סקירת wisebuy - Dell E4200 : עסקי לא עקבי
- מסך איכותי בגימור מט
- ביצועים טובים
- מערכת הפעלה משנית נוחה
- מודם סלולרי מובנה
- סט חיבורים עשיר (אך לא מושלם)
- אפשרויות אבטחה רבות ומגוונות
- מקלדת מאכזבת
- חיי סוללה פושרים
- רמקול בודד בעל ביצועים חלשים
- מאווררים רועשים
- אין מצלמת רשת
Latitude E4200 מנסה להיכנס לנעליו הגדולות של אחיו הגדולים, ללא הצלחה יתרה. במקום המקלדות המעולות שכל כך אהבנו בעבר קיבלנו כאן אחת רעשנית ולא איכותית, הסוללה שקיבלה מאיתנו מחמאות התחלפה בסוללה המספקת זמן שימוש קצר ומצלמת רשת אין בכלל. מן הצד השני תמצאו במחשב הזה אפשרויות אבטחה רבות מאוד, ביצועים מפתיעים ומסך קטן וטוב. המחשב יתאים לאנשי עסקים שמעדיפים קומפקטיות וביצועים על פני נוחות שימוש מעולה.
E4200 מצטרף לחטיבת המחשוב העסקית של חברת Dell. על פי דברי החברה הוא מיועד לאנשי עסקים בכירים או לאלו הנמצאים במהלך רוב שעות היום בדרכים, והוא מציע שילוב של איכות בנייה גבוהה, משקל נמוך ואפשרויות אבטחה וניהול רבות.
כרגיל במחשבי Dell, גם במחשב זה ניתן לבחור בין שלל תצורות חומרה כך שאת מירב הרכיבים המצויים במחשב תוכל לבחור בעצמכם ולנוחיותכם. המחשב אותו בדקנו הגיע עם מעבד Intel Core 2 Duo U9400, זיכרון DDR3 בנפח 3GB ובמהירות 1066MHz, ערכת השבבים GS45 Express, כרטיס גרפי Intel GMA 4500M HD, מסך LED בגודל 12.1 אינטש, כונן SSD בנפח 64GB, קישוריות Wi-Fi בתקן n, Bluetooth, מודם סלולרי מובנה וקורא כרטיסים.
המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows XP Professional בגרסת 32 ביט, אך כמו החומרה, גם כאן ניתן לבחור בין שלל מערכות ההפעלה של מיקרוסופט, או לקבל את המחשב ללא מערכת הפעלה כלל.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)המעבד U9400 שקיים בדגם אותו בדקנו קיים זמן לא מבוטל בשוק המעבדים ונחשב למיושן יחסית; הוא מיוצר בליתוגרפיית 65 ננומטר המעידה על הוותק הרב שלו. המעבד בעל 2 ליבות הפועלות במהירות 1.4GHz, 2 נימים (Hyper Threads) וזיכרון פנימי בנפח 3MB. יתרונו בצריכת החשמל הנמוכה שלו, שאמורה לסייע לסוללה להחזיק מעמד זמן רב יותר. המאיץ הגרפי המובנה סטנדרטי לחלוטין ומיועד למשימות פשוטות בלבד.
ביישומים יומיומיים כמו שימוש בתוכנות אופיס, נגני מוזיקה וגלישה באינטרנט המחשב לא הראה סימני קושי כלשהם ופעל כראוי. הצלחנו גם להשתמש במחשב לצורך ביצוע פעולות עריכה פשוטות יחסית
באמצעות תוכנות כגון פוטושופ ופלאש. תוכנת CRM שזוללת משאבים רבים מן המערכת פעלה גם היא בקלילות ובמהירות.
כרטיס המסך הסתדר ללא קושי עם סרטוני וידיאו באיכות HD, גם בקטעים עמוסי גרפיקה ופעלולים. ניגנו על-גבי המחשב סרט באיכות HD 1080p בפורמט MKV באמצעות התוכנה MPCHC. הוא ניגן את הסרט בצורה חלקה לחלוטין וללא תקיעות גם כאשר נוגנו קטעים עמוסים במיוחד, אך הדילוג בין קטע למשנהו ארך לעיתים שניות ארוכות.
בתחום ריבוי המשימות המחשב שומר על רמת הביצועים המפתיעה ומציג יכולת טובה; הרצנו סרט באיכות HD, השתמשנו בדפדפן אינטרנט עם מספר טאבים פתוחים ועבדנו על מסמכי אופיס שונים במקביל, ופעולת המחשב לא הואטה והמעבר בין התוכנות התבצע במהירות.
מערכת הקירור אמנם שומרת על טמפרטורה סבירה במשך השימוש והמחשב אינו מתחמם באופן משמעותי, אך הרמקולים רועשים מהצפוי. ככל שהעמסנו על המחשב, פעולת המאווררים גברה וכך גם הרעש אותו הם הפיקו.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)E4200 מצויד במסך קומפקטי בגודל 12.1 אינטש, ברזולוציה של 1280X800 ובעל תאורת LED אחורית. כמו בדגמים נוספים בסדרת Latitude E, גם כאן המסך מגיע בגימור מט שמונע הופעת השתקפויות ומאפשר עבודה בסביבה שטופת אור שמש. התצוגה חדה מאוד, בהירות המסך גבוהה והצבעים עשירים.
זווית הצפייה הצדיות במסך מוגבלות מעט לזווית של כ-160 מעלות. עם זאת, בשל צירי המסך הנפתחים עד לזווית מצוינת של כ- 170 מעלות, מתאפשר מגוון רחב יחסית של תנוחות צפייה ועבודה.
המחשב מצויד במסך בגודל 12.1 אינטש המגיע בגימור מט ומאפשר עבודה בסביבה שטופת אור שמש. התצוגה חדה מאוד, בהירות המסך גבוהה והצבעים עשירים
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)Dell Latitude E4200 הוא מחשב 12.1 אינטש קומפקטי שמעטפתו בנויה מסגסוגת מגנזיום קלה וקשיחה. עוביו באזור הסוללה מסתכם ב-2 סנטימטר בלבד (1.2 פחות מאחיו הבכיר, ה- E6410 אותו סקרנו בעבר). בזכות נתונים אלה זהו מחשב קליל להפליא שמשקלו עומד על קילו בודד, והוא מספק ניידות מצוינת. המעטפת החיצונית מגיעה בגימור מתכת מוברשת שחורה שמעניקה למחשב מראה יוקרתי.
זהו מחשב קטן מימדים שעוביו באזור הסוללה 2 סנטימטר בלבד ומשקלו עומד על קילו בודד, והוא מספק ניידות מצוינת. המעטפת החיצונית מגיעה בגימור מתכת מוברשת שחורה שמעניקה למחשב מראה יוקרתי
במרוצת השנים הרגילה אותנו Dell למקלדות מצוינות בעלות איכות בנייה גבוהות מאוד, אך ב-E4200 המקלדת מאכזבת. המקשים שטוחים וגדולים והטקסטורה שלהם נעימה למגע ומונעת מהחלקת האצבעות בהקלדה מהירה, אך הם לא תמיד מגיבים כראוי ובמקרבים רבים נאלצנו ללחוץ עליהם מספר פעמים בטרם קיבלנו תגובה. גם הצליל אותו מפיקים המקשים מתכתי ורועש יחסית. ומעל הכל, משטח המקלדת כולו גמיש יתר על המידה וממש שוקע בהקשה על המקשים, מה שפוגם בשטף ההקלדה.
מעל המקלדת מימין נמצאים שלושה מקשים ייעודים השולטים בעוצמת השמע. בעזרת מקש ה-FN שממוקם מימין לכפתור ה-Ctrl ניתן לשלוט על בהירות המסך, להפעיל את תוכנת Dell Control Panel (עליה נדון בהמשך) ולשלוט בצריכת החשמל של המחשב. חסרו לנו מקשים לשליטה בנגני המוזיקה השונים.
משטח העכבר משפר מעט את טעם האכזבה שהשאירה בנו המקלדת. למרות גודלו המצומצם וחוסר תמיכתו במולטי-מגע, הוא ניחן בטקסטורה נעימה למגע והוא מדויק מאוד ומגיב במהירות. הוא גם כולל שני אזורי גלילה ייעודים. מקשי העכבר המצויים תחתיו אינם גדולים במיוחד אך הם נוחים מאוד, מגיבים במהירות וביעילות ושקטים יחסית.
המקלדת קצת מאכזבת. המקשים אמנם גדולים והטקסטורה שלהם נעימה למגע, אך הם לא רועשים ולא תמיד מגיבים כראוי, והמשטח שתחתם גמיש יתר על המידה. משטח העכבר לא גדול אך מדויק ונוח
Dell E4200 כולל רמקול אחד בלבד שמוקם בחלקו התחתון, תחת גריל קטנטן וצר. כפי שניתן לצפות מרמקול בודד וקטן, הצליל החלש שהוא מפיק סובל גם מחדות יתר והיעדר באסים ושימושיותו מוגבלת מאוד.
חיבורי המחשב מגוונים מאוד. מימין תמצאו כפתור לכיבוי והדלקה של רשתות האלחוט, קורא כרטיסים שתומך בכרטיסי SD, כניסת Fire-Wire, חיבור USB ושקע RJ-45 לחיבור חוטי לרשת. בצד השמאלי של המחשב ישנו חריץ הרחבה ExpressCard 34 ותחתיו שוכן חריץ SmartCard שאליו ניתן להכניס כרטיס אלקטרוני לצורכי הצפנה והזדהות, לשמאלם מוקמו כניסות לחיבור אוזניות ומיקרופון, חיבור USB נוסף המשמש גם כחיבור eSATA וחיבור VGA למסך חיצוני. באחורי המחשב מוקמו שקע ההטענה וחריר קנסינגטון ובתחתית המחשב ישנו חיבור לתחנת עגינה. למרות גודלו המינימלי של המחשב, צרמו לנו מיעוט שקעי ה-USB והיה נחמד למצוא גם חיבור HDMI שהפך כמעט לסטנדרט כיום.
העדרה של מצלמת הרשת מורגש היטב, במיוחד לאור העובדה שהמחשב מיועד לאנשי העסקים שמבלים זמן רב בדרכים ועשויים להזדקק לשיחות וידיאו מעת לעת עם עמיתיהם לעבודה.
כיאה למחשב עסקי, E4200 אינו מגיע עם תוכנות מיותרות או משחקים. הוא מצויד בתוכנה Dell Control Panel המעניקה מידע אודות המחשב ומסייעת לשינוי הגדרות רבות ושליטה על אמצעי האבטחה השונים. המחשב שבדקנו צויד גם בתוכנת הצריבה Roxio Creator על אף שהוא מסופק ללא כונן אופטי מובנה.
מעל צידה השמאלי של המקלדת ממוקם לחצן שמאפשר טעינת מערכת הפעלה משנית העונה לשם Reader 2.0. מערכת הפעלה זו מאפשרת גישה מהירה וזריזה לתיבת המייל מבלי לפתוח את Windows, אך היא מחייבת התקנה מראש של תוכנת Microsoft Outlook.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)את Dell Latitude E4200 תוכלו לרכוש עם סוללה בעלת 4 או 6 תאים. המחשב שבדקנו הגיע עם הסוללה הגדולה יותר, בעלת קיבולת של 4800mAh .
לעומת ה-E6410 שבדקנו בעבר, משך פעולת הסוללה הצטמצם ועמד כעת על שעתיים וארבעים וחמש דקות בלבד בשימוש סטנדרטי, שכלל בהירות מסך בינונית וגלישה באינטרנט לצד עבודה על מסמכי אופיס. מדובר בזמן קצר לאור העובדה שזהו מחשב עסקי קטן ונייד שאמור לשמש רבות בדרכים, ומאכזב גם כשמביאים בחשבון שהמחשב צויד ברכיבים חסכוניים בחשמל.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)המחשבים של Dell ידועים באיכות הבנייה הגבוהה שלהם, אבל E4200 קצת חריג בנקודה זו. למרות שמעטפת המסך בנויה מסגסוגת מגנזיום קשיחה שאף אינה סופחת טביעות אצבעות מיותרות, הצלחנו ללא מאמץ רב לכופף אותה. בנוסף הסוללה אינה יושבת כראוי בתושבתה והיא נוטה להתנדנד קלות, פעולה שהצלחנו לפתור באמצעות דחיפת פיסת נייר באזור שבין הסוללה לתושבת. אבל לא הכל רע: צירי המסך חזקים דיים ואינם מתרגשים מזעזועי הסביבה וגם החיבורים השונים מפגינים עמידות רבה.
בתחום אבטחת המידע, מצויד המחשב כראוי ואף מעבר לכך. הוא כולל שבב אבטחה TPM 1.2, מנגנון זיהוי ביומטרי וקורא כרטיסים חכמים המבצע אימות של המשתמש במחשב. ניתן לקבוע סיסמת אבטחה לדיסק הקשיח באמצעות ה-BIOS וקיים חיישן נפילות להגנה על הדיסק הקשיח. בנוסף, על פי אתר היצרן, ניתן בתוספת תשלום לרכוש כונן קשיח מוצפן.
מעטפת המסך בנויה מסגסוגת מגנזיום קשיחה אך הצלחנו ללא מאמץ רב לכופף אותה, והסוללה אינה יושבת כראוי. עם זאת, צירי המסך חזקים וגם החיבורים השונים מפגינים עמידות רבה. המחשב מציע מגוון סידורי אבטחה