ההספק של הבלנדר הוא אחד הנתונים החשובים ביותר בבחירת המכשיר המתאים. ההספק מבטא את עוצמתו של הבלנדר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים קשים, וכן לפעול לאורך זמן בצורה יעילה ובטוחה. הבחירה בהספק המתאים תלויה בסוג החומרים המיועדים לעיבוד ובכמות המזון המעובד. אם מדובר בכמות של עד
תמיד כדאי לבחור במכשיר בעל הספק שגבוה מזה שלכאורה תצטרכו. כך לא תהיו מוגבלים ותוכלו לעשות בו שימוש מאסיבי יותר בעת הצורך. הדבר גם תורם לעמידות גבוהה יותר של המנוע ומאפשר לעבוד עם הבלנדר ברציפות ולמשך זמן ארוך, מבלי שהמנוע יתחמם יתר על המידה.
קיבולת המכל נמדדת בליטרים ונעה בטווח שמתחיל מליטר אחד ומגיע עד ל-
יש מכלים בעלי קיבולת קטנה יותר של כחצי ליטר, ואלה מתאימים כמובן לעיבוד כמויות קטנות במיוחד, כמו מנת מחית לתינוק, עשבי תיבול, ריסוק אגוזים, בוטנים ושקדים וכדומה. כמו כן, יותר ויותר בלנדרים עם מיכלים קטנים מיועדים לעיבוד בסיסי של פירות ומשקאות אחרים, ולעיתים אלו אף מגיעים עם כוסות ייעודיות לשתייה ישירות לאחר עיבוד המזון.
בלנדרים מסוג זה עשויים להתאים לאלו מכם שעיקר השימוש שלהם בבלנדר יתבטא בשהכנת שייקים או משקאות אחרים. יש לקחת בחשבון שבדרך כלל ההספק בבלנדרים בעלי קיבולת קטנה הוא קטן יחסית ואינו אמור להתמודד עם חומרים קשים מדי.
כדי שתהיו בטוחים שהמכשיר שתקנו יהיה לכם נוח לשימוש וגם ישרת אתכם לאורך זמן, מומלץ לבחון אותו בחנות. הנה כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם:
איכות הבנייה: בלנדרים איכותיים עשויים ממתכת או מפלסטיק יצוק באיכות גבוהה. רק מראה עיניים ומגע ידיים יאפשרו לכם לדעת אם לפניכם מוצר איכותי ועמיד או מוצר זול וצעצועי. כך גם תוכלו להתרשם מאיכות הכפתורים והלחצנים ומנוחות הפירוק וההרכבה. באותה הזדמנות בדקו שהחלקים מתחברים היטב ואינם רופפים, שהלחצנים יציבים וחזקים ושהם נוחים לתפעול.
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא החומר שממנו עשוי המכל של הבלנדר. רוב המכלים הם מפלסטיק, חלקם מזכוכית ובודדים מנירוסטה. מכל פלסטיק הוא קל משקל בהשוואה לזכוכית ומבחינה זו נוח יותר, אך אם בכוונתכם לכתוש קרח בבלנדר מוטב שתבחרו במכל זכוכית. מכל כזה גם לא סופג ריחות ואינו נשרט ונשחק כפי שקורה עם מכל פלסטיק.
מהירויות הפעלה: מרבית הבלנדרים מגיעים כיום עם שתי מהירויות הפעלה בסיסיות וכן עם לחצן Pulse להפעלה רגעית. בעוד שתי מהירויות צפויות להספיק למרבית הצרכנים, חלק מן הבלנדרים מצוידים במגוון גדול יותר של מהירויות. אחרים אף מגיעים עם תוכניות פעולה ייעודיות לפי סוג החומר, המתאימים הן את זמן ההפעלה של הבלנדר והן את מהירותו, בהתאם לסוג החומר, מה שצפוי להקל על משתמשים שאינם מנוסים.
סוג כפתורי התפעול: הדגמים השונים מצוידים בסוגים שונים של כפתורי הפעלה. במרבית הדגמים הכפתורים הם כפתורי לחיצה ובחלקם כפתור חוגה המיועד להפעלה ולשינוי מהירויות. הבחירה בסוג זה או אחר נתונה לנוחות האישית של המשתמש.
ברז מזיגה: בדגמים מסוימים מותקן ברז מזיגה, שיכול להיות שימושי ונוח במקרה שמדובר בנוזל דליל, אך לא מעבר לכך. לכן אם זאת אינה מטרת השימוש העיקרית של המכשיר, לא בטוח שהדבר שווה את תוספת התשלום הכרוכה בכך.
טווח המחירים העיקרי לבלנדרים נע בין 150 שקלים לדגמים הפשוטים ביותר, וחוצה את קו ה-1,000 שקלים לדגמים המתקדמים והעוצמתיים ביותר. האחריות לבלנדרים היא בדרך כלל לשנה, אך ישנם דגמים המגיעים עם תקופת אחריות ארוכה יותר שבמקרים מסוימים עשויה להגיע גם לשלוש שנים.
כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית בלנדר.
המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
מילון מונחי בלנדרים
איך לבחור מעבד מזון
איך לבחור מיקסר
איך לבחור מסחטת מיץ