סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A30 SM-A305F 64GB סמסונג
- חיי סוללה מעולים
- איכות תצוגה מצויינת
- שקע USB Type-C לטעינה
- שוליים דקים מאוד סביב המסך
- ביצועים איטיים ומאכזבים
- מיקום קורא טביעות אצבע אינו נוח
- מבנה שמרגיש עשוי ברובו פלסטיק זול
סמסונג אלקטרוניקס היא אמנם יצרנית הסמארטפונים הגדולה ביותר בעולם כבר כמה שנים טובות, עם מכירות של מאות מיליוני סמארטפונים בשנה, אך בשנים האחרונות נושפות לה בעורף חברות מהן היא חוששת, ובצדק. אלו הן, כמובן, יצרניות הסמארטפונים הסיניות, שבמרוצת השנים שיפרו את המוצרים ואת התדמית שלהן, תוך שהן ממשיכות להציע, במרבית מן המקרים, מכשירים טובים במחירים אטרקטיביים.
השנה לקחה סמסונג פרק מספר הפעולה שלהן, והחליטה לעשות חושבים מחדש בפעילותה בשוק הביניים. היא השיקה את סדרת גלקסי A 2019, עם מגוון פיצ'רים המוכרים לנו ממכשירי הדגל שלה, ומטרה ברורה: להצליח לצמצם את נתח השוק שהיצרניות הסיניות "שואבות ממנה".
ה-Galaxy A30 הוא בין המכשירים הבולטים בתחרות הזו. מחירו בייבוא רשמי עומד על 999 שקלים ופחות מכך, תוך שהוא מביא עימו פיצ'רים שגם למכשירי הדגל של החברה לקח זמן לקבל, ביניהם: מסך עם שוליים דקים וחריץ טיפה, זוג מצלמות אחוריות ועיצוב So Called פרימיום, המשלב בין זכוכית לפלסטיק (מכונה 3D Glasstic).
אלו, יחד עם מפרט שעל פניו נשמע לא רע בכלל, צפויים היו לאפשר לו להתחרות כראוי מול ה-Redmi Note 7 של שיאומי, שנמכר במחיר דומה ומתברג לראש צמרת הסמארטפונים הפופולריים בישראל, על פי נתוני אתר זאפ. אז האם ה-Galaxy A30 מצליח לעמוד מאחורי ההבטחות הגדולות של סמסונג והאחריות שעומדת על כתפיו? לקחנו אותו לסקירה מקיפה - וזה מה שחשבנו.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)ה-Galaxy A30 של סמסונג מגיע, כיאה למכשירי השוק הבינוני והנמוך, עם רמקול מונו יחיד המשולב בדופן התחתונה שלו. הרמקול עושה עבודה סטנדרטית כפי שהיינו מצפים ממכשיר בטווח המחירים הזה - עוצמת הווליום המקסימלית טובה אם כי לא הגבוהה ביותר שראינו בקטגוריה, ואיכות האודיו הייתה ממוצעת ומטה. בווליום המקסימלי ישנה ירידה באיכות עם סאונד צורם ומעט מתכתי.
בכל הנוגע לניהול שיחות, כולל ה-A30 אפרכסת סטנדרטית שמשולבת מעל למצלמת הסלפי. האפרכסת ממוקמת במרכז המכשיר, בדיוק היכן שהיינו מצפים להניח את האוזן, כך שהסאונד מצליח לעבוד בצורה תקינה וללא בעיה. עוצמת הסאונד בניהול שיחות הייתה טובה, וכך גם איכות השמע. בסך הכל מדובר בביצועים ממוצעים וכאלו שהיינו יכולים לצפות אליהם מכמעט כל סמארטפון, גם כאלו הנמכרים בשוק הנמוך והבינוני.שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות שוכן בדופן התחתונה של המכשיר.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)סדרת הביניים החדשה של סמסונג, גלקסי A 2019, יישרה קו בכל הנוגע לעיצוב, ומרבית דגמיה מגיעים עם קווי עיצוב דומים למדי. כך גם ה-Galaxy A30, שמצוייד במבנה 3D Glasstic חדש - המשלב בין פלסטיק לזכוכית ומגן על חלקו האחורי של הסמארטפון. בחזית משולב מסך בגודל 6.4 אינץ, ואף על פי שמדובר במסך גדול במיוחד - מימדי המכשיר לא כל כך נוראיים.
משקלו עומד על 165 גרם, אורכו על 158.5 מ"מ, רוחבו על 74.7 מ"מ ועובי על 7.7 מ"מ. דובר במימדים צנועים למדי בהתחשב בגודל המסך, כשהסיבה לכך היא שוליים דקים הסובבים את פאנל התצוגה. המכשיר נוח למדי לשימוש יום יומי, וכמו מרבית הסמארטפונים כיום, גם הוא לא מיועד לשימוש (לפחות לא כזה שיהיה נוח מאוד) ביד אחת. המקשים שעל מסגרתו מספקים פידבק לא רע, אך ניתן לחוש שאלו לא איכותיים מאוד.
ברמת הנראות, ה-A30 מספק מראה יוקרתי למדי, אף על פי שניתן לחוש באופן די מידי כי מדובר במבנה שעשוי ברובו מפלסטיק. גבו מבריק ובזוויות שונות מספק נראות מעט שונה. בגב הזכוכית-פלסטיק שלו ישנו קורא טביעות אצבע קפסטיבי, שלצערנו ממוקם מעט יותר גבוה משהיינו מצפים.
הדבר מוביל לכך שכל פתיחת נעילה אמצעות החיישן דורשת מאיתנו לשנות את תנוחת האחיזה במכשיר או למתוח את האצבע - שתי האפשרויות אינן אינטואיטיביות כפי שצריכות להיות ומעיקות מעט על השימוש. זיהוי הפנים עובד בצורה סבירה ולא מהירה במיוחד.
אחת מגולות הכותרת במכשיר שוכנת בחלקו הקדמי, וזהו פאנל התצוגה שלו. מדובר במסך מסוג Super AMOLED בגודל 6.4 אינץ', ברזולוציית Full HD Plus וביחס צפייה של 19.5:9. מבלי להרחיב במילים, מסך ה-Galaxy A30 הוא הטוב ביותר בטווח המחירים הזה ובקטגוריית הביניים, ללא עוררין. המסך חד, עם צבעים עזים המאפיינים את צגי ה-AMOLED של החברה ואף כולל שוליים דקים במיוחד שלא ראינו ברבים ממכשירי סמסונג עד לשלב הזה.
עבור צריכת מדיה, מסך הגלקסי A30 עושה עבודה פשוט מצויינת, והופך כל צפייה ביוטיוב, נטפליקס או תוכן וידאו אחר ברזולוציה גבוהה, לחוויה מהנה של ממש. גם קריאת טקסטים וגלישה באינטרנט או ברשתות החברתיות היו תענוג ומבחינתנו מדובר בפיצ'ר משמעותי שמסוגל לגרום למכשיר לבלוט על פני המתחרים.
לצערנו, את החגיגה שהחל המסך הורסים הביצועים. הסמארטפון כולל מערכת שבבים מסוג Exynos 7904, שמגיעה עם 2 ליבות Cortex-A73 בתדר מירבי של 1.8GHz, שש ליבות נוספות מסוג Cortex-A53 לביצועי היום-יום בתדר מקסימלי של 1.6GHz וכן עם מאיץ גרפי מסוג Mali-G71 בעל שתי ליבות גרפיות. לצד שבב זה, נמצא בגרסת המכשיר שנמכרת בישראל גם 4GB RAM וזיכרון אחסון פנימי בנפח של 64 גיגה-בייט עם אפשרות להרחבה.
אף שעל הנייר מדובר במפרט די סטנדרטי עבור מכשיר בפלח השוק הבינוני, ביצועי ה-A30 היו מאכזבים מאוד. הוא נתקע, גמגם והתקשה בביצוע של מגוון רחב מאוד של פעולות, גם הבסיסיות ביותר. ניווט וגלישה באינטרנט, ניווט באמצעות Waze או Google Maps, צילום ופעולות רבות שביצענו עם המכשיר היו פשוט לא נעימות.
כניסה לאפליקציות כללה הופעה של מסך Splash המציג את אייקון האפליקציה למשך שניה או שתיים, וטעינתן של האפליקציות השונות הייתה ארוכה למדי. אלו לא ביצועים שציפינו לראות ממכשירי ביניים בשנת 2019, שכן בטווח מחירים זה, שנע סביב 1,000 שקלים, ניתן לקבל, מכשירים שיציעו ביצועים טובים יותר - בדיוק אותם מכשירים בהם מנסה סמסונג להתחרות, הסמארטפונים של היצרניות הסיניות.
ממשק המשתמש שרץ על ה-A30 הוא OneUI בפיתוח סמסונג, שמבוסס על אנדרואיד 9.0 פאי. הפיצ'רים והיכולות של הממשק דומים למה שראינו בדגמי הגלקסי S10 השנה, ובסך הכל מדובר בממשק נוח ויעיל. עם זאת, מסיבה שאינה ברורה וכפי שנוהגת החברה לבצע בשנים האחרונות, ביטלה זו את פידבק הרטט שאפיין את כפתורי הניווט ואת המקלדת מסיבה לא ידועה. לא מדובר בדיל-ברייקר, אך עבור מי שהתרגל זה עשוי להפריע.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)כפי שכבר ציינו, בסמסונג מנסים לקרוץ לצרכני שוק הביניים והשוק הנמוך באמצעות השאלתם של פיצ'רים המוכרים מן השוק הגבוה. בין הפיצ'רים הבולטים ביותר, שכבר מזמן אינם נחלתו של שוק הפרימיום בלבד, זהו מערך הצילום הכפול או המשולש. עם ה-Galaxy A30 שילבה סמסונג בחלקו האחורי זוג מצלמות - חיישן 16 מגה פיקסל ראשי עם זווית צילום סטנדרטית, מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי (PDAF) ומפתח צמצם של f/1.7; וחיישן משני ברזולוצית 5 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.2 וזווית צילום רחבה במיוחד.
זוג המצלמות הצליחו לעשות עבודה די טובה ביחס למחיר ולפלח השוק אליו פונה המכשיר, בדגש על המצלמה הראשית. תוצאות הצילום היו טובות בתנאי תאורה טובים - בעיקר בצילומי חוץ בשעות היום, ובעיקר במצלמה הראשית. הצבעים היו עזים ונעימים (ולעיתים עזים מדי עם שילוב זיהוי הסצינות האוטומטי) וכמות הפרטים הייתה די טובה.
בצילום עם הזווית הרחבה, תוצאות הצילום היו פחות טובות באופן משמעותי, ואפקט עין הדג בולט מאוד בכל התמונות המצולמות עם החיישן. כמות הפרטים, חדות התמונה והצבעים המצולמים כולם היו פחותים משמעותית בצילום עם החיישן המשני, ואין ספק כי הבדלי האיכות הצילום בין השניים בולטים מאוד.
צילום בתנאים שאינם אופטימליים (שלא נדבר על צילום לילי) היו מאכזבים מאוד. גם בצילומי פנים וגם בצילומי חוץ בלילה חווינו תוצאות מאכזבות מאוד, עם קושי רב להתפקס על האובייקטים, זמן צילום ארוך יותר רעשים משמעותיים בתוצאות הצילום ומריחות מרובות. התוצאות היו אף פחות טובות עם המצלמה הרחבה. בזירת צילום הסלפי ישנה מצלמת 16 מגה פיקסל שמפיקה תוצאות ממוצעות ולא מעבר לכך, הן בצילומי יום והן בצילומי לילה.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)בעוד שביתר הקטגוריות ה-Galaxy A30 תפקד לא בצורה הטובה ביותר, בכל הנוגע לחיי הסוללה, בהחלט הצלחנו להינות ממנו. הוא כולל סוללה בקיבולת של 4,000mAh עם תמיכה בטעינה מהירה באמצעות שנאי 15 וואט (2A, 9V) הזמין ישירות באריזה. כמו כן, הטעינה מתבצעת דרך שקע USB Type-C, פיצ'ר שלא ראינו בכל מכשירי הביניים בטווח המחירים הדומה בשנה האחרונה.
לכל אורך תקופת השימוש שלנו ב-A30 של סמסונג, הצלחנו להינות מהמכשיר לכל אורך ימי העבודה, גם כאלו שהחלו ב-7:00 ונגמרו בשעות הערב המאוחרות, סביב 23:00 ולעיתים אף אחרי. בסוף ימים אלו עמד זמן המסך על בין 6 ל-6 וחצי שעות עבודה רצופות - נתון לא פחות ממצויין לטעמנו.
בימים פחות עמוסים, הצלחנו להגיע עם המכשיר גם ליום העבודה השני, אז נדרשנו לטעון אותו בשנית בשעה מוקדמת באופן יחסי. השימושים לכל אורך תקופת הסקירה כללו שימוש נרחב בווטסאפ, גלישה ורשתות חברתיות, האזנה למוסיקה בהזרמה דרך בלוטות', צפייה מהנה בנטפליקס ומעט צילום. בכל הנוגע לטעינתו, הגלקסי A30 נטען תוך 30 דקות לכ-30 אחוז מקיבולת הסוללה, בעוד טעינה מלאה נמשכה כשעה ו-50 דקות.
עמידות
(10% מהציון הסופי)ה-Galaxy A30, בדומה לרבים ממכשירי הסדרה, מגיע עם מבנה שסמסונג מכנה בשם 3D Glasstic. מדובר למעשה ביריעה עשויה משילוב בין זכוכית לפלסטיק שעוטפת את חלקו האחורי של הסמארטפון, ומתמזגת אל מסגרת עשויה פלסטיק. בחזית נמצא זכוכית הגנה מסוג Gorilla Glass 3. הוא אמנם נראה יוקרתי למדי במבט ראשוני, אבל בהחלט ניתן לחוש שלא מדובר בעיצוב זכוכית אמיתי.
גב הפלסטיק למחצה של ה-Galaxy A30 הוא מגנט אמיתי הן לטביעות אצבע והן לשריטות, כאשר בתקופת השימוש שלנו בו נתקלנו במספר שריטות קטנות ולא משמעותיות במיוחד בגבו. לחיוב ניתן לציין כי המכשיר לא מרגיש חלקלק במיוחד ביד והוא לא נשמט מידינו בקלילות. בזמן שהדור הקודם של מכשירי הביניים של סמסונג הגיע עם עמידות במים - הדור החדש מוותר על פיצ'ר זה.