סקירת wisebuy - מחשב נייד Dell Alienware Area 51m R1 דל
- תוכנת Alienware Command Center - עזר גיימינג מעולה
- מאפשר שדרוגי חומרה
- חווית גיימינג פנטסטית
- ביצועי מחשב אדירים
- סט חיבורים רחב
- רזולוציה 1080p בלבד עם קצב ריענון 60Hz
- מידות עצומות, רחוק מלהיות נייד באמת
- ללא אבטחה ביומטרית
- נפח אחסון נמוך מאוד
- דורש שני מטענים
- תג מחיר מופרז
ביצועים
(35% מהציון הסופי)הנתונים על הנייר ירשימו כל גיימר: מעבד דור 9 של אינטל מדגם i9-9900K, זיכרון RAM בנפח 16GB אבל 256GB מורידים הרבה רוח מהמפרשים. גם אם המחשב מגיע בתצורות אחסון נדיבות יותר, כל גיימר יודע שהנפח הנוכחי לא מאפשר להחזיק יותר מצמד משחקים במקביל, אם בכלל. לצורך העניין, רק המשחק Call of Duty גבה מהמחשב 198GB, שלא הותירו לנו כמעט אופציה לשחק במחשב, שלא לדבר על התקנת משחק נוסף. את Red Dead Redemption 2 התקנו ולאחר עוד כמה עזרים ותוכנות הכרחיות, נותרנו עם 48GB בנפח האחסון.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)לעומת הביצועים, הנתונים די צוננים באגף התצוגה: גודל המסך עומד על 17.3 אינץ' והרזולוציה 1080p בלבד. פאנל IPS מונע השתקפות (Anti-Glare) לא חסך מאיתנו שום חזרה של קרני האור בלשון המעטה אבל עם בהירות מקסימלית של 300-nits הצלחנו להסתדר ברוב המקרים. השוליים די רחבים ואין כאן שום התחשבות מינימליסטית או יחס תצוגה/מסך עדין לעין, אבל מצד שני המחשב מעולם לא התיימר להיות קומפקטי במיוחד כך שאפשר לסלוח על כך.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)במראה הראשוני, עוד לא פגשנו מגושם כמו ה-R1: מידותיו עצומות (רוחב 41 ס"מ, אורך 40 ס"מ, שיא גובהו 4.2 ס"מ) ומשקלו כמעט 4 ק"ג – וזה עוד לפני שהתייחסנו למטענים הנלווים, כך שניידות ממנו והלאה ותשכחו מהמחשבה שהמחשב שלפנינו הוא "נייד", על אף השתייכותו לקטגוריה. המראה הכללי עתידני מאוד: הקצוות מעוגלים, הלוגו המפורסם מופיע מאחור ומקדימה (ככפתור הפעלה) ושניהם, איך לא, מוארים ב-RGB ניתן לתכנות. גב המחשב נראה כמו מבערי מעבורת והתחושה הכללית הוא נייד גיימינג פונקציונלי אבל כזה שגם יש לו אמירה אופנתית מאוד ברורה.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)את המטענים של מחשבי הגיימינג הניידים יצא לנו להכיר והגודל-היחסי העצום שלהם לעומת מטעני ניידים משרדיים לא זר לנו. אלא שה-R1 כובש שיאים חדשים ודורש לא פחות משני ספקי כוח שמחוברים אליו בו-זמנית כדי לתפעל את מערכת העיבוד המפלצתית הזאת. כשמוסיפים למשוואה את משקלם הגבוה של צמד מהמטענים, מבינים שאת ה-R1 לא תיקחו איתכם לשום מקום והוא ממוקם על שולחן העבודה כדי להישאר שם.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)מעטפת מגנזיום מגנה על חלק ניכר מהמחשב ויש כאן גם הרבה חלקי פלסטיק נוקשים וטקסטורה מוברשת שמונעת מהמחשב לנוע על השולחן. הרכיבים מרגישים יציבים ועמידים בפנים מכות פיזיות, במיוחד בשל היותו של המחשב מסיבי וכבד במיוחד. החלק התחתון של המחשב עמוס בברגים בולטים שלא מנסים להסתתר מעיני המשתמש – אבל לפחות נשלפים החוצה עם מברג פיליפס קטן, בניגוד לפתרונות פחות נוחים. מלבד המעבד וכרטיס המסך העוצמתיים שקיבלנו במארז, ניתן גם לשדרג את זיכרון ה-RAM ונפח האחסון, מה שהופך את ה-51m R1 לבר-שדרוג בצורה נהדרת ומעטים המחשבים שמציעים כל כך הרבה יכולת שיפור חומרת המחשב – לא עניין של מה בכך בשוק הניידים.
מאכזב לגלות כאן אבטחה די דלה. אבטחה ביומטרית אין בנמצא, לא מצלמת IR ולא סורק טביעת אצבע וגם ברמת התוכנה לא מצאנו שום זכר לאנטירוס כלשהו. סורק אצבע היה נחמד לקבל במארז כה מוקפד – אבל האבטחה המוצעת למשתמש באמת מינימלית עד לא קיימת. לאבטחה מפני גניבה פיזית קיים חריץ ייעודי מבית Kensington.