חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy A50 SM-A505F/DS 128GB 4GB RAM סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 6.4 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2019
מבנה המכשיר: רגיל
סדרה: Galaxy A50
ציון WiseBuy
7.5
דירוג הגולשים
(1 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אלעזר 24.04.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A50 SM-A505F/DS 128GB 4GB RAM סמסונג

הטוב
  • מסך AMOLED איכותי
  • 128GB זיכרון אחסון
  • מצלמה עם עדשה אולטרה-רחבה
  • ממדים נוחים, עיצוב נאה
הרע
  • ביצועים חלשים ומאכזבים
  • קורא טביעות אצבע גרוע מאוד
  • חיי סוללה בינוניים
  • ללא צילום וידיאו 4K
  • איכות רמקול נמוכה
  • ללא NFC
בשורה התחתונה
ה-Galaxy A50 יכול היה להיות התשובה המוחצת של סמסונג למתחרים הסיניים: הוא כולל ממשק מוכר ונוח, מצלמה ראויה ועוד אחת עם עדשה אולטרה-רחבה, ובעיקר את המסך הטוב ביותר שתוכלו למצוא בסמארטפון ברמת המחיר שלו. ואם אלו הפרמטרים החשובים עבורכם, הוא בהחלט יכול להיות אופציה לא רעה. למרבה הצער, ביצועים איטיים ביחס למתחרים, קורא טביעת אצבע מתסכל וכמעט לא שמיש וסוללה לא מבריקה הופכים אותו להרבה פחות אטרקטיבי. לסינים עדיין יש אלטרנטיבות עדיפות.
הקדמה

כבר כמה שנים ברציפות, סמסונג היא החברה שמוכרת את כמות הסמארטפונים הגדולה ביותר בשוק, כאשר את המכירות מובילה סדרת מכשירי הדגל שלה - Galaxy S. אבל לסמסונג יש בעיה: שוק מכשירי הביניים, שהולך ונשמט ממנה לטובת מותגים סיניים פופולאריים (ובראשם Xiaomi), המציעים מכשירים עתירי פיצ'רים במחירים שווים לכל כיס. כדי להילחם בתופעה, סמסונג עשתה השנה ארגון מחדש לכל הסדרות הבינוניות-נמוכות שלה, איחדה את סדרות J ו-A והשיקה שורה ארוכה של מכשירים בסדרת A המחודשת מ-A10 ועד A80. כמו שאפשר להבין, A50 יושב איפשהו באמצע, מה שנהוג לכנות High-mid range, ובערך מקביל לדגם Galaxy A9 של 2018.




ה-Galaxy A50 מגיע בגרסת היבואן הרשמי הישראלי עם מעבד Exynos בעל 8 ליבות, 4GB זיכרון ו-128GB נפח אחסון, מסך 6.4 אינטש עם מגרעת קטנה, 3 מצלמות אחוריות, גוף פלסטיק, קורא טביעות אצבע מתחת המסך ותמיכה בטעינה מהירה.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

רמקול בודד נמצא בתחתית ה-Galaxy A50, והוא לא משהו. איכות הסאונד שלו בינונית עד נמוכה וגם הווליום לא גבוה, אם כי מספק עבור השמעת רינגטונים וצליל התראות. שיחות ללא ידיים באמצעות הספיקר התנהלו ברמה מניחה את הדעת.


לעומת האכזבה המסוימת מביצועי הרמקול, ה-A50 דווקא מוצלח בהאזנה למוזיקה באמצעות אוזניות. ראשית, יש לו חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות חוטיות, פיצ'ר הולך ונכחד בימינו. שנית, הוא מצויד בקישורית Bluetooth 5.0 העדכנית והמהירה, שמאפשרת צפייה בסרטונים ללא השהייה בין התמונה לסאונד; ושלישית, יש בו את האיקוולייזר המצוין של Dolby Atmos, שבאמת משפר את איכות השמע גם באוזניות אלחוטיות.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

סמסונג גלקסי A50 הוא סמארטפון בממדים די נוחים, יחסית לסטנדרטים כיום; הוא שוקל 166 גרם, עוביו 7.7 מ"מ בלבד והמבנה המעוגל של גבו נוח ונעים לאחיזה. העיצוב שלו מתעתע: הגב שלו נראה כמו זכוכית שחורה מבריקה, אבל כשהאור פוגע בו מזווית מסוימת הוא מנצנץ בשלל צבעי הקשת, אפקט בהחלט נאה למראה.


Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן


חזיתו של ה-A50 מודרנית להפליא. סביב המסך ישנה מסגרת דקיקה וכמעט סימטרית לגמרי סביבו, למעט שול קצת יותר עבה בתחתית, ומגרעת בצורת טיפה בחלק העליון סביב מצלמת הסלפי. השמירה על שוליים דקים כל כך איפשרה לסמסונג לשלב מסך גדול, 6.4 אינטש, מבלי שהמכשיר עצמו יהיה מגושם בשום צורה. כיאה למכשיר של סמסונג מדובר במסך Super AMOLED מצוין, ברזולוציית 1080x2340 שמצטיין בצבעים נהדרים, בהירות מירבית טובה וכמובן ניגודיות מושלמת. קשה למצוא בשוק מכשירים בסביבות 1000 שקלים עם מסך כזה, והוא ללא ספק מגולות הכותרת של ה-A50.


אולי בניסיון ליישר קו עם המתחרים הסיניים בקטגוריה, הלכה סמסונג במכשיר הזה על מערך מקשים שונה מזה שאנו מכירים בסדרת הדגל שלה: מקשי הווליום ממוקמים על הצלע הימנית, מעל מקש ההפעלה, ולא בצלע השמאלית כפי שהתרגלנו. לטעמנו הסידור הזה נוח דווקא, ושמחנו לגלות שסמסונג ויתרה כאן על כפתור ייעודי לעוזרת הקולית Bixby. שקע הטעינה בתחתית הוא מסוג USB-C העדכני, ולצידו שקע האוזניות.


Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן


זמן קצר לפני שבדקנו את ה-Galaxy A50 יצא לנו לסקור את ה-Nokia 9, שם התלוננו שמערך האבטחה שלו הוא הגרוע ביותר שפגשנו. ובכן, ה-A50 נותן לו פייט רציני, למרבה הצער. קורא טביעות האצבע משולב במסך אמור אולי לתת לו נופך יוקרתי ועתידני, אבל מדובר בחיישן גרוע להחריד, איטי במיוחד שמפספס פעם אחר פעם, ברמה שגרמה לנו לוותר עליו לאחר שבוע של תסכול מתמשך. זיהוי הפנים במצלמה הקדמית קצת יותר טוב אמנם, אבל נראה שהאבטחה שלו לקויה ביותר: הוא זיהה אותנו כמה פעמים למרות שהיינו עם משקפי שמש, מה שלא אמור לקרות עם זיהוי פנים שמבוסס על מצלמה בלבד.


מערכת ההפעלה במכשיר היא אנדרואיד 9, עם ממשק One UI המוצלח מבית סמסונג. לטעמנו מדובר באחד הממשקים היעילים והנעימים לשימוש כיום, שמשלב בין מראה עדכני לפיצ'רים מתקדמים וחווית משתמש מוקפדת. אבל סמסונג, כהרגלה במכשירי דרג הביניים שלה, חייבת להרוס לכם: משום מה אין משוב ברטט במקשי הניוט ובמקלדת המובנית. למה? ככה. אפשר כמובן להתקין את המקלדת המוצלחת של גוגל למי שהרטט חשוב לו, אבל למקשי הניווט אין פיתרון.


Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן


פלטפורמת העיבוד שבמכשיר היא Exynos 9610, בליתוגרפיית ייצור של 10 ננומטר ועם 8 ליבות - ארבע מהן במהירות 2.3GHz ועוד ארבע במהירות 1.7GHz. יחד עם זיכרון RAM צנוע משהו של 4GB, אפשר היה לצפות לביצועים לא רעים. לא ברור לנו מדוע, אבל ה-A50 מתקשה מאוד לעמוד בקצב, גם בפני עצמו אבל בעיקר מול המתחרים הסיניים בקטגוריית המחיר. הביצועים שלו חלשים ולא מספקים; פתיחת מסך הנעילה מתבצעת בעצלתיים, יישומים לוקחים את הזמן עד שהם עולים ולעתים קרובות מדי הם נטענים מחדש למרות שהשתמשנו בהם רק לפני דקה, מה שמעיד על ניהול זיכרון אגרסיבי או על מחסור במשאבי זיכרון. אפילו מסך ההגדרות, שבכל טלפון נורמלי זמין תמיד מיידית וללא המתנה, עולה כאן רק אחרי כ-2 שניות שבהן מוצג מסך "splash" מיותר.


במבחן הביצועים של AnTuTu קיבל המכשיר ציון בינוני של 142,451 נקודות.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

סמסונג ציידה את הגלקסי A50 במערך צילום שכולל שלוש מצלמות: אחת ראשית ברזולוציית 25 מגה פיקסל עם צמצם f/1.7, אחת אולטרה-רחבה (13 מ"מ) ברזולוציית 8 מגה פיקסל עם צמצם f/2.2 ועוד מצלמת 5 מגה פיקסל שהיא למעשה חיישן עומק בלבד. אף אחת מהמצלמות אינה מיוצבת באופן אופטי, אך יש מייצב אלקטרוני לווידיאו.


Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן


איכות התמונות שצילמנו באור יום היתה די טובה, יחסית למחיר ולז'אנר. החיסרון העיקרי היה פירוט בינוני בעומק התמונה, כשצופים בה בגודל מלא; מעבר לנקודה הזו התמונות נהנו מצבעים עשירים, טווח דינמי רחב יחסית ומראה כללי טוב מאוד. מצב "מיקוד חי", המשתמש במצלמה השלישית כדי לייצר אפקט "בוקה" מלאכותי, עושה עבודה מרשימה בהפרדת המצולם מהרקע, עם אפשרות לשחק בעומק השדה אפילו לאחר שהתמונה צולמה. צילומים שביצענו בתוך הבית סבלו מיד מירידה משמעותית גם באיכות, גם ברמת הפירוט וגם בצבעים, שהפכו לכחלחלים ולא טבעיים. מצלמת ה-Ultra-wide אכן רחבה במיוחד, ולמרות שהתמונות סובלות מעיוות מסוים, הן בהחלט הופכות את הצילום לוורסטילי מאוד ומאפשרות ללכוד תמונות נוף, ארכיטקטורה וקבוצות אנשים בצורה טובה. איכות התמונות הרחבות דומה מאוד לאלו שהמצלמה הראשית מפיקה.


Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן

Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן

Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן

Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן

Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן

Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן

Samsung Galaxy A50: אל תסתכלו בקנקן


צילום הווידיאו מתאפשר ברזולוציית 1080p ובקצב של 30fps בלבד; זה קצת חבל כי מכשירים מתחרים באותה רמת מחיר כבר תומכים בצילום וידיאו ב-4K. איכות הווידאו טובה למדי בסך הכל מבחינת פירוט וצבעים, ומייצב התמונה האלקטרוני עושה עבודה לא רעה. עם זאת, אם אתם זזים תוך כדי הצילום ולא עומדים במקום, המצלמה נוטה לבצע מיקוד מחדש (Focus hunting) באופן תכוף מדי. נציין לחיוב את איכות הקלטת הסאונד הנלווה לוידיאו, שהיתה מצוינת.


מצלמת הסלפי, ברזולוציה של 25 מגה פיקסל, עושה עבודה סבירה לכל היותר מבחינת פירוט וחדות. המצלמה הזו תומכת גם היא במיקוד חי, אבל כיוון שמדובר בזיהוי תוכנה ולא בעזרה של מצלמה ייעודית נוספת, התוצאות הרבה פחות מדויקות ושיער נוטה להיחתך במקום הלא נכון לעיתים קרובות.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Galaxy A50 מצויד בסוללה בקיבולת של 4,000mAh, קיבולת מכובדת בהחלט. חיי הסוללה בפועל בינוניים; בשימוש יומיומי מתון הצלחנו לרוב להגיע לסוף היום ללא צורך במטען, אבל הגענו לשעה 23:00 בלילה עם אחוזי סוללה בודדים בלבד ועם כ-3.5 שעות מסך. בסופשבוע השימוש שלנו כבד יותר, ואז הסוללה נגמרה כבר בשעה 21:40 בערב, אבל עם קצת יותר מ-5 שעות מסך. בסך הכל מדובר בנתונים סבירים, אבל דווקא ממכשירי ביניים אנו מצפים לביצועי סוללה טובים יותר, שכן רכיבי העיבוד פחות תובעניים.


המכשיר תומך בטעינה מהירה בהספק של 15W. עם המטען המצורף בערכה הסוללה נטענת תוך חצי שעה ל-33% מקיבולתה, ותוך שעה שלמה היא נטענת ל-65%. מדובר במהירות טעינה סבירה אך רחוקה מלהרשים בסטנדרטים של היום.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Samsung Galaxy A50 נראה כמו מכשיר פרימיום עם גב זכוכית, אבל בפועל גבו עשוי פלסטיק קשיח. מבחינת התחושה, כל עוד לא תנקשו עליו עם הציפורן ותזהו את הצליל שמפיק פלסטיק לעומת זכוכית - כנראה שלא תבחינו בכך; המכשיר בהחלט נראה ומרגיש יוקרתי ביד. ומה לגבי העמידות? ובכן, פלסטיק עמיד יותר מזכוכית בכל הקשור לנפילות והרבה פחות מועד לשברים, אך מנגד נשרט בקלות רבה יותר מזכוכית מחוסמת. המכשיר שבדקנו, חשוב לציין ביושר, לא היה שרוט כלל לאחר כשבועיים של בדיקות. המסך בקדמת המכשיר מוגן בזכוכית גורילה מדור 3, ואיכות הבנייה הכללית מצוינת. 



רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply