חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי Klipsch The Three Google Assistant
סוג: רמקול נייד
מקור חשמל: כבל חשמל
הספק: 60 Watt
מסך: לא כולל
רדיו: לא כולל
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Klipsch The Three Google Assistant

הטוב
  • איכות סאונד מעולה
  • עוצמת שמע גבוהה
  • עיצוב אלגנטי
  • תמיכה בעוזרת הקולית של גוגל
הרע
  • מעט מאוד חיבורים
  • איטי מסורבל להפעלה
  • לא משמש כדיבורית בשיחות
בשורה התחתונה
ה-The Three with Google Assistant של חברת Klipsch הוא אחד הרמקולים הנאים שפגשנו וגם אחד היקרים. הוא מציע איכות צליל גבוהה במיוחד, עוצמתו מחרישה אוזניים ומספיקה לבתים שלמים, אך הוא מציע קישוריות בלוטות' בסיסית בלבד (ללא אופציה לניהול שיחות), מה שמגביל מאד את השימוש בו. עיצובו, עם העץ היפיפה והאריג האפור, מעניקים לו מראה של רדיו משנות ה-60, אך מחירו הסופר יקר, הופכים אותו למוצר נישתי לבעלי כיס עמוק בלבד.
הקדמה
חברת Klipsch הינה יצרנית מוצרי סאונד ברמת הפרימיום, שאינה מוכרת בארץ כמו החברות B&o, Bose וכו'. סדרת הרמקולים הענקיים שלה, ה-Heritage The Three מעוצבים בסגנון רדיו עתיק, אך בתוכם שוכן מערך סאונד עוצמתי בהספק של 60 וואט. הדגם שנבחן הגיע עם תאימות לעוזרת הקולית של גוגל, וקישוריות בלוטות' בלבד. קיים דגם דומה, בעל כניסות מרובות ל-3.5 מ"מ, USB, ושאר חיבורים מעניינים, כך שניתן להפוך את הרהיט המעוצב הזה לרב פעלים. הרמקול שנבדק הגיע עם מעטפת עץ חום ואריג בצבע אפור, הוא שוקל כמעט 5 ק"ג, והפעלתו נעשית בחיבור לחשמל.
החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

תודה ל-אלקטרו סטריאו TR על השאלת הרמקול לסקירה.

איכות השמע

(60% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

נאמר זאת בפשטות ובקיצור – איכות השמע של ה-The Three heritage מושלמת לטעמנו. הבאסים רועמים, נושפים אוויר מבעד לאריג הבד, הצלילים הגבוהים נשמעים היטב דרך הדרייברים, וכל זאת כאשר העוצמה מגרדת את ה-50% מלמטה. הרבה מאד זמן לא שמענו רמקולים באיכות כזו, למעט מערכות קולנוע ביתי.


Klipsch The Three: איכותי ויוקרתי


The Three heritage ליווה את שידור האירוויזיון בהצלחה יתרה, למעט דיליי קל בסנכרון שבין הקול לוידאו. חיברנו אותו דרך בלוטות' למחשב הנייד, ועוד בטרם ההופעה החלה, התפנקנו ב"עונת ההופעות" של שלמה ארצי. ההקרנה הייתה בחצר של בית פרטי, ושם סופסוף ה-The Three heritage השמיע את כוחו.


בחצר הלא קטנה, הגברנו את עוצמת השמע אל עבר ה-70%, כשבמקביל, ערכנו השוואה בינו לבין הסאונד של מקרן הקול של JBL. ללא שום בעיות, ה-The Three heritage גבר עליו גם באיכות וגם בעוצמה (על אף נחיתות בהספק), והופתענו לטובה מעוצמתו מחרישת האוזניים. קשה לתאר סיטואציה או מצב שבהם צריך להגביר את העוצמה ל-100%, אלא אם אתם גרים בפארק הירקון. בכל סוג מוזיקה שבחרנו, בין אם מדובר בוידאו שצולם בסלולרי, בקבצי MP3 מהמחשב הנייד, סרטוני יוטיוב, אלבום שלמים ופודקאסטים – את כולם, ה-The Three heritage אכל בלי מלח, וסיפק רגעי האזנה מענגים.


למרות שהוא אינו מעניק צליל היקפי כמו ברמקולים המגיעים בצורת חרוט או קונוס, הוא מצליח לפזר בצורה טובה את הסאונד, כאשר המצב האידיאלי הוא כמובן חזית הרמקול.


Klipsch The Three: איכותי ויוקרתי


לצורך הבדיקה, הגברנו למשך מספר שניות את העוצמה ל-100%, ושמחנו לגלות כי לא נוצרו עיוותים בסאונד, והשמע המשיך להיות איכותי. עם זאת הוא אינו מתאים לחללים קטנים בינוניים, כיוון שכוחו, כ-60 וואט, לא מנוצל כלל אך כפי שגילינו, בכל עוצמה הוא יספק סאונד איכותי ללא עיוותים.

האלמנטים ברמקול האחראים על הפקת הצלילים, להלן:   וופר: הדרייבר האחראי על צלילי הבס והאמצע. הוא עשוי מסוגי נייר שונים, סיבי פחם או עץ מסוגים שונים.   טוויטר: הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כ-1 אינטש ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכדומה.   Midrange: הדרייבר האחראי על הפקת תדרי האמצע (200Hz-3.5Khz). גודלו של הדרייבר נע בין גודלו של הטוויטר לזה של הוופר. midrange מופיע ברמקולים בעלי שלושה פיצולי תדר (3 way).   Full Range Driver: דרייבר אחד המספק את כל קשת התדרים – גבוהים, אמצעיים ונמוכים. נפוץ ברמקולים לווייניים, לרוב זקוק לרמקול סאב נלווה, להשלמת התמונה צלילית.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

את פרק נוחות השימוש ניתן להתחיל כבר מהאריזה שהרמקול מגיע עימה. עם משקל של כמעט 5 ק"ג, היה דיי מסובך להוציא אותו מהאריזה. לאחר שמיקמנו אותו בקרבת שקע חשמל, לא הפסקנו להסתכל על הפלא המרהיב הזה. לא עוד חרוטים, מרובעים או עיגולים שחורים או אפורים – רמקול הבנוי מעץ מלא אמיתי, עם כמות נכבדה של אריג בד אפור נעים למגע, העוטף את כל מערכת הרמקולים הפנימית.


הרמקול בנוי בצורת כריך – למעלה ולמטה נמצא עץ מלא כהה, כאשר בין שני לוחות העץ, נמצא אריג בד אפור קשיח. הרמקול עצמו בנוי היטב, וגם כאשר הגברנו את עוצמת השמע לשמיים, לא נשמעו קרקושים או רעשים אחרים מהיחידה. גם הכפתורים והחוגה, עשויים ממתכת יוקרתית, וכל קליק מרגיש כמו מוצר פרימיום. עם זאת, העץ רגיש לשריטות או מכות, אך עקב כך שהוא שוקל לא מעט ולא מניידים אותו כמעט, הסיכוי שיקרה לעץ משהו, נמוך. 

על גבי הרמקול ניתן למצוא את חוגת עוצמת השמע, כאשר לחיצה עליה מפסיקה או ממשיכה את הנגינה. לצידה, כפתור להזנקת העוזרת הקולית של גוגל. באמצע מערך הפיקוד, ניתן לראות 4 נוריות לד שמעידות על עוצמת השמע, ועל מצב הבלוטות' – כחול כהה מרצד – מצב חיפוש, כחול תכלת – מחובר. 

Klipsch The Three: איכותי ויוקרתי

תמונת המחשה בלבד, הרמקול אינו עמיד במים או באדים.

בצידו השמאלי ישנם: כפתור להשתקת המיקרופון, כדי שהעוזרת של גוגל לא תתעורר לחינם, וכפתור נוסף לקישוריות הבלוטות'. בגב הרמקול נמצא כבל חשמל בתצורת "משקפיים", לפי שפת החשמלאים. באופן מוזר, יש לחצן ריסט ליד חיבור הכבל - מוזר למצוא כפתור כזה ברמקול, אך בכל אופן, לא יצא לנו להשתמש בו.

החיבור הראשוני לסמארטפון לוקה באיטיות מסוימת, כיוון שעד שה-The Three Heritage מתכבד להידלק, עוברות כמה שניות טובות. וגם כאשר הוא נדלק, הוא משמיע כמה צלילי הדלקה שמטרתם לא ברורה לנו, ואלו הושמעו לעיתים כשלא היה מחובר מכשיר ולעיתים כשכן, כך שנשארנו מעט מבולבלים לגבי התהליך. לאחר החיבור למחשב הנייד או לטלפון, אין אפשרות לשלוט בשירים המתנגנים דרכו אלא ניתן רק להפסיק או להמשיך את הנגינה - זאת להבדיל מרמקולים פשוטים בהרבה, המאפשרים פעולות בסיסיות אלו. 
Klipsch The Three: איכותי ויוקרתי


ה-The Three Heritage מתהדר בתמיכה בעוזרת הקולית של גוגל, ה-Google Assistant שאינה זמינה בעברית עדיין. למי שלא משתמש בעוזרת זו, ישנה גרסה עם חיבורים נוספים ללא תמיכה בעוזרת. ההתחברות אורכת זמן רב, וגם הממשק עצמו לא ידידותי במיוחד. עד שהמכשיר הנייד מצא דרך האפליקציה את הרמקול, לקח זמן רב, ועוד אחרי זה התבקשנו להגדיר את מיקומו ואת שמו. ככל הנראה, מי שמשתמש בעוזרת הזו יום-יום, יהנה מתוספת התמיכה.

Klipsch The Three: איכותי ויוקרתי

אך למרות שישנו מיקרופון מובנה לצורך שליטה על אותה עוזרת, אין אפשרות להשתמש בו לצורך שיחות. היה וקיבלתם שיחה כאשר המכשיר מחובר, השיחה תעבור ישירות לאפרכסת המכשיר. החלטה תמוהה ומוזרה ללא צל של ספק, ולא ציפינו לחסרון כזה ברמקול שמחירו חוצה את רף ה-2,500 שקל.

Klipsch The Three: איכותי ויוקרתי


ייעודו של ה-The Three heritage הוא לשבת בנחת בסלון המרווח שלכם, או בחלל האירוח המעוצב ולמרות שזהו כביכול רמקול בלוטות', The Three heritage אינו מיועד לנשיאה או לניוד - הוא לא מכיל סוללה נטענת ואינו עמיד בנוזלים בכל מצב צבירה. כמו כן, הוא כבד כמעט כמו ה-Boombox של JBL אך כל אחד מהם מיועד לשוק שונה לגמרי כך שאם אתם מחפשים משהו שתוכלו לקחת איתכם לפיקניק או לבריכה כדי לחרב לשאר האנשים את השהות, זה לא הרמקול עבורכם.

החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

תודה ל-אלקטרו סטריאו TR על השאלת הרמקול לסקירה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply