סקירת wisebuy - אוזניות Apple AirPods Pro אפל
- סינון רעשים אקטיבי
- התאמה מצוינת לאוזן
- נוחות לשימוש לאורך זמן
- עובדות מצוין עם מכשירי אייפון
- סאונד משופר בהשוואה לדור הקודם
- תג מחיר יקר במיוחד
- מארז מעט יותר גדול וכבד מהדור הקודם
- חווית השימוש נפגעת עבור מכשירי אנדרואיד
בשנתיים האחרונות תחזקה אפל סדרת אוזניות נטולות חוטים בשם AirPods, שהגיעה עם אוזניות במבנה כפתור (Ear Buds) פתוח שאמנם לא חוסם את רעשי הסביבה באופן פסיבי, אך הפך את השימוש באוזניות לנוח מאוד גם לאורך זמן. לאחרונה החברה שינתה לאחרונה כיוון והשיקה את ה-AirPods Pro, שמגיעות בתצורת In-Ear, זאת בדומה לרבים מן המתחרים בקטגוריה, והפעם גם בשילוב עם טכנולוגיה לסינון רעשים אקטיבי ובתג מחיר גבוה מתמיד.
אז האם אוזניות ה-In Ear נטולות החוטים הראשונות של אפל, האיירפודס פרו, מצליחות לשמור על הנוחות שכה אפיינה את הדור הקודם, יחד עם שיפורים בחווית הסאונד שמבטיחה החברה, והאם התוספת המשמעותית במחיר מצדיקה את עצמה?
איכות הצליל
(50% מהציון הסופי)אוזניות האיירפודס של אפל, גם אם הצליחו להצטיין באיכות האזנה טובה למדי בזירת אוזניות הכפתור, לא הצליחו להתחרות כראוי בסאונד שסיפקו אוזניות מתחרות בתצורת In Ear, ביניהן האוזניות של Bose, סוני, סמסונג ואחרות. אלא שעם ה-AirPods Pro משנה אפל את המשוואה, ומציידת את האוזניות החדשות באותו מבנה In Ear שכה מאפיין את מתחריהן של האיירפודס המקוריות.
נוסף על המעבר לתצורת In Ear, מציידת אפל את האיירפודס פרו גם בטכנולוגיה לסינון רעשים אקטיבי ( ANC - Active Noise Cancellation), בשבב עיבוד האודיו Apple H1 הכולל 10 ליבות עיבוד אודיו וכן בטכנולוגיית Adaptive EQ (או: אקולייזר מסתגל). באמצעות אלו טוענת החברה כי האיירפודס פרו יפיקו חווית שמע יוצאת דופן.
הבטחותיה של אפל מתורגמות לחווית סאונד טובה, אך לא כזו שהיינו מגדירים יוצאת דופן. האיירפודס פרו הצליחו לספק חווית האזנה טובה, כאשר איטום הרעשים הפאסיבי שיוצרות האוזניות, גם ללא שימוש בסינון רעשים אקטיבי, עושה עבודה די טובה בצמצום רעשי הרקע, והעובדה שהסאונד משודר ישירות אל פני תעלת האוזן מאפשרת באסים אף עמוקים עוד יותר מאלו שהציגו האיירפודס 2.
חווית השמע בכלליות מצליחה להיות טובה יותר מן הדור הקודם באופן די משמעותי, עם צלילים מפורטים וחדים יותר, באסים עמוקים ועוצמת סאונד מקסימלי גבוהה מאוד. אחת הסיבות לשיפור בחווית השמע היא השימוש במה שאפל מכנה Adaptive EQ, פיצ'ר המסוגל להתאים את הסאונד למבנה הפנימי של האוזן. בסך הכל מדובר בסאונד שמרגיש איכותי למדי ומשופר בהשוואה לדור הקודם.
האיירפודס פרו כוללות גם תמיכה בטכנולוגיה לסינון רעשים אקטיבי (ANC). הן מבצעות שימוש בשני מיקרופונים חיצוניים המובנים על גבי כל אחת מן האוזניות - אלו מזהים את רעשי הרקע, ומובילים את האוזניה לשדר תדר מקביל שלמעשה מבטל את רעש זה. כמו כן, בחברה מציינים כי ישנו מיקרופון פנימי המבצע דגימה של הסאונד המשודר אל תוך חלל האוזן, ובהתאם לכך מתאים את אפקט הסינון באופן חכם 200 פעמים בשנייה.
פיצ'ר זה מצליח לעשות עבודה די טובה: רעשי רקע בולטים כמו כביש סואן, רעשי רכבים ועוד - סוננו, ואילו רעשי דיבור של אנשים בסביבה הופחתו, אך עדיין הצליחו לחדור מתחת למעטה סינון הרעשים האקטיבי. בהפעלת מוסיקה כמעט ולא שמים לב לרעשים אלו, ובסך הכל היינו מרוצים מעבודתו של סינון הרעשים האקטיבי.
על מנת להאזין למתרחש מחוץ לאוזניות, ניתן להשתמש בתכונה בשם Transparency Mode (מצב שקיפות) כך שהצליל הנקלט במיקרופונים מושמע בתוך האוזניה. פיצ'ר זה עובד בצורה מעולה, ובזמן שבדגמי אוזניות אחרים הרגשנו שהסאונד שעובר פנימה אל תוך האוזן מרגיש לא מציאותי ומוזר, עם ה-AirPods Pro זה הרגיש די טבעי.
נוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)ה-AirPods Pro של אפל מגיעות לא רק בתצורה שונה עבור פנים האוזן, אלא גם ברמה החיצונית עיצובן זוכה לעדכון הראשון מאז האיירפודס המקוריות. הן עדיין כוללות רגלית הבולטת בחלקן התחתון, אך זו קוצרה באופן משמעותי - מה שגורם לאוזניות להיראות הרבה יותר טוב באוזן בהשוואה לדורות הקודמים.
בזמן שהשליטה על דורות האיירפודס הקודמים התבצעה באמצעות משטח מגע שהופיע על חלקן החיצוני של האוזניות, הפעם אפל מחליטה לבצע שימוש ברגלית ה-AirPods Pro לטובת שליטה עליהן. הרגליות כוללות משטח מגע שמזהה לחיצות בלבד ובהתאם לכל לחיצה מספק פידבק קולי, כך שאם רק נגע בו לא תבוצע כל פעולה. עם כפתור המגע ניתן לעצור או להפעיל את המוסיקה (לחיצה אחת), להעביר שיר קדימה (שתי לחיצות מהירות), להעביר שיר אחורה (3 לחיצות מהירות) וכן לשלוט על סינון הרעשים האקטיבי (לחיצה ארוכה למעבר בין המצבים השונים).
לטעמנו ממשק השליטה החדש עושה עבודה טובה יותר מאשר משטח המגע הקודם, שכן לא נתקלנו במצבים של הקשות שהתרחשו בטעות, ולא היינו צריכים ללחוץ על חלקה החיצוני של האוזניה באופן שדוחף אותה פנימה אל האוזן וגורם לתחושת אי נעימות (כמו רבים מן המתחרים).
זיהוי הלחיצות לא היה מושלם, עם זאת, ולעיתים נאלצנו ללחוץ שוב על מנת שהאוזניות יזהו את הפעולה שרצינות לבצע. באופן מאכזב, גם השנה לא ניתן לשנות את עוצמת הווליום עם מחוות לחיצה שונות על גבי האוזניה, ועלינו לגשת לטלפון אם נרצה לבצע זאת. אנו בהחלט מקווים שעדכון גרסה עתידי ישפר זאת, שכן מדובר, לטעמנו, בפיצ'ר שמשפר משמעותית את חווית השימוש באוזניות.
מאז השיקה אפל את האיירפודס המקוריות, נוחות השימוש הייתה לאחת מנקודות החוזקה שלהן, בין היתר נוכח השימוש במבנה כפתור שמאפשר שימוש לאורך זמן בנוחות. שינוי תצורת הכפתור לתצורת In Ear עשוי היה לפגוע באופן משמעותי באחד מן הפיצ'רים החשובים ביותר באיירפודס פרו, וזו כמובן נוחות השימוש. אלא שלמרבה ההפתעה, אפל מצליחה לעשות עבודה פשוט מצוינת בנושא זה.
במרבית אוזניות ה-In Ear בשוק ישנה תחושת לחץ משמעותית המורגשת בעת ענידת האוזניות, זאת נוכח דחיסת האוויר בין האוזניה עצמה לחלל האוזן הפנימי, מה שהופך שימוש ארוך לפחות נוח באופן משמעותי. באפל החליטו לנקוט בגישה ייחודית בנושא זה, ושילבו תעלת איוורור המקשר בין חלקן הפנימי של האוזניות לחלקן החיצוני - ומאפשרת מעבר רציף של אוויר מחלל האוזן החוצה.
כמה שהדבר נשמע פשוט, כך הוא גם יעיל: השימוש בתעלת האיוורור הזו הפך את השימוש באיירפודס פרו לנוח מאוד גם לפרקי זמן ארוכים של כמה שעות רצופות. נכון, הן עדיין, לטעמנו, פחות נוחות מאוזניות כפתור סטנדרטיות שאינן סותמות את חלל האוזן לחלוטין.
האיירפודס פרו מאפשרות להפעיל את העוזרת הוירטואלית, סירי, באמצעות הגיית צמד המילים Hi Siri, ללא צורך בכל לחיצה. בפועל, הפיצ'ר לא עובד בצורה היעילה והאמינה ביותר - לעיתים הוא עבד בצורה הנדרשת ולעיתים נדרשנו לקרוא לסירי מספר פעמים עד שזה עבד.
כמו כן, אפל החליטה הפעם ליישר קו עם המתחרים בכל הנוגע לעמידות במים, וה-AirPods Pro עמידות בפני מים תחת תקן IPX4 - עמידות בפני מים וזיעה. בהתאם לכך, אין סיבה לחשוש ממעט גשם או זיעה שיופיעו על האוזניות כתוצאה מאימון בחדר כושר או ריצה כאשר הגשם מטפטף.
בדומה לדור הקודם, גם האיירפודס פרו מצוידות בחיישן שמסוגל לזהות את הסרתן או ענידתן מחדש על האוזן - ובהתאם לכך לעצור או להפעיל את המוסיקה. אך כהרגלו של השוק, יחד עם תכונות נוספות, אלו יעבדו אך ורק אם האוזניות חוברות לאייפון, אייפוד או מק.
במקרה של חיבור למכשיר אנדרואיד, השימוש קצת פחות מהנה. אמנם ניתן לשלוט על המוסיקה (לעצור/להפעיל ולהעביר קדימה או אחורה) וכן לשנות בין מצבי סינון הרעשים האקטיבי, אך בזה זה נגמר. אין אפשרות לצפות במצב הסוללה, הצימוד לא מתבצע באותה המהירה והנוחות, וחווית המשתמש כולה נפגעת. כמו בעבר, עדיין מדובר באחת נקודות התורפה המשמעותיות של האוזניות, שכן הדבר הופך אותן לפחות אטרקטיביות משמעותית למשתמשי אנדרואיד - ורלוונטית בעיקר למשתמשי האייפון.
באפל עדיין לא מציעים מגוון נרחב של אפשרויות התאמה אישית לאיירפודס כך שכיום ניתן רק לשנות בין מצבי סינון הרעשים האקטיבי, להגדיר את המתרחש בלחיצה ארוכה על כפתור האוזניות (שליטה על סירי/שליטה על ה-ANC) או לבדוק את התאמת האוזניה דרך בדיקה בשם Ear Tip Fit Test שבמהלכה מושמעים צלילים הנקלטים דרך המיקרופונים המובנים. בהתאם לתוצאות הבדיקה, ימליצו האוזניות אם להחליף למתאם בגודל אחר או להשאיר את המתאם הנוכחי.
משך פעולת הסוללה
(25% מהציון הסופי)הדור הקודם של אוזניות ה-True Wireless מבית אפל, האיירפודס 2, היה בין הטובים בקטגוריה בכל הנוגע לחיי סוללה, עם עד ל-24 שעות עבודה (כולל מארז הטעינה), ו-5 שעות של האזנה רציפה ללא טעינה באוזניות עצמן. עם ה-AirPods Pro אפל לא שיפרה את חיי הסוללה, ובמובן מסויים אף הציגה הפחתה במשך השימוש.
לטכנולוגיית סינון הרעשים האקטיבי יש השלכה ברורה על חיי הסוללה. לטענת אפל, אם תבצעו שימוש באוזניות עם סינון הרעשים פועל, תוכלו להגיע לכ-4.5 שעות האזנה רצופות ויחד עם מארז הטעינה לכ-22 שעות עבודה רצופות. מנגד, מציינת החברה כי בשימוש באיירפודס פרו ללא הפעלת סינון הרעשים, יוביל לזמן שימוש זהה לדור הקודם - 24 שעות כולל מארז הטעינה, ו-5 שעות ללא המארז.
בפועל - אפל עומדת בהבטחותיה באופן די מדויק, ואפילו יותר מכך. ביצענו באיירפודס פרו שימוש עם סינון הרעשים האקטיבי כשהוא פועל, והצלחנו להגיע לקצת יותר מ-4 וחצי שעות רצופות של האזנה לאודיו, כולל שיחות טלפון שהתבצעו מפעם לפעם. כשמצרפים את מארז הטעינה, ניתן להגיע קרוב מאוד ל-24 שעות גם עם סינון הרעשים האקטיבי - כך שמדובר בחיי סוללה לא רעים כלל.
מארז הטעינה של האוזניות קצת יותר גדול וכבד מהדור הקודם. עדיין מדובר במארז קטן מאוד ונוח לנשיאה. הוא לא מכביד על הכיס ולא בולט במיוחד. טעינת ה-AirPods Pro מתבצעת באמצעות הכנסתן למארז, ו-5 דקות של טעינה יאפשרו להפיק שעת האזנה רצופה. את המארז ניתן לטעון באחת משתי דרכים: דרך שקע ה-Lightning שבחלקו התחתון של המארז, או באמצעות טעינה אלחוטית על גבי משטח טעינה תומך תקן Qi לטעינה אלחוטית.
הטעינה המלאה נמשכת כשעתיים באמצעות הכבל שמגיע באריזה. אלא שבעוד האיירפודס 2 מגיעות עם כבל Lightning ל-USB-A מלא, עם ה-AirPods Pro מגיע כבל Lightning ל-USB Type-C, ואם אין לכם שקע כזה במחשב או מטען ייעודי, תאלצו להשתמש בכבל אחר או לרכוש שנאי תואם.