חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy S3 I9300 סמסונג
מותג: Samsung
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
מהירות מעבד: 1400 MHz
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
יובל 13.04.19
Doron 02.04.19
סמסונגגלקסי3 17.01.18
אסף 27.12.17
משה 10.11.17
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S3 I9300 סמסונג

הטוב
  • מסך מצוין וגדול
  • ביצועים מעולים רוב הזמן
  • תפעול חווייתי עם חיישני תנועה וקרבה
  • מצלמת סטילס ווידיאו מצוינת
  • איכות צליל טובה במוזיקה ושיחות
  • תמיכה במגוון פורמטי וידיאו
  • זכוכית גורילה 2 משופרת
  • גלישה מהירה ונוחה
הרע
  • עיצוב שנוי במחלוקת, פלסטיקה זולה מאחור
  • לעתים יש השהיות בפתיחת יישומים
  • השהייה בלחיצה על לחצן הבית (בגלל S-Voice)
  • עיצוב ממשק מצועצע, תוכנת מייל מיושנת למראה
  • המסך קשה לצפייה בשמש
בשורה התחתונה

ההצלחה, כך נראה, מגיעה לסמסונג בקלות. גם כשהיא מעגלת פינות פה ושם, עדיין יוצא מתחת ידיה אחד הסמארטפונים המרשימים והטובים בשוק כרגע. לקח לנו זמן לחבב אותו (המראה החיצוני לא סייע לנו בכך), אבל ככל שחלף הזמן גילינו עוד ועוד מיתרונותיו, החל מתכונות המולטימדיה המעולות, דרך החיבור המהיר והיעיל לרשת בשלל אופנים ועד השימוש האינטואיטיבי בחיישנים השונים.

כפי שאנו רואים זאת,
Galaxy S III עומד כרגע בתחרות ישירה מול ה- HTC One X על תואר מכשיר-הדגל האנדרואידי הטוב ביותר. אנחנו עדיין מתלבטים.

הקדמה

שנתיים אחרי שהושק הגלקסי הראשון, וכבר התקבעה לה מסורת: סמסונג, שהמריאה לה לפתע ועקפה בסיבוב את שלל מתחרותיה בתחום הסלולר, משיקה מדי שנה את מכשיר הדגל שלה, עם מיטב גינוני הטקס – חשאיות מוגזמת, שמועות פרועות והדלפות. במאי השנה הושק חגיגית הגלקסי השלישי בסדרה, באירוע שהיה לא פחות מדובר ונוצץ מאירועי ההשקה השנתיים של אפל.

Galaxy S III, שמתהדר בחיבור תמוה-משהו לטבע ובסלוגן האניגמטי Designed for humans, מציג שורה של עדכונים ביחס לקודמו – וגם שינוי קונספטואלי מצד סמסונג, שמתמקדת בחוויית השימוש, לא פחות (אם לא יותר) מהביצועים או המפרט. והמפרט, אגב, מרשים בכל קנה מידה.

המכשיר פועל על מעבד
Exynos 4212 מרובע-הליבות שפתחה סמסונג במהירות של 1.4GHz, מאיץ גרפי Mali-400MP, זיכרון RAM בנפח 1GB, מסך Super AMOLED בגודל 4.8 אינטש ברזולוציית HD, מצלמת 8 מגה פיקסל ומצלמה קדמית ברזולוציית 1.9 מגה פיקסל, קישוריות Wi-Fi a/b/g/n ו-Bluetooth 4.0, שבב NFC, מקלטי GPS ו-GLONASS, זיכרון פנימי בנפח 16GB (זמין גם ב-32/64GB) ותמיכה בהרחבת זיכרון לעד 64GB עם כרטיס Micro-SD.

מערכת ההפעלה היא כמובן
Android בגרסה 4.0.4, עם ממשק TouchWiz 4.0 מעליו בגרסה חדשה.

כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

איכות השיחה במכשיר מעולה. הצליל באפרכסת צלול וחזק, ואין בעיות של הדהוד כפי שקרה בחלק מהמקרים בדגם הקודם בסדרה. הזכוכית הקמורה מעט מעל המסך הופכת את ההצמדה לאוזן בעת השיחה לנוחה עד מאוד. הספיקר שבגב המכשיר, לצד המצלמה, מפיק ווליום חזק ואפשר לנו לבצע שיחות ארוכות ללא ידיים בנוחות רבה.

בהאזנה למוזיקה וצלילי מערכת שונים, כגון התראות ורינגטונים, הרמקול הבודד מספק איכות סבירה בלבד. חלק מהצלצולים נשמעו אצלנו צורמניים, בעוד שב- Galaxy S 2
הם היו צלולים כבדולח. מאידך, הסאונד באוזניות הוא תענוג: בערכה תקבלו אוזניות  איכותיות מאוד עם אטמי-סיליקון בכמה גדלים, שאוטמות היטב את רעשי הסביבה ומספקות צליל מלא ועשיר בבאס. הסאונד בברירת המחדל לא מרהיב, אבל נגן-המוזיקה מציע שפע תבניות צליל מוכנות, וגם איקולייזר עשיר ואיכותי שמאפשר להגדיר את הצליל בדיוק לפי טעמכם.

Samsung Galaxy S 3


איכות השיחה במכשיר מעולה, והצליל באפרכסת צלול וחזק. הזכוכית הקמורה מעט מעל המסך הופכת את ההצמדה לאוזן בעת השיחה לנוחה עד מאוד

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

באיזה קטע אתם – שיש או חלוק-נחל? סמסונג עיצבה את המכשיר החדש שלה בהשראה (רופפת, יש לומר) של אלמנטים מהטבע, והקנתה לו עיצוב עגלגל שאמור לדמות אבן חלקה. הוא מגיע בצבע לבן או כחול-כהה, ועם מסגרת כסופה בהיקף. התוצאה מעורבת: מקדימה הוא נראה נעים ונאה, אך מכסה הסוללה מאחורה עשוי פלסטיק זול למראה; אזור המצלמה, הפלאש והרמקול מזכיר מכשירים ישנים ופשוטים, וחבל. קיווינו לקצת יותר יוקרתיות. כך או כך, התווים העגלגלים של המכשיר גורמים לו להיות נוח מאוד לאחיזה. מבחינת ממדים, הוא אמנם גדול אבל לגמרי בגבולות הנסבל (13.6X7 ס"מ), עוביו 8.6 מ"מ ומשקלו 133 גרם. לא הרגשנו בשום שלב שהוא גדול לנו מדי בכיס או בכף היד.

Samsung Galaxy S 3


סמסונג עיצבה את המכשיר בהשראה של אלמנטים מהטבע, והקנתה לו עיצוב עגלגל שאמור לדמות אבן חלקה. הוא מגיע בצבע לבן או כחול-כהה, ועם מסגרת כסופה בהיקף. מקדימה הוא נראה נעים ונאה, אך מכסה הסוללה עשוי פלסטיק זול למראה



מיקומי הלחצנים נותרו ללא שינוי מהגלקסי הקודם. מימין נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי, משמאל – לחצני העוצמה, בתחתית ממוקם חריץ Micro-USB לטעינה וסנכרון ושקע האוזניות ממוקם למעלה. גם בחזית אין חידושים; סמסונג מוותרת על מקשי המגע שהוטמעו באנדרואיד 4, ומשאירה את הסידור הוותיק והטוב של לחצן בית פיזי ושני מקשי מגע – חזרה מימין ותפריט משמאל. לחצן הבית צר מהרגיל אך עדיין נוח, ולחיצה ארוכה עליו תקפיץ את תפריט התוכניות שנפתחו לאחרונה. מעל למסך נמצאת המצלמה הקדמית ושני חיישנים, וכן נורית חיווי שמתריעה על סוללה חלשה, טעינה או אירועים שהוחמצו (אפשר לבטל כל אחת מההתראות הללו או את כולן יחד).

המסך, בגודל 4.8 אינטש וברזולוציית
1280X720, מציג צפיפות פיקסלים מצוינת של 306PPI. למרות שזהו מסך Super AMOLED ללא ה-Plus (שמסדר את הפיקסלים טוב יותר), לא הבחנו בכך כלל; המסך מרהיב, איכותי, בעל ניגודיות משובחת, רמת שחור מושלמת וצבעים עזים וחיים. חסרונותיו הם בהירות שאינה מאוד גבוהה (במיוחד בהשוואה למסכי TFT רגילים, כמו ב- Sony Xperia S למשל), קריאות קשה מאוד בשמש וכן גוון כחלחל מעט בצפייה מהצד.

