הבאדס פרו - טכנולוגיה ניסיונית וצעירה בהיבט הזה, ובחרה לא להוסיף תמיכה בתקן הפופולרי AptX על כל סוגיו, או אפילו LDAC. איכות השמע לא עוברת את ה-16 ביט ב-44Khz כך שגם אם אתם שומעים קבצי FLAC, לא תקבלו את מלוא רוחב הפס הקיים במוזיקה עצמה. 

תכונה אחרת מוצלחת בהרבה, היא דולבי אטמוס, שזמינה ברוב מכשירי הדגל של סמסונג מהשנים האחרונות. כאשר מופעלת מוזיקה בפורמט זה מ-Tidal, איכות הסאונד והחוויה עצמה משתפרים פלאים ומתקבלת תחושה של מרחב ומיקום. ניתן ממש לזהות היכן כלי הנגינה נמצאים סביבכם כך שהחוויה השתפרה פלאים.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
התאכזבנו לגלות שבזמן שיחה בטלפון אין שמיעה עצמית כלשהי. בתיאוריה זה אמור לעזור להתמקד בקול של בן שיחתנו, אך בכל פעם שדיברנו, שמענו את עצמנו בעיקר מתוך הראש ולא מהאוזניים, כך שהיה קשה מאוד להבין כמה חזק אנחנו מדברים וזו אחת הסיבות שבגללה אנשים צועקים בטלפון - הם לא שומעים את עצמם.

ה-Buds Pro יכולות להיות נוחות לאורך זמן כל עוד הכנסתם אותן נכון לאוזן. להבדיל מהרבה אוזניות TWS שפגשנו, את ה-Buds Pro קל להתקין הפוכות כך שהן פונות קדימה במקום למטה, מה שגורם ללחץ עקבי על האוזן שמרגישים רק לאחר זמן מה. יחד עם זאת, גם כשמיקמנו אותן היטב, חשנו הקלה משמעותית כשהסרנו אותן מהאוזן.

Galaxy Buds Pro: ממשיכות להשתפר

אחת הבעיות הנפוצות באוזניות TWS היא חוסר היכולת לשמוע את הסביבה בלי להוציא את אחת האוזניות ממקומה. פונקציה נחמדה מאוד ב-Buds Pro מאפשרת לאוזניות לזהות דיבור של אנשים סביבכם ולהפחית את הווליום של המוזיקה, ולפתוח המיקרופונים המובנים וכך לאפשר לכם לשמוע את מי שסביבכם. האוזניות מסוגלות להבדיל בין רעש כללי לבין קול אנושי ולאחר 10 שניות ללא דיבור, המוזיקה תחזור לאותו ווליום אוטומטית.

תופעה מוזרה התרחשה באחד הלילות שבהן שמענו צפצופים מוזרים עולים מן האוזניות שנמצאות בתוך הקייס שלהן. אותו זמן ה-S21 Ultra המשיך לטעון שהוא מחובר אליהן כשהתקן שמע למרות שהן היו אמורות להתנתק היות וכלל לא הוצאנו אותן. הצפצופים נשמעו כאילו המיקרופון שומע את עצמו דרך מנגנון סינון הרעשים אך היות ואין כל כפתור הדלקה או כיבוי על האוזניות, לא ממש ידענו מה נוכל לעשות כדי לגרום להן להפסיק את הרעש המעיק. לבסוף הוצאנו אותן מנרתיק הטעינה והחזרנו אחרי כמה שניות והרעש נפסק. או שנרדמנו, בכל מקרה בבוקר זה כבר לא היה אך כן הגיע עדכון תוכנה לסמארטפון.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

חיי הסוללה טובים ביחס למכשירים אחרים אך לא מדהימים - עד 5 שעות של מוזיקה עם מנגנון ביטול הרעשים, משטחי המגע והפונקציות המיוחדות כמו צליל ב-360 וחיבור מהיר מופעלים. אם תבטלו את כל התכונות המיוחדות תוכלו להגיע לעד 13 שעות שמיעה ונרתיק הטעינה יספק עוד כ-5 שעות לכל טעינה.


הגלקסי Buds Pro מגיעות בתוך קייס בעל פרופיל צר שנוח לשאת בתוך כיס המכנסיים. הקייס נטען דרך כבל USB C או בטעינה אלחוטית, שפעם נוספת הוכיחה את עצמה כנוחה ביותר ולטעמנו היא תכונה הכרחית בכל הקשור לאוזניות TWS.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply