לכאורה, מה הקשר בין ה-LG V30 לבין OnePlus 5T? ובכן, יותר ממה שאתם חושבים; שני המכשירים למעשה חולקים מאפיינים רבים והנה כמה מהם: לשניהם מעבד Snapdragon 835, מסך 6 אינטש מבוסס OLED, סוללת 3300mAh וממדים כמעט זהים. שניהם זמינים בגרסאות 128GB של שטח אחסון, לשניהם מצלמה ראשית ברזולוציית 16 מגה פיקסל שאליה משודכת מצלמה נוספת, לשניהם יש טעינה מהירה וקורא טביעת אצבע מאחור - בקיצור, המכשירים האלה דומים במובנים רבים, ולכן אך טבעי שנבדוק אותם זה לצד זה וננסה להחליט - מי מהם הטוב והמשתלם ביותר.
איך בדקנו: את הבדיקה ביצענו במשך כשבועיים כאשר שני המכשירים היו ברשותנו במקביל, והם עברו מגוון של מבחנים השוואתיים זה לצד זה. עבור כל מבחן הענקנו ציון לכל מכשיר בהתאם לתוצאות, ולאחר מכן שיקללנו את כלל הציונים לציון סופי לפי הפרמטרים הבאים: איכות השמע (15%), ביצועים (20%), נוחות השימוש (20%), איכות הצילום ומולטימדיה (30%), סוללה (10%), עמידות ואיכות הבנייה (10%).
מבחן המסך
הבדלי הגודל בין מסכי שני המכשירים זעירים - ל-OnePlus 5T יש מסך בגודל 6.01 אינטש לעומת 6.0 ל-V30. שניהם מבוססי טכנולוגיית OLED, שניהם ביחס תצוגה של 18:9 ולשניהם קצוות מעוגלים, אם כי ב-LG הפינות מעוגלות בצורה בולטת הרבה יותר. הבדל משמעותי אחד בין השניים הוא ברזולוציה; בעוד שוואנפלוס מסתפק ברזולוציית 1080p, או ליתר דיוק 1080x2610 פיקסלים, ל-V30 יש רזולוצית 2K, כלומר 1440x2880. עד כאן הנתונים על הנייר.
בהשוואה בין השנים במבחן המציאות, שני המסכים מצטיינים בבהירות מצוינת, שניהם חדים ולשניהם יש ניגודיות מושלמת שמאפשרת הצגת צבע שחור מוחלט. ל-V30 יש אמנם יתרון ברזולוציה, אבל הוא בקושי ניתן להבחין בו בצפייה רגילה, ורק מבט מדוקדק על טקסטים זעירים חושף את עליונותו. הצבעים במסך של ה-V30 רוויים ועשירים קצת יותר, בעוד שב-OnePlus הם מעט יותר ריאליסטיים.
בשני המסכים ישנה רגישות לזווית הצפייה, אך היא מתבטאת באופן שונה: ב-V30, ברגע שתזיזו את המכשיר מעט הצידה תבחינו די בקלות בגוון כחלחל שנוסף לתמונה, אך מכאן ואילך גם בזווית חדה במיוחד אין כל שינוי בצבעים או בבהירות התצוגה. לעומתו, צבעי המסך של ה-5T לא משתנים כלל אלא אם כן תצפו בו בזווית קיצונית, שם ניתן להבחין בעיוות צבע משמעותי. בשימוש השוטף סביר להניח שתבחינו יותר בעיוות הצבע במסך של ה-LG, שכן הוא קורה בכל צפייה שאינה ישירה במסך.
סיכום ביניים: שיוויון; שני המסכים כמעט זהים, עם יתרונות וחסרונות זעירים לכל אחד
מבחן איכות השמע
לשני המכשירים יש ספיקר בודד שממוקם בתחתית המכשיר, כאשר ב-OnePlus הוא ממוקם מצד שמאל וב-LG - מימין. בהשוואה בין שניהם, הרמקול של ה-5T חזק להפליא ומפיק צליל מפורט ודי עמוק, בעוד שזה של ה-V30 מעט חלש יותר ועם צליל "קטן" וחד יותר. עם זאת, בשימוש היומיומי (קרי השמעת צלצולים והתראות, צפייה בסרטוני רשת וביצוע שיחות בספיקר) ההבדל בין השנייים מינורי ביותר.
כשחיברנו זוג אוזניות חוטיות, מצאנו תוצאות הפוכות: ה-5T סיפק אמנם צליל עשיר, מדויק ועוצמתי למדי - אבל רק כשהגברנו את הווליום למקסימום. לעומת זאת, ה-DAC הפנימי המשובח שב-V30 הפיק סאונד חזק הרבה יותר, חד ועשיר במיוחד - גם כשהאזנו למוזיקה ב-60 אחוז מהעוצמה המרבית בלבד.
סיכום ביניים: LG V30 מנצח, בזכות האיכות המעולה באוזניות
מבחן הביצועים
גם ה-5T וגם ה-V30 מצוידים במעבד זהה, ה-Snapdragon 835 העוצמתי מבית קוואלקום, אך בזיכרון ה-RAM יש יתרון בולט ל-OnePlus - הוא מגיע עם 6GB RAM לעומת 4GB בלבד ב-LG V30. וההבדלים בהחלט באים לידי ביטוי.
ראשית, בשמוש השוטף, ה-5T פותח כל אפליקציה מהר יותר. בשברירי שניות כמובן, אבל זה עדיין בולט כשמשוים בין השניים. שנית, ה-5T יודע לשמור בזיכרון יישומים רבים יותר לפרקי זמן ממושכים יותר, ולכן ההרגשה היא שכל האפליקציות שפתחנו לא נסגרו כלל אלא מוזערו לרקע, וכשחזרנו אליהן הן עלו מיידית באותו מצב בו השארנו אותן. ב-LG לעומת זאת, אחרי זמן מה האפליקציות נטענו מההתחלה, מה שכמובן לקח זמן רב יותר.
במבחן הביצועים הסינטטי של AnTuTu קיבל ה-OnePlus ציונים גבוהים יותר בשלושת סבבי הבדיקות שערכנו, אם כי הפער יחסית קטן: בבדיקה האחרונה שערכנו הציונים היו 182,745 נקודות לוואנפלוס ו-176,555 נקודות ל-V30.
נראה שגם ביצועי הרשת, כלומר איכות הקליטה האלחוטית, טובים יותר ב-OnePlus 5T. עשינו מספר בדיקות מהירות בממ"ד עם חדר סגורה, ובכל המבחנים ללא יוצא מן הכלל הוא השיג תוצאות גבוהות יותר. לדוגמה, באחד הסבבים הוא השיג 5.2Mbps הורדה ו-2.04Mbps הורדה, לעומת ה-V30 עם 3.8Mbps הורדה ו-0.76Mbps העלאה. כשבדקנו שוב את מהירות העברת הנתונים סמוך לנתב האלחוטי, ההבדלים התחדדו עוד יותר, כשה-OnePlus השיג ברוב הבדיקות מהירות כפולה מה-LG. חשוב לציין שהרצנו את מבחן המהירות בזה אחר זה כאשר שני המכשירים היו באותה נקודה בדיוק.
סיכום ביניים: ניצחון ל-OnePlus
מבחן המצלמה: צילום סטילס
לשני הנבחנים יש מצלמה ראשית ברזולוציית 16 מגה פיקסל, כאשר ל-V30 יש צמצם פתוח יותר של f/1.6 אינטש לעומת f/1.7 אינטש בלבד ב-5T. לשניהם יש עדשה משנית, ב-LG זו עדשה עם אורך מוקד רחב שמאפשרת ללכוד תמונות רחבות, כמעט פנורמיות, בעוד שב-5T לעדשה הנוספת יש אורך מוקד זהה לראשית. היא משמשת לשיפור התמנות בתאורה חלשה וכן לאפקט ה"בוקה" (טשטוש הרקע), שנעדר משום מה לחלוטין מהמצלמה של ה-LG.
בתמונות שצולמו בתאורה טובה, איכות התמונות דומה מאוד בשני המכשירים. פרופיל הצבע כמעט זהה למעט גוון חמים קצת יותר בחלק מהתמונות של ה-V30, ומבלי להתעמק לא קל להבחין בהבדלים ביניהם. ההבדלים באים לידי ביטוי בתאורה חלשה יותר, כלומר בצילומים בתוך הבית: כאן ל-OnePlus יש יתרון ניכר, והוא מפיק פעם אחר פעם תמונות חדות, ממוקדות ומפורטות יותר בהשוואה לאלו של ה-V30.
מעבר לכך, לכל מכשיר יש קלף נוסף בשרוול שאין לשני: ל-V30 יש את העדשה הרחבה, ול-OnePlus יש את התמיכה באפקט טשטוש הרקע הנחשק. שניהם עושים עבודה מצוינת, כל אחד בתחומו.
לפניכם תמונות הדגמה שצילמנו עם שני המכשירים. התמונה הראשונה בכל רצף היא של ה-V30 והשנייה של ה-5T:
מבחן המצלמה: צילום וידיאו
חובבי צילום הוידיאו יבואו על סיפוקם משני המכשירים, שתומכים ברזולוציית 4K וגם ב-10809 בקצב של 60fps וכוללים מייצב תמונה אפקטיבי (אופטי ב-LG, אלקטרוני ב-OnePlus). התוצאות של שניהם נהדרות, עם יתרון קל בצבעים ובפירוט ל-LG V30.
סיכום ביניים: ניצחון ל-OnePlus בפער קטן
מבחן נוחות השימוש
מבחינת רוחב, עובי ומשקל, שני המתמודדים כמעט זהים, עם הפרשים זניחים בלבד. לעומת זאת ה-LG V30 קצר יותר באופן די משמעותי ביחס ל-5T (למרות שלשניהם מסך בגודל 6 אינטש) ולכן הוא נכנס בקלות רבה יותר לכיס האחורי. בנוסף, הקווים המעוגלים שלו וגימור הזכוכית בגבו נוחים בהרבה לאחיזה בכף היד; זהו אחד המכשירים הנוחים והכיפיים ביותר לאחיזה שפגשנו בגודל זה. ה-5T עשוי מתכת והוא נראה טוב, אבל כיוון שהוא דק יותר בשוליו הרבה פחות נוח לאחוז בו.
מבחינת פריסת המקשים הפיזיים, הוואנפלוס בהחלט הוא המועדף עלינו. קורא טביעות האצבע ממוקם מאחור בשני המכשירים, ובשניהם הוא מהיר ומדויק. עם זאת, LG בחרה לשלב בו את כפתור ההפעלה, סידור מאוד לא נוח ואף מבלבל, בעוד שב-5T יש מקש הפעלה נפרד ונוח בצלע הימנית. יתרון נוסף הוא מתג מצבי השמע הייחודי של הוואנפלוס, שאין כמעט באף אנדרואיד אחר, המאפשר לעבור למצב שקט או "לא להפריע" בקלילות. שקע USB-C וחיבור 3.5 מ"מ לאוזניות יש לשני המתמודדים.
פרט שלא נהוג להתעכב עליו אבל בהחלט בולט בין השניים הוא הפידבק למגע (למשל בהקלדה או בנגיעה במקשי הניווט): ב-OnePlus 5T יש מנוע רטט פשוט וסתמי, בעוד של-V30 יש פידבק שמרגיש יותר כמו לחיצה אמיתית על לחצן - מדויק ונעים הרבה יותר.
על הממשק ומערכת ההפעלה לא נחלק כאן ציונים כיוון שלכל משתמש יש העדפות משלו; נזכיר רק של-V30 יש את הממשק הייעודי של LG, בעוד שזה של OnePlus מזכיר ברובו את אנדרואיד הנקי מבחינת עיצוב וממשק משתמש, עם תוספות נוחות ולא מכבידות.
סיכום ביניים: שיוויון - יתרון ל-LG בנוחות האחיזה וברטט, יתרון ל-OnePlus בפריסת המקשים
מבחן הסוללה
לשני המכשירים שבדקנו יש סוללת 3300mAh מובנית ותמיכה בטעינה מהירה - Quick Charge 3.0 ב-V30, ו-Dash Charge ב-5T. גב הזכוכית של ה-LG מאפשר לו לתמוך גם בטעינה אלחוטית, יתרון שתאלצו להסתדר בלעדיו אם תבחרו ב-OnePlus.
בסקירות המלאות שערכנו לכל מכשיר בנפרד הציגו שניהם חיי סוללה מצוינים בשימוש היומיומי. לצורך המבחן ההשוואתי הזה העברנו אותם מבחן מלאכותי, שאמנם אינו משקף באמת את התפקוד שלהם ביומיום אבל נותן מושג כלשהו על ההתמודדות של הסוללות תחת עומס. במסגרת המבחן המכשירים הופעלו כאשר הסוללה היתה טעונה במלואה, ונתנו למכשירים לעבוד בבהירות מסך מלאה עד שהסוללות נגמרו. במשך הזמן הזה הם ניגנו ברצף סרטי וידיאו והריצו מבחני ביצועים שמעמיסים על המעבד.
הראשון שהרים ידיים היה ה-LG V30, וזה קרה לאחר 7 שעות ו-25 דקות של פעולה רצופה. כשהוא כיבה את עצמו, ב-OnePlus 5T נותרו בדיוק 20% סוללה, והוא המשיך לפעול 45 דקות נוספות של מבחני ביצועים מאומצים עד שנכנע גם הוא.
לאחר מבחן צריכת האנרגיה, ניגשנו לבדוק מי מהמתמודדים טוען את הסוללה מהר יותר. שניהם נבדקו עם המטענים שכלולים בערכה. כשחיברנו אותם למטענים גילינו שה-LG למעשה לא נפרק לחלוטין אלא כיבה את עצמו כאשר נותנו בו 3%, כך שהוא התחיל את מבחן הטעינה עם יתרון קל על פני המתחרה. כשניגשנו לבדוק 30 דקות לאחר תחילת הטעינה, ה-5T היה עם 58% סוללה וה-V30 עם 39% בלבד. לאחר שעה של טעינה הפער הצטמצם, עם 85% ב-LG לעומת 91% ב-OnePlus.
סיכום ביניים: ניצחון ל-OnePlus גם בצריכת הסוללה וגם במהירות הטעינה
מבחן העמידות ואיכות הבנייה
הסטנדרטים של איכות החומרים וההרכבה גבוהים מאוד כיום, אפילו במכשירים מדרג נמוך יחסית. שני המתמודדים שלנו מצטיינים בבחירת חומרים מוקפדת, הרכבה איכותית ותחושה מצוינת באופן כללי. בשניהם המסך מוגן על ידי זכוכית גורילה מדור 5, שנחשבת למוגנת בפני שריטות.
עם זאת, יש הבדלים משמעותיים: ה-OnePlus מגיע עם גוף אלומיניום לעומת ה-V30 שמצויד בגב זכוכית. למרות הצהרה של LG שהמכשיר עומד בתקן צבאי (MIL-STD-810G), אם אחד מהם ייפול מגובה - סביר להניח שגב הזכוכית יהיה פגיע יותר לשברים. ראוי לציין גם שה-5T מגיע עם כיסוי סיליקון בערכה, לתוספת הגנה. מצד שני, במפגש עם מים ה-V30 ישרוד ללא בעיה בזכות תקן IP68 שמאפשר לו לשהות במים בעומק של מטר וחצי ל-30 דקות, לעומת ה-OnePlus שכנראה ישבוק חיים תוך זמן קצר לאחר חדירת מים לרכיבים הפנימיים שלו.
סיכום ביניים: ניצחון ל-V30 בפער קטן, בזכות העמידות למים
בשורה החתתונה
אם הגעתם עד לכאן וספרתם את המנצחים בכלל המבחנים, אתם בטח יודעים את התשובה: OnePlus 5T הוא מבחינתנו המנצח של המבחן הזה. הפער אמנם קטן - בכל הקשור לנוחות השימוש, איכות התצוגה והסאונד, שני המתמודדים מספקים ביצועים מעולים וקרובים מאוד זה לזה. ובכל זאת, חיי סוללה טובים יותר, טעינה מהירה יותר, ביצועים זריזים יותר ותוצאות טובות יותר בצילום בתאורה חלשה, מכתירים את ה-OnePlus כאלטרנטיבה המועדפת ומותירים את ה-LG V30 במקום השני בלבד. העובדה שה-5T עולה כמעט 1000 שקלים פחות מה-V30 רק מחדדת את התובנה שמדובר בעסקה משתלמת מאוד.
חשוב לציין שה-V30 אמנם לא לקח את הבכורה במבחנים ההשוואתיים שלנו, אבל יש לו כמה יתרונות אובייקטיביים על פני ה-OnePlus: הוא עמיד במים, כולל טעינה אלחוטית והוא מגיע עם נפח אחסון פנימי של 128GB ותמיכה בהרחבת זיכרון. אם פרמטרים אלה משמעותיים עבורכם יותר, ה-LG V30 הוא הסמארטפון בשבילכם.