כנס המפתחים השנתי של אפל, WWDC 2019, היה לעמוס בהכרזות חדשות ומעניינות במיוחד עבור ענקית הטכנולוגיה האמריקאית. מלבד מערכות ההפעלה החדשות שלה למוצרים ניידים ולמזרימי המדיה של ה-iOS 13, iPadOS, tvOS ו-watchOS, חשפה החברה עדכון למחשב ה-Mac Pro ומסך חדש בייצורה אחרי מספר שנים בהם לא שדרגה את השניים. לצד אלו, היא הציגה את מערכת ההפעלה למחשבים ניידים ונייחים בפיתוחה, macOS Catalina.
macOS Catalina
מתחילה את הכרזות המחשבים של אפל זו מערכת ההפעלה החדשה שתניע אותם, macOS Catalina. הגרסה החדשה למערכת ההפעלה מגיעה עם מקצה שדרוגים ושיפורים, ביניהם בולטת לה הסרתה הרשמית של אפליקציית אייטונס. אחרי שהוצגה לראשונה ב-2001 וחוללה מהפכה בשוק המוסיקה, אפל מסירה את אפליקציית ה-iTunes ממחשבי המק שלה ומחליפה אותה ב-3 אפליקציות נפרדות.
האפליקציות החדשות הן: אפליקציית Apple Music, שמאפשרת האזנה למוסיקה בסטרימינג לבעלי מנוי; אפליקציית Apple Podcasts, שתאפשר גישה למיליוני הפודקאסטים השונים באפליקציה חדשה וייעודית עבורם; ואפליקציית Apple TV שתאפשר גישה לכל תכני הוידאו של החברה - הן כאלו שהופקו על ידה והן כאלו שזמינים כיום להשכרה/הורדה דרך חנות האייטונס המוכרת.
כשזה נוגע לפיצ'רים חדשים, באפל דאגו לשלב לא מעט יכולות חדשות במערכת ההפעלה הטרייה. היצרנית מביאה למשתמשיה עם macOS Catalina פיצ'ר בשם Sidecar שיאפשר להרחיב את תצוגת המק באמצעות שימוש באייפד כמסך משני. בזמן שהאייפד ישמש כמסך משני, ניתן גם יהיה לבצע שימוש במסך המגע שלו לטובת ביצוע פעולות שונות ועבודה שוטפת - כאילו מדובר באפליקציה הרצה על האייפד עצמו.
נוסף על כך, מערכת ההפעלה החדשה מציעה מערך נגישות משופר עם פיצ'ר בשם Voice Control, שזוכה לעדכון וכעת יאפשר למשתמשים בעלי מוגבלויות לתפעל את מחשב המק באמצעות קולם בלבד. שליחת מיילים, עריכת טקסטים ועוד - כל הפעולות יהיו ניתנות לביצוע באמצעות פקודות קוליות.
את פונקציית Screen Time המוכרת לנו מהאייפונים והאייפדים של אפל בגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה, מביאה היצרנית גם למחשבי המק. הפיצ'ר החדש יאפשר למשתמשי מחשבי החברה לעקוב אחר השימוש היומי או השבועי שלהם במחשב, אפשרות להגדרת הגבלת זמן ועוד. את הגדרות ה-Screen Time ניתן יהיה לסנכרן בין המוצרים השונים של אפל דרך iCloud, בזמן ש-Family Sharing יאפשר להורים לעקוב אחר זמן השימוש של ילדיהם לא רק בסמארטפון אלא גם במחשב, ולהגביל אותו.
macOS Catalina מגיעה עם API חדשים שיאפשרו למפתחים להגר אפליקציות המיועדות לאייפד, ישירות למחשבי המק. כך, מוסרת החברה, בקרוב יושקו בחנות ה-App Store של מחשבי המק אפליקציות המוכרות לנו מאייפדים ואייפונים, בהן Twitter, Ashpaly 9 ואחרות. מדובר בצעד נוסף בו מקרבת אפל את מחשבי המק שלה לאייפדים שלה, זאת אחרי עדכון משמעותי שסיפקה לאייפדים עם מערכת ההפעלה iPadOS שהוכרזה אמש.
מלבד האמור מעלה, macOS Catalina תיישר קו עם העיצוב של אפליקציות iOS ו-iPadOS, ואפליקציות התמונות, הספרי, המייל, הפתקים וההתזכורות - יעודכנו כולם עם העיצוב והפיצ'רים שראינו עבור iOS. את מערכת ההפעלה למחשבי מק תשיק אפל מאוחר יותר השנה, בחודשי הסתיו.
Mac Pro
אחרי שהציגה אפל את כל מערכות ההפעלה החדשות שלה, חשפה היצרנית אתמול, סוף כל סוף, עדכון למחשב ה-Mac Pro הוותיק. מחשב המק פרו בגרסת 2019 מגיע עם מפרט עוצמתי במיוחד ומבנה מודולרי המאפשר לשדרג אותו בקלילות. הוא מגיע בעיצוב חדש (שכבר זכה ללא מעט ביקורת ברשת), ועשוי ממבנה פלדת אל חלד יוקרתי. המבנה הייחודי כולל מערך קירור חדש שמטרתו למנוע התחממות יתר של המחשב.
מתחת למכסה המנוע, כולל המחשב מפרט עוצמתי שבראשו מעבד Intel Xeon עם אפשרות לשילובן של עד 28 ליבות. המחשב מאפשר למשתמשים לשדרג אותו עם עד ללא פחות מ-1.5TB של זיכרון RAM ועד ל-4TB של זיכרון SSD. המחשב מסוגל לרוץ על שני כרטיסי מסך המחוברים אחד לשני, ומציע כרטיסים גרפיים הנעים מ-Radeon Pro 580X ועד ל-Radeon Pro Vega 2, הכולל 32GB זיכרון מובנה.
ה-Mac Pro מכיל 8 חריצי PCI ותומך בכרטיס האצה ייחודי אוו פיתחה אפל ועונה לשם Afterburner. הכרטיס שפיתחה אפל מאפשר להאיץ את ביצועי המחשב - בדגש על עריכת וידאו, ומסוגל לקודד עד ל-6.3 מיליארד פיקסלים בכל שנייה. בגרסת הבסיס שלו יגיע המחשב עם מעבד Intel Xeon בעל 8 ליבות, 256 גיגה-בייט זיכרון SSD ו-32GB RAM.
את ה-Mac Pro תשיק אפל בסתיו השנה ובמחיר התחלתי של 5,999 דולר (כ-21,700 שקלים).
Pro Display XDR
לצד מחשב ה-Mac Pro החדש חשפה אפל, לאחר מספר שנים בהן לא ראינו כל שדרוג בסדרת המסכים שלה, מסך חדש וייחודי: Apple Pro Display XDR. מדובר במסך Retina בגודל 32 אינץ' עם שוליים מהדקים ביותר שראינו בשוק מסכי המחשב וברזולוציית 6K (או: 6016X3384 פיקסלים).
מסך ה-LED החדש של אפל מבטיח בהירות של 1,000 ניט עקבית ויחס ניגודיות של 1:1,000,000 - נתון מרשים במיוחד עבור מסך LCD ולא OLED. המסך תומך ב-10bit HDR אמיתי ובתקן DCI P3. ה-Pro Display XDR מגיע עם קווי עיצוב המזכירים את אלו של ה-Mac Pro, כאשר בגבו נמצא חריצים שמטרתם לסייע בקירור רציף של המסך ולמנוע התחממות יתרה.
לטענת החברה, המסך יספק צבעים שחורים עמוקים ואמיתיים, יציע זוויות צפייה רחבות במיוחד ובזכות ציפוי מט, יהיה ניתן לשימוש גם בחדרים מוארים, בניגוד לנהוג אצל עורכי וידאו וגרפיקה שנאלצים להחשיך את סביבתם כדי למנוע אי דיוקים בתפיסת הצבע והבהירות. למסך ישנן 4 כניסות USB Type-C, מתוכן Thunderbolt 3 אחת ו-3 כניסות USB.
את ה-Pro Display XDR אפל תציע לרכישה ללא מעמד כלל ובמחיר התחלתי של 4,999 דולר. אם תרצו להניח את המסך על השולחן תאלצו להפרד מ-1,000 דולר נוספים עבור סטנד המכונה Pro Stand ומאפשר שינוי זווית וגובה וכן שימוש במסך במצב אנכי. במידה ותרצו להתקין את המסך על מעמד אחר או מתקן קיר, תאלצו לשלם 200 דולר נוספים על מתאם VESA.
את ה-Pro Display XDR תציע החברה לרכישה החל מהסתיו הקרוב.