Samsung Galaxy S 3
המסך, בגודל 4.8 אינטש, מציג צפיפות פיקסלים מצוינת. הוא איכותי, בעל ניגודיות משובחת, רמת שחור מושלמת וצבעים עזים וחיים. חסרונותיו הם בהירות שאינה מאוד גבוהה וכן גוון כחלחל מעט בצפייה מהצד

חוויית השימוש במכשיר תעתעה בנו, ולקח לנו זמן להחליט מה אנו חושבים עליה. עיצובית, סמסונג השקיעה לא מעט כדי להפוך את TouchWiz לנעימה ונאה יותר, החל בעיצוב Launcher (ממשק ראשי הכולל את מסכי הבית, מגירת האפליקציות ועוד) עדכני וסקסי, דרך טיפול במסכי התפריטים השונים ועד מסך נעילה מדליק שנגיעה בו מעלה כביכול אדוות על פני מים צלולים (כולל אפקטים קוליים). חלק מהאפליקציות יפהפיות ממש, כמו תוכנות היומן והמזכרים, שהושאלו ישירות מה- Samsung Galaxy Note. מנגד, אין אחידות עיצובית מובהקת בממשק, חלק מהאפליקציות מיושנות עד כעורות (כמו תוכנת הדואר האלקטרוני), והאייקונים השונים צבעוניים בצורה קצת ילדותית.

אם דיברנו על מסך הנעילה, נספר עוד שהוא כולל 4 אייקונים בתחתיתו – דפדפן, חייגן, הודעות ומצלמה – שניתן להפעילם במהירות ישירות ממסך הנעילה (כן, כמו אצל
HTC). ניתן גם לבחור קיצורי דרך לאפליקציות אחרות במקומם (ותודה לגולשינו על התיקון).

מבחינת ביצועים, גם כאן קשה לקבוע מסמרות. המעבד המפלצתי והמאיץ הגרפי העוצמתי מסוגלים ללא כל ספק לביצועים משובחים; אפשר לראות זאת בקלילות ומהירות שבה מתבצע הדפדוף במסכי הבית ובמגרת האפליקציות, שהיו הטובות ביותר שראינו במכשיר כלשהו של סמסונג. גם היכולת להציג וידיאו באיכות גבוהה על מסך צף ולהמשיך לעבוד על תוכנות שונות מדגים עד כמה חזק כוח העיבוד. ובכל זאת, זה לא מושלם. מפעם לפעם, לפחות 3-4 פעמים ביום, בחזרה מאחת האפליקציות למסך הבית גילינו שה-
Launcher נסגר בינתיים ונפתח שוב, ונאלצנו לראות איך האייקונים והווידג'טים שלנו נבנים מחדש על המסך – משהו שלא ציפינו לראות במכשיר דגל ב-2012; גם הגלילה לעיתים קרטעה לכמה שניות טובות, ובעיקר התרגזנו על לאגים קלים אך מרגיזים בפתיחת תוכנות פשוטות כמו אנשי הקשר. והכי מעצבן – ללחיצה על לחצן הבית לוקח באופן קבוע כשנייה כדי להגיב, כדי לתת שהות ל-S-Voice להיכנס לפעולה במידה ותחליטו ללחוץ לחיצה כפולה. אנחנו מבינים את ההיגיון, אבל כיוון שמנוע הפקודות הקוליות של סמסונג רחוק מלהלהיב ואינו תומך בעברית, היה נחמד לו יכולנו לבטל כליל את פעולתו ולהאיץ משמעותית את מהירות התגובה של לחצן הבית.

אם נשמענו ביקורתיים וקטנוניים קצת, כדאי שנבהיר:
Galaxy S 3 הוא בלי ספק מהמהירים והעוצמתיים שבסמארטפונים כיום. ודווקא בשל כך, באנו אליו עם דרישות גבוהות וציפינו ליותר. ככה זה, עם צדיקים מדקדקים כחוט השערה.

לסיכום פרק חוויית השימוש, אי אפשר לפסוח על כל נושא החיישנים, שמבדל את הגלקסי החדש ממרבית מתחריו ומעניק לו ערך מוסף ייחודי. סמסונג מציגה את המכשיר ככזה שתוכנן לתקשר עם המשתמש באופן אנושי, ואתם יודעים מה, לפעמים זה מרגיש ככה. בהתחלה היינו סקפטיים מאוד; כל מחוות התנועה והחיישנים השונים נראו לנו בימים הראשונים כמו גימיקים לא שימושיים. ואיכשהו, אחרי קצת יותר משבוע, גילינו אט-אט שמדובר בחלק מהמקרים בפיצ'רים נוחים ויעילים להפתיע.

התכונה הבולטת והשימושית ביותר לטעמנו היא זו שמונעת מהמסך מלכבות במידה ואתם באמצע קריאה. המצלמה הקדמית נכנסת לפעולה לקראת סוף פרק-הזמן שקבעתם לכיבוי מסך (נאמר, 30 שניות), מזהה האם העיניים שלכם מביטות בו, מציגה לרגע אייקון קטן של עין בשורת ההתראות – והמסך נותר דולק עד הפעם הבאה. זה עובד טוב מאוד, כמעט מכל זווית שניסינו, למעט בתנאי תאורה חלשים. תכונה יעילה נוספת מעניקה לכם התראה שקטה על שיחות, הודעות או התראות אחרות שהתקבלו במכשיר בזמן העדרכם. ברגע שהרמנו את המכשיר חשנו רטט קצר, שבישר לנו שהחמצנו משהו. עוד חיבבנו את האפשרות ללכוד צילום-מסך בהחלקת היד על גבי המסך, החיוג המיידי ברגע שמרימים את המכשיר אל האוזן כאשר הוא מציג איש קשר או התכתבות במסרונים עם אחד מחבריכם, או השתקת המוזיקה באמצעות כיסוי המסך בכף-היד (לא תמיד עובד טוב כי לעיתים המסך או לחצני המגע נלחצים בטעות ופותחים אפליקציות לא רצויות). בנוסף יש כאן אפשרות לרענן את המידע בתוכנה הנצפית באמצעות ניעור, גלילה בהטיית המכשיר, טפיחה פעמיים על ראשו כדי לחזור לתחילת הרשימה, הפיכת המכשיר על פניו כדי להשתיק את הצלצול ועוד כמה כאלה חביבים אך לא מאוד שימושיים.

בדף הפייסבוק שלנו ריכזנו עבורכם גלריה של צילומי מסך שלכדנו עם מצבים ותוכנות שונות במכשיר.

מילה לגבי העברית: המכשיר שבדקנו, שהתקבל מהיבואן הרשמי בישראל, הגיע מעוברת לחלוטין. מדיווחים רבים ברשת עולה שסמסונג הטמיעה כבר את העברית במלואה במכשיר אם כי הסתירה אותה; אם תרכשו מכשיר עצמאית או בחו"ל, תוכלו להציג בו עברית מלאה בתפריטים באמצעות הגדרת תוכנת
Morelocale2 החינמית להגדרות הישראליות.

Samsung Galaxy S 3
המכשיר מעניק התראה שקטה על שיחות, הודעות או התראות אחרות שהתקבלו במכשיר בזמן העדרכם. ברגע שתרימו את המכשיר תרגישו ברטט קצר, שיבשר שהחמצתם משהו

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סמסונג גלקסי S 3 מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל (עם חיישן של סוני שכמוהו נמצא גם ב-iPhone 4s), הכוללת פלאש ותמיכה בוידיאו 1080p. ממשק המצלמה מצוין ועשיר בתכונות, ובין היתר יש שם זיהוי פנים מתוחכם, כולל אופציה לתיוג אוטומטי ושליחה לחברים; מצב HDR שמשפר קלות את ניגודיות התמונה, פילטרים ואפקטים שונים, וכן צילום רצף מהיר במיוחד שמאפשר להקיש פעמים רבות ורצופות על לחצן הצילום הווירטואלי וללכוד רצף של תמונות ברזולוציה מלאה, כמעט ללא השהיות.

איכות התמונות מצוינת, ומתעלה במעט על איכות התמונות של מצלמת הגלקסי השני. התמונות משתבחות בחדות ופירוט גבוהים, צבעים טבעיים ואמינים, רעש דיגיטלי מועט יחסית גם בתוך הבית ומראה כללי נהדר. צילום הוידיאו, ברזולוציית
Full HD ובקצב של 30 פריימים לשנייה, מעולה גם הוא ומפיק סרטונים איכותיים לעילא. מדובר באחת המצלמות הסלולריות הטובות בשוק, שרק זו של ה- Sony Xperia S מתעלה עליה מעט בזכות צילום מקרו משופר וצבעים מעט טובים יותר.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה-
Samsung Galaxy S 3. בדף הפייסבוק שלנו תוכלו לראות גלריה עם תמונות נוספות. לחצו על התמונות להגדלה.

Samsung Galaxy S 3


Samsung Galaxy S 3


Samsung Galaxy S 3


נגן המוזיקה מזכיר מאוד את זה שפגשנו במכשירים הקודמים של סמסונג. הוא נוח, כולל ווידג'ט שליטה בווילון ההתראות (אך לא במסך הנעילה), אפשרות שיתוף השירים המושמעים וממשק שמאפשר לכם להאזין לשירים ברשימת ההשמעה שלכם לפי מצב הרוח. נגן הוידיאו כצפוי מעולה, ותומך בשלל פורמטי וידיאו באיכות Full HD, כולל MKV, MOV, MP4 ו-MTS. סאונד רב ערוצי בקידוד Dolby digital נתמך היטב, אך לא פסי-קול בקידוד DTS – סרטים כאלה הוצגו אמנם אך נותרו אילמים. המסך המעולה והגדול מעשיר מאוד את חווית הצפייה.

טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

גלקסי אס 3 תומך במהירות הורדה סלולרית של עד 21Mbps, וברשתות אלחוט מהירות בתקן n. חוויית הגלישה מצטיינת ממש, שכן הדפדפן נעזר במעבד המהיר כדי להציג עמודים במהירות הבזק, עם גלילה חלקה כמעט לגמרי ורינדור מהיר של התוכן בעת ביצוע זום. תכני פלאש נתמכים כמובן ואינם מכבידים כלל. החיסרון היחיד, שמשותף לכל המכשירים עם אנדרואיד 4, הוא העדר התאמת הטקסט למסך בעת ההגדלה.

את תוכנת הדואר האלקטרוני כבר הזכרנו – היא תומכת כמובן ב-
Exchange ומאפשרת שלל הגדרות כמו הורדת צרופות והצגת תמונות אוטומטית, אך העיצוב שלה מיושן, עם רקע שחור בעמוד הראשי ורקע אפרפר דהוי בתוכן המיילים (שגורם לחתימות-מייל מבוססות תמונה עם רקע לבן להופיע בתוך משבצת כעורה).

סמסונג הוסיפה במכשיר שלל תכונות שאיתן תוכלו להתחבר לרשת באופן פרודוקטיבי ויעיל. למשל,
Wi-Fi Direct לשליחת קבצים בין מכשירים תומכים, S-Beam לשליחה מהירה אף יותר בתוספת תמיכה בשבב ה-NFC (כל שתצטרכו לעשות הוא להקיש מכשיר לרעהו), אפליקציית AllShare Play לשיתוף תכנים ברשת הביתית ועוד. כשפתחנו את הגלריה במכשיר כאשר היינו מחוברים לרשת הביתית, הופעתנו לגלות שהיא התחברה עצמאית לתיקיית השיתוף במחשב   שלנו בבית והציגה לנו בתיקייה נפרדת את כל התמונות שעל המחשב – ללא כל התערבות מצדנו.

ואם לא די בכך, ברכישת המכשיר תקבלו אוטומטית הגדלה של נפח אחסון-הענן שלכם ב-
Dropbox ל-50GB נוספים, חינם אין כסף, למשך שנתיים.

החיבור למחשב מתבצע בקלות בתצורת
MTP (מופיע כהתקן אחסון רגיל, ומסייע בהמרת קובצי וידיאו למשל לפורמטים שייתמכו במכשיר).

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סמסונג ציידה את הגלקסי 3 בסוללה עוצמתית, בקיבולת של 2100mAh. היא מבטיחה עד 790 שעות המתנה או עד 11 שעות וחצי של שיחה.

בשימוש של כשבוע וחצי במכשיר, הגענו למסקנה שהסוללה טובה למדי, אך אינה מצוינת. החדשות הטובות הן שאין זליגת סוללה במצב המתנה: אם השימוש שלכם לאורך היום מתון, תצליחו כמונו להגיע לשעות הלילה המאוחרות עם למעלה מ-60% סוללה ללא בעיה. מאידך, אם השימוש שלכם מסיבי יחסית, אתם עלולים להגיע לשעה שש בערב תוך כדי חיפושים נואשים אחר מטען. אגב, לא רק גלישה באינטרנט או צילום זוללים את הסוללה, אלא גם שיחות. ביום עמוס במיוחד שהיה לנו, שבו כמעט ולא השתמשנו במכשיר לשימושים אחרים מלבד שיחות תכופות (אם כי קצרות), הגענו לשעה 7 בערב עם כ-15% סוללה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המכשיר משדר עמידות גבוהה, ובצדק: הזכוכית הקדמית שלו היא מסוג Gorilla Glass בגרסה 2 המשופרת שלה, והיא מבטיחה עמידות גבוהה בפני שריטות וחבטות. העדשה בגב המכשיר כמעט ואינה בולטת החוצה, והלחצנים השונים נראה שיחזיקו מעמד זמן רב. האכזבה היחידה שלנו היתה ממכסה הסוללה, שאמנם מורכב היטב למקומו ואינו זז או מתכופף, אך עשוי מפלסטיק מכוער וזול למראה ולמגע.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply