הקדמה

רמקולים ניידים הם חלק בלתי נפרד מהפק"ל שמלווה אותנו לכל מקום. הרצון והיכולת להקרין כלפי חוץ את הטעם המוזיקלי האישי או הקבוצתי, קיימת עוד מימי הקלטות והבום בוקס, אך בעשור האחרון ראינו כיצד אותן מערכות שמע כבדות הפכו לרמקול קומפקטי השוקל פחות מקילו עם סוללה שתספיק לחצי יום.


במבחן זה כללנו את ה-Flip 6 של JBL - הרמקול (והמותג) המבוקש ביותר בזאפ וב-wisebuy. במקום ה-16 בביקוש נמצא Glow השייך למותג Soundcore של Anker. במקום ה-27 בביקוש נמצא ה-Sound Outdoor של שיאומי שרק לאחרונה נכנסה לשוק הרמקולים הניידים. במקום ה-50 בביקוש נמצא ה-D320 של המותג W-King המוכר בארץ בעיקר סביב הבידוריות שלו. ובמקום ה-309 בביקוש, נמצא ה-smart 1000 של Blaupunkt שהוא גם הגדול, הכבד היקר ביותר אך היחיד במבחן שמגיע בתצורת סטריאו כפי שהוא.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


את המוזיקה למבחן השמענו מ-Tidal דרך ה-Samsung Galaxy Fold 6. חיבור הבלוטות' היה SBC ב-16Bit, 44Khz, שכן אף רמקול לא תומך באיזשהו תקן Bluetooth Audio מתקדם. בנוסף לבדיקת המוזיקה הנהוגה במבחנים אלה, יצרנו מבחן המאפשר לחשוף את ההבדלים הטכניים בין הרמקולים. בבדיקה זו בחנו את תחום ההיענות של כל רמקול בתוך תא אקוסטי שבנינו, על ידי השמעת גל סינוס בתדרים שונים, אותם הקלטנו בעזרת מקליט קול מקצועי. את התוצאות פיענחנו בעזרת תוכנת SpectraLayers ו-Cubase המייצרת תצוגה השוואתית לגלי הקול, בכך חושפת את את הפער ביכולת של כל רמקול לשחזר צלילים.

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

סוג:רמקול נייד,
מותג:JBL,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 367 ₪
מתוך 42 חנויות
סוג:רמקול נייד,
מותג:Xiaomi,
טווח מחירים:100 - 200...,
החל מ- 199 ₪
מתוך 10 חנויות
סוג:רמקול נייד,
מותג:W-king,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 331 ₪
מתוך 5 חנויות
סוג:רמקול נייד,
מותג:Anker,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 368 ₪
מתוך 11 חנויות
סוג:רמקול נייד,
מותג:Blaupunkt,
טווח מחירים:200...,
החל מ- 499 ₪
ב-Bug

נוחות השימוש וממשק

על כל רמקול יש כמות שונה של כפתורים המאפשרים לשלוט בפונקציות בסיסיות שונות כמו שליטה בווליום, מענה וניתוק שיחות, עצירת המוזיקה או העברת שירים. לכל הרמקולים יש כפתורים שחולקים מספר תפקידים; לכולם יש כפתור הדלקה וכיבוי הדורש תפעול בלחיצה ארוכה. לכולם יש כפתורים ייעודיים לקביעת עוצמת השמע. ל-JBL, שיאומי ואנקר יש כפתור ייעודי להפעלה ועצירת המוזיקה ובשאר כפתור ההדלקה הוא זה ששולט במוזיקה. כלל האצבע הוא לחיצה כפולה כדי להעביר שיר קדימה, לחיצה משולשת כדי לחזור אחורה. לחיצה ארוכה מפעילה את העוזרת הקולית בטלפון, אם לאותו רמקול יש מיקרופון מובנה.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


לשיאומי, JBL ולאנקר יש כפתור בלוטות' ייעודי. לחיצה ארוכה עליו תכניס את המכשיר למצב צימוד. לחיצה קצרה תיזום חיבור למכשיר שכבר חובר בעבר. ב-W-king וב-smart 1000 כפתור ההדלקה משמש גם ככפתור הצימוד לבלוטות', אך יש ללחוץ ולהחזיק אותו בזמן שמדליקים את הרמקול. אם הוא כבר פועל, יש לכבות אותו ורק אז לנסות שוב.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


