סקירת wisebuy - טלוויזיה LG 65UK6300Y
- מחיר אטרקטיבי
- סאונד עוצמתי למדי
- זוויות צפייה לא רעות
- ממשק משתמש נוח ומלא בפיצ'רים
- ניגודיות נמוכה
- מהירות הממשק איטית
- בהירות אינה גבוהה במיוחד
- זמני טעינת אפליקציות גבוהים
ה-UK6300 היא טלוויזיית LED המציגה תמונה ברזולוצית 3840X2160 או 4K, ולה פאנל IPS LCD. קצב הרענון עומד על 50 הרץ וישנה תמיכה בתקני HDR ו-HLG. היא מכילה 3 כניסות HDMI כשאחת מהן תומכת ב-ARC, חיבור USB אחד, חיבור רשת, יציאה אופטית, תמיכה בעידן פלוס וחיבור ווי פיי ו-בלוטות' 4.2.
לצד מכשירי הפרימיום היקרים, LG מציעה את מה שנראה כמו דיל מוצלח למדי: jkeהתכונות הקיימות בדגמי הפרימיום כמו ממשק מתקדם ותמיכה באפליקציות, רק עם פאנל תצוגה רגיל כך שמחירה נמוך משמעותית. סדרת UK6300 זמינה בגדלים בין 43 ל-65 אינץ', בסקירה זו בדקנו את דגם ה-55 אינץ'.
איכות התמונה
(55% מהציון הסופי)להבדיל ממסכי ה-OLED היקרים, ה-UK6300 היא טלוויזיית 4K העולה פחות מהסמארטפון הממוצע, ולכן לא ציפינו להיות מודהמים מאיכות התמונה ואכן כך היה. הצבעים מהנים לצפייה גם אם אינם הקרובים ביותר למציאות, רמת החדות טובה, והבהירות הצליחה לעשות עבודה מספיק טובה גם בתאורת יום. תכני 4K שהוצגו דרך נטפליקס המותקנת על הטלוויזיה עצמה או ממקורות אחרים כמו Apple TV 4K, הוצגו בחדות, עם רמת פירוט לא רעה וצבעים עזים למדי.
הטלוויזיה מציעה מספר מצבי צפייה שונים שיאפשרו את התאמת התצוגה בהתאם להעדפותיכם - טמפרטורת הצבע, ניגודיות ועוד. בזמן שקצב הרענון של פאנל התצוגה הוא 50 הרץ, ב-LG ממשיכים לבצע שימוש במנגנון החלקת תמונה תוכנתי שעושה עבודה די טובה ביחס למחיר.
אחת הבעיות המשמעותיות של מסכי LCD באופן כללי, ומסכים הפונים לשוק הנמוך בפרט, היא העובדה שרמת הצבע השחור נמוכה למדי. עם ה-UK6300 הסיטואציה דומה - הניגודיות אינה טובה במיוחד ורמת הצבע השחור במסך נוטה לכיוון אפור כהה יותר מאשר שחור. מצב זה הופך בולט במיוחד בשעות הלילה, כשהחדר אינו מואר אלא באמצעות תאורת הטלוויזיה בלבד.
סביב אובייקטים צבעוניים ובעת שהרקע שחור, ניתן יהיה להבחין באותה "הילה" המוכרת גם ממסכים יקרים יותר שאינם מגיעים עם פאנל OLED. זוויות הצפייה היו לא רעות, וגם בישיבה בסלון רחב למדי ניתן לצפות בטלוויזיה ללא הבדלי צבעים משמעותיים מאוד.
איכות השמע
(15% מהציון הסופי)דגם ה-55UK6300 שבמבחן אינו מתיימר להציע יכולות מתקדמות במיוחד בכל הנוגע לאודיו, כשישנו מערך אודיו בשני ערוצים ובהספק מירבי של 20 וואט, עם תמיכה בטכנולוגיית DTS Virtual:X. גם חווית האודיו אינה מרקיעה שחקים, אבל מצליחה לעשות עבודה לא רעה.
עבורנו, עוצמת הסאונד המקסימלית הייתה מספקת, גם כאשר המסך שולב בחלל רחב ופתוח למדי. איכות האודיו גם היא הייתה לא רעה - צפייה בסרטים הייתה מהנה ולא היו לנו בעיות בבהאזנה לדו-שיח בין דמויות, וכך גם האזנה לשירים שהייתה נעימה ומספקת.
עיצוב ונוחות השימוש
(30% מהציון הסופי)הטלוויזיות המוזלות של LG, סמסונג ומרבית היצרניות לא מתמקדות בעיצוב שנועד להרשים במיוחד, וכך גם עם ה-UK6300 שבדקנו. המסך מגיע עם שתי רגליות פלסטיק הניתנות להרכבה בקלילות באמצעות מברג "פיליפס" סטנדרטי שגם מסוגלות להשבר בקלות מפתיעה. שולי המסך אינם עבים במיוחד אך גם לא דקיקים כפי שהתרגלנו לראות במסכים היקרים, ובסך הכל מדובר בעיצוב סטנדרטי שאינו מנסה להרשים.
בגב ובצד הטלוויזיה, שוכנים מגוון נרחב של מחברים: 3 כניסות HDMI סטנדרטי, 2 כניסות USB-A בגודל מלא, כניסת שקע RJ-45 לחיבור כבל רשת וכן שקעי Component ו-RF לחיבור אות שידור טלוויזיה אנלוגי. מתחת לפני השטח כוללת הטלוויזיה מעבד מרובע ליבות, וכן היא מריצה את מערכת ההפעלה WebOS בגרסה 4.0.
כאן מתבטאת אחת מנקודות החוזקה של ה-LG UK6300 בפרט, ומסכי הטלוויזיה של LG בכלל. מערכת ההפעלה של LG ממשיכה להיות אחת מן הטובות ביותר בשוק. מדובר בממשק ייעודי לטלוויזיות החכמות של החברה הכולל חנות אפליקציות יחסית מגוונת אך בעיקר - רלוונטית לשוק המקומי. בפנים תמצאו את פרטנר TV, סלקום TV, נקסט TV, יחד עם נטפליקס, אמאזון פריים וידאו ו-PLEX.
מלבד האפליקציות השונות, מערכת ההפעלה Web OS מביאה עימה מגוון נרחב של פיצ'רים נוספים שהופכים את השימוש בה למהנה - אפשרות להזרמת אודיו או תכנים מהסמארטפון, שליטה על הטלוויזיה באמצעות אפליקציה ייעודית, שליטה קולית באמצעות השלט ועוד. מכיוון שמדובר בטלוויזיה חכמה שכל הפיצ'רים הנדרשים מובנים בה, גם לא ראינו צורך בשימוש במזרים מדיה מכל סוג שהוא.
השלט שמגיע עם ה-UK6300 בגרסת ה-55 אינץ' שבדקנו הוא אותו שלט שמציעות הטלוויזיות היקרות יותר של החברה, ה-Magic Remote. השלט מאפשר לשלוט על הממשק באופן סטנדרטי - מקשי חצים, כפתור ווליום/העברת ערוצים וכן מקש בחירה. מנגד, ישנה אפשרות נוספת של שליטה על הממשק באמצעות עכבר אוויר - המאפשר להצביע על כפתורי התצוגה השונים ולבחור בהם באמצעות לחיצה על כפתור הבחירה. אחרי תקופת הסתגלות קצרה הסיטואציה הופכת לקלילה ונוחה למדי.
המעבד שמניע את מערכת ההפעלה והטלוויזיה הרגיש לנו לאורך כל תקופת השימוש כחלש במיוחד. זמני ההמתנה בטעינת אפליקציות או מעבר בין אפליקציות שונות היו ארוכים למדי, ומהירות הממשק באופן כללי לא הייתה מספקת. אם אתם מבצעים שימוש בממיר חיצוני - הדבר לא יפריע לכם, אך אם אתם מתכוונים להשתמש באפליקציות המובנות בטלוויזיה בלבד, זה בהחלט הופך את השימוש לפחות נעים.