חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מטהר אוויר Xiaomi Mi Air Purifier 2S שיאומי
מותג: Xiaomi
סוג המוצר: מטהר אוויר/מסנן אוויר...
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Michael 19.05.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מטהר אוויר Xiaomi Mi Air Purifier 2S שיאומי

הטוב
  • מסך OLED חד וברור
  • שקט מאד
  • שלושה פתחי יניקת אוויר
  • שמירה על אוויר נקי
  • שליטה דרך אפליקציה
  • זיהוי אוטומטי של מצב האוויר
  • החלפה פשוטה של הפילטר
  • חיווי על טמפרטורה ואחוזי לחות
הרע
  • צפצופי הפעלה רועשים
  • ביצועים פושרים
  • פילטר דורש החלפה כל חצי שנה
בשורה התחתונה
ה-Mi Air Purifier 2S די מזכיר את ברי המים החדשים – אפשר לחיות בלעדיהם, אך הם משפרים במעט את איכות החיים. מסנן האוויר של שיאומי אחראי על טיהור האוויר באופן שוטף, אבל לטעמנו לפחות, הוא מייצג בעיקר עוד גאדג'ט הקשור לעולם הבריאות. במשך כל הסקירה לא שמנו לב לביצועים יוצאי דופן, ככל הנראה עקב התקנת סנן פשוט שאינו מתיימר לסנן ריחות, קרדית האבק וחיידקים. מסנני האוויר הללו מיועדים בעיקר לאזורים בהם ישנו זיהום אוויר ברמה גבוהה, כמו בעיר חיפה או בקרב אתרי בנייה הכוללים אבק רב, או כאלו הרגישים לקרדית האבק ולאוויר לא נקי.
הקדמה
ה- Mi Air Purifier 2S הוא מסנן האוויר החדש של שיאומי, שהוציאה בשנים האחרונות מספר מסנני אוויר, המיועדים בעיקר למדינות מזרח אסיה, שם זיהום האוויר גבוה מאד, ואלו החלו לעלות לארץ הקודש הן דרך יבוא אישי מאתרי סחר, והן דרך יבואנים ורשתות מקומיות. ל- Mi Air Purifier 2S יתרונות כמו חיישן אוטומטי לזיהוי איכות האוויר, והוא מתאים לסינון אוויר בחללים של עד 37 מ"ר, דהיינו חדרים ומשרדים בינוניים. בנוסף לכך, שיאומי מציעה בנפרד סננים שונים המתאימים לסינון חיידקים וקרדית האבק, או סינון מתכות כבדות וריחות. הוא כולל רכיב Wi-Fi והשליטה בו נעשית בעיקר דרך האפליקציה המוכרת של שיאומי - Mi Home.


נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

האפליקציה המוכרת של שיאומי לכל מוצרי הבית, Mi Home, מתאימה גם למסנן האוויר. השלבים ברורים וקצרים - מוצאים את הדגם באפליקציה, מחברים אותו לרשת ה-Wi-Fi הביתית, וניתן לשלוט דרך האפליקציה על המסנן, מכל מקום בכל זמן. לכן, מומלץ למקם את מסנן האוויר בקרבת ראוטר Wi-Fi לטובת קליטה ברמה טובה. לאחר ההתחברות למסנן, ניתן לקבוע ולחזות בכמעט כל הגדרה ונתון שתחפצו בהם – מד זיהום אוויר, טמפרטורה, לחות, מצב הסנן, קביעת לו"ז להדלקה וכיבוי, מצב הפעלה מועדף, ועוד ועוד.


על מסך ה-OLED בגודל 5.2 אינץ', שהוא אגב אלמנט חדש במסנני האוויר, ניתן לחזות בכל הנתונים החשובים – מד זיהום אוויר, טמפרטורה, מד לחות, מצב קליטת ה-Wi-Fi ומצב מועדף. מתחת לכל אלו ישנו פס LED צבעוני שמתחלף בהתאם למצב זיהום האוויר: ירוק כאשר רמת הזיהום נמוכה, ואדום כאשר המצב חמור. לכך מתווספים מספרים המעידים על אותו מצב זיהום אוויר.
במשך הסקירה, גם כאשר בישלנו במטבח ופתחנו חלונות במשך היום, לא הצלחנו לחזות בזיהום אוויר גבוה, ולא הצלחנו לראות מספר הגבוה יותר מ-20. כלומר, במשך כל הסקירה מצב האוויר היה טוב יחסית, שכן גם פס ה-LED לא היה אדום.

