ידנית או אוטומטית?
במכונות ידניות וחצי אוטומטיות המשתמש מעורב בתהליך הכנת הקפה, בעוד שבמכונות אוטומטיות כל תהליך הכנת הקפה נעשה בלחיצת כפתור אחת. אמצעים נוספים, וזולים יותר, להכנת קפה כוללים מקינטה, פרוקולטור ופלנג'ר:
שיטת הזנת חומר הגלם
קפה טחון בתפזורת: הקפה מוזן ידנית, עלות הקפה נמוכה, אך התהליך כרוך בלכלוך ופחות נוח בהשוואה לשאר השיטות
קפסולה: זוהי שיטה נוחה ונקייה להכנת קפה, וגם הנפוצה ביותר כיום.
פולי קפה: במכונות בעלות מטחנת קפה מובנית משתמשים בפולי קפה, שאותם המכונה טוחנת בסמוך להכנה וכך מתקבל משקה ברמת טריות גבוהה ובטעם וארומה מיטביים. במכונות אלו ניתן להשתמש גם בקפה טחון בתפזורת.
מומלץ לבחור במכונה בעלת הספק של 1000 ואט ויותר
ככל שהספקה החשמלי של המכונה גבוה יותר זמן הגעת המים לטמפרטורה הרצויה יהיה מהיר יותר, הן לחימום המים המיועדים להכנת הקפה והן לצורך הפקת הקיטור להקצפת החלב.
לחץ מים אידאלי הוא 9-8 בר
בתהליך הכנת הקפה עוברים המים החמים בלחץ דרך הקפה הטחון. לחץ המים נמדד ב-BAR, והלחץ הדרוש למיצוי הקפה הוא 9-8 בר. לחץ גבוה יותר גורם לחריכת הקפה ופוגם באיכותו ולחץ נמוך יותר אינו ממצה את מלוא טעמיו של הקפה.
התאימו את נפח מכל המים לכמות הקפה הרצויה
בחרו נפח מכל שיהיה גדול מעט מכמות מנות הקפה שאתם מתכוונים להכין בכל פעם, אך לא גדול מדי. רצוי שהמכל יהיה נשלף כדי שניתן יהיה למלא אותו בקלות.
כדאי שהמשטח לספלים יהיה מחומם
באופן אידיאלי יש למזוג את הקפה לספל מחומם, יש מכונות עם משטח חימום שעליו ניתן להניח 6-2 ספלים.
שימו לב לפיית המזיגה
במכונות מסוימות ניתן לכוון את גובה פיית המזיגה בהתאם לגובה הכוס שבשימוש. בנוסף יש מכונות עם פיית מזיגה כפולה המיועדת להכנת שתי כוסות קפה במקביל.
איזו תצורת דוד מים מתאימה לכם?
ישנן שלוש תצורות לדוד המים: דוד דו שימושי - במכונות כאלה לא ניתן לבצע את פעולת החליטה והקצפת החלב במקביל; דוד עם מחליף חום מאפשר לחלוט קפה ולהקציף חלב במקביל, אך התהליך אטי יחסית; במכונות מתקדמות מותקנים שני דוודים, ובהן תהליך הכנת הקפה הוא המהיר ביותר וניתן להכין מספר מנות קפה ברצף במינימום זמן המתנה בין מנה למנה