חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מטהר אוויר Coway AP-1516D
ציון WiseBuy
9.2
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מטהר אוויר Coway AP-1516D

שחר שושן | 06.03.2019
הטוב
  • קל מאוד לתפעול
  • זיהוי חלקיקים אוטומטי
  • פעולה שקטה ביותר
  • שני כיווני אוויר
  • מסנן אבק וריחות
הרע
  • אין שלט רחוק
  • פילטרים יקרים הדורשים החלפה תכופה
  • תופס שטח רב
בשורה התחתונה
מטהר האוויר AP-1516D של Coway הוא מכשיר מזן מאוד ספציפי - הסוג שלא ידעתם שאתם צריכים עד שיש לכם אותו. בזכות החיווי הצבעוני על מצב הזיהום יכולנו לראות הלימה מובהקת בין כמות האבק והריח ששמנו לב אליהם בעצמנו, לפעולות שהמכשיר מבצע. עם זאת, עלות הפילטרים הגבוהה יחד עם תדירות ההחלפה הקצרה, הופכים את הנשימה לעסק יקר באופן מתמשך.
הקדמה

להבדיל ממה ששמו מרמז, לא מדובר במכשיר המפיץ ריח כלל, זהו מטהר אוויר נייח המיועד לחללים של עד 50 מטר רבוע, היונק את האוויר סביבו, מעביר אותו דרך שלושה מסננים ומחזיר אותו נקי ונטול ריח. המכשיר נועד לתת מענה לבעיות זיהום אוויר בסביבה הביתית וגם להסרת ריחות חזקים כמו עישון או בישול, כשהוא מכיל חיישן אוטומטי המשנה את אופן פעולת המכשיר.



תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

תפעול המכשיר פשוט ביותר. לאחר ההתקנה הראשונית שבה פתחתם את כל אריזות המסננים, מחברים את המכשיר לחשמל וזהו, אין צורך בעוד פעולות. מהרגע שהוא מחובר לחשמל, הוא מופעל על מצב אוטומטי שבו חיישן החלקיקים המובנה בצידו, ישנה את עוצמת הטיהור הלוך חזור, בהתאם לצפיפות החלקיקים באוויר.


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


את מצב האוויר סביבכם תוכלו לראות את החיווי הצבעוני על גבי פתח האוויר שבקדמת המכשיר שאותו גם ניתן לכבות אם תרצו. ישנם ארבעה מצבים: כחול, ירוק, צהוב ואדום. הכחול מסמל שמצב האוויר טוב, ירוק הוא מצב רגיל, צהוב מורה על איכות אוויר גרועה ואדום על גרועה ביותר. את התאורה ניתן לכבות ידנית אך חיישן התאורה המותקן בחלקו העליון של המכשיר, יכבה אותה אוטומטית בסביבה חשוכה, כך שניתן לישון עם המכשיר ללא הפרעה.


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


בחלקו העליון של המכשיר ישנם כפתורי מגע גדולים שדרכם ניתן לבחור בין מגוון מצבי אוויר. למכשיר יש שתי יציאות אוויר: אחת הפונה קדימה ואחת הפונה מעלה. בהתאם לתוכנית שבחרתם, המכשיר ידחוף אוויר נקי בשלוש עוצמות שונות דרך אחת או כל יציאות האוויר.


בכך הגדרה בשם Long תפעיל את המפוח העליון שדוחף אוויר לתקרה, שם הוא ינוע עד שיפגוש בקירות החלל וירד מטה. בהגדרה בשם Wide, רוב האוויר ינוע דרך הפתח הקדמי כך שמי שנמצא באזור ההוא ספציפית ירגיש את הבריזה יותר. לכל מצב יש שלוש עוצמות מאוורר שונות - נמוך, בינוני וגבוה, כששתי האופציות הנמוכות יותר שקטות במיוחד (23dB), אך העוצמה הגבוהה חזקה (47dB) ולמעשה היא היחידה שממש אפשר לשמוע. 


