חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
כונן קשיח Western Digital WDBA3A0040BBK
יצרן: Western Digital, Western...
סוג הכונן: כונן קשיח
מיקום: חיצוני
נפח אחסון: 4000 GB
התאמה למחשב: למחשב נייד, למחשב...
ממשק: USB 3.2, USB 2, USB...
סדרה: Game Drive
ציון WiseBuy
7.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - כונן קשיח Western Digital WDBA3A0040BBK

שחר שושן | 22.11.2021
הטוב
  • עיצוב קרבי האופייני לעולם הגיימינג
  • התקנה פשוטה ביותר
  • יחס עלות לנפח אחסון מצוין
הרע
  • מהירות קריאה וכתיבה נמוכה מאוד - 130MB/s
  • חיבור מיקרו USB מיושן
בשורה התחתונה

ה-WD P10 הוא כונן חיצוני נייד שהמחמאה הגדולה ביותר שנוכל לתת לו זה שהוא מעוצב היטב. עם מהירות קריאה וכתיבה של 130 מגה בייט בלבד, ה-P10 מספק ביצועים נמוכים בצורה מתסכלת כך שלא ניתן להפעיל משחקים ישירות ממנו, או להשתמש בו כדי להעביר מדיה ממקום למקום במהירות.


למיטב ידיעתנו, מוצרים לרוב נוצרים כדי לפתור בעיה מסוימת, אך נראה שה-P10 הוא חץ שאינו מכוון למטרה כלשהי. עיצובו הקרבי אמנם נאה ביותר ומרגיש כאילו אפשר לקחת אותו לקרב יריות אמיתי, אך בינתיים במציאות הוא חמוש בשקע USB מיושן ומספק קצב אש המקביל לרובה קרבין בקרב בין תותחי וולקן.


לטעמנו, אם יש לכם חיבור אינטרנט טוב, אז ה-P10 מיותר לחלוטין כי גם ככה צריך להעביר את כל המידע הלוך חזור, אז פשוט מורידים שוב את אותו משחק וממשיכים מאותה נקודה. אך אם חיבור האינטרנט שלכם בינוני ומטה - כפי שהוא בהרבה יישובים קטנים בארץ, אז ה-P10 יכול לחסוך שעות של הורדה איטית.

הקדמה

ה-WD P10 הוא כונן חיצוני בגודל 2.5 אינץ' הזמין בנפחים 1-5 טרה ומגיע בעיצוב קרבי האופייני לעולם הגיימינג. הכונן משווק עבור קונסולת האקסבוקס החדשה אך הוא תואם לכל מחשב סטנדרטי עם שקע USB A רגיל. על הכונן ישנו שקע MicroUSB מיושן הפועל בתקן העדכני USB 3.2 וקצב הקריאה והכתיבה המקסימליים הם 130MB/s.

ביצועים

(60% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

ה-WD-P10 ממותג ככונן חיצוני לגיימרים, בפרט אלו המשחקים בעיקר בקונסולות משחק והוא יצא לשוק כשהקונסולות החדשות ביותר היו PS4 ו-Xbox One. כבר עברה שנה מאז שהפלייסטיישן 5 ו-Xbox Series X/S הגיעו לשוק ובתוכם כוננים מהירים ביותר שעל גביהם המשחקים מותקנים.


כבר כאן נופל ה-P10 בחסר מהיעד שלו. שכן מסתבר שמשחקים שנוצרו מראש עבור הדור העדכני של הקונסולות - לא מסוגלים לרוץ ישירות מכונן קשיח חיצוני כמוהו, כך שצריך להעביר אותם אל האחסון המובנה של האקסבוקס. לעומת זאת, משחקים ישנים שנוצרו במקור עבור ה-Xbox One ואחורה, כן יכולים לפעול ישירות ממנו.


WD Black P10: יותר מהיר מלהוריד מחדש


למגבלה זו יש שני גורמים - מהירות התעבורה המזעזעת של הכונן ודרישות החומרה הקנייניות של מיקרוסופט שניתנות דרך רישיון המייקר את המוצר. כמה איטי הכונן אתם שואלים? במקרה הטוב הוא מצליח להגיע ל-130 מגה בייט לשנייה - שבריר מהמהירות הזמינה לכונני NVMe כמו זה שמובנה בקונסולה שיכולה להגיע ל-2,400 מגה בייט לשנייה.


