סקירת wisebuy - טלוויזיה LG 65SK8500Y
- מסגרת דקה
- תפעול מהיר
- ממשק מוצלח
- אזורי תאורה מאוד מובהקים
- החלקת תנועה סבירה
סדרת SK8500 מגיעה בגדלים 55 ו-65 אינץ' ומכילה תצוגה ולה 32 אזורי תאורה אחורית, תמיכה בכל שירותי הסטרימינג הזמינים בישראל כולל אפליקציית כאן, Plex נטפליקס ואמאזון פריים וידאו. השלט הרחוק מכיל עכבר אוויר כהרגלה של החברה כשישנו מעבד חדש ומערכת הפעלה מעודכנת. מבין מסכי ה-LED של LG, סדרת ה-SK היא בדיוק באמצע בין הלד הפשוטות למסכי ה-OLED היקרים כשההבדל המשמעותי היחידי בינה לבין הסדרה היקרה זה סוג פאנל התצוגה.
איכות התמונה
(65% מהציון הסופי)כמו המסכים של שנת 2017, גם הפעם תקבלו את ציפוי ה-Nano Cell שמפחית בצורה ניכרת השתקפויות על המסך. המסך נבחן בצמוד לחלון מרפסת שלה שמש מערבית חזקה ואפילו בשעת השיא, עדיין הצלחנו לצפות במסך בלי בעיה ועם מינימום השתקפות. זוהי תכונה מצוינת שרלוונטית מאוד לקהל הישראלי, שכן בארץ נהוג להציב את הטלוויזיה בסלון ואת חלון המרפסת בסמוך.
איכות התמונה עצמה נעה כצפוי בהתאם לאיכות המקור. בשידורי המונדיאל שהועברו דרך האינטרנט ב-4K ראינו היטב, עם הרבה פרטים כשצבעי הדשא נראו טבעיים לחלוטין ונאמנים למקור. בסרטי 4K התמונה נראתה עוד יותר טוב עם טשטוש מינימלי מצד מחליק התמונה המובנה. אותו מחליק היה אחת הנקודות הבעייתיות יותר של LG בשנים האחרונות, כשבכל שנה ראינו את אותן הפרעות ועיוותים בתמונה כמו בשנה שלפניה. כעת עם המעבד החדש, מנגון החלקת התמונה נראה משמעותית טוב יותר, אך הוא עדיין לא מושלם ובזמן תנועה מהירה אפשר לזהות את בעיות העיבוד שלו. למי שזה מפריע לו, ישמח לדעת שניתן להחליש ואף לבטל את אותו מנגנון.
זהו מסך עם תאורה אחורית מסוג Full Array כך שאת התאורה האחורית לא מספקת שורת לדים בקצוות המסך אלא ישנן 32 קבוצות תאורה שונות במסך. איך אנחנו יודעים שזה 32? לא כי זה מופיע במפרט כלשהו, אפשר לראות אותן ממש בקלות. להבדיל ממסכי OLED שבהם כל פיקסל מואר בנפרד או מסכי LED רגילים שלהם תאורה אחורית הנמצאת בקצוות המסך, כאן התאורה מחולקת לאזורים כך שכל אזור מואר ומוחשך בנפרד, כביכול כדי לספק תמונה עם ניגודיות יותר מדויקת, ופחות הילה לבנה סביב אובייקט בודד שמוצג על המסך. בפועל, בכל סיטואציה שבה היה במקרה על המסך רקע שחור וסמך עכבר האוויר הסתובב לו, יכולנו לראות בדיוק כיצד האזורים נדלקים וכבים, וזה שיבש את חווית הצפייה, או לפחות את חווית השימוש.
כמה זה משפיע על התמונה שלא בתוך ממשק ההפעלה של הטלוויזיה? בעיקר בסצינות חשוכות שבהן יש מקור אור אחד ובמסכי טעינה של אפליקציות שונות, שם יש אייקון במרכז המסך אך אם סמן עכבר האוויר לא נמצא שם במקרה, תוצג תמונה שחורה לחלוטין.
במצב HDR ובמצב רגיל ישנם מספר מצבי תמונה שונים, ביניהם מצב קולנוע, מצב טכניקולור שהוגדר על ידי החברה ומצב משחק המקצר את זמן התגובה של המסך. כדי לצפות בתוכן HDR יש לנגן אותו ממקור תומך. לטעמנו נטפליקס הוא המקור הכי פרקטי לתכנים שכאלה, שכן הוא הנפוץ ביותר. האם אפשר ממש לראות את האפקט? דיי. זה לא הדבר הכי בולט וזה אמור להיות ככה. טווח דינמי טוב הוא משהו שעובר בסאבטקסט; לא בדיוק מבחינים בו אבל מרגישים שהוא שם.
