סקירת wisebuy - מחשב נייד Dynabook Dynabook Portege X30L-G
- קל וקומפקטי להפליא
- תומך בטעינה מהירה
- חיישן טביעת אצבע ומצלמת IR - אבטחה גבוהה שעובדת מצוין
- מקשי מקלדת קטנים שדורשים התאקלמות
- מחיר גבוה ביחס לשימושיות הסטנדרטית
- זיכרון RAM נמוך – 8GB בלבד
- אתחול איטי
ביצועים
(35% מהציון הסופי)מעבד ה-i5 מהדור העשירי (10210U) של אינטל עומד בכל המשימות המנהלתיות בהצלחה רבה: שיטוט ברשתות חברתיות עובד היטב, מסמכים מתקדמים נערכים בלי בעיה ואפילו פוטושופ הצלחנו להפעיל, למרות המעבד הגרפי הבסיסי Graphics 620. נפח כונן ה-SSD בסך 256GB גם התגלה ביעילותו – תוכנות עולות ונסגרות ברגע, עם "זיכרון שריר" מאוד מורגש. האתחול איטי למדי – בערך חצי דקה אורכו, שהוא זמן נצח במונחי כונן SSD, שבכוחו להקפיץ שולחן עבודה בכמה שניות בודדות במקרים אחרים. נפח האחסון שנותר למשתמש גם לא מעודד במיוחד: בערך 130GB, וזה עוד לפני שהתקנו את חבילת אופיס ועוד תוכנות חובה לכל משתמש עסקי.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)הכותרת המבטיחה "הנייד העסקי הקל בעולם" לא באמת משנה לנו וגם לא מיהרנו לשלוף את המשקל הרגיש שלנו – מדובר במחשב שהוא ללא ספק מהקלים שפגשנו וכבר הרמנו טאבלטים כבדים ממנו. מידותיו: רוחב 30.8 ס"מ, אורך 21.1 ס"מ ועובי של 1.8 ס"מ, בערך כגודל דף A4, הופכים את הנייד לאחד הקומפקטיים שהכרנו. תיק הגב שלנו, שרגיל לסחוב מחשבי 14 ו-15.6 אינץ' כבדים ומגושמים, עבורו ה-X30L-G היה משחק ילדים והנייד פשוט החליק לתוך הכיס הייעודי. מראהו של המחשב פונקציונלי למדי: שוליים עבים מורידים ממנו כמה נקודות באגף היופי – אבל על שימושיות גבוהה צריך לשלם. אל תחפשו כאן עיטורים נוצצים או פסי זהב מנקרי עיניים: ה-X30L-G הוא מחשב עבודה ומזכיר זאת בכל חלק בו, גם אם לפעמים האופי הטכני מקנה לו מראה מעט סולידי ומשעמם.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)נתוני המעבדה מבטיחים חיי סוללה מדהימים: 14 שעות ו-50 דקות. כמובן שהמציאות טיפה יותר מורכבות ואחרי מטלות משרד, בתום 9-10 שעות קיבלנו התראה שהמחשב באחוזיו האחרונים. עדיין, מבחינתנו מדובר בתוצאה מצוינת והעובדה שהוא שרד יום עבודה שלם, בלי יותר מדי הפסקות, הופך את ה- X30L-G למחשב עבודה, למשימות שגרתיות כמובן, שאינו זולל אנרגיה כלל.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)בהצצה לנתונים על הנייר, ה- X30L-G לא חוסך באבטחה: מצלמת IR לזיהוי פנים, קורא טביעת אצבע, חריץ Kensington לאבטחה פיזית ועמידות גבוהה עם תקן MIL-STD-810G. נתחיל דווקא מהסוף: התקן עם השם המפוצץ, בוחן בפועל את המחשב בפני מבדקי נפילה, אבק, לחות, הבדלי טמפרטורה וזעזועים. מכיוון שייעודו מלכתחילה למשתמשים משרדיים ולא לחובבי אקסטרים, לא ראינו סיבה לבחון אותו בפני מבחנים מאתגרים מדי שהם מעבר לסטנדרט.
עוברים לחיישן זיהוי האצבע, שמוקם בצד שמאל עליון של משטח העקיבה. הוא קטן, מלבני ולא מבטיח הרבה, לפחות במבט ראשון. תהליך קליטת האצבע עבר במהרה ולמרבה ההפתעה, הזיהוי שלאחר מכן היה מיידי. שולחן העבודה עולה במהירות וגם כשניסינו לבלבל את החיישן עם אצבעות לא רשומות, הוא לא פישל במבחן האבטחה. גם מצלמת IR שולבה מעל המסך ויצאנו במלאכת זיהוי פנים של Windows Hello. כאן קליטת תווי הפנים שלנו אפילו הייתה מהירה יותר והזיהוי היה לא פחות ממצוין, שהצליח אפילו לבצע זיהוי מהיר תחת תנאי תאורה ירודים, כשרק מסך הנייד האיר את פנינו בתוך חדר חשוך לחלוטין.
דווקא במבחן העמידות הכי פחות התרשמנו ממעטפת המחשב. כאמור, למרות תקן ה- MIL-STD-810G שעומד בגאון מאחורי המחשב, יש הרגשה לא בטוחה במחשב כה קל, שמרגיש ממש חלול מבפנים. כמובן שלא מדובר כלל בערובה לאיכות בנייה נמוכה - ועדיין יש הרגשה מאוד שברירית ועדינה במחשב עם נתונים פיזיים כה מינימליים, שמרגיש כאילו כל מכה קטנה עלולה לפרק בו רכיב מבפנים.