ה-Lenovo Legion 7-15IMHg מגיע עם מפרט שלא יבייש מחשב נייח מהשורה הראשונה:
מעבד Intel Core i9-10980HK דור עשירי, 32 גיגה RAM וכרטיס מסך RTX 2080 Super Max Q-Design שרק לו יש 8 גיגה RAM.
לנובו השכילה להבין את החשיבות של אחסון מהיר בכל הקשור לגיימינג. החברה ציידה את הדגם הזה באחסון בנפח 2 טרה המורכב משני כונני 1 טרה מסוג NVMe המחוברים יחד ב-RAID 0 ומוצגים ככונן אחד. היתרון ב-RAID 0 הוא שמהירות הכתיבה והקריאה עולים משמעותית כך שיחד הכוננים מתפקדים יותר טוב מאשר כל אחד בנפרד. אך יש כאן סכנה למידע, שכן אם אחד הכוננים נכשל, השני מפסיק לתפקד גם כן והמידע הופך ללא נגיש - בעיה אמיתית עם נפח כמו 2 טרה.
במבחן CrystalDisk הגענו למהירות קריאה מקסימלית של 3524 מגה
בייט לשנייה ומהירות כתיבה דומה - 3441 מגה בייט לשנייה. אך גם מהירות הקריאה והכתיבה הרציפה הגבוהה ביותר העומדת על 2591MB/s ו-2831MB\s בהתאם, מאפשרת למשחקים להיטען בזריזות, מה שמונע מהכונן הקשיח להיות צוואר בקבוק ולגרום לנפילות הפריימים המרגיזות שכולנו מכירים.
בכל הקשור למשחקים עצמם, היינו מרוצים מאוד. כל משחק שהרצנו - WRC9, Forza 4, Forza 7, Marvel Avengers ו- Star Wars Squadrons, כולם רצו היטב בהגדרות הגבוהות ביותר ב-4K 60 הרץ. כולם, למעט Flight Simulator 2020 שידוע בדרישות הגבוהות שלו, אך אותו הפעלנו על הגדרות High End והוא סיפק 24-31 פריים לשנייה כמעט בכל מצב שזה נחשב גבוה לחומרה כמו שזו הקיימת במחשב הזה. גם ב-VR קיבלנו תוצאת טובות מאוד, ללא לאגים ועצירות מעוררות בחילה, עם זמני טעינה טובים מאוד ותגובה מיידית לכל בקשה.
המחשב הזה מתפקד מעולה גם בכל הקשור לעריכת וידאו. היכולות הגבוהות של המחשב התבטאו לא רק בתוכנות של אדובי הנשענות בעיקר על ה-CPU, אלא גם בתוכנה כמו Resolve הנשענת בעיקר על ה-GPU. יחד עם הכונן המהיר המובנה יכולנו לערוך וידאו ב-4K ישירות על המחשב ללא צורך בהמרה לקבצי פרוקסי קלים יותר, וכשהגיע הזמן לרנדר, ראינו שיפור מהותי בזמן העיבוד לעומת דגמים קודמים שבדקנו ובמיוחד לעומת תחנת העבודה שבה אנחנו משתמשים דרך קבע.
עם כל העוצמה הזו מגיעה עם תופעת לוואי קריטית - חום, והרבה ממנו. זו למעשה אחת הבעיות הנפוצות במחשבי גיימינג ניידים - יש להם
חומרה מאוד חזקה הצורכת הרבה חשמל ומייצרת חום רב, ובאריזה כה קומפקטית, קשה להיפטר מכל החום הזה בשקט או לפחות ביעילות גבוהה כמו שאפשר במחשב נייח גדול מימדים.
כל אזור במחשב מתחמם בצורה שונה, כך שאם אתם משתמשים במקלדת ובעכבר המובנה, תוכלו להרגיש שהחום מתפזר בצורה תקינה באזורים שהידיים לא מגיעות אליהם בצורה טבעית. אך אם תעשו את הטעות של להניח את המחשב על הברכיים החשופות שלכם, אתם תרגישו מיד שזו הייתה טעות שלא תחזור על עצמה.
הקירור מתבצע דרך צמד מאווררים עוצמתיים המורכבים בחלקו התחתון של המחשב ממנו הוא יונק את האוויר מהסביבה, וזורק את האוויר החם דרך תעלות משני צידי המחשב. כל עוד יש מרחב סביב חלקו האחורי של המחשב, הוא מצליח לקרר את עצמו היטב ולשמור על שקט יחסי תוך כדי כך שגם בשיא המאמץ, ניתן להשתמש בו לשידורים חיים מבלי שרעש המאווררים ישתלט על השידור.
למרות כל המחמאות, לא ניתן להתעלם מהעובדה ש-Nvidia הוציאה את סדרת ה-3000 החדשה ובמחיר נמוך משמעותית מזו של סדרת ה-2000, כך שאותו לפטופ בגרסתו העתידית שתגיע בשנה הבאה, אמורה לעלות פחות ולהיות חזקה עוד יותר, כך שהכדאיות של הדגם הזה צונחת. בתיאוריה לפחות, עוד לא ראינו כיצד הגרסאות של השבבים המיועדים למחשבים ניידים מתפקדים, אך כן ברור שמחירם יהיה נמוך יותר.
המחשב היה אצלנו כמעט חודשיים ולשמחתנו השימוש הממושך הזה חשף את אחת הבעיות הנפוצות במחשבים ניידים בכללי וספציפית אלו המיועדים לגיימינג. המאווררים האחראים על קירור המחשב, נדרשים לפעול בעוצמה גבוהה לאורך זמן. מעבר לשחיקה הכללית שלהם, הם מושכים הרבה אבק פנימה כך שהיעילות שלהם פוחתת בצורה משמעותית לאורך זמן.
בו זמנית, עוצמת היניקה של המאווררים מוגבלת מאוד היות ופתח היניקה מופנה לרווח המזערי בין השולחן לתחתית המארז. וכך קרה שפעמיים המחשב כיבה את עצמו אוטומטית בגלל עודף חום, ורק אחרי שאילתרנו מתקן שירים את חלקו האחורי כ-3 סנטימטר אך לא יחסום את כניסת האוויר, הרגשנו כיצד עוצמת הרוח הנפלטת משני צידי המחשב עולה משמעותית והוא מצליח להתמודד עם החום.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה:
מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.
מעבדי i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.
מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.
מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.
רצף של 8 ביטים סמוכים, שמופעלים כיחידה אחת על ידי המחשב.
רצף של 8 ביטים סמוכים, שמופעלים כיחידה אחת על ידי המחשב.
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.