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


כפתור Quick יאפשר להפעיל תוכנית ניקוי מהירה שבה זרימת האוויר תצא משתי היציאה למשך 3 דקות, לאחר מכן מקדימה ל-2 דקות ואז מלמעלה בלבד במשך 5 דקות. המטרה היא לאפשר טיהור מהיר של החלל לאחר שהמכשיר היה כבוי.


צריכת החשמל נעה בין 5W ל-30W כשהמכשיר נמצא רוב הזמן על הצריכה הנמוכה ביותר. רק במצב Haze שהוא החזק ביותר ואינו נכלל בתוכנית האוטומטית אלא יש להפעילו ידנית, צריכת החשמל תעלה ל-50W. בהנחה והמכשיר יפעל 24 שעות ביממה למשך שנה, עלות החשמל המינימלית תהייה 23 שקלים סך הכל, ובהנחה שבמשך 4 חודשים המכשיר יפעל על מצב חזק שאינו Haze, צריכת החשמל תגיע ל-93 שקלים בשנה.


תכונה מעניינת נמצאת בכפתור הבורר בין מצב אוטומטי, שקט וערפול או Haze. מצב זה מתייחס לאירועי זיהום אוויר תכופים המתרחשים במדינות דרום מזרח אסיה כמו אינדונזיה, סינגפור ומלזיה, שם שריפות גדולות מעשי יד אדם, גורמות לערפל עשן סמיך ורעיל.


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


אם אתם חוששים שהמכשיר לא יפסיק לעשות רעש אצלכם, תשמחו לדעת שניתן לכוון את רגישות חיישן החלקיקים בין 3 רמות, כשברירת המחדל היא בדיוק באמצע. זמן התגובה של המכשיר לא מהיר במיוחד אך הוא עושה זאת באלגנטיות ובהדרגתיות ואפשר להניח שזה חלק מהעיצוב.




 למכשיר אין שעון פנימי כך שלא ניתן לתכנת אותו מראש לפעול בזמנים מסוימים, אך שמחנו לראות שישנה אפשרות לתזמן את כיבוי המכשיר, אפילו אם האופציות הן שעה, 4 שעות או 8 שעות.


למרות משקלו המשמעותי - 12 קילו, ה-AP-1516D קל להזזה והוא כולל כבל חשמל באורך 2.1 מטר. בגובה 76 ס"מ, רוחב 41 ס"מ, ועומק 24 ס"מ, מדובר במכשיר משמעותי שתופס לא מעט מקום, וזה יכול להיות מרתיע למדי, במיוחד אם מדובר בחלל קטן.

סינון והספק

(55% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

על פי החברה ה-AP-1516D מיועד לחללים בגודל של עד 49.5 מטר רבוע, כך שהוא מתאים לחדרי שינה גדולים, סלונים ואף חלל פתוח של סלון ומטבח. ספיקת האוויר עומדת על 492 מטר מעוקב לשעה כך שהוא מסוגל בעוצמה המקסימלית לסנן אוויר בשטח של כ-62 מטר רבוע בשעה.


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


ה-1516D מגיע עם שלושה מסננים שדרכם הוא יונק את האוויר. לפני שהאוויר נכנס לפילטרים, הוא עובר דרך מכסה המכשיר המשמש כקדם מסנן המונע מגושי אבק לסתום את הפילטרים. לאחר מכן האוויר עובר דרך מסנן אבק דק, לאחר מכן דרך מסנן פחם (או כמו שכתוב בחוברת ההוראות: "מסנן פחמן הכולל הפעלה גרעינית") ולאחר מכן דרך מסנן HEPA.


החברה מציינת שישנו סנן "בהתאמה אישית" המיועד לסנן אבק צהוב, פורמלדהייד וריחות, אך מעבר לכך שבאג תרגמו את התרשים אחד לאחד, לא איתרנו את הפילטר המדובר או משווק שמוכר אותו. רק באתר שאינו קשור ליצרן או ליבואן מצאנו הסבר לכך שמדובר במסננים מסוגים שונים שאותם מתקינים במקום פילטר הראשון המיועד לאבק דק.


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


כמכשיר שכל תפקידו לשאוב אבק ולכלוך, הוא דורש תחזוקה שוטפת מתישה למדי. בכך, יש לנקות את פתחי יציאת האוויר במברשת, את חיישן החלקיקים כל שבועיים, את קדם המסנן כל 2-4 שבועות ובנוסף לזה להחליף את הפילטרים עצמם. על פי החברה, תדירות ההחלפה משתנה בהתאם לסוג המסנן, אך באתר היבואן ובחוברת ההוראות יש אי התאמה בשמות הפילטרים: בחוברת ההוראות מתואר להחליף את מסנן האבק העדין פעם ב-4 חודשים אך באתר שמו הוא "Deodorization filter - מסנן לאבק עדין ולשערות בע"ח" (129 שקל) אך אין קשר בינו לבין מסנן הריח, שהוא מסנן הפחם (79 שקל) שבאתר החליטו לקרוא לו - Functional Filter. רק מסנן ה-HEPA לא זכה להיכלל בבילבול ואותו יש להחליף כל 12 חודשים (169 שקל).


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


בחישוב מהיר ניתן לראות שהעלות השנתית גבוהה למדי - כ-600 שקל, מה שמוכיח שגם לנשום יכול להיות די יקר. כן מצאנו באיביי פילטרים חלופיים במחיר זהה אך בכמות שונה אז כדאי לבדוק לפני הרכישה. ההחלפה עצמה פשוטה ביותר, הפילטרים מותקנים בחלקו הקדמי של המכשיר ומוחזקים על ידי קליפס כשמכסה המכשיר מוחזק על ידי מגנטים. ברגע שמסירים אותו, המכשיר כבה אוטומטית.


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


על פי החברה ואישור ה-CA שלהם, הפילטרים מסוגלים לסנן דק דק ביותר ביעילות של 99.3 אחוז ולסנן ריחות ביעילות של 98%. כל זאת כמובן, במידה והאוויר בחדר לא מתחלף. בכך אם תפתחו את החלון ותפעילו את המכשיר, יש סיכוי טוב שהמפגע שסביבכם ימשיך להיות מורגש.


את המכשיר התקנו במשרדי Wisebuy בחדר הסמוך למרפסת עישון עמוסה. במהלך הבדיקה היו מספר ימים עם אובך כבד ואכן ראינו זאת על המכשיר שפעל ביתר שאת והציג זאת גם בתאורה המובנית, וכשסגרנו את הדלת ומנענו כניסת אוויר מבחוץ, החיווי על המכשיר השתפר. כמו כן, חווינו ירידה דרמטית בריח העשן החודר מבחוץ וחונק אותנו בתוך המשרד, כשכמות האבק הכללית שהסתובבה לה על רצפת החלל הייתה נמוכה מהרגיל.


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


לאורך כל זמן הבדיקה ראינו הלימה מדויקת בין מצב המסנן לבין איכות האוויר הנראית והמורגשת בסביבתנו, והחיווי יחד עם התגובה המיידית מהמכשיר הראו לנו שהמכשיר אכן מזהה את תנאי הסביבה המורגשים, ושהוא אכן עושה את עבודתו כראוי.


Coway AP-1516D: לנשום כן עולה כסף


קחו בחשבון, שבהיעדר מד חלקיקים, אין לנו יכולת לומר בדיוק מה רמת הסינון של המכשיר, רק שאנחנו הרגשנו פיזית שיפור באיכות האוויר ובעיקר בריח המורגש, וכמובן במסננים עצמם שהתמלאו אבק.


תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply