כראוי למכשיר דגל שהושק בסוף שנת 2020, ל-Mi 10T Pro 5G, כוח עיבוד חזק הודות לשימוש במעבד סנאפדרגון 865 (לא פלוס), כרטיס גרפי של Adreno 650, וזיכרון הפעלה בנפח 8GB סטנדרטיים. ביצועי החומרה עובדים בצורה נפלאה עם קצב הרענון המהיר של המסך, ובכך מתקבלת מכונת משחקים וביצועים מהטובות שיש בשוק. שטח האחסון (UFS 3.1) מגיע בגודל 128GB, וישנה גרסה עם 256GB המומלצת יותר - מכיוון שאין כאן כניסה לכרטיס זיכרון ולא ברורה לנו מהי הסיבה, וכפי שיפורט בפרק המצלמה - כל תמונה שוקלת הרבה מאוד, ועוד לא התחלנו לדבר על סרטוני 4K/8K.
כבר עם הוספת משתמש עסקי נוסף ב"שטח השני" המוכר של שיאומי, זה שמאפשר ניהול של שני משתמשים שונים על גבי אותו מכשיר, הבנו שמדובר במכונת ביצועים חזקה ושרירית, והמעבר בין המשתמשים לקח בערך שנייה, בעוד שבמכשיר ה-Note 9 Pro הדבר לקח לנו כמה שניות טובות.
כל פעולה וכל משימה מתבצעת בחלקי השנייה - מפתיחת אפליקציות פשוטות ועד הרצת משחקים כבדים. גם שימוש בשתי אפליקציות במקביל לא ממש עושות רושם על המעבד, וביחד עם הממשק החדש MIUI12 הכל עובד בצורה טובה וחלקה מאוד. גם ניהול זיכרון ה-RAM עובד טוב, וכשרצינו לחזור לאפליקציות שנפתחו בעבר, לא היינו צריכים לחכות לרענון שלהן או לפתיחה מחודשת, למעט YNET שבכל פעם שחזרנו אליה היא דרשה רענון.
מנגד, תחת עומס,
ה-Mi 10T Pro 5G מתחמם לא מעט, ובכל מקרה לא מדובר על חימום שורף או לא נעים לאורך זמן. זה קורה בעיקר בזמן הקלטת וידאו ב-8K או תחת הרצת משחקים כבדים. כשמשחקים משחקים כגון אספלט 9 קצב הרענון של המסך יחד עם כוח העיבוד, מספקים חווית משחק איכותית ונוחה, משהו שדיי נדיר למצוא במכשיר שעולה פחות מ-2,500 ש"ח.
מכיוון שאין דבר שהוא מושלם, שמנו לב לאיטיות מסוימת בפתיחת המצלמה בכל מצב - ממסך הנעילה ומלחיצה על האייקון בדף הבית (אין אופציה להזנקה מהירה דרך לחיצה כפולה על כפתור ההדלקה). עוברות להן כמעט שתי שניות עד שהמצלמה נפתחת ואפשר לצלם את הטייק הראשון, ובהרבה מקרים, מדובר על יותר מדי זמן.
במבחן הביצועים 3DMark המכשיר קיבל ציון של 3,693, ובמבחן Geekbench 5 הוא קיבל ציון של 3,228.
הממשק החדש MIUI12 לאנדרואיד 10 שמגיע אט אט לכמעט כל מכשירי החברה, לא ממש מבשר משהו חדש. הוא נוח, פשוט, קל להבנה ועדיין מזכיר בצורה חשודה מדי את זה של האייפון. חלון ההתראות שיורד מלמעלה חולק לשניים - החלקת האצבע בצד ימין תוריד את וילות הכפתורים והפקדים, והחלקה בצד שמאל תוריד את חלון ההתראות. זה מעצבן ומבלבל, וחבל שאי אפשר לבטל את זה. לפחות כמות הפרסומות ירדה כאן לעומת המכשירים הזולים של החברה. עם זאת, עדיין יש צורך בהענקת הרשאות מוזרות כמו רשמקול ואנשי קשר וכו'.
ה-Mi 10T Pro 5G גדול וכבד. הוא מגיע למימדים של
סמסונג נוט 10 פלוס, ואף שוקל יותר ממנו - כמעט 220 גרם שמרגישים אותם בכל מקום ובכל כיס. הוסיפו לו כיסוי איכותי והגעתם לכמעט רבע קילו שנמצא תמיד איתכם, וצריך להחזיק אותו עם יד יציבה וחזקה. הוא מכשיר גדול וצריך לקחת את זה בחשבון, והוא עלול לעייף אחרי שימוש לא ארוך.
המסך מגיע בגודל 6.67 אינץ' (LCD IPS), עם
רזולוציה של 1080X2400 פיקסלים (395 פיקסלים לאינץ', יחס מסך לגוף - 85%) וקצב רענון משובח של 144Hz. חוץ מהביצועים הטובים של יחידת העיבוד, המסך הוא אחד מנקודות החוזקה במכשיר. כל פעולה, גלילה, החלקה, צביטה וכדומה מרתקות ומוסיפות לשימוש השוטף. קשה להסביר במילים כיצד קצב הרענון תורם לשימוש הרגיל במכשיר, עד שמגיעים למצב שצריך לגלול טקסט, תמונות או פשוט לעבור בין מסכי הבית. אין מריחות מזעריות ואין עיכובים שלא ידענו שאפילו קיימים במכשירים רגילים. גם הצבעים עשירים והניגודיות טובה, אך עדיין הם לא עשירים וחדים כמו במסכי OLED השונים.
לטעמנו, חייבים לראות את קצב הרענון של המסך בצורה חיה כדי להבין על מה מדובר, וכולנו תקווה שהדבר יחדור לכל המסכים בסמארטפונים בשנה הקרובה. על אף פגיעה מסוימת בחיי הסוללה, זה הופך את השימוש השוטף במסך למיוחד יותר, ודיי הבנתם שאהבנו את המסך כאן.
גם על הבהירות של המסך יש לנו מה להחמיא. במצב מקסימום היא גבוהה, חזקה וכמעט מסנוורת. בעזרת הבהירות החזקה אפשר לעבוד עם המכשיר בקלות תחת תאורה חזקה או אור שמש, ועדיין לראות בצורה טובה מה עושים. תמיכה בתקן HDR10+ הופכת את הצפייה בתכנים מתאימים לחוויה טובה עוד יותר, למרות שעדיין במסכי AMOLED הצבעים יותר מרגשים ובוהקים. בנוסף, מכיוון שמדובר במסך LCD IPS ולא במסך OLED על סוגיו השונים, אין כאן תמיכה ב"הישאר ער" או בתצוגת שעון תמידי כשהמסך כבוי. בפינה השמאלית של המסך תמצאו את מצלמת הסלפי שעוצבה בהשראת מכשירים סמסונג, והיא כמעט שלא מפריעה בשימוש השוטף במסך.
כפתורי עוצמת השמע ממוקמים בצד ימין מעל לכפתור ההדלקה, כנהוג במכשירי שיאומי. בתוך כפתור ההדלקה מסתתר חיישן לטביעות אצבע שמתפקד בצורה טובה מאוד, וכמעט שלא מפספס. מה שכן, ציפינו למצוא חיישן טביעות אצבע מתחת למסך ולא על הדופן. בתצורה כזאת, רק האגודל יכול להגיע לכפתור - ממש לא נוח לשים אצבע אחרת. הדבר מסתבך עוד יותר כשהמכשיר מונח על השולחן - ממש צריך להרים אותו כדי לפתוח אותו, אם לא רוצים להקיש סיסמה.
בכלל, נראה שה-Mi 10T Pro 5G עוצב "באוויר" ולא על השולחן. כל הקשה או לחיצה על המסך כשהוא על השולחן, גורם לריקודים על השולחן, בעקבות מערך הצילום הבולט להחריד מהגוף. מילא המערך היה בולט בצורה סימטרית באמצע הגב כמו במכשיר ה-Note 9, אבל כאן זה גם בולט וגם מוצמד לשמאל. כיסוי יכול לעזור למעזור הריקודים והדפיקות על השולחן, אבל חבל שמהנדסי שיאומי לא נתנו על זה דגש.
*כמה מילים על קישוריות ה-5G: ניסינו בעזרת סים של פלאפון להתחבר לרשת כזו במרכז פתח תקווה, אבל לא הצלחנו לקבל אות מהרשת החדשה, ונשארנו על 4G. סימים של חברות מוזלות כמו גולן או WE4G כלל לא תומכות ברשת החדשה. עם זאת, אין ספק של-Mi 10T Pro 5G יתרון בכך שהוא תומך ברשת חדשה שנמצאת בשלבי הקמה, והוא ישאר עדכני גם בעוד שנה או שנתיים, כאשר הפריסה תהיה יותר מלאה.
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.