ביום שני בערב אפל שברה בצורת של שש שנים והכריזה על מחשב מקצועי חדש בסדרת ה-Mac Pro עם חומרה מרשימה, אפשרויות הרחבה רבות ותג מחיר התחלתי גבוה במיוחד - כמעט 22 אלף שקל לקונפיגורציה הזולה ביותר. בנוסף החברה הציגה מוניטור מקצועי בשם Pro Display XDR.
אותו מסך מגיע בגודל 32 אינץ' ומציג תמונה ברזולוציה של 6K. עם בהירות של 1000 nit, ניגודיות של 1 למיליון (לא לשון ציורית, זה היחס המוצהר), ותמיכה בעומק צבע 10Bit, HDR ו-DCI P3, מדובר בציוד המיועד למקצועני וידאו ותמונות המעוניינים לעבוד עם קבצים ברזולוציה גבוהה מאוד, המוצגים בצבעם המקורי והמדויק ללא עיוותים.
לצד המידע הטכני המרשים, מה שבאמת גנב את ההצגה הייתה הדרך שבה אפל הפרידה בין שני אלמנטים בסיסיים, בצורה שאיש לא עשה עד כה. למרות שעלות המסך היא לא פחות מ-5,000 דולר או (כ-18 אלף שקל), הוא לא מגיע עם מעמד מכל סוג, שעליו החברה גובה לא פחות מאלף דולר (כ-3,600 שקל) נוספים. אך אם חשבתם שאפשר לעקוף את הנושא ולהשתמש בסטנד אחר או פשוט להתקין את המסך על הקיר, אז כנראה שאת אפל אתם לא מכירים, שכן המסך מגיע עם תושבת ייעודית למעמד היקר, ויש לקנות מתאם VESA ייעודי שעולה 199 דולר (כ-700 שקל). כל זה אגב לגרסה הרגילה של המסך, ישנה גרסה משוכללת יותר עם מה שאפל קוראת לו Nano-texture glass שעולה 6000 דולר - גם היא לא כוללת מעמד.
בעוד שזה ברור לכולם שהתמחור של אפל אינו מבוסס רק על עלות הייצור אלא מנופח מעלה כדרך לבדל אותם כמותג יוקרתי, ההפרדה בין שני אלמנטים בסיסיים שרק אחד מהם מכיל טכנולוגיה, נראית כמו מלכוד מכירתי מהסוג הנמוך ביותר. הרי המסך לא מכיל כוחות קסם ומרחף באוויר על רוחו של סטיב ג'ובס, הוא חייב להיות מחובר למתקן כלשהו ושתי האופציות היחידות הן של אפל בלבד.
הרצון של אפל לגדול מובן. גורלה של כל חברה הוא להתרחב או לקרוס, אך כשהם עומדים על הבמה ומכריזים בגאווה שהם מפרידים בין מסך לסטנד, כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם, ואז מתמחרים את הסטנד בחמישית מעלות המסך, מגבילים אותו לתושבת שלהם וגובים בנפרד על מתאם, זה נהייה בולט שאנשי השיווק הם אלו שמנהלים את החברה שהפסיקה מזמן לחדש, וכבר כמה שנים מתמקדת בלייצר כסף מפולחן המותג שלה.