1
עוצמתו של הבלנדר

נהוג לחשוב שעוצמתו של הבלנדר נקבעת לפי ההספק שלו, אך למעשה מהירות המנוע שלו היא שקובעת יכולתו להתמודד עם עומסים. ככל שהמהירות גבוהה הלהב חודר למזון בצורה יעילה יותר ומסוגל להתמודד טוב יותר עם מוצרי מזון קשים. בעוד שבמהירות נמוכה המנוע מתאמץ יותר וקצב הסיבוב שלו מואט כתוצאה מההתנגדות של החומר. הדבר לא רק שמביא לתוצאות לא מושלמות בעיבוד מזון, אלא גם גורם למאמץ יתר של המנוע, להתחממותו ולבלאי מואץ שלו. לכן הקפידו על בלנדר שיתאים לסוג החומרים שבשימוש ולתוצאות הרצויות.




אם המכשיר מיועד לריסוק ולטחינה של חומרים רכים יחסית או בוטנים ואגוזים למיניהם, ובכמויות קטנות - יספיק בלנד ממוצע, ואילו לריסוק חומרים קשים כגון שורש ג'ינג'ר ומקלות קינמון או במסה גדולה מוצקה, וכן להכנת קציפות אווריריות ובלילות חלקות כדבעי - בחרו בלנדר במהירות גבוהה ככל האפשר, של כ-10,000 סל"ד ויותר.

.


ההספק מבטא את עוצמתו של הבלנדר ואת יכולתו להתמודד עם חומרים קשים, וכן לפעול לאורך זמן בצורה יעילה. אם מדובר במוצרי מזון רכים ובכמויות קטנות אפשר להסתפק בהספק של 300 ואט. לחומרים קשים, לכמות גדולה יותר וכן לכתישת קרח מומלץ הספק של 500 ואט ואף יותר.
2
אביזרים נלווים ושימושים נוספים

כל הבלנדרים מגיעים עם להב מתכת סטנדרטי שנועד לפעולות הנפוצות של ריסוק וטחינה של המזון, ויש דגמים שמגיעים עם אביזרים נוספים שמרחיבים את אפשרויות השימוש בו.


האביזרים הנלווים כוללים מטרפה או דסקית הקצפה המיועדים להקצפת ביצים ושמנת מתוקה ולהכנת בלילות, קרמים, מיונז ורטבים במרקם חלק ואחיד; דסקית קיצוץ מיועדת לקיצוץ ירקות ותתאים למי שמעוניין לקצץ ירקות לפיסות קטנות; אביזר נוסף שקיים במספר מצומצם של דגמים הוא דסקית חיתוך, המיועדת כמובן לחיתוך ולפריסה של ירקות. כמו כן, אם אתם מתכוונים לכתוש קרח, ודאו שהבלנדר מגיע על להב שמסוגל לעשות זאת.




מהירויות עבודה: מרבית הבלנדרים מציעים שתי מהירויות - נמוכה וגבוהה - באמצעות שני כפתורים או לחצנים, אך יש בלנדרים בעלי מהירות משתנה הנקבעת באמצעות בורר. רוב המשתמשים יכולים להסתפק בשתי מהירויות, אבל אם אתם בשלנים קפדנים שמעוניינים בשליטה מלאה ומדויקת יותר בשימוש בחומרי גלם כגון שמנת מתוקה, הקצפת ביצים קרמים מוסים עדינים ואווריריים, בחרו דגם בעל מספר מהירויות.


לחצן פעימות (פולסים): מיועד להפעלות קצרות לצורך ריסוק גס של חומר הגלם כגון אגוזים ובוטנים, פירות יבשים, עשבי תיבול, בצל, שום וכדומה.


מיכל (כד) עבודה: דגמי בלנדר מוט רבים מגיעים עם מכל עבודה אחד או יותר שמאפשרים להשתמש בו כבלנדר לכל דבר. אם בחרתם בבלנדר כזה, רצוי שהמכל יכלול לוח שנתות לצורך מדידת כמויות ופיית מזיגה למזיגה נוחה של נוזלים ובלילות. לדגמים מסוימים מצורף כד נמוך ורחב, הכולל קוצץ (בנוסף ללהב הסטנדרטי) - אמצעי אידיאלי לקיצוץ גס (ולא מחית) של עשבי תיבול, אגוזים, דגים ובשר.


3
נוחות השימוש

מאחר שבבלנדר מוט המשתמש הוא זה שנושא בנטל ההפעלה, בלנדר כזה חייב להיות נוח לשימוש ולהתאים למפעילו, אחרת העבודה אתו תהיה מסורבלת ומייגעת. אין דרך טובה יותר לבחון בלנדר מוט מלבד להתנסות בו פיזית בחנות, גם אם לא תוכלו ממש להפעיל אותו.




הבלנדר צריך להתאים למבנה כף היד ולגודלה, ולהיות נוח לאחיזה ופשוט לתפעול. בדקו את נגישות הכפתורים, את גודלם ואת קלות ההפעלה שלהם - יש כפתורים קטנים שלא יתאימו לבעלי אצבעות עבות, יש כאלה השקועים מעט ודורשים לחיצה עמוקה ומאומצת יותר, ויש לחצנים רכים המגיבים למגע קל. שימו לב גם למשקלו של המכשיר. אחזו אותו באוויר למשך זמן מה וראו אם הוא לא מכביד עליכם מדי.


כמו כן, חשוב לדעת שלא כל הבלנדרים עמידים לחום. לכן אם בכוונתכם לרסק מרק לוהט, ודאו שהבלנד מותר לשימוש בחום. מצד שני, אם בכוונתכם להשתמש בבלנדר בכלי טפלון, רצוי להימנע מבלנדרים מתכתיים. יש דגמים מפלסטיק העמידים בחום, כך שיתאימו גם לשימוש בנוזל חם וגם בכלי טפלון. זה המקום להזכיר, שאם תרצו לשטוף את חלקי הבלנדר במדיח, ודאו שהוא מותאם לכך.




בנוסף, תנו דעתכם גם לאורכו של מוט התפעול. לשימוש בסירים עמוקים ובכלים גבוהים בצורה נוחה, בחרו מוט ארוך בהתאם.

כמו כן, אם אתם מרבים להשתמש בבלנדר ויש לכם מקום פנוי על הקיר במטבח, כדאי לרכוש דגם הכולל תושבת המותקנת על הקיר, ובכך ליהנות מגישה נוחה ומהירה אל הבלנדר. אופציה אחרת היא מעמד על השיש.


4
מחיר ואחריות

המחיר לבלנדר מוט נע בין 100 שקלים לדגם פשוט ובסיסי ועד ל-1000 שקלים ויותר לבלנדר מקצועי ומאובזר.

לרוב הדגמים ניתנת אחריות לשנה ויש כאלה המגיעים עם אחריות ממושכת יותר.