ה-
GC30 מתחרה בסדרות הגבוהות של יצרניות סאונד כמו
Bose עם ה-QC35, מותג
Beats עם Studio 3, וכפי שניתן לצפות, איכות הצליל הייתה מהגבוהות שניתן למצוא בשוק כיום.
על אף הצטיידות בתקני אודיו מחמירים המכילים הרבה אותיות באנגלית, אותנו זה לא ממש ריגש. האוזניות סיפקו חווית סאונד משובחת, בכל סגנון מוזיקה, בכל סוג של הקלטה ובכל מקום. כמובן שההנאה הגדולה ביותר הייתה להאזין להופעות חיות או לאלבומים שהוקלטו באולפן, אבל גם עם האזנה רגילה לרדיו, האוזניות סיפקו חווית האזנה ללא פשרות.
ניתן לומר, כי כמעט ולא נדרשנו לכייל את האקולייזר במכשיר הנייד, והשמע שהאוזניות הפיקו קלע לטעמינו כבר עם פתיחת הקופסה. הבאסים רוטטים ובולטים, הצלילים האמצעיים והגבוהים אינם הולכים לאיבוד ונשמעים היטב ובירור גם. יחד עם הבידוד הפסיבי של הכריות, המנתקות אותך מהעולם החיצון, ניתן לומר שהאוזניות מעניקות חווית סאונד ללא הפרעות או רעשים.
עם זאת, בעקבות אותו בידוד שמנתק אותך מהסביבה לגמרי, הדבר יכול להיות מסוכן כאשר מתניידים עימן ברחוב או במקומות ציבוריים. הניתוק המוחלט מהסביבה הופך למסוכן כאשר מופתעים מכל רכב, אופנוע או סתם ילד על קורקינט חשמלי.
לטובת העניין, חברת דנון שילבה אופציה של האזנה לסביבה. טפיחה משולשת על גב האוזניה הימנית, מפעילה את מצב ההאזנה לסביבה, ומצב זה פועל בצורה טובה. ניתן לשמוע את ברז המים בכיור, את הסובבים מדברים, וכל זאת בעוצמה נמוכה ומספקת, ללא התפשרות על איכות הסאונד המנוגנת. הסאונד של הסביבה נשמע מאד שטוח, אך האופציה הזו עובדת נהדר, ואין צורך להסיר את האוזניות כדי לדבר או לשמוע את הסובבים. אופציה זו מופיעה בעלון השיווקי כאפשרות לשמוע את קול הדיילת או הקברניט בטיסה, אבל בחיים האמיתיים כנראה שתשמעו את העמיתים לעבודה מדברים על מסיבת הגן של הילדים.
דבר אחר, שלא עבד, או שלא הרגשנו שינוי כלשהו, היה בחירת מצבי ביטול הרעשים. כאמור,ל-
GC30 מלבד סינון רעשים פסיבי, ישנה אופציה לביטול רעשים אקטיבי, המכילה 3 מצבים: טיסה, עיר ומשרד. כמה שלא ניסינו להבחין בהבדלים, לא הצלחנו לזהות מה השוני בין המצבים השונים. זאת ועוד, בסביבה שאינה רועשת, אין צורך להפעיל בכלל את ביטול הרעשים, כיוון שהסינון שהכריות עושות, מספיקות והותר.
Denon AH-GC30 מצוידות בתקן בלוטות' 5.0 החדש והמהיר, מה שמשפר דרמטית את חווית הצפייה בסרטים. האזנה לסאונד של הסרטון הנצפה בסמארטפון או בטאבלט, מוכיחה כי התקן הזה מהיר כברק, וכמעט שלא ניתן לשים לב לדיליי או עיכוב מסוים בהעברת השמע, כמו שהיה בעבר. לפי כך, ה-GC30 הן פתרון נהדר לאלו שמרבים לראות סרטים ותוכניות, ומאזינים לשמע שלהם דרך אוזניות.
השימוש בכבל חוטי התחיל באכזבה מסוימת. שקע הכבל באוזניות הוא מסוג 2.5 מ"מ, כמו באוזניות
Bose SoundLink Around-Ear Wireless II. השאלה היא, מדוע ולמה צריך לסבך את המשתמש עם כבל מיוחד, ולא לחבר כבל 3.5מ"מ בסיסי ומוכר? עם זאת, לא צריך להתאכזב יותר מדי. חברת דנון השכילה לשלב בערכה לא פחות משני כבלים שונים לחיבור מקורות סאונד שונים: הכבל הראשון, מתאים למחשבים ניידים, הוא מגיע באורך של בערך מטר וחצי, בקצה אחד שלו חיבור 2.5מ"מ, ובשני 3.5מ"מ. עם הכבל הזה ניתן להשתמש בכל מכשיר הפולט סאונד ולו חיבור AUX או 3.5מ"מ.
רוצים להשתמש בסמארטפון או בטאבלט בצורה חוטית (או כי נגמרה הסוללה)? קחו את הכבל השני, שמגיע עם מיקרופון ולחצן Play-Pause עליו. זוהי פעם ראשונה שאנחנו פוגשים בכבל חוטי עם מיקרופון וכפתור בתוך ערכה של אוזניות אלחוטיות - שאפו לדנון.
שיחות דרך האוזניות בצורה אלחוטית וחוטית, התנהלו בצורה טובה למדי, כאשר העדיפות של החבר בצד השני הייתה להשתמש בכבל בסביבה חיצונית רועשת. חשוב לומר, בתנאים שקטים של משרד או בית, ניתן לדבר בחופשיות אל המיקרופונים שנמצאים בצד ימין של האוזניות. אלה יקלטו בצורה טובה את קולכם, ואף יסננו בצורה משביעת רצון רעשים ורוח בסביבה חיצונית כמו גינה או רחוב. עם זאת, מדי פעם עמיתינו לשיחה ביקש שנחזור על משפטים כאשר היינו עם הפנים אל הרוח.
חשוב לומר, כי המיקרופון הממוקם על הכבל, אינו עובד בחיבור למחשב נייד, ולכן מי שחשב שהוא יכול להשתמש באוזניות לסקייפ או לגיימינג כלשהו, טעה. זאת ועוד, ביטול הרעשים אינו עובד כלל כאשר משתמשים בכבל, והאוזניות פועלות ללא צריכת חשמל כלל.