סקירת wisebuy - שרת NAS Synology DS920+
- מערכת שליטה מלאה
- ביצועים אחידים ואמינים
- חנות אפליקציות עשירה
- פעולה שקטה
- חיבור רשת 1 גיגה ביט בלבד
- יכול להיות מסובך להפעלה
חנות האפליקציות העשירה יחד עם אפשרויות הניהול הנוחות והפעולה האמינה, הופכים את ה-Synology DS920 לכלי עבודה מעולה לעצמאים ועסקים קטנים. לטעמנו מה שהופך את שרת ה-NAS הזה לכלי עבודה אמיתי, הוא העובדה ששכחנו ממנו. הוא מהיר, גמיש ומעל הכל - עובד תמיד והפעולה השקופה הזו, היא סימן ההיכר של טכנולוגיה טובה. המגבלה האמיתית היחידה שלו היא חיבור הרשת המיושן של 1Gbps, שכן כל הכוננים שיש בו, במיוחד אם התקנתם כונני NVMe עבור ה-Cache, מסוגלים לספק קצב קריאה וכתיבה מהירים ביותר, אך הם נתקעים בצוואר הבקבוק המיותר הזה.
אם אתם מחפשים פתרון אחסון עם שפע של אפשרויות נוספות, ה-DS920 הוא בדיוק בשבילכם, אך הנוחות הזאת באה עם תג מחיר לא צנוע בכלל.
גיבוי מרגיש לפעמים כמו ביטוח, יש הרבה מילים טכניות, העלות יכולה להיות גבוהה ולפעמים קשה לדמיין מתי יהיה בזה צורך. אבל בדיוק כמו בביטוח, אלו שחוו אבדן נתונים יודעים איזו תחושה נוראית זו לאבד תמונות וזכרונות מזמנים אחרים ושל אנשים שאינם עוד.
האפשרות המאוד סבירה שהסמארטפון עליו כולנו שומרים מאות תמונות וסרטונים יאבד, יגנב או יהרס, הניעה רבים לחפש פתרונות אחסון חיצוניים. לצד שירותי ענן פופולריים כמו Google Photos שהציע עד לאחרונה אחסון חינם ללא הגבלה לתמונות בלבד, ישנו פתרון ביתי מוצלח והוא שרת מסוג NAS - Network Attached Storage. זהו מחשב קטן המכיל כוננים קשיחים ומערכת הפעלה ייעודית, המתפקד ככונן אחסון ונגיש מכל מכשיר מכל סוג.
התקנה ותפעול
(40% מהציון הסופי)
132513114154676430.jpg)
132513118203252265.jpg)

נוחות השימוש
(60% מהציון הסופי)
מערכת ההפעלה מזכירה במראה את Windows ודרכה ניתן לגשת אל חנות האפליקציות של החברה ולהתקין מגוון תוכנות המרחיבות את השימושיות של השרת, כך שהוא לא רק כונן אחסון אלא כלי עבודה שלם. אך לפני שהתחלנו בחגיגת ההתקנות, ניסינו לעשות את הדבר הפשוט ביותר - לאחסן משהו על השרת. להבדיל משרתים אחרים שיצרו עבורנו את התיקייה מיד עם יצירת חשבון המשתמש הנדרש, כאן היה עלינו לגשת ידנית לתפריט הספציפי ולהגדיר שם את אותה אפשרות, כלומר עד שלא נכנסתם לממשק וחיפשתם איך עושים את זה ואיפה, אי אפשר ממש להתחיל.

