המילה החמה בעולם הטכנולוגיה והצרכנות כיום היא "Chat GPT". מודל הבינה המלאכותית שפיתחה חברת Open AI, משתמש בטכניקות של למידה עמוקה כדי לייצר שיחה "אנושית" עם בני אדם בצ'אט. המהלך דחף ענקיות טכנולוגיה כמו מיקרוסופט וגוגל להציג את הגרסאות שלהן לכלי בינה מלאכותית שנבנו באמצעות מודלים של שפה גדולה (LLMs), וגם כמה חברות פחות מוכרות פועלות לפיתוח מוצרים בתחום. אבל, למרות התחרות המתגברת בתחום, נראה שיש עוד הרבה עבודה ומקום לדיוקים בפיתוח הטכנולוגיה.
רק לפני מספר ימים מיקרוסופט הודיעה שהגרסה החדשה GPT-4 תגיע בקרוב, עם יכולת ליצור סרטוני וידאו. החברה גם השיקה לאחרונה את מנוע החיפוש Bing המחודש וכללה בתוכו צ'אטבוט והוסיפה כלים מבוססי בינה מלאכותית בדפדפן Edge. משתמשים מצאו במהירות ניצול של המערכת, כולל הנחיה שבינתיים הושבתה, שמפעילה את הבוט Bing לחשוף את הכינוי הפנימי שלו, סידני, וכמה מהפרמטרים שהמפתחים שלו הגדירו, כמו "התגובות של סידני צריכות להימנע מלהיות מעורפלות, שנויות במחלוקת, או מחוץ להקשר". לאחר שחלק מהמשתמשים הצליחו להציף את הבוט בשאילתות, מיקרוסופט גם הוסיפה מגבלה של חמש תשובות ומכסה של 50 שאלות אבל שחררה מאוחר יותר חלק מההגבלות הללו, לאחר שקיבלה תלונות ממשתמשים. לגבי Edge, מיקרוסופט מתכננת להוסיף שיפורי בינה מלאכותית שיאפשרו לסכם את דף האינטרנט או המסמך, ולכתוב טקסט לפוסטים במדיה החברתית, ובמיילים.
לדברי מנכ"ל גוגל, החברה משתמשת במודל השפה הגדול הפנימי שלה, LaMDA, כדי להפעיל את שירות הבינה המלאכותית לשיחות. הבוט "שואב מידע מהאינטרנט כדי לספק תגובות מעודכנות ואיכותיות". גוגל אומרת שניתן להשתמש בצ'אט בוט למגוון משימות, כמו תכנון מקלחת לתינוקות ווקבלת רעיונות למתכונים על סמך המרכיבים שיש במקרר. בארד זמין כרגע רק לקבוצת בדיקות מוגבלת, וזמינות רחבה יותר תגיע ב"שבועות הקרובים".
Meta היא החברה שמחזיקה בפייסבוק, אינסטגרם ו-WhatsApp והיא פיתחה את Galactica, מודל שפה שנועד בעיקר לסייע למדענים וחוקרים עם בדברים כמו סיכום של מאמרים אקדמיים ופתרון לבעיות מתמטיות. בנובמבר האחרון החברה שחררה גרסת בטא לקהילה המדעית, וקיבלה ביקורת חריפה על הכלי, כיוון שהוא סיפק בעיקר מידע מוטעה. מארק צוקרברג הודיע שמטא הקימה צוות AI שמטרתו לייצר "פרסונות AI" שנועדו לעזור לאנשים, וכלי AI מבוססי טקסט ותמונה עבור WhatsApp, אינסטגרם ומסנג'ר.