אחת התכונות הקיימות בכל הרמקולים היא האות הקולי (Chime) המופעל כשמדליקים ומכבים את הרמקול אותו ניתן לכבות רק ב-JBL ובאנקר. בעוד שהאות שימושי לכבדי ראיה, הוא תמיד מופעל בעוצמה גבוהה מאוד וללא קשר לווליום המוגדר של הרמקול ונדמה, שמדובר בקובץ הקול הכי פחות איכותי שהיצרן הצליח למצוא. בשיאומי הלכו עד הסוף והוסיפו מעין מצעד תופים מוגזם המושמע כשמפעילים את מצב צימוד הסטריאו ומין צליל אכזבה כשמבטלים את התהליך.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


יוצא דופן כאן הוא ה-smart 1000 שלמרות גודלו, מכיל ארבעה כפתורים בלבד כך שצריך לשנן את רצף הפקודות. כפתור ההדלקה והכיבוי (בלחיצה ארוכה) גם שולט במוזיקה (לחיצה קצרה), כפתורי הווליום עושים את מה ששמם מעיד אך ישנו כפתור רביעי עם הכיתוב M (נחשו מה הוא עושה, לא משנה, זה לא נכון). לחיצה קצרה או ארוכה עליו לא עושה דבר, אך לחיצה כפולה מחליפה בין שלושה מצבי EQ - הדגשה על התדרים הגבוהים, נמוכים ורגיל. מאוד רצינו לגלות מה ה-M אומר אך לאור העובדה שלא מצאנו פרטים על הרמקול בשפה אחרת מעברית, אנחנו מניחים שמדובר במוצר מדבקה מקומי.


המנצח במבחן נוחות השימוש הוא JBL שהיה הפשוט ביותר לשימוש.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


אל תערבב את הסטריאו
למעט ה-smart 1000 שהוא היחיד במבחן זה שמגיע בתצורת סטריאו, לכל הרמקולים ישנה אפשרות להתחבר לרמקול אחר של אותה חברה כדי ליצור צמד סטריאו. ועם זאת, למרות שמדובר באותה טכנולוגיה, לא ניתן לחבר בין רמקולים מחברות שונות.

מצד אחד, אפשר לראות את זה כצעד שמטרתו לעודד רכישה נוספת של מוצר זהה או דומה מאותו מותג אצל לקוח קיים. מצד שני, הניידות והזמינות של הרמקולים מעודדת שימוש בסיטואציות חברתיות. ברגע שהראשון בקבוצה יציג רמקול ממותג מסוים, יהיה זה מספיק כדי לעודד את הבא בתור לרכוש מאותו מותג ולו רק כדי שיהיה ניתן לחבר ביניהם.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


אפליקציה

לחלק מהרמקולים ישנן תכונות ייחודיות שניתן לשלוט בהן דרך אפליקציה ייעודית של אותה חברה. ל-smart 1000 אין כזו וזה דיי צפוי, אך גם לרמקול של שיאומי אין וזו החלטה דיי תמוהה כי יש להם קומקומים עם אפליקציה, אז למה לא לרמקול בלוטות'?


JBL
לאור מעמדה של JBL בשוק הרמקולים הניידים, היינו מצפים לאפליקציה קצת יותר משמעותית אך היא דלה מאוד באפשרויות שלה. האפליקציה מאפשרת להגדיר EQ מותאם אישית ברמה הבסיסית ביותר, בס, מיד וטרבל. בנוסף ניתן להגדיר צמד סטריאו ולבטל את האות הקולי עם הדלקה וכיבוי הרמקול.


ממש בזמן שכתבנו את המבחן הזה הופיעה הודעה על עדכון קושחה שאמור לשפר את הביצועים. החלק המרשים ביותר פה הוא שהרמקול יצא בסוף 2021 ועצם העובדה שהחברה עדיין מעדכנת אותו ראויה לציון.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


W-King

האפליקציה הייעודית מאפשרת לשנות את עוצמת הרמקול, לבחור בין מצבי EQ מוכנים מראש ולהגדיר אחד משלכם, להעביר שירים ולעצור את המוזיקה, להפעיל מצב צימוד, לבחור את מקור הקול בין בלוטות', כרטיס זיכרון ושקע AUX ולהגדיר את הכיבוי האוטומטי ולעדכן את הקושחה.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


התאורה ב-W-King מורכבת משתי טבעות - אחת בכל צד, ולכל אחת שני אזורי תאורה נפרדים שאינם ניתנים להתאמה אישית למעט בהירות האור. בנוסף אפשר לשנות את שם תוכנית התאורה אך אי אפשר ליצור תוכניות כלשהן כך שזה נראה כאילו הם התחילו את העבודה על התכונה הזו ואז ויתרו באמצע. ב-W-King ראינו קשר כלשהו בין התאורה למוזיקה אך הוא רחוק מלהיות משכנע.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


Anker

האפליקציה של אנקר מאוד רוצה שתגדירו חשבון משתמש ואף מתגמלת פעולות כמו הרשמה לרשימת דיוור בנקודות אותן ניתן להמיר להנחה על מוצרי החברה. ההודעות הקופצות מופעלות כברירת מחדל אך אנקר כובלת בין הודעה על עדכוני קושחה לבין הצעות פרסומיות והטכניקה הזו של לשלב בין מידע רלוונטי לפרסומות כאילו הם שווי ערך, מכעיסה למדי.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


עם זאת, האפליקציה של Anker היא המלאה ביותר מבין המתחרים. דרכה ניתן להפעיל את פונקציית Bass Up המגבירה את הבס וגם לבחר בין מצבי EQ שונים ואף ליצור הגדרות מותאמות אישית. אגב גם כאן האפליקציה מאוד רוצה שנירשם כדי שחלילה לא נאבד את הגדרות ה-EQ שלנו אם נחליף טלפון.


דרך האפליקציה ניתן להפעיל את PartyCast המאפשר לשרשר רמקולים אחרים של Anker כך שכולם מנגנים את אותו דבר יחד. כמו כן, ניתן לשנות את זמן הכיבוי האוטומטי וגם לבטל את האות הקולי המושמע כשמדליקים ומכבים את הרמקול. צליל הצימוד לבלוטות' עדיין יופעל. פונקציה נוספת היא מצב eco המכבה את התאורה ומבטל את ה-Bass Up כדי לחסוך בסוללה. עם זאת, כשמבטלים אותו, התאורה נדלקת אוטומטית, בין אם היא פעלה לפני כן או לא.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


התאורה ברמקול של אנקר מאוד מרשימה עם אזורי תאורה נפרדים בחלקו העליון והתחתון - שם האור עובר דרך עדשה היוצרת אפקט של פסי אור צבעוניים. אנקר מתהדרת בכך שהתאורה מסונכרנת עם המוזיקה אך אנחנו התקשינו לראות איזושהי התאמה ביניהן. ניתן להגדיר בנפרד את בהירות התאורה בחלק העליון והתחתון, לבחור בין מצבי תאורה מוכנים מראש ואף להגדיר כאלו משלכם.


במבחן האפליקציה Anker מנצחת ובפער, בזכות האפשרויות הרבות להתאמה אישית. אך כפי שראיתם, על כל פונקציה שמקבלים, החברה רוצה משהו בתמורה מהמשתמש.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


איכות השמע - האזנה מודרכת
השתמשנו בפלייליסט המצוין של Mateusz ב-Tidal כדי להרכיב רשימת שירים המבליטים את התכונות של כל רמקול. תוכלו להאזין יחד עם הקריאה דרך Tidal, ספוטיפיי או אם אתם רוצים את הגרסה הגרועה ביותר, דרך יוטיוב.

Long After You Are Gone - Chris Jones

השיאומי וה-JBL היו כמעט זהים ושניהם היו ברורים יותר ב-Mid Range לעומת ה-W-King. ל-Glow היה חסר קצת עומק אך גם ל-smart 1000 שגודלו כפול משאר הרמקולים.




A Horse with No Name - America

השיאומי נשמע עמום וה-JBL התאמץ להתמודד עם הבס ליין שיושב בדיוק באמצע הטווח שלו. ה-W-King נשמע ברור אך הוא נשמע פחות חד בגבוהים. ה-Glow נשמע כאילו חלק ממנו נמצא מתחת למים וה-smart 1000 הצליח להתמודד עם השיר היטב.




Holding Back the Years (2008 Remaster) - Simply Red

ה-smart 1000 נתן לקולות נפח, הגבוהים נשמעים חדים ונוכחים, הבאס לא עמום אך המיד מעט עכור. ה-W-King אמנם מרגיש קצת פחות עמוק אך הגבוהים בולטים היטב והקולות נשמעו ברורים, אך ה-Mid High לפעמים מעמיס יותר מדי מה שיוצר צליל חנוק. ה-JBL נשמע חד ובהיר יותר אך לא בהגזמה וה-Glow נותן תחושה קלה של סטריאו אך הוא נופל ב-Mid Range. השיאומי נשמע כמו גרסת הביניים של שאר הרמקולים ואינו בולט לכאן או לכאן.




My Foolish Heart - Bill Evans

השיאומי הרגיש קצת חנוק, ה-Glow לא עשה צדק ליצירה באיזשהו אופן, ה-JBL הצליח להתמודד אך לקה בחסר בכל הקשור ל-Mid ולגבוהים והבאסים היו סבירים. ה-W-King הצליח לשחזר את הטונים הנמוכים ועדיין להציג את ה-Mid. יחד עם זאת, הפסנתר נשמע מעט מעוות. ה-smart 1000 התמודד איתו בסדר גמור, אבל הוא איכשהו הצליח לגרום לבאסים ב-100 הרץ להישמע גבוהים ממה שהם.




Weird Fishes - Lianne La Havas

למרות שה-smart 1000 וה-W-King משמיעים את אותו באס ליין ב-111 הרץ, ב-W-King הוא נשמע יותר טבעי ופחות מאולץ. יחד עם זאת, הוא חונק את הרמקול מה שמונע ממנו לשחזר את הקולות כראוי. ה-Glow הוא עדיין היחיד שנותן הרגשה של מרחב בסאונד והפעם גם הצליח להתמודד היטב עם הטווח הדינמי הרחב של השיר. ה-JBL נחנק מהבאס הבולט ובלע את שאר התחומים. בהקשר זה, כשהנחנו את השיאומי לרוחב על רגליות הגומי המובנות שלו, הרגשנו מצידו השמאלי תחושה הדומה להיפוך פאזה והיא בהחלט אינה נעימה. במצב אנכי, צידו השמאלי מופנה כלפי מטה ואז הוא נשמע תקין אך היות ושיאומי טרחה להתקין לו רגליות, ציפינו לצליל סביר כמו בשאר הרמקולים. כך או כך, אין לו טיפה של תחושת סטריאו.




Everybody - Mac Miller

ה-JBL וה-W-King סיפקו איזון בין הקולות לבין ההיי האט הבולט. ה-Glow הגזים את הגבוהים לרמה לא נעימה והשיאומי היה נטול עניין. ה-smart 1000 הצליח להתמודד אך הקולות נשמעו מעט עכורים.



במבחן המוזיקה, מצאנו שה-W-King הוא הרמקול שהפיק את הצליל הכי מוצלח ומאוזן מבין המשתתפים.


מסתבר שזה גם דיבורית
למעט הפליפ 6 של JBL, לכל הדגמים המשתתפים במבחן יש מיקרופון מובנה המאפשר להשתמש בהם כדיבורית או לכל הפחות, כפתרון המאפשר להניח את הטלפון במרחק בטוח מאיזו פעילות נוזלית שאתם אולי עוסקים בה ועדיין להיות זמינים. קיימנו מספר שיחות ובדקנו כיצד המיקרופון המובנה ברמקול נשמע בטלפון וכיצד בני שיחתנו נשמעים דרך הרמקול.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


דרך ה-W-King שמעו אותנו היטב ובעוצמה יחסית אחידה. דרך השיאומי שמעו אותנו חלש באופן קבוע, גם כשנצמדנו לרמקול וגם כשהצד שלנו היה היחידי שהפיק צליל. דרך ה-Glow עוצמת הקול שלנו השתנתה בין משפט למשפט, ושמענו תלונות על זה שלפעמים אנחנו צועקים ולפעמים לוחשים. השינוי בווליום אמנם נועד למנוע הד עבור הצד השני אך כמו השיאומי, גם כשהיינו היחידים שמפיקים צליל זה עדיין קרה. ב-smart 1000 נשמענו חלש למדי.


במבחן המיקרופון, ה-W-King היה המוצלח ביותר.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


ניידות
הרמקולים האלה נוצרו במטרה שייקחו אותם ממקום למקום וכדי לעשות את החוויה קלה ככל האפשר, רובם מגיעים עם שרוך נשיאה מובנה. ה-smart 1000 מגיע עם רצועת כתף דקה שניתן לחבר אליו עם אבזמי מתכת.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


במשקל 550 גרם, הרמקול הקליל ביותר הוא ה-Flip 6 ומיד אחריו נמצא ה-Xiaomi עם 597 גרם. משם יש קפיצה ל-736 גרם עם ה-W-King ו-770 גרם עם הרמקול של Anker. הרבה מעל כולם נמצא ה-Smart 1000 במשקל 2.1 קילו.

במבחן הניידות ה-JBL Flip 6 מנצח.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪

סוללה
בצורה מפתיעה, לקיבולת הסוללה היה מעט מאוד קשר לזמן השימוש או לזמן הטעינה המוצהר. זמני השימוש מתייחסים ל-50% עוצמה, במצב של רמקול יחיד וללא תאורה פועלת. הרמקולים לא מגיעים עם מטען חשמלי כך שמשך הטעינה מחושב לפי 5V/2A - המטען הבסיסי ביותר. כל הרמקולים מגיעים עם כבל USB-C באורך של מטר לפחות.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


הרמקול עם הסוללה הקטנה ביותר הוא השיאומי עם 2600 מיליאמפר, עד 12 שעות שימוש ושעתיים וחצי טעינה. אחריו נמצא ה-Glow של אנקר עם סוללה בקיבולת 3200 מיליאמפר, עם זמן שימוש של עד 18 שעות וזמן טעינה של 4 שעות. קחו בחשבון שכדי להגיע ל-18 שעות צריך להגדיר אותו על מצב Eco המכבה את התאורה ואת תוספת הבס, אך גם בלעדיו הוא הגיע ל-12 שעות. לאחר מכן נמצא ה-W-King עם סוללה בקיבולת של 4000 מיליאמפר שתספיק ל-10 שעות שימוש אך הטעינה תארך 4.5 שעות. הרמקול עם הסוללה הגדולה ביותר הוא ה-Flip 6 עם קיבולת של 4800 מיליאמפר שתספיק ל-12 שעות שימוש אך זמן הטעינה הוא 2.5 שעות.


המנצח במבחן הסוללה הוא ה-Anker Soundcore Glow.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


מבחן תדרים

כדי לבחון את יכולת הרמקול לשחזר צלילים ובעיקר, כדי לנסות למצוא אי התאמה בין הצהרת היצרן לביצועים בפועל, השמענו סדרה מדויקת של צלילים באורכי גל שונים אותם הקלטנו. את התוצאות מה-Spectrum Analyzer הצגנו על גרף ולכל רמקול הקצנו צבע אחר. ההפרשים בין הקווים מראים את הפער ביכולת של כל רמקול לשחזר צלילים ביחס לשאר המשתתפים במבחן.


איך לקרוא את התוצאות

תוצאות הגרף מייצגות את תחום ההיענות המתארת מהו טווח התדרים שכל רמקול מסוגל להפיק ובאיזו עוצמה הוא עושה זאת. קחו בחשבון שרמקולים מסוגלים להפיק תדרים מעבר לטווח המוצהר, אך הם לא יופקו באותה עוצמה או צלילות כמו אלו שנמצאים בטווח שהיצרן הצהיר.


