נורות, גופי תאורה, חיישנים ואף מנורות שולחן: חברת ביקונקט משיקה בארץ את קו התאורה החכמה של חברת WiZ הכולל פסי לד, צמודי תקרה, ספוטים ועוד.
WIZ נכנסת לשוק בתמחור דומה למגוון המוגבל שהענקיות הסיניות מציעות מחוץ לסין. הנורה הבסיסית ביותר במגוון היא נורה לבנה עם שקע E27 בהספק 8W שניתן לעמעם ומחירה כ-50 שקלים. נורה צבעונית באותו הספק נמכרת ב-89 שקלים. פס לדים צבעוני באורך 2 מטר המיועד לתוך הבית ולחדרים יבשים יימכר ב-190 שקלים.
WiZ נרכשה על ידי קבוצת Signify ששמה הקודם היה Philips Lighting - תאגיד תאורה שהוקם בשנת 2016 לאחר שחטיבת התאורה של פיליפס פוצלה. בעבר תחום התאורה החכמה היה נשלט על ידי חברות מתמחות כמו קרסטרון שדרשו ציוד רב והתקנה מסורבלת - לרוב בשלב בניית הבית. פיליפס שינתה את הכל עם סדרת ה-Hue שאמנם דרשה רכזת ייעודית - Hub, אך היות ונעשה שימוש בפרוטוקול ZigBee, הנורות התחברו אחת לשנייה ורק אלו שהיו באזור של הרכזת התחברו אליה, כך שהיה קל לגשר על פערי קליטה ברחבי הבית ולא היה עומס על הראוטר הביתי.
מאז חברות כמו שיאומי וחברות הבת שלה כמו Yee Light הוציאו מגוון פתרונות תאורה ואלו לא דרשו רכזת כלשהי אלא התחברו ישירות לראוטר הביתי וכך גם הנורות של WiZ עובדות. הבעיה עם השיטה הזו, היא שכל נטל החיבור נופל על הראוטר ובישראל, רוב הראוטרים מושאלים על ידי ספקיות האינטרנט ואלו לרוב מוצרים נחותים וחלשים מבחינת כוח עיבוד. בעיה זו אינה קשורה למהירות החיבור לאינטרנט, אלא נעוצה במעבד ובתוכנה של הראוטר שמפסיק לתפקד כשיש יותר מעשרה מכשירים מחוברים בו זמנית.
את הבעיה ניתן לפתור על ידי החלפת הראוטר לדגם חזק יותר. תוכלו לראות רשימה של ראוטרים רלוונטיים כאן.
כלל הנורות והמנורות החכמות של WiZ מתחברות ישירות אל רשת ה-WiFi הביתית ומשם ניתן לשלוט בהן בנפרד או לקבץ אותן יחד דרך האפליקציה הייעודית של החברה, כדי ליצור תרחישים ותזמונים. בנוסף, ישנה תמיכה בגוגל הום, סירי (לא HomeKit) ואמזון אלכסה כך שניתן לצרף אותן לאביזרים חכמים נוספים ולשלוט בכולם יחד ממקום אחד. כלל המוצרים זמינים כבר עכשיו ברשתות החשמל תחת השם WiZ LED.