איכות השמע
(15% מהציון הסופי)מערכת הרמקולים המובנית איכותית בצורה מפתיעה אך לאו דווקא שימושית במיוחד. כמו בכל טלוויזיה שראינו בחיינו, גם כאן צריך להגביר את הווליום בצורה משמעותית כדי להבין משמיעה אומרות הדמויות על המסך. בדיוק למצבים כאלה LG הוסיפה את מצב קול צלול 3 (מה קרה למצב 1 ו-2?). מצב זה מפחית את הבאס דרמטית ומגביר את הטווח האמצעי כך שקולות השחקנים בולטים מעל הקול. זה אומנם פתרון אך קחו בחשבון שהרושם שאותו צליל עושה לוקה בחסר שכן הוא נטול באסים.
אפשר להשתמש ברמקולים של הטלוויזיה כדי לשמוע מוזיקה המוזרמת דרך בלוטות' למסך, או להשתמש בשירותי המוזיקה ספוטיפיי ודיזר הניתנים להתקנה ישירות בטלוויזיה. אם תטרחו להגדיר את הטלוויזיה על מצב צליל "מוסיקה", חווית ההאזנה תשתפר בצורה מפתיעה ביחס לטלוויזיות אחרות. בכללי ל-LG כמעט תמיד היו רמקולים טובים בטלוויזיות החכמות שלה.
הווליום המקסימלי מספיק כדי להשתמש בטלוויזיה כתחליף למערכת סאונד סלונית בסיסית אך הצליל עדיין פלסטיקי ודל לעומת מערכת סטריאו סלונית אמיתית.
עיצוב ונוחות השימוש
(20% מהציון הסופי)בשנים האחרונות LG עשתה את המעבר בטלוויזיות שלה למערכת הפעלה בשם WebOS. הדגמים החדשים מגיעים עם הגרסה ה-3.5 במספר והיא מכילה מספר שיפורים שאינם מורגשים במיוחד וזה דבר טוב. כבר בשנת 2017 ראינו כיצד טלוויזיה מקבילה של סמסונג מקרטעת מאחור בעוד שזאת של LG טסה קדימה מבחינת מהירות התגובה. כעת זה נראה שסמסונג הדביקה את הפער ואף עבר את LG, בעוד שהאחרונה לא רשמה התקדמות משמעותית במהירות הממשק.
מערכת ההפעלה בנויה משלושה תפריטים מרכזיים. תפריט ההגדרות המהיר שניתן להגיע אליו ישירות דרך כפתור ההגדרות בשלט, תפריט ההגדרות המלא שאליו מגיעים דרך ההגדרות המהירות ובו ניתן לשנות לפרטי פרטים את כל הפונקציות השונות של הטלוויזיה, ותפריט הממשק עצמו שזמין דרך כפתור הבית בשלט והוא צף מתחתית המסך. אותו ממשק מתפקד כמסך הבית ודרכו ניתן לגשת לכל האפליקציות השונות בטלוויזיה. שיטה זו קיימת מתחילת דרכה של ה-WebOS אצל LG ולטעמנו היא נוחה ואינטואיטיבית.
שמחנו לגלות שניתן לשנות את סדר האפליקציות בקלות כך שניתן להגדיר את כל התוכנות האהובות עליכם בצד השמאלי של התפריט שמופיע קודם ולחסוך ניווט מיותר. פחות הצלחנו להבין איך לסגור את האפליקציות וכן, זה משהו שעושים לפעמים כי לטלוויזיה יש מערכת הפעלה וגם זאת לא יודעת להתמודד היטב עם בעיות תקשורת (שהן לא אשמתה).
דגם זה תומך ב-LG TV Plus המאפשר לחבר סמארטפון אל הטלוויזיה ולשקף את התוכן הקיים בו ישירות על המסך. זוהי לא תכונה חדשה או בלעדית אך האפליקציה הייעודית חדשה למדי והיא עבדה לנו בדיוק פעם אחת ולמרות שחזרנו בדיוק עם אותו טלפון לנסות שוב, אף קצה לא ראה את הצד השני.
מערכת ההפעלה תומכת כמעט בכל אפליקציה שיכולנו לחשוב עליה, למעט Steam Link המאפשרת לחבר את המחשב ולשחק ישירות מהסלון דרך הרשת הביתית לא נתקלנו בשירות כלשהו שהיה חסר לנו. בכל מקרה, בתוך WebOS ישנו נגן מדיה מוצלח המאפשר להקרין סרטי 4K HDR עם כתוביות בעברית תקינה מיושרת לימין.