WD Black P10: יותר מהיר מלהוריד מחדש


קחו בחשבון שמגבלה זו לא חלה על כל כונן USB חיצוני ובהחלט לא על הכוננים הייעודיים שניתן להכניס ישירות לתוך חריץ ההרחבה הייעודי באקסבוקס מה שמגלה את הייתרון החשוב של ה-P10 - המחיר. בעוד שכונן ייעודי מהיר של סיגייט בנפח 1 טרה עולה יותר מאלף שקל, ה-WD P10 בנפח 5 טרה עולה כ-650 שקל.


WD Black P10: יותר מהיר מלהוריד מחדש


ייתכן ומהירות התעבורה הנמוכה לא הייתה כזו בעייתית לו נפח הכונן היה נמוך יותר. אך דגם ה-P10 מגיע בנפחים שבין 1 ל-5 טרה ובמהירות מקסימלית של 130MB/s ומהירות בפועל של כ-85MB/s, מדובר בכ-11 דקות לכל טרה במקרה הטוב ויותר משעה ל-5 טרה. לשם השוואה, כונן 2 טרה SSD חיצוני של G-Drive שיכול להגיע לקצב שיא של 1050 מגה בייט לשנייה וקצב מתמשך של 600 מגה בייט לשנייה, מסוגל להעתיק את אותו נפח של טרה בדקה וחצי ו-5 טרה עושה את אותה פעולה בדקה וחצי ו-5 טרה ב-8 דקות.

כונן המבוסס פלאש ואינו כולל חלקים נעים, מה שמעניק לו עמידות וקומפקטיות. כונני SSD נמכרים בנפח מרבי של 500GB ומחירם יקר מאוד.

התקנה, תפעול ועמידות

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ברגע שתכניסו את הכונן לקונסולה, תתבקשו לפרמט אותו ככונן אחסון מדיה, או ככונן אחסון למשחקים - מה שימנע ממנו להופיע במחשבים אחרים אלא רק בקונסולות אקסבוקס אחרות מאותו דור. הכונן מופיע כאחסון חיצוני באקסבוקס וניתן להעביר אליו וממנו התקנות של משחקים דרך התפריט הראשי של האקסבוקס.


משחקים מודרניים תופסים בין 50 ל-150 גיגה לאחד וקונסולות משחק כמו Xbox Series X\S מגיעות עם 500 או 800 גיגה אחסון בלבד, כך שהן בהחלט משוועות לשטח נוסף. קצב כתיבה וקריאה מקסימלי איטי של 136 מגה בייט לשנייה מקנים ל-WD P10 ערך מוגבל מאוד בשוק אליו הוא מיועד. להבדיל ממחשב רגיל שבו ניתן לגשר על מהירות תעבורה איטית באמצעות המתנה אינסופית, בקונסולות המשחק המודרניות אין את הפריבלגיה הזאת, כך שאם הכונן אינו עומד במהירות הדרושה (פי כמה ממה שהכונן מסוגל לספק), לא יהיה ניתן להפעיל ממנו משחקים חדשים.


WD Black P10: יותר מהיר מלהוריד מחדש


כאן נמצאת הבעיה המרכזית של הכונן האיטי הזה, בגלל המהירות הנמוכה, לא ניתן להתקין עליו ישירות משחקים שנוצרו מראש או עברו אופטימיזציה לאקסבוקס X\S, אפשר רק לאחסן אותם שם. מצד שני, כן אפשר להתקין ולהריץ ישירות מהכונן משחקים שנוצרו לדורות הקודמים של הקונסולה.


WD Black P10: יותר מהיר מלהוריד מחדש


הערך של הכונן בא לידי ביטוי באזורים שחיבור האינטרנט שלהם איטי למדי - ויש לא מעט כאלה בישראל, בעיקר יישובים קטנים ומרוחקים מערים גדולות שבהם מהירות האינטרנט עדיין נמוכה, או לחילופין כשיש משתמשים רבים באותו בית ואי אפשר להוריד משחק של 100 גיגה באמצע היום בלי ליצור מהומה. במקום למחוק את המשחק מהמכשיר שלו אחסון מוגבל מאוד רק כדי להוריד אותו מחדש במועד מאוחר יותר, אפשר להעביר את ההתקנה מהכונן הראשי אל החיצוני ובבוא העת, להעביר אותו חזרה ולחסוך את זמן ההורדה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply