הקדמה

את מערכות השמע הניידות הוותיקות החליפו בשנים האחרונות הרמקולים האלחוטיים, שפועלים על סוללה נטענת ומתחברים לטלפון הסלולרי באמצעות Bluetooth. זהו פיתרון נגיש, נוח וגם לא יקר; כיום תוכלו למצוא לא מעט דגמים של מותגים מובילים במחירים נוחים מאוד.


בכתבה הזו אספנו 8 רמקולים פופולאריים של יצרניות בולטות, כולם עד מחיר של 500 ש"ח, ובחנו אותם במשך כשבוע ימים באופן השוואתי. במסגרת המבחן בדקנו, בראש ובראשונה את איכות השמע של הרמקולים במגוון סגנונות מוזיקה, ובדגמים שתומכים - גם את איכות השיחה באמצעות המיקרופון המובנה. כמו כן בדקנו את נוחות השימוש, המקשים השונים, עמידות במים אם יש, חיבורים ושקעים, ולבסוף בדקנו את משך פעולת הסוללה של כל רמקול.


אז מי הרמקול האיכותי והמשתלם ביותר עד 500 ש"ח? התשובות בכתבה שלפניכם.

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

סוג:רמקול נייד,
מותג:Bose,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 399 ₪
מתוך 3 חנויות
מותג:Anker,
Bluetooth:Bluetooth,
מקור חשמל:סוללה...,
סוג:רמקול נייד,
מותג:Noa,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 369 ₪
מתוך 2 חנויות
Bluetooth:Bluetooth,
חיבורים נוספים:USB,
מקור חשמל:סוללה...,
מותג:JBL,
Bluetooth:Bluetooth,
מקור חשמל:סוללה ...,
סוג:רמקול נייד,
Bluetooth:Bluetooth,
מקור חשמל:סוללה...,



מבחן איכות השמע

במבחן זה האזנו במשך כמה וכמה שעות למגוון סגנונות מוזיקה באמצעות 8 הרמקולים, כאשר בכל שיר החלפנו מדי זמן קצר את החיבור של הטלפון לרמקולים כדי שנוכל להעריך את האיכות שכל רמקול מפיק בהשוואה לאחרים על אותו השיר.


נתחיל מהסוף: את המקומות האחרונים של בדיקת איכות הצליל תופסים הרמקולים של Camino, NOA ו-Anker; שלושתם מספקים חווית שמע נחותה משמעותית מהאחרים - כל אחד מסיבותיו שלו. ה-Anker הוא הרמקול עם הכי פחות באס מבין המתמודדים; למרות שהצלילים הגבוהים מפורטים וחדים, תדרי אמצע מודגשים מדי וגורמים לו להישמע צורמני ולא נעים. ה-Noa איכשהו סביר בתחום הבאסים אבל כל השאר מאכזב, הצליל חסום ולא מפורט וחד כמו שצריך. הרמקול בצורת הראש של ספיידרמן מבית Camino לא קטסטרופלי לחלוטין, אבל גם לא מוצלח בשום דבר והסאונד שלו סתמי ובינוני; הבאס לא נוראי אבל גם לא עמוק, והתדרים הגבוהים לא חדים ומודגשים.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


בשכבת הביניים נמצאים הרמקולים No Bounds מבית האוס אוף מארלי, וה-Mega של טרונסמארט. הרמקול של Marley מפתיע ברגע הראשון, עם צליל עוצמתי ומפורט יחסית לגודל הקטן שלו, והוא נשמע נהדר בקטעי מוזיקה אקוסטיים ושקטים. ברגע שנכנסים הבאסים לתמונה, ההפתעה מתחלפת לאכזבה; הרמקול הזה פשוט לא מסוגל להשמיע באסים סבירים, ובמוזיקת פופ או אלקטרונית הצליל נשמע קטן ושטוח. לעומתו, ה-Tronsmart הוא היחיד מבית המתמודדים שמסוגל להוציא סאונד סטריאופני אמיתי, ובעוצמה מחרישת אוזניים של 40W. הבאסים שלו מרשימים למדי ביחס למרבית המתמודדים, אבל חולשתו היא בתדרים הגבוהים; הסאונד שלו פחות מפורט וחד מהרמקולים המוצלחים יותר בהשוואה. 


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


לישורת האחרונה מגיעים הרמקולים מבית Bose, JBL ו-UE. במקום השלישי נמצא ה-UE Wonderboom, שמפיק צליל "גדול" ומרשים ביחס לגודלו הקומפקטי. הצליל נשמע יחסית היקפי ורחב להפתיע, בזכות צורתו העגולה שזורקת את הסאונד ל-360 מעלות כפי שמבטיחה החברה. עם זאת, הסאונד לא מאוד מדויק; התדרים הגבוהים אמנם חדים ועשירים אבל מעט צורמים ב-High-mid, והבאס מעט עמום ופחות ממוקד משהיינו רוצים. 


במקום השני נמצא ה-JBL Flip 4. הרמקולים של JBL מתאפיינים תמיד בכיוונון סאונד שרוב המאזינים אוהבים, עם תדרים גבוהים מודגשים וחדים מאוד (כמעט חדים מדי), מה שיוצר תמונת צליל מפורטת מאוד. מן הצד השני, גם הבאסים הם מהטובים ביותר מבין הנבדקים, כך שהרמקול מסוגל להחזיק גם במוזיקת פופ עכשווית עם באסים נוכחים כמו השיר Thank you next של אריאנה גרנדה. 


ובמקום הראשון: Bose SoundLink Micro. אופי הצליל שלו מאוזן ומדויק יחסית, עם טיפול נכון ולא מוגזם בתדרים הגבוהים, ובאסים עמוקים שהפתיעו אותנו במיוחד לאור גודלו הפיזי הזעיר של הרמקול; למעשה, יחד עם ה-Flip 4 אלו שני הרמקולים עם הבאסים המרשימים ביותר. 


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


המנצח בסעיף איכות הסאונד: הרמקול של Bose, בנקודות בודדות. הוא מספק את הצליל המדויק והמאוזן ביותר ומצליח להפתיע בגזרת הבאסים למרות גודלו הקטן. ה-JBL Flip 4 צמוד מאחוריו.



מבחן ה-Bluetooth והחיבור לטלפון

כל הרמקולים שבדקנו כוללים, כמובן, חיבור Bluetooth שבאמצעותו מוזרמת המוזיקה מהטלפון הסלולרי לרמקול. בדקנו מה עוד יש לרמקולים האלה להציע בתחום החיבוריות.


ובכן, אם תרצו לחבר נגן חיצוני או את הטלפון שלכם באמצעות כבל 3.5 מ"מ סטנדרטי, כמעט לכל הרמקולים יש כניסת AUX, למעט הרמקולים של Bose ושל UE. רוצים לחבר שני מכשירים בו זמנית לרמקול (לדוגמה, הטלפון והטאבלט)? הרמקול של של JBL הא היחיד שתומך בכך, אך כל השאר לא.


כשהטלפון מחובר לרמקול ונכנסת שיחה, רצוי שתהיה אפשרות לענות ולשוחח באמצעות הרמקול, ושאיכות השמע תהיה טובה. באופן מפתיע ומאכזב, ה-Wonderboom של UE אינו כולל מיקרופון ואינו יודע לשמש כספיקר חיצוני, וכך גם הספיידרמן של קאמינו; לשאר הרמקולים במבחן יש. מבין הרמקולים שיש להם מיקרופון, הדגמים של Bose ו-JBL כוללים גם אינטגרציה לעוזרות הקוליות של גוגל ואפל, כך שתוכלו לפנות אליהן ולהפעיל אותן בלחיצת כפתור היישר מהרמקול. לשליטה מתקדמת ועשירה יותר, הרמקולים של Bose ו-JBL תומכים באפליקציה ייעודית שאפשר להתקין בטלפון הסלולרי, בעוד ששאר הרמקולים אינם תומכים בכך.


ולבסוף, אחת התכונות המבוקשות ברמקולים הקטנים הללו היא היכולת לצמד זוג רמקולים זהים (או רמקולים מסדרות אחרות של אותו מותג) ולגרום לשניהם לנגן ביחד, כדי להכפיל את עוצמת השמע או לחלופין כדי להאזין בסטריאו, כאשר רמקול אחד הופך לימני והשני - לשמאלי. הרמקולים של מארלי, בוז, קאמינו, JBL ו-Tronsmart תומכים ביכולת זו, אך לשם כך תצטרכו כמובן לרכוש שני רמקולים מאותו המותג.


המנצח בסעיף החיבוריות: JBL Flip 4, שמצויד בכל טוב: מיקרופון לספיקר ועוזרות קוליות, אפליקציה, תמיכה בחיבור סימולטני לשני מכשירים, צימוד זוג רמקולים לנגינה ביחד וכניסת AUX. צמוד מאחור נמצא הרמקול של Bose, שכולל כמעט את כל הרשימה למעט הצימוד הסימולטני לשני מכשירים וכניסת ה-AUX שחסרים בדגם זה.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח



מבחן העיצוב, הגודל ונוחות השימוש

הרמקול No Bounds של מארלי הוא קל המשקל ביותר - 278 גרם בלבד. צורתו עגולה ומזכירה צלחת מעופפת, והוא בנוי מחומרים שחלקם ידידותיים לסביבה כמו שעם ובד, שמקנים לו יכולת ציפה במים. הוא נועד לשכיבה על גבו, כך שהסאונד מופנה כלפי מעלה; מאחר והשוליים שלו עגולים לחלוטין קשה להעמיד אותו על הצד כדי שהצליל יופנה למאזין. המקשים (ווליום, עצירה/נגינה, זיווג לטלפון, הפעלה/כיבוי) פזורים באופן לא ידידותי על השוליים העגולים של הרמקול; המקשים אמנם מגיבים היטב ללחיצה אבל בקושי ניתן להבחין בהם מאחר והסימון שלהם כמעט בלתי-נראה והם לא מוארים. קשה לומר שנוח לתפעל את הרמקול הזה. גם חיווי הסוללה לוקה בחסר - ישנה נורית בודדת שמהבהבת בכחול או אדום אם הסוללה מתקרבת לסופה (ברמקולים אחרים יש שורה של נוריות שנותנות מדד מדויק יותר).


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


הבא בתור הוא ה-SoundLink Micro של בוז. זהו הרמקול הקטן ביותר מבחינה פיזית אבל הוא מעט כבד יותר מזה של מארלי, ומשקלו 288 גרם. גם הרמקול הזה, שצורתו ריבוע עם שוליים מעוגלים, אינו מסוגל לעמוד ישר אלא שוכב על גבו, והוא עשוי מחומר גמוי גומי קשיח בגימור מט חלק ונעים למגע. סידור המקשים כאן הרבה יותר הגיוני ונגיש: בקדמת הרמקול, מעל הגריל, נמצאים הלחצנים החשובים - ווליום ומקש רב-תכליתי להפעלת עוזרת קולית, מענה לשיחות ועוד, בעוד שבחלק העליון והפחות נגיש ממוקמים לחצני ההפעלה/כיבוי, הזיווג וכן 5 נוריות החיווי של הסוללה. בגבו של הרמקול יש רצועה גמישה ועמידה בפני קריעה, שמאפשרת להצמיד באמצעותה את הרמקול לאופניים, לרצועת התיק שלכם ולאלמנטים אחרים.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


Anker SoundCore, שמגיע בצורת מלבן שחור וקופסתי עם אותו גימור מט חלק וקטיפתי, שוקל 416 גרם, אבל הוא עדיין יחסית קומפקטי ונכנס לתיק קטן בקלות. הרמקול עומד על הצלע התחתונה שלו ביציבות והסאונד מופנה למשתמש, כמו שצריך. כל הלחצנים שלו מתרכזים בחלקו העליון, ולמרות שהם שחורים - הם ענקיים, נגישים וברורים. מבחינת חיווי למצב הסוללה תאלצו להסתפק בנורית בודדת לצד לחצן ההפעלה. 


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


ה-Wonderboom של UE, שמגיע בשלל צבעים (אנחנו קיבלנו אותו בורוד פוקסייה עליז), הוא רמקול בצורת גליל קצר ושמנמן ומשקלו 430 גרם. חלקו עליון עשוי אותו חומר דמוי גומי נעים למגע ואת כל היקפו מכסה גריל בד קשיח ואיכותי למגע. סט הלחצנים מינימלי ביותר: בחלקו העליון יש לחצן הפעלה/כיבוי משולב נורית חיווי, ולחצן קטן ל-Bluetooth; בחזית הרמקול נמצאים זוג לחצני ענק לווליום, שלמען האמת קשה למדי ללחוץ עליהם גם בגלל הצורה שלהם וגם כי הם מחייבים לחיצה החלטית. לגבי חיווי הסוללה אתם בבעיה - אין ברמקול נורית חיווי ייעודית למעט זו המשולבת בלחצן ההפעלה, והאפליקציה של UE, שמסוגלת להראות את זמן הסוללה המדויק עבור רמקולים אחרים של המותג, לא תומכת ברמקול הזה משום-מה.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


JBL Flip 4 שוקל 515 גרם, וכמו קודמיו בסדרה הוא מגיע בצורת גליל מוארך, עם אזור שטוח שמאפשר לו לשכב באופן יציב ולהקרין את הצליל ישירות אל המאזין. הפלסטיקה ברמקול הזה יותר נוקשה ופחות נעימה למגע, אבל את רוב הרמקול מכסה גריל בד קשיח. הלחצנים ממוקמים לא טוב - צריך "לגלגל" את הרמקול קדימה כדי להגיע אליהם והם לא נגישים בשום אופן בזמן שהוא מונח במצבו הטבעי. הלחצנים עצמם מסודרים בשתי שורות: על הגריל עצמו נמצאים לחצני הווליום, נגינה/עצירה וה-Bluetooth, בעוד שעל המשטח הישר בתחתית נמצאים כפתור ההפעלה/כיבוי, כפתור חיבור אלחוטי לרמקולים תואמים אחרים של JBL ושורה של 5 נוריות חיווי למצב הסוללה.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


הרמקול V500 של Noa, שנראה קצת כמו רהיט ומותאם יותר לסלון מאשר לחוף הים, עומד על סטנד קטן בגבו כך שהוא מפנה את הסאונד למאזין באופן אופטימלי. הוא גדול למדי ומשקלו 626 גרם. Noa עשו את זה כמעט נכון: רוב הלחצנים נמצאים בחזית הרמקול באופן נגיש ובולט, למעט המתג החשוב ביותר - ההפעלה וכיבוי, שממוקם דווקא בגב הרמקול ולכן צריך להרים או לסובב אותו כדי לכבות או להדליק. אגב, בגב הרמקול תמצאו גם כניסה לכרטיס Micro-SD, אם תרצו להשתמש בנגן הפנימי שמובנה בו; בנוסף יש ברמקול הזה רדיו FM מובנה. אפשר לזפזפ בין תחנות הרדיו באמצעות המקשים הקדמיים ואיכות הקליטה טובה להפתיע, אך מטבע הדברים אין דרך לדעת על איזו תחנה נחתתם, בהיעדר מסך כלשהו.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


אל ה-Tronsmart Element Mega כמעט קשה להגדיר כרמקול נייד; הוא קופסתי, גדול וכבד למדי במשקל 639 גרם. העיצוב שלו מיושן ולא אטרקטיבי במיוחד, בצבע שחור חמור סבר ועם גריל מתכת שעוטף אותו מכל צדדיו למעט החלק העליון והתחתון. מתג ההפעלה ממוקם מאחור, ובחלק העליון ממוקמים מקשי מגע מוארים ומסומנים היטב.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


ולבסוף, הרמקול הקומיקסי של Camino, שהגיע אלינו בצורת ראשו המדויק של ספיידרמן מסרטי Marvel שמונח על כַּן. גם הרמקול הזה יותר נייח מנייד, עם צורה שלא ממש נוח להרים ולסחוב והמשקל הכבד מבין כל הרמקולים - 687 גרם. העיצוב כמובן נע בין מדליק למגוחך, תלוי כמה גיקים אתם; הרמקול עצמו ממוקם בתחתית הראש כך שהסאונד מופנה כלפי מטה, אבל הוא עדיין עוצמתי. המקשים השונים נמצאים כולם על הכן, כאשר רק מתג ההפעלה, גם ברמקול הזה, ממוקם מאחור. המקשים נגישים אמנם אבל מאוד נוקשים ורועשים, ודורשים לחיצה החלטית.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


המנצח בסעיף נוחות השימוש: Bose SoundLink Micro. הוא גם זעיר וקל משקל, גם כולל נוריות חיווי מפורטות למצב הסוללה וגם הלחצנים שלו נגישים ונוחים לתפעול. 



מבחן הסוללה

כל הרמקולים במבחן מצוידים בחיבור טעינה מסוג Micro-USB, המיושן קמעא, ולא בכניסת USB-C כמו שיש, סביר להניח, בטלפון האנדרואיד שלכם. אף אחד מהרמקולים אינו מגיע עם מטען קיר ייעודי אלא לכולם מצורף כבל USB, שאותו תוכלו לחבר למטען של הסלולרי שלכם או למחשב. על חיווי הסוללה כבר דיברנו בסעיף נוחות השימוש; היחידים שמגיעים עם מערך נוריות לחיווי מדויק יחסית על מצב הסוללה הם הרמקולים של JBL ושל Bose, בכל האחרים תאלצו להסתפק בנורית בודדת.


לשימוש סטנדרטי, כל הרמקולים יספקו לכם משך פעולה טוב מאוד. החלש מכולם הוא גם זה הקטן ביותר פיזית - הרמקול של Bose שמספק 6 שעות השמעה בלבד. מהרמקולים של מארלי, UE, JBL ו-NOA תקבלו 10 שעות האזנה. ה-Tronsmart המגושם והכבד מצויד בסוללה חזקה יותר, והוא כבר מגיע ל-15 שעות של מוזיקה. Anker, חברה שמוכרת לכולנו יותר מתחום הסוללות והמטענים, שילבה ברמקול שלה סוללה אימתנית בקיבולת של 4400mAh, שמספיקה לעד 24 שעות של מוזיקה בעוצמה בינונית.


המנצח במבחן הסוללה: Anker SoundCore עם זמן סוללה של 24 שעות.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח


מבחן העמידות

אחד השימושים הנפוצים (גם אם השנואים על רבים) של רמקולים ניידים הם בחוץ - בחוף הים, בבריכה או סתם כך בשטח. ואכן, חלק מהיצרניות חשבו על כך מראש וציידו את הרמקולים בעמידות גבוהה לנפילות, למים או לשניהם.


הרמקול העמיד ביותר הוא ה-Wonderboom של UE; הוא מצויד בתקן IPX7 שאומר שהוא מסוגל לעמוד בטבילה במים לעומק של מטר ולמשך 30 דקות; בנוסף החברה מצהירה שהוא עמיד בנפילות מגובה של עד 1.5 מטר. גם ה-SoundLink Micro וה-Flip 4 מצוידים בתקן IPX7 אך ללא הצהרה על עמידות בנפילות, הרמקול של מארלי עמיד בתקן IP67 (שאומר שהוא עמיד גם באבק) אך לא בנפילות, והרמקול של Anker עמיד בנפילות בלבד אך לא ברור באיזה תקן, אם בכלל. 


הרמקולים של Noa, Tronsmart ושל Camino אינם מצוידים בתקני עמידות כלשהם, וכפי שכבר הבחנו, הם מיועדים בעיקר לשימוש בתוך הבית או לכל יותר במרפסת.


המנצח בסעיף העמידות: UE Wonderboom, בזכות עמידות גבוהה עם במים וגם בנפילות.


בדקנו והשווינו: 8 רמקולים ניידים עד 500 ש"ח



המנצחים והמפסידים

כדי לבסס את הרשמים שלנו מכל רמקול באופן מתודי ומתמטי, ניהלנו טבלת ציונים (כפי שאנו עושים עבור כל סקירת מוצרים כאן באתר WiseBuy), והענקנו ציון לכל רמקול ב-7 הפרמטרים הבאים: איכות הסאונד, גודל ומשקל, נוחות השליטה והמקשים, חיבורים וזיווג לטלפון, חיווי הסוללה, עמידות ומשך פעולת הסוללה. לנושא איכות השמע הענקנו משקל של 50% מסך הציון הכללי, למאפייני נוחות השימוש - 30%, ולחיי הסוללה - 20%. והתוצאות לפניכם:


במקום השביעי: Camino Marvel Spiderman. חוץ מעיצוב גיקי שקורץ לחובבי הפרנצ'ייז, לרמקול הזה אין הרבה מה להציע. הוא כבד ובמידה רבה נייח, הלחצנים שלו לא נוחים, אין לו ספיקר לביצוע שיחות ומעל הכל איכות הסאונד שלו נחותה.


במקום השישי: Noa V500. גם הרמקול הזה יותר נייח מנייד, ומסתמך יותר על עיצוב מאשר על איכות צליל. חיבבנו את המראה המודרני שלו ואת העובדה שהוא כולל רדיו מובנה, ומאידך הצליל שהוא מפיק חסום ולא מספיק איכותי.


במקום החמישי: Anker SoundCore ו-House Of Marley No Bounds. הרמקול של אנקר מצטיין בעיקר בחיי סוללה ארוכים ובשליטה נוחה, בעוד שהרמקול של מארלי מתהדר בעמידות במים, עיצוב ייחודי ומשקל קליל; שני הרמקולים מאכזבים מבחינת איכות השמע, בעיקר בשל המחסור החמור שלהם בבאסים.


במקום הרביעי: Tronsmart Element Mega. הרמקול הזה לא יזכה בשום תחרות עיצוב, אבל הוא עוצמתי ביותר, היחיד שמפיק צליל סטריאופוני וביחס למחירו הצנוע הוא לא רע. על הצליל הלא מדויק ומפורט מספיק מחפים במידת-מה באסים נאים. בחירה לא רעה אם ווליום גבוה ומחיר נמוך זה מה שאתם מחפשים.


במקום השלישי: UE Wonderboom. המותג מבית לוג'יטק מציע כאן חבילה טובה שכוללת עמידות יוצאת דופן במים ונפילות, סאונד היקפי עוצמתי בגוף קומפקטי ועיצוב כיפי ומזמין. בפני עצמו כנראה שהיינו מאוד מתרשמים מאיכות הצליל, אבל בהשוואה לרמקולים שבמקום הראשון הוא פחות ממוקד ומדויק מהם, עם צליל קצת מפוזר ובאסים לא מהודקים. עדיין, יופי של תמורה למחיר.


במקום השני: Bose SoundLink Micro. הרמקול של Bose קטן וממזרי, וחולשתו היחידה היא בחיי הסוללה הקצרים של 6 שעות בלבד. מעבר לכך הוא מצטיין בבאסים עמוקים ומפתיעים, סאונד מפורט, נעים ומאוזן, נוחות שימוש טובה ועמידות במים.


במקום הראשון: JBL Flip 4. לפליפ 4 יש צליל חד, מפורט ועתיר באס, צימוד נוח לשני מכשירים בו זמנית, תמיכה בעוזרות קוליות, עמידות במים וסוללה חזקה. רק המקשים שלו לא מספיק נגישים. אם התקציב שלכם הוא עד 500 שקלים - אחד משני הרמקולים המובילים יהיה בחירה מצוינת עבורכם, אך עם הפרש במחיר והפרש גדול יותר בסוללה, הפליפ 4 של JBL הוא גם המשתלם ביותר.

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

סוג:רמקול נייד,
מותג:Bose,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 399 ₪
מתוך 3 חנויות
מותג:Anker,
Bluetooth:Bluetooth,
מקור חשמל:סוללה...,
סוג:רמקול נייד,
מותג:Noa,
טווח מחירים:200 - 500...,
החל מ- 369 ₪
מתוך 2 חנויות
Bluetooth:Bluetooth,
חיבורים נוספים:USB,
מקור חשמל:סוללה...,
מותג:JBL,
Bluetooth:Bluetooth,
מקור חשמל:סוללה ...,
סוג:רמקול נייד,
Bluetooth:Bluetooth,
מקור חשמל:סוללה...,