סביר להניח שטווח התדרים המוצהר על רוב הרמקולים והאוזניות שפגשתם הוא בין 20Hz עד 20Khz, כלומר עשרים הרץ עד עשרים אלף הרץ שזהו טווח השמיעה האנושי לאדם צעיר עם שמיעה תקינה. ככל שמתבגרים, כך הרגישות לתדרים גבוהים יורדת כך שמעל גיל 35 יש סבירות טובה שכל צליל מעל 17Khz יהיה קשה מאוד להבחנה וגם ככה מוזיקה נוטה לרוב להישאר בין 50Hz ל-13Khz.


Sweep בין 20 הרץ ל-250 הרץ


במבחן זה השמענו צליל Sweep בין 20 הרץ ל-250 הרץ. כל הרמקולים הפיקו צליל מובהק החל מ-60 הרץ אך רק ה-W-King הרעיד את עצמו על השולחן מה שעיוות את הצליל, למרות שהוא ושאר הרמקולים הוצבו באותו מקום על שטיחון. שימו לב שהרטט המוגזם אינו תוצאה של בס עמוק ומשמעותי אלא אי היכולת של הממברנה הפסיבית בחלקו התחתון להתמודד עם הטון הנמוך בהצלחה. עם זאת, לא הבחנו ברעד כלשהו כשהצבנו את הרמקול על משטחים קשים אחרים אך לעיתים שמענו עיוות קל בזמן האזנה למוזיקה. הרעד המשיך להופיע עד ל-110 הרץ וזהו הרמקול היחידי במבחן שטווח התדרים שלו על פי הצהרת יצרן הוא 100Hz-18Khz, בעוד שכל השאר הוא 60Hz-20kHz.


Sweeo מ-20Hz עד 20kHz


במבחן זה הפעלנו Sweep מ-20Hz עד 20kHz ואפשר לראות היטב כיצד אנקר (בכחול בהיר) בחרה לאפיין את הרמקול שלה, עם חוסר הדגשה מובהק בין 2kHz ל-6kHz, מה שגורם לקולות להישמע לעיתים מעט עכורים. בו זמנית, ישנה הדגשה משמעותית מעל 16kHz וזה תואם למה ששמענו כשהאזנו למוזיקה.


מ-20Hz עד 120Hz ומיד אחריו את ה-16kHz עד 20kHz. בצמוד לזה ישנו Sweep של 20Hz עד 20kHz ולבסוף Sweep של 20Hz עד 250Hz


במבחן זה הפעלנו את כל הסמפלים הבודדים מ-20Hz עד 120Hz ומיד אחריו את ה-16kHz עד 20kHz. בצמוד לזה ישנו Sweep של 20Hz עד 20kHz ולבסוף Sweep של 20Hz עד 250Hz. הגרף מראה בבירור כיצד העוצמה של ה-Anker (בכחול בהיר) צונחת כבר ב-300Hz בזמן שה-W-King (בירוק) חזק מהשאר החל מאזור ה-100 הרץ. ב-3kHz אפשר לראות את הפער הגדול ביותר עם קפיצה גדולה של שיאומי (באדום) ונפילה משמעותית של אנקר.


מבחן התדרים מחזק את החוויה הסובייקטיבית בהאזנה למוזיקה, ומבהיר את הפערים בין הרמקולים, אך גם את הדימיון ביניהם.


בשורה התחתונה

במקום החמישי נמצא ה-Blaupunkt smart 1000 והוא יוצא הדופן במבחן. הוא היחיד מביניהם שמגיע בתצורת סטריאו וגם היחיד שמתפקד כסוללה ניידת אך ב-60W, ההספק שלו כפול מרוב הרמקולים למעט ה-W-King. הוא אינו יקר במיוחד לעומת השאר, אך חוסר העמידות שלו באבק או חול, יחד עם משקלו הגבוה (2.1 ק"ג), היעדר אפליקציית שליטה, ממשק מבלבל ואיכות קול בינונית, מציבים אותו בעמדה נחותה לעומת שאר המתחרים.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


במקום הרביעי נמצא ה-Xiaomi Sound Outdoor. כמו ה-smart 1000, איכות הקול שלו הייתה בינונית למדי כשרק תחום הביניים היה טוב יותר, אך הבאסים היו דלים מאוד. הוא לא נתמך על ידי אפליקציה כלשהי, אך הוא היה פשוט מאוד לשליטה וב-597 גרם, הוא רק 50 גרם יותר מהדגם הקל ביותר במבחן. כמו כן הוא הרמקול הזול ביותר במבחן.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


במקום השלישי נמצא ה-JBL Flip 6. הוא (ושאר הרמקולים של החברה) הם המבוקשים ביותר בישראל, וכפי שראיתם, זה לא אוטומטית מעיד שהוא הטוב ביותר. היתרון בפופולריות שלו מגדיל את הסיכוי שתזכו להשתמש בפונקציית ה-PartyBoost ומשקלו הנמוך (550 גרם) וקלות התפעול לצד חיי סוללה טובים נותנים לו ערך רב. אך הפליפ 6 הצליח לספק רק צליל תקין, באסים סבירים וקולות טובים ולכן הוא במקום השלישי.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


במקום השני נמצא ה-Anker Soundcore Glow. אנקר משווקת את הרמקול הזה עם ביטויים כמו "30 וואט של צליל 360" והוא אכן בלט לטובה בזכות תחושת המרחב שהוא סיפק אך הוא היה רחוק מתחושה של צליל שעוטף את המאזין וגם זה הורגש רק בחלק מהשירים. ההדגשה המוגזמת על התדרים הגבוהים ב-7kHz ו-11kHz יחד עם נפילה ענקית בתחום בין 2.5kHz-6kHz, גרמו לו לעיתים להישמע חנוק ובו זמנית צורם.


מצד שני, יש לו סוללה מצוינת והוא לא רק עמיד במים, אלא מסוגל לצוף במקרה ויפול פנימה. האפליקציה שלו מאפשרת התאמה אישית ברמה גבוהה והתאורה המובנית בהחלט מוסיפה לאווירת המסיבה שנלווית לרמקולים האלה. אך ההתעקשות של החברה שנפתח חשבון משתמש מוסברת היטב בכך שבכל תפריט יש הנעה כלשהי למכירה של מוצרים נוספים.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


במקום הראשון במבחן הרמקולים הניידים נמצא ה-W-King D320 שסיפק את הצליל המאוזן ביותר, לצד ממשק פשוט וחיי סוללה טובים. יש לו תאורה מוצלחת ואפליקציה סבירה וגם שקע Aux ואף חריץ לכרטיס זיכרון ממנו ניתן לנגן קבצי FLAC ישירות מהרמקול.


עם הספק של 40W הוא מסוגל להגיע לעוצמה גבוהה יותר מרוב המשתתפים במבחן, אך החלק שבו הוא בלט לטובה בעקביות היה מבחן המוזיקה. כשהשווינו את הרמקולים אחד אחרי השני, מצאנו את עצמנו שוב ושוב חוזרים אליו בשל היכולת שלו להתמודד בהצלחה עם אותם שירים שהאחרים התקשו בהם. הוא אולי לא מכיל את כל הפונקציות הכי מרשימות, אך הוא מוביל על השאר באיכות הסאונד וזה לטעמנו החלק החשוב ביותר ברמקול נייד.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


זוהי טבלת הציונים לפיה חישבנו את התוצאות. הטור הימני ביותר מייצג את המשקל של כל שורת חישוב (ב-bold), הטור שלידו מייצג את המשקל של אותה קטגוריה. קטגוריה ללא פירוק מחושבת כממוצע. ישנן שורות ללא חישוב המייצגות נתונים טכניים בלבד. ישנן תכונות לא מהותיות כמו תאורה צבעונית שעליהן הורדנו מעט מאוד נקודות.


מבחן רמקולים ניידים עד 500₪


להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

סוג:רמקול נייד,
מותג:JBL,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 367 ₪
מתוך 42 חנויות
סוג:רמקול נייד,
מותג:Xiaomi,
טווח מחירים:100 - 200...,
החל מ- 199 ₪
מתוך 10 חנויות
סוג:רמקול נייד,
מותג:W-king,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 331 ₪
מתוך 5 חנויות
סוג:רמקול נייד,
מותג:Anker,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 368 ₪
מתוך 11 חנויות
סוג:רמקול נייד,
מותג:Blaupunkt,
טווח מחירים:200...,
החל מ- 499 ₪
ב-Bug