Mi Air Purifier 2S: לנשום או לא לנשום


את בהירות המסך ניתן לכוון לפי הצורך, או לבחור בתאורה אוטומטית. בכל אופן, גם כאשר הלכנו לישון ועוצמת הבהירות הייתה גבוהה, היא אינה מפריעה כלל. כאמור, ניתן לבחור בעוצמת הבהירות גם דרך האפליקציה וגם דרך כפתור בגב המסנן.

ראוי לציין את השקט שבו המסנן עובד. בכל המצבים, למעט המצב המועדף בו העוצמה היא הגבוהה ביותר, הוא חרישי עד כדי כך שלא ניתן לשמוע שהוא פועל ויונק אוויר, ומזל שהמסך מראה שהמסנן עובד. במצב המועדף, בו העוצמה ניתן לבחירה אישית, הרעש מתחיל להזכיר מאווררים גדולים, אך אין צורך להשתמש במצב זה במשך זמן רב. עם זאת, אין ב- Mi Air Purifier 2S תוכניות לבחירה כמו ניקוי מהיר, או מצב טורבו כמו שישנם במסננים אחרים, כמו ה- AP-1516D של Coway.

מי שאינו מעוניין לשלוט במסנן דרך אפליקציה, יכול לעשות כן דרך כפתור הצמוד לפתח יציאת האוויר בחלק העליון של המסנן. דרך כפתור זה ניתן לבחור בין שלושת המצבים, וכמובן להדליק ולכבות את המסנן. הדלקתו וכיבויו מלוות בצפצוף קולני וחזק, אך מזל שהוא ניתן לביטול דרך האפליקציה.  

Mi Air Purifier 2S: לנשום או לא לנשום


מבחינת מידות ומשקלים, המסנן שוקל מספר קילוגרמים בודדים, אך היעדר ידיות או פטנט אחר להרמה והזזה, דיי מסורבל להרים אותו לצורך ניקיון או הזזה לחדר אחר. גובהו כמעט 74 ס"מ, גובה הדומה לשני ארגזים של בקבוקי שתייה גדולים. רוחבו ועומקו שווים – כ-26 ס"מ. להורים לילדים קטנים נדווח כי פתחי יציאת האוויר בחלק העליון של המסנן קטנים וצפופים, וכמעט ולא ניתן להכניס אליו אצבעות, אך עדיין היינו ממליצים להרחיק ממנו את הילדים.

סינון והספק

(55% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

לפי טענת החברה, ה- Mi Air Purifier 2S מתאים לחדרים וחללים בגודל של עד 37 מ"ר, כך שאם חשבתם להציב אותו בחלל פתוח וגדול, הוא פחות יתאים למשימה. האוויר שהמסנן יונק, עובר דרך חרירים זעירים בשלושת צדי המסנן, כך שהם מגנים עליו מפני גושי אבק או שערות. לאחר מכן, האוויר מגיע לפילטר עצום שנמצא במרכז המכשיר, והאוויר הנקי נשאב כלפי מעלה הודות למאוורר גדול במיוחד.


לצורך זיהוי אוטומטי של האוויר, מעל הפילטר ישנו חיישן לייזר המודד את איכות האוויר, ועל כן חשוב לבדוק כל כמה ימים שהוא אינו מכוסה באבק או לכלוך אחר, ושהוא לא צמוד מדי לקיר. שיאומי טוענת כי הסנן (צבע תכלת) שהגיע יחד המסנן מסוגל לטהר חלקיקי PM2.5 PM (כלומר Particulate Matter - חלקיקים שניתן לנשום), והיא מציעה לרכוש בנפרד שני סננים: אחד המיועד למתכות כבדות, ריחות וחומרים אורגניים, או סנן לקרדית האבק וריחות לא נעימים שהוא גם אנטי בקטריאלי.


Mi Air Purifier 2S: לנשום או לא לנשום


את הסנן מומלץ להחליף כל חצי שנה, בהתאם לאחוזים המופיעים באפליקציה ובמסך. כל מסנן עולה בסביבות 160 שקל, וזה דיי מזכיר את המסננים שחברות ברי המים מבקשות שנחליף כל כמה חודשים. כלומר, לא די בזה שקניתם את המסנן עצמו (והוא לא זול במיוחד), יש צורך בהחלפת מסננים כל תקופה. חבל שלא ניתן לשטוף אותם במים כפי שעושים לעיתים עם פילטרים במזגן הביתי, או לפחות לנקות אותם עם מברשת יבשה.


אגב, על הצד החיובי ניתן לראות כי ישנו רק פילטר אחד גדול שדרוש החלפה, ולא כמה, כמו שניתן למצוא במסנן AP-1516D של Coway. גם הוצאתו והכנסתו למסנן קלה יחסית, אך דורשת כוח. הוא לא מעוגן בקליפסים או מגנטים, ופשוט צריך לדחוף אותו פנימה, או למשוך החוצה בעזרת לשונית משיכה.


Mi Air Purifier 2S: לנשום או לא לנשום


את המסנן הצבנו בשני מקומות מרכזיים בבית – חדר בגודל של 20 מ"ר, ומטבח קטן בגודל של 10 מ"ר. בחדר ישנו פרקט, ללא שטיחים, והוא נשאב פעם בשבוע עם שואב אלחוטי. לא מעשנים בתוך חדר זה, ולכן השארנו את המסנן עובד לאורך כל שעות היום עם חלון אחד פתוח. כבר בתחילת השימוש נורית ה-LED הראתה צבע ירוק, והמספר היה בערך 14, כלומר זיהום אוויר נמוך מאד. לאורך היום המספרים ירדו והתייצבו על 5 בערך, כך שהמסנן נשאר ללא עבודה כמעט.


במסנן שהושאל לסקירה הותקן כאמור הסנן הפשוט ביותר, ללא יכולות של סינון ריחות וקרדית האבק, ולכן נמנע מאיתנו לבדוק את ביצועיו במהלך בישול. יכול להיות שסינון האוויר הוא גם חלק פסיכולוגי, שכן אין לנו מכשור מיוחד שיכול באמת לקבוע את איכות האוויר, ואולי רק הידיעה שישנו מכשיר שמסנן כל הזמן את האוויר, יכולה להשרות רוגע על המשתמשים בו. 


גם סביבת המגורים משחקת תפקיד חשוב בכל הנוגע לשימוש המכשיר. אלו שגרים בלב הערים או מעל כביש סואן או בקרב אתרי בנייה, ככל הנראה ירגישו שינוי מסוים באיכות האוויר. במהלך הסקירה, המסנן הוצב ביישוב באזור גוש דן, ללא תנועה סואנת ולא בקרבת אזורי בנייה, ולכן פעילותו לא הורגשה מאד.


Mi Air Purifier 2S: לנשום או לא לנשום


ראייה נוספת לכך שהוא לא יתאים לכל בית, הוא שהמסנן, גם לאחר זמן רב של שימוש, נשאר יחסית נקי ללא הצטברות אבק, מה שעומד לצד הטענה שלנו.


לפי כך, ניתן לראות כי הביצועים של המסנן מאד אינדיבידואליים ותלויים באזור המגורים שלכם, או ברגישות שלכם לאיכות האוויר. בכל אופן, מומלץ לרכוש ביחד עימו את אחד מהסננים שהחברה מציעה, כיוון שהסנן שמגיע ביחד עם המסנן פשוט ובסיסי. בסופו של יום, לא הבחנו בשינוי ממשי באיכות האוויר בזכות ה- Mi Air Purifier 2S, והוא נשאר, לפחות לטעמנו, בתור גימיק נחמד.



רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply