חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים

שיטת הזנת חומר הגלם

מכונות הקפה נבדלות זו מזו גם בצורת חומר הגלם שמוזן בהן – קפה טחון בתפזורת, פודים, קפסולות ופולי קפה. לכל אחת מהצורות השפעה על משך ההכנה ועל נוחות ההכנה, וכן על העלות של כוס המשקה.   קפה טחון בתפזורת: במכונות אלו המשתמש מזין קפה טחון למסנן החליטה ודוחס אותו באופן ידני. עלות הכנת ספל קפה בדרך זו היא הנמוכה ביותר, כ-0.85 שקל, ובתום השימוש צריך לסלק את השאריות ולנקות את המסנן והידית. רוב המכונות שעובדות עם קפה טחון בתפזורת יכולות לעבוד גם עם פודים. במכונות מסוימות נדרש מתאם מיוחד לפודים. יתרונן הגדול של המכונות הללו הוא בהיצע הרחב והמגוון של סוגי קפה שבהם ניתן להשתמש ובמחיר הנמוך של כוס משקה. קפה טחון בתפזורת  פודים: פוד הוא אריזת נייר חד פעמית חדירה למים, שמכילה כמות מדודה של אבקת קפה הדחוסה במידה הדרושה. עלות מנת קפה בשימוש בפודים מעט גבוהה יותר מעלות מנת קפה בתפזורת, כ-1.20 שקל, אך זמן ההכנה קצר יותר וכרוך בפחות לכלוך. פודים  קפסולות: קפסולה היא מכל חד פעמי אטום עם כמות מדודה של קפה טחון. זוהי אפשרות נוחה ונקייה יותר אך היקרה ביותר, כ-1.60 שקל לכוס משקה. לרוב, ברכישת מכונת קפה המיועדת לשימוש בקפסולות, הצרכן מתחייב למעשה לרכוש את הקפסולות של יצרן המכונה. בנוסף, לא ניתן להשיג קפסולות בכל חנות אלא בחנויות ייעודיות. חסרון נוסף הוא שברוב המקרים לא ניתן להשתמש בקפה טחון או בפודים. יש מי שימצא את החיסרון הזה משמעותי למדי מאחר שהוא מגביל את אפשרויות הבחירה בסוגי הקפה. קפסולות  פולי קפה: במכונות בעלות מטחנת קפה מובנית משתמשים כמובן בפולי קפה. במכונות אלו ניתן להשתמש גם בקפה טחון בתפזורת.