עוד חומה בצורה של תסכול מצאנו עם שירות הסנכרון המצוין Synology Drive. בכך ההגדרה הראשונית שלו מבלבלת, אך השימוש בלתי נראה ונפלא. תהליך ההגדרה של כל תוכנה או אפליקציה המתחברת אל השרת, כולל הזנת נתון בשם QuickID, בנוסף לשם המשתמש או אימייל וסיסמה שאותה מגדירים עם התקנת השרת.
132513117702039247.jpg)
אך את מספר ה-QuickID לא מצאנו בשום מקום נגיש, אלא בעומקי התפריטים שמתחת לערימת ההגדרות, ובכללי איננו מבינים מדוע צריך את המספר הזה ולא רק את חשבון האימייל המשויך לשרת, שכן כדי לגשת למידע מרחוק, יש להירשם דרך הממשק לשירות הייעודי שמאפשר את זה. את ה-QuickID אפשר להחליף גם בכתובת ה-IP של השרת, שהיא אכן מופיעה בבירור בחלון הראשי של הממשק, אך הקשר בינה לבין ה-QuickID אינו ברור לעין.
דרך Synology Drive אפשר לגבות או לסנכרן תיקיות ספציפיות ישירות לשרת. ההבדל בין גיבוי לסינכרון, הוא שגיבוי הוא חד כיווני, כלומר המידע בשרת מתעדכן בלבד, לעומת סינכרון המאפשר עבודה משותפת דרך השרת בזמן אמת או לפי לו"ז שאתם קובעים.
132513118017939883.jpg)
חנות אפליקציות שלמה
בתוך הממשק של שרת ה-NAS של סינולוג'י ישנה חנות אפליקציות מרשימה ועשירה בתוכנות המרחיבות את השימושיות של המכשיר. לטעמנו אותה חנות היא אחת התכונות המבדילות בין החברה למתחרים אך העושר הזה מתבטא במחיר המוצר.
אחד השימושים הפרקטיים ביותר בשרתי NAS זה היכולת שלהם לתפקד כשרת וידאו דרך תוכנה חינמית בשם PLEX. אותה תוכנה מותקנת על השרת ובכל יחידת קצה, ממנה ניתן לראות את כל תכני המדיה שלכם - מוזיקה, תמונות סרטים וסרטונים, מסודרים בממשק ויזואלי נאה וברור.

התוכנה מסוגלת להמיר את הקובץ בזמן אמת, כך שאם אתם מנסים לצפות בסרט 4K דרך חיבור רשת עם רוחב פס נמוך, PLEX תמיר את הסרט לפורמט קל יותר, כדי שיוכל לעבור ברשת בזמן אמת בלי עצירות. שירות ההזרמה עובד היטב אך יש לו מגבלה הנובעת מהאופן שבו PLEX קוראת את הקובץ, שכן אחד הסרטים שקודד ב-HEVC ב-4K, התנגן עם הפסקות תכופות, בין אם היינו בסלון ובין אם במחשב נייח המחובר פיזית לראוטר. אך כשפתחנו את הקובץ ישירות מהשרת דרך נגן רגיל כמו VLC, הוא נפתח במהירות ועבד ללא הפסקות דרך אותו חיבור רשת בדיוק. בעוד שזוהי לא סיטואציה רווחת, היא כן מבהירה שגם אם השרת, התשתית והנגן הם ברמה גבוהה, עדיין אין פתרון מושלם.
בין מגוון התוכנות הזמינות להתקנה ישנה תוכנה בשם Moments המאגדת תמונות וסרטונים סביב אירועים מסוימים ומייצרת זכרונות - לא מקורי במיוחד שכן זה קיים בכל שירותי התמונות אך אין כאן עלות נוספת.

יש תוכנה האפשרת לסנכרן ולשתף מידע שנמצא פיזית על מחשבים שונים, דרך השרת. תכונה זו שימושית במיוחד אם אתם משתמשים במחשב נייד ורוצים עותק פיזי אתכם גם כשאתם מנותקים מהרשת, או אם אתם עובדים על קבצים כבדים כמו וידאו ב-RAW ומעוניינים לאחסן את המידע על כונן מהיר במחשב או שישנו עורך נוסף שצריך לגשת למידע, ואתם לא רוצים לעבוד ישירות מהשרת.
יש אפילו תוכנה בשם Synology Office המכילה תוכנות מבוססות דפדפן כמו Docs, Sheets ו-Slides אך אין להן תמיכה בכתיבה מימין לשמאל כך שערבוב של מספרים ואותיות באנגלית באותו משפט עם עברית יובילו לכתיב מבולגן ולא שמיש.

בנוסף ישנם מגוון כלים המיועדים ל-Windows Server ולתיעוד ממצלמות אבטחה ובדיקת תוכנה לנקודות מכירה, תוכנה לגיבוי קלאסי, תוכנה שעושה Boot Image שאפשר לשמור לכונן USB או לקובץ ISO ואפילו יש תוכנה לצ'אט, כלומר ה-DS920+ הופך לשרת צ'אט פנימי.