הקדמה

המוזיקה באוזניים, אתם בדרך ואין דבר בעולם שיכול להפריע - חוץ מהכבל שמחבר בין אוזניה ימין לשמאל. בדיוק בשביל זה נוצרו אוזניות True Wireless - אוזניות אלחוטיות לחלוטין שאין כל כבל המגשר ביניהן. בדקנו שישה דגמים פופולריים וגילינו מי מהאוזניות הן הטובות ביותר.


תודה ל-iStore על השאלת האוזניות לסקירה. תודה לרשת באג על השאלת האוזניות לסקירה.



המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

יצרן:Apple,
טווח מחירים:200 - 500 ₪,
חיבור למכשיר:True...,
החל מ- 433 ₪
מתוך 52 חנויות
יצרן:JABRA,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
יצרן:Samsung,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
יצרן:Bose,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
יצרן:Anker,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
יצרן:Xiaomi,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,

מבחן איכות הצליל בהאזנה למוזיקה

המבחן החשוב ביותר של כל זוג אוזניות הוא כמובן - עד כמה טוב הן נשמעות. את מבחן איכות הסאונד בהאזנה למוזיקה ביצענו באמצעות שעות של האזנה למגוון סגנונות מוזיקליים בכל זוג אוזניות. ערכנו אותו עם שני מכשירי טלפון שונים: Samsung Galaxy S10 Plus ו-Huawei P30 Pro, והאזנו למוזיקה בסביבות שונות - במשרד, בבית וברחוב. 


האוזניות שהכי פחות הרשימו אותנו במבחן הזה היו האוזניות של שיאומי. החולשה שלהן נמצאת בתדרים האמצעיים והגבוהים שאינם מכוונים נכון; הווליום הגבוה והבאסים החזקים יחסית לא הצליחו להאפיל על צליל שטוח, נעדר פאנצ' וחדות. האוזניות של Anker, בפער די משמעותי, הגיעו למקום הרביעי עם שיפור ניכר באיזור התדרים הגבוהים ובאסים שהיו עמוקים להפתיע, אך תדרי האמצע לא מאוזנים וגורמים לשירי פופ להישמע צורמניים בקטעים מסויימים. גם ה-AirPods 2 של אפל הפתיעו לרעה, עם צליל שטוח וחסר חדות; הבאסים מפתיעים בהתחשב בכך שהאוזניות לא נכנסות לעומק האוזן עם שרוול סיליקון, אבל מאוזניות במחיר כזה ציפינו להרבה יותר.


את המקומות הראשונים קוטפים ה-Buds של סמסונג, עם צליל חד ומפורט אך חולשה מסוימת בתחום הבס, ה-Bose שנשמעו נפלא, מאוזנות, חדות ועם באסים טובים, ובמקום הראשון ה-Jabra בזכות צליל מדויק, מכוון היטב ונעים להאזנה בכל סוגי המוזיקה שבדקנו. האוזניות האלה מכוילות כך שיתאימו לטעם של רוב המשתמשים, עם באס מודגש אך לא מוגזם ותדרים גבוהים חדים ופריכים. 


★★★  Samsung

★★★★  Bose

★★★★★   Jabra


בדקנו והשווינו: 6 אוזניות True Wireless



מבחן איכות השמע בשיחות

האוזניות Anker Liberty Air בקושי מתאימות לביצוע שיחות; הצד השני התלונן ללא הרף על רעשי רקע צורמים ועל שנשמענו "כמו בתוך אקווריום", ודחק בנו לסיים את השיחה או לעבור לדבר ישירות בטלפון. רק אוזניה אחת פעילה לשיחות. איכות גרועה נרשמה גם באוזניות של שיאומי, שלא מצליחות להרשים בתחום הסאונד באופן כללי. באוזניות של סמסונג (ששתיהן פועלות בעת ביצוע שיחה) הצליל היה טוב ולא נשמעו כמעט תלונות על רעשי רוח, ובסביבה שקטה איכות השיחה היתה טובה - אך רעשי רקע נקלטו בעוצמה רבה. האוזניות של Bose הוכתרו כאוזניות המוצלחות ביותר בשיחות בתוך הבית, ואף נאמר לנו שהשיחה נשמעת כאילו אנו מדברים ישירות מאפרכסת הסלולרי, אבל מחוץ לבית נשמעו תלונות רבות על רעשי הרוח. 


בדקנו והשווינו: 6 אוזניות True Wireless


נגיע למנצחים של המבחן. חשוב לדעת שאוזניות עם שרוולי סיליקון בדרך כלל אוטמות את האוזניים ברמה שמקשה לשמוע את עצמכם בשיחה, ולכן בדרך כלל תעדיפו להסיר אוזנייה אחת ולשוחח רק באחת מהן. יוצאות מן הכלל הן האוזניות של Apple, שלא אוטמות את האוזן ולא מפריעות לנהל שיחה סטריאופונית. איכות הצליל היתה גבוהה והצד השני דיווח שנשמענו טוב אפילו ברחוב וברוח. לצידן, האוזניות של Jabra הפתיעו עם פיתרון אחר - מיקרופונים שקולטים אתכם מדברים וכך מאפשרים לכם לשמוע את עצמכם באיכות טובה גם כששתי האוזניות פעילות. מעבר לכך איכות השמע היתה טובה גם לצד השני של השיחה ולא נשמעו תלונות על רעשי רקע ורוח.


★★★  Bose

★★★★  Apple

★★★★★   Jabra


לסקירה מלאה על ה-Bose



מבחן נוחות השימוש

איכות הסאונד חשובה מאוד, אבל חשוב גם שהאוזניות יהיו נוחות לשימוש ולתפעול שוטף. בדקנו במבחן זה עד כמה האוזניות נוחות באוזן, האם ניתן לשלוט באמצעותן על נגן המוזיקה וכו'.


ה-Apple Airpods 2, שנראות בדיוק כמו הדגם הקודם, הן אוזניות קטנטנות עם רגלית מוארכת שנכנסות לאוזן בקלילות ומבלי לאטום אותה לגמרי (חיסרון מבחינת הסאונד, אבל יתרון בנוחות לאורך זמן ובכך שלא שומעים את הצעדים והנשימות שלכם כמו באוזניות עם שרוולי סיליקון). מאחר שבדקנו אותן עם מכשירי אנדרואיד, חלק מהפוקציות שלהן לא היו זמינות, כמו הגדרה של פונקציונליות מקשי המגע שעליהן. מצאנו שמשטחי המגע לא נוחים לתפעול, קשה להבין היכן בדיוק לגעת וגם השימושיות מוגבלת מאוד. אפל לא מציעה אפלקיציית שליטה או איקוולייזר ייעודי עבורן, הן אינן עמידות במים ואפילו לא יודעות להפסיק אוטומטית את המוזיקה כשמוציאים אותן מהאוזן. הם הגיעו למקום החמישי במבחן זה.


בדקנו והשווינו: 6 אוזניות True Wireless


במקום הרביעי נמצאות האוזניות Airdots Pro של שיאומי. העיצוב החיצוני שלהן מזכיר את ה-AirPods, אם כי הן מגיעות בגימור מט ומפלסטיק פחות איכותי. גם בהן יש משטחי מגע עם שימושיות מוגבלת: נגיעה כפולה לנגינה/עצירה, נגיעה באוזניה השמאלית לעוזרת קולית, נגיעה ארוכה של 3 שניות להפעלה וכיבוי של ביטול הרעשים האקטיבי, וללא שליטה בעוצמת השמע. לאוזניות האלה יש ביטול רעשים אקטיבי (ANC) בסיסי שמסוגל להחריש נהמה שקטה של מזגן אבל לא יותר מזה; הן מסוגלות לעצור אוטומטית כשמוציאים את אחת האוזניות מהאוזן, ואינן עמידות במים.



במקום השלישי - האוזניות של Bose. אלה האוזניות הגדולות והמגושמות ביותר מבין המתמודדות, ולמען האמת הרגשנו מגוחכים לחלוטין כשהסתובבנו איתן (מזל שהן מפצות על כך ביציבות גבוהה באוזן ואיכות שמע נפלאה). מעבר לגודל והצורה המשונה שבולטת מהאוזניים, התפעול שלהן לא נוח; יש אמנם מקשי ווליום ייעודיים ומקש רב-תכליתי לכל השאר, אבל הם נוקשים מאוד ללחיצה. האוזניות לא יודעות לעצור את המוזיקה כשמוציאים אותן מהאוזן, והאפליקציה של החברה בסיסית מדי ומאפשרת רק שליטה על המוזיקה המתנגנת באפליקציה אחרת ומציאת האוזניות . מה שכן, ה-Soundsport Free עמידות במים בתקן IPX4.


את המקום השני חולקות האוזניות של סמסונג ושל אנקר. נתחיל עם ה-Galaxy Buds, אוזניות זעירות ונוחות שאינן בולטות מהאוזן כמעט, ומצוידות במשטחי מגע שמאפשרים שליטה מאוד נוחה ואינטואיטיבית. הן כוללות אפילו מצב שמאפשר לשמוע את הסביבה באמצעות המיקרופונים מבלי להוציא אותן מהאוזן, וסמסונג מציעה אפליקציה תואמת שבה ניתן להגדיר את תפקוד משטחי המגע, להפעיל איקוולייזר (שמסוגל לפתור לגמרי את בעיית חוסר הבאס, אבל האפליקציה הזו אינה זמינה למכשירי אייפון) ועוד. האוזניות מפסיקות את המוזיקה אוטומטית כששולפים אחת מהן מהאוזן, אבל לא מפעילות את המוזיקה בחזרה כשמכניסים אותה בחזרה. ולבסוף, העמידות במים סמלית בלבד - IPX2, שזה אומר מעט זיעה או טפטופי גשם בלבד.


בדקנו והשווינו: 6 אוזניות True Wireless


האוזניות של Anker, שמזכירות בצורתן את אלה של אפל, נוחות מאוד באוזן ומשטחי המגע שלהן טובים מעט יותר מבחינת זיהוי נגיעה ושימושיות. הן מזהות הוצאה מהאוזן ומפסיקות את המוזיקה אווטומטית (אך לא מפעילות אותה בחזרה בהחזרת האוזניות לאוזן), אינן מגיעות עם אפליקציה כלשהי אך מצוידות בעמידות טובה למים בתקן IPX5.



בדקנו והשווינו: 6 אוזניות True Wireless


ובמקום הראשון, האוזניות של Jabra. הן שמנמנות אמנם אבל קטנות ולא בולטות מהאוזן, ועם מראה עתידני נאה. יש להן מקשים פיזיים שלא דורשים לחיצה חזקה ולכן נוחים למדי לתפעול, כולל מקשי ווליום ייעודיים. האפליקציה של ג'אברה מצוינת, וכוללת לא רק איקוולייזר איכותי אלא גם אפשרות לאיתור האוזניות, הפעלה וכיבוי של מצב שמיעת הסביבה עם המיקרופונים המובנים ואפילו מגוון של צלילי "רעש לבן" אם אתם צריכים עזרה בריכוז במקום מוזיקה. הן היחידות שלא רק עוצרות את המוזיקה כששולפים את אחת האוזניות מהאוזן, אלא גם מפעילים אותה חזרה באופן אוטומטי כשהאוזניה מחוזרת פנימה. ולבסוף הן עמידות במים בתקן הגבוה ביותר - IP56.


★★★  Samsung

★★★★  Anker

★★★★★   Jabra


מבחן קופסת הטעינה

כשהן לא בשימוש, אוזניות מסוג True Wireless נחות בתוך קופסה קטנה המשמשת כעמדת הטענה וכוללת גם סוללה עצמאית, כך שהקופסה עצמה מטעינה את האוזניות גם כשאינה מחוברת לחשמל. עד כמה נוח להתפעל את קופסת האחסון של האוזניות? 


אם בשאר המבחנים האוזניות Jabra Elite 65T Active קטפו את המקומות הראשונים, הרי שקופסת הטעינה שלהן מגיעה למקום האחרון. מדובר בקופסה לא גדולה אמנם בגימור מט נעים למגע, אך קשה במיוחד לפתוח אותה ונדרשות שתי ידיים ומאמץ פיזי לשם כך. האוזניות יושבות באופן רופף בתושבות שאינן מגנטיות, ובכל תזוזה לא זהירה עלולות ליפול ארצה. הטעינה של הקופסה מתבצעת בחיבור Micro-USB המיושן, ויש רק נורית חיווי בודדת למצב הסוללה.


עוד אוזניות מצטיינות בתחום השמע שמגיעות כאן למקום נמוך הן ה-Bose Soundsport Free. לא רק שהאוזניות עצמן מגושמות, הקופסה עצמה ענקית - יותר מפי 2 גדולה יותר מרוב הקופסאות האחרות, מה שהופך אותה לפחות נוחה לנשיאה. הפתיחה שלה קלה יחסית באמצעות לחצן, והאוזניות מתמגנטות לתושבות ביציבות רבה, אבל בגלל המבנה המורכב שלהן, לוקח זמן להבין איך בדיוק כל אוזניה יושבת בתוך התושבות. גם כאן הטעינה היא עם שקע Micro-USB, אבל חיווי הסוללה הוא המפורט ביותר עם 5 נוריות LED לבנות.


קופסת הטעינה של Xiaomi שמנמנה אבל לא גדולה מדי, עם מכסה שנפתח בקלילות ותושבות מגנטיות שמוודאות שהאוזניות יישארו במקומן, אבל מאידך לא נוח לשלוף אותן החוצה בגלל מבנה המכסה. הטעינה מתבצעת בחיבור USB-C החדש, אך חיווי מצב הסוללה מסתכם בנורית בודדת. יש בצד הקופסה כפתור שמציג את מצב הסוללה בלחיצה, או מעביר למצב זיווג בלחיצה ארוכה.


בדקנו והשווינו: 6 אוזניות True Wireless


קופסת הטעינה של ה-Galaxy Buds קטנטנה וסימפטית, עם פתיחה יחסית קלה, אבל התושבות לא מגנטיות וגם כאן האוזניות בסכנת נפילה תמידית כשהקופסה פתוחה. חיווי הסוללה הוא בנורית בודדת, אבל הטעינה עצמה מתקדמת להפליא: גם חיבור USB-C העדכני וגם טעינה אלחוטית. הקופסה של האוזניות של Anker מצטיינת בממדים קטנים, פתיחה קלה, תושבות מגנטיות ושליפה נוחה של האוזניות מתוכן, ואפילו 3 נוריות חיווי למצב הסוללה; החיסרון היחיד הוא שקע טעינה מיושן מסוג Micro-USB.


ובמקום הראשון, קופסת הטעינה של ה-Apple Airpods 2. מדובר בקופסה קטנטנה להפליא בפער משמעותי מכל השאר; היא קלה לפתיחה, כוללת תושבות מגנטיות לאוזניות, קל להוציא ולהכניס אותן מתוכה והטעינה מתבצעת בחיבור ה-Lightning של אפל (אם יש לכם אייפון, זה אותו מטען) או בטעינה אלחוטית. נורית חיווי בודדת היא חיסרון מינורי בלבד. נציין גם שלבעלי אייפון, הזיווג למכשיר אינטואיטיבי במיוחד - ברגע שפותחים את הקופסה לראשונה, האייפון שלצידה מזהה אותן ומציע להתחבר אליהן מיידית.


★★★  Samsung

★★★★  Anker

★★★★★   Apple



בדקנו והשווינו: 6 אוזניות True Wireless


מבחן הסוללה

לא הסתפקנו בהצהרת היצרניות, ובחנו כל זוג אוזניות בחיים האמיתיים: כמה שעות של האזנה רצופה למוזיקה תאפשר כל אוזניה? מצאנו הבדלים די משמעותיים בין הדגמים.


האוזניות של שיאומי סיפקו את זמן הסוללה הקצר ביותר, 3:30 שעות בלבד, ומיד אחריהן נכנעו האוזניות מבית אנקר עם 3:45 שעות. Galaxy Buds השמיעו לנו מוזיקה במשך 4:20 שעות, והאוזניות של Bose ושל אפל - 4:30 שעות. את המקום הראשון, פעם נוספת, קטפו האוזניות של ג'אברה עם לא פחות מ-5:10 נגינה רציפות.


★★★  Samsung

★★★★  Bose , Apple

★★★★★   Jabra


המנצחים והמפסידים

האוזניות של שיאומי מכוונות גבוה עם עיצוב ושם שמזכירים את ה-Airpods מבית אפל, אבל חוץ ממחיר אטרקטיבי מתקשות להרשים, לא בתחום הסאונד ולא בתחום חיי הסוללה. האוזניות של Anker לא מתאימות לאודיופילים בגלל החולשה בתדרי האמצע והסאונד הלא ממש מדויק, אבל לשבחן ייאמר שהן כיפיות, נוחות לשימוש ולא יקרות. ה-AirPods של אפל, באופן מפתיע ומאכזב, אולי נוחות לשימוש אבל הסאונד שלהן כה בינוני וסתמי, שלא ברור מהיכן התעוזה לגבות מחיר פרימיום כה יקר עליהן.


האוזניות של סמסונג הן האוזניות עם התמורה הטובה ביותר לכסף: במחיר של מעט יותר מ-400 ש"ח תקבלו אוזניות קטנות ונוחות לתפעול, עם טעינה אלחוטית וסאונד טוב, אם כי הן צריכות חיזוק בתחום הבאסים (שהאפליקציה הנלווית של סמסונג מסוגלת לפתור). חבל שהתושבות בקופסת הטעינה אינן מגנטיות ושהאוזניות אינן עמידות במים בצורה רצינית יותר.


האוזניות של Bose נמצאות יחד עם סמסונג במקום השני, אבל מתאימות לקהל היעד ההפוך - זה שמוכן להשקיע לא מעט כסף על איכות סאונד. הן מצטיינות בסאונד מדויק ועמוק, נוחות גבוהה באוזן ועמידות במים כך שהן מתאימות גם לפעילות ספורטיבית, ובשיחות בתוך הבית אין מתחרים לאיכות הצליל שלהן. עיצוב מוזר ומגושם וקופסת טעינה ענקית קצת מעיבים על החוויה.


בדקנו והשווינו: 6 אוזניות True Wireless


את המקום הראשון כובשות ה-Elite Active 65t של ג'אברה, שהגיעו למקום הראשון כמעט בכל המבחנים. הן אמנם לא זולות וקופסת הטעינה שלהן די מתסכלת, אבל הן נותנות תמורה משובחת לכסף: גם סאונד מחמיא וכיפי, גם חיי סוללה ארוכים, גם אפליקציה נלווית עשירה בתכונות וגם נוחות גבוהה באוזן בשימוש ממושך. 



להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

יצרן:Apple,
טווח מחירים:200 - 500 ₪,
חיבור למכשיר:True...,
החל מ- 433 ₪
מתוך 52 חנויות
יצרן:JABRA,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
יצרן:Samsung,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
יצרן:Bose,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
יצרן:Anker,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,
יצרן:Xiaomi,
חיבור למכשיר:True Wireless,
עיצוב האוזניות